yorum bekliyorum kizlar :/

o adam sağlam ayakkabı değil..benden söylemesi...

Evlenmeden önce sevgilisiyle ilişkiye giren bir insana neden "kötü" damgası vuruluyor ki.
İki kişinin kendi isteği ile yaşanmış olan bir şey.

Belki sizin değer yargılarınızın tutucu olduğunu düşündüğü için size daha önceden söylememiştir. Sizden önce yaşanmış olan bir şey olduğu için bence kafanıza fazla takmayın.
Ben olsam gerilirdim hem 2 senedir söylemediği için hem de ilk benimle yaşamasını istediğim için fakat geleceğe dair evleneceğim biri olarak görüyorsam da ayrılık boyutuna getirmezdim.

Kadınların evlilik öncesi birlikte olmasından hoşlanmayan biriyse, neden o kızla birlikte olmuş?
Prensibi olan insan bunu her zaman korumalı..
"O rahattı birlikte oldum ama sen değilsin seninle olmam.." diye bir mantık olamaz.!
Ayrıca inançlı olup-olmaması kocası bile olsaydı, sevgilinizi ilgilendirmezdi. O insanla, Allah arasında bir durum..
Günahını da sevabını da kişi KENDİSİ çeker.! Üçüncü şahısların hiçbir yaptırımı olamaz.!

Ne demek mahremimim anlattırıyosun? Onun mahremi artık sen olacaksın. SAkın cinsellik yaşamadık diye acaba az mı bağlıyız birbirimize diye düşünme. Önce güven emin ol sonra sana nasıl doğru geliyorsa öyle yap.. seninle birlikte oldu diye sana daha fazla bağlanmasını da bekleme. Bana kalırsa herşey vaktinde güzeldir. Vicdanını dinle bence..

Kimse kimse ile evlenecek mahremi, karısı olacak diye karşısındakinin geçmişini seks hayatına kadar didikleme hakkına sahip değildir. Yaşanmış bitmiş ne olursa olsun saygı duyulması gereken bir ilişki var ortada. Üstelik de dört sene sürmüş. Müstakbel eşiniz bana çok karakterli bir adam gibi gelmedi çünkü karakterli erkek eskiler hakkında böyle konuşmaz. Oldu bitti anlaşamadık der geçer. Yok Ramazan'da içerdi yok tahattı. Yani demek ki dört sene kızla eğlenmiş gezmiş tozmuş sevişmiş ama dört senenin hatrına saygı duymayı becerememiş!

Kizlar sizlerde haklisiniz rltum yorumlari okuyamazsimiz ama dedigim gibi ben bunlari bu adama 2yil sonra soyletebildim. Bilmiyordum. Sinir aninda baskıyla ayrilma tehtidiyle birazda cinnetle soylettim. Hakkinda kotu konusmadi kizin iki yildr acikcasi konussa icim sogurdu dile kolay 4 yil.

Atlattim sayilir kuzu yaa napalimm, zaten hep yasamis bilmis adam olsun derdim kendim ettm kendim buldum bi daha duzgun konuscam :)

Bu inanc meselesine niye boyle takilindi anlamiyprum. Bu 4 yil boyunca yasanilanlarin bir sonucu. Kiz sen yobazsin bağnazsin ben rahatim demis terketmis adami benimki 3 yil hayatina kimseyi almamis. İnanmayacaksiniz ama ben 9-10yasndaki yegeninden duydum e**ile evlencekti noldu diye oyle ogrendim. Baaki yaptm cinnet gecrdm anlattrdm olani biteni. Atlattim sayilir biteli 5yil olmus geride kaldi gittgi yere kadar sursun Allah hayirlisiiniversn diyorm suan

kız rahat diye kızdan şikayet eden adam zinaya gelince uçkuru açmayı nasılda biliyor
Bizimki artk evlenmemiz lazim uckurumu gordun diyince kiz da aaaa pis yobaz dekis uçup gitmis canim :) dusune dusune kafamda hallettm bu sorunsali hayirlsi olsun yorumun icin tesekkurler

Yasanilan en buyuk sıkıntida bu dusunce farkliliklari. Farkliliklar iyidrde bu empoze etmeye calismak neyin nesi. Bence de dogaldir hatta yasamis bilmis adam olsun derdim hep. Bos konusmak kolaymis benimki duygusal bi yipranma. Dusune dusune bunu da aştım hatta en son dusunecegim sey artk 5yil geride kalan sey. Bana gore hersey zamaninda guzel ama yasayan arkadaslarma da saygiliyim :)

bu yoruma 1000 beğeni alsan şayet yeni bu savunduğun şeyin doğru olduğunu göstermez.Dinimize göre zina en büyük günahlardan biridir.önce entel ayaklarına bürünüp modernlik deyip evlenmeden her şeyi yapın sonra da vay efendim beni karnımda bebekle ortada bıraktı figanlarıyla ortalarda dolanın.Bir bayan zinaya normal diyorsa o bayanın kuralları yoktur o bayan herkesle yatağa girebilir.Benim savunduğum bayan sadece helaline ait olmalı.Amaç sadece çoğalma değil.Hayvanlar da çoğalıyor insanlar da ama tek fark insan aile birliği kurarak bazı şeyleri yaşıyorlar.

zinacılar yüzünden midem bulandı hem de utanmadan cani cani kürtajlar yapıyorlar bir anlık zevkleri için

bir erkek zina yapmışşsa demek ki evlendikten sonra başka bayanlag ayet rahat ilişkiye girebiir

Yazdigim yorumlarin aldigi begenilerle ilgili tek bir cumlem, hatta en incesinden yaptigim bir ima bile olmamasina ragmen neden oyle bir ifade ile yazina basladin, anlam veremedim. Yalniz olmamam mi seni rahatsiz etti acaba? Neyse.

Biraz haddini asan cumleler kuruyorsun, bilmem farkinda misin. "Entel ayaklarina burunmek" nedir? Evlilik oncesi iliski yasamayi entel ayagi olarak goruyorsan cok ciddi kavram karmasasi yasiyorsun. Ben asla "modernlik" de demedim mesela. Insanligin ortaya cikisindan beri temel icguduleri ve ihtiyaclari arasinda bulunan bir eylemi "modernlik" kisvesi altinda savunacak kadar kafasi karismis bir insan degilim. Hangi konu hakkinda hangi tavirla konustugum gayet acik diye dusunuyorum. Herhangi bir "ayak yapma" cabasina burunmeyecek kadar oturmus bir karaktere sahibim.

Haddini astigin bir diger kisma gelince. Bir kadinin sahip oldugu kurallarla ilgili tartismak icin cok dar goruslusun. Evlilik oncesi iliskiye normal diyorum evet, ama ozsaygim ve hayat gorusum cercevesinde ister cinsellikle, ister baska konularla alakali olsun, aklina bile getiremeyecegin kurallarim vardir. Bu diger kadinlar icin de boyledir. Evlilik oncesi iliski yasayan her kadin "karninda bebekle ortada kalacak" kadar dusuncesiz degildir, bundan da otesi bu "karninda bebekle ortada birakti figanlari" her zaman, ama her zaman yanlis insanlarla birlikte olan kadinlar icindir. Kadinlarin ya da erkeklerin yanlis partnerler seciyor olmalarinin da cinsellikle uzaktan yakindan alakasi yoktur. Bakire olarak evlenip de ortada kaldigi icin feryat figan eden binlerce, onbinlerce kadin var. Demek ki kadinin en buyuk kurali evlenene kadar "namusunu korumak" degil, oyle degil mi? En azindan kendini evlenecegin erkege sunulacak bir hediyeden fazlasi olarak goruyorsan, oyle degil.

Konuyu ozellikle dini cercevelere cekmeye calisiyorsun ki hatirlatirim, forum kurallarina aykiri. Eger bu kuralin farkinda olmasaydim son iki cumleni cok rahat bir sekilde curuturdum, ve dini karistirmadan curuturdum ama ayni tavri sende goremiyorum. Sana tavsiyem, bu yorumunda yaptigin gibi hic hos olmayan genellemeleri yapmaman. Zira karsinda tepeden tirnaga, soyledigin her cumleyi yanlis cikaracak bir ornek duruyor. Ve benden binlercesi, onbinlercesi var.

Iyi forumlar.

ben evliyim zaten gayet memnunum savunduğumun da arkasındayım..Peki birkaç kişiye hediye edilince daha mı kıymetli olunuyor.siz kadını sadece cinsel bir meta obje olarak görüyürsunuz.SADECE BİR KİŞİYE HEDİYE EDİLMEKTEN DAHA FAZLASI bu ifadenden şunu anlıyorum.Yani birkaç kişiye hediye edilince egonuz mu artıyor? hiç bir birikiminızın kültürunuzun olmadığını sadece alımlı bi makyaj yapınaca biraz da seksi olunca dünyayı fethetme ednızın olduğunu gösterir kadının bedeniyle kıy basit en kbasit bayanı bile cinsellik yönünden her erkege yeter.BENİM İÇİN KADIN BİR DÜNYADIR ALLAH KATINDA CENNET AYAKLARI ALTINDADIR SENİN İÇİNSE KADIN SADECE CİNSEL BİR METADIR AYRICA BEN ÖĞRETMENİM KAVRAM KARGAŞASI YAŞAMIYORUM AMA SENİN RUHUN KARGAŞA İÇİNDE ASIL SENİN GİBİLER ERKEĞİN GÖZÜNDE CİNSELLİKLE MAKYAJLA SEKSİLİKLE DEĞERLİ OLABİLECEĞİNİ SANIYORLAR.kadın önce kendine yetebilmeli sonra erkeğe

Simdi de birikim ve kulturle ithamda bulunmussun. Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinde lisansimi tamamladim, ayni universitede pedagojik formasyon egitimini aldim, ve yine ayni universitede su an farkli bir bolumun yuksek lisans ogrencisiyim. Seninle meslektasmisiz gordugun uzere, ben her ne kadar buna inanmak istemesem de. Gerek egitim hayatimda, gerekse sivil hayatimda belki 10 insana yetecek kadar kultur ve birikim kazandim, emin ol. Haddini asmaya devam etmeye kararlisin sanirim. Kavram karmasasi yasiyor oldugun konusunda ise fikrimi meslegin degistiremez, ben gorduklerim uzerine konusuyorum.

Beni "kadini cinsel bir meta olarak gormek"le nasil itham edebiliyorsun, aklim almiyor. Cileden cikmis, cirpinir gibi yazmissin cumlelerini, herhalde o sinir bozuklugunun verdigi bir kafa karisikligin var. Soylediklerinle gercek olanlar arasinda dunyalar kadar fark olmasi, hatta bunun sadece ikimizin de yazdigi yorumlardan anlasilacak derecede ortada olmasi da mi acaba sana "belki de yaniliyorum" diye dusunduremiyor, hayret dogrusu.

Evli misin? Mutlu musun? Guzel, senin adina sevinirim. Umarim hayat boyu da boyle mutlu, huzurlu olursun. Zaten bakire olarak evlenen her kadin mutsuz olacak diye bir cumle kurdugumu da hatirlamiyorum. Ama sen diger ihtimalle ilgili cok net bir cumle kurmustun bir onceki yorumunda. Ben evli degilim sozluyum, 3 hafta sonra nisanim, 2015 yazinda dugunum var ve gayet mutluyum?! Birlikte oldugum insan (cok afedersiniz arkadaslar, kesinlikle ama kesinlikle kimseyi ya da kimsenin partnerini asagilamak, begenmemek gibi bir durumum yok, zaten ciddi ciddi okuyan varsa neden bahsettigimi anlayacak kadar gormustur nasil bir insan oldugumu) hakkinda da yine temelsiz, haddini asan cumleler kurmaya baslamadan once soyluyorum, butun subjektif yargilardan arinmis olarak soyluyorum, emin ol her yonden daha butun, daha mukemmele yakin bir insan bugune kadar karsina cikmamistir. Soylediklerine gore benim su an ortada kalmis, mutsuz, feryat figan ediyor falan olmam lazim, mutlulugun bana sonsuza kadar uzak olmasi lazim, niye boyle?

"En basit kadinin bile cinsellik acisindan her erkege yetecegini" dusunuyor olman bile seninle durdugumuz basamaklari ayan beyan gosteriyor. Cinselligi ne olarak gordugumuz de cok farkli gorunen o ki. "Senin gibiler makyajla cinsellikle degerli olacagini saniyor" demissin bir de. Cidden meslektasim olduguna ve nesiller yetistirdigine inanmak istemiyorum. Ben cocukken "okugumuzu anladik mi" bolumu vardi Turkce kitaplarimizda. Hic gormemis gibisin. Bence butun yazdiklarimi bastan sona, derin derin nefesler alarak, sakince bir daha oku. Belki o zaman anlarsin, ve bu derece yanlis, hakarete varan, iftira olarak dahi nitelendirebilecegim cumleler kurmazsin.

Tekrar iyi forumlar.

aynı düşünmek zorunda değiliz şimdi de sen beni suçlamış oldun demek ki sen de farklı görüşlere açık değilsin

sen

eleştirilerin çok mantıksız kendi kendini sözlünü mükemmel ilan etmişsin saçmalamışsın herkes için eşi nişanlısı sözlüsü biricik ve çok değerlidir burada tartıştğmz evlilik öncesi cinsel ilişki ve bana göre yanlış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…