Yorumlarimiz ne kadar etkili??

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Kizlar sizce burda konulara yaptigmiz yorumlar ne kadar etkili??CADIARZU

Anneannemin bir lafi vardir, Gülsümüm biri sana gelip akil danistigi vakit 3 kere düsün sonra konus, bazen bir laf bir büyü yerini tutar!!!

Burda birbirimizi görmüyoruz tanimiyoruz karsimizdaki insanin nasil bir ruh halinde oldugnu bilemeyiz, sizce yorumlarimiz burdaki bir bayani bosanmaya ayrilmaya veya ne biliyim kendine güvenmesine, güclü olmasina, hayatina baska bir yön vermesine yardimci oluyormu??:uhm:

Mesela kendimden söyleyim, konu actigim vakit bütün yorumlari okurum dikkate alirim fakat alicagim kararda yine kendi bildigim beni etkiler cünkü yasadiklarimi ben bilirim, ama herkes böylemi?? Bizim suraciga karaladigmiz iki satir bir kadinin hayatini etkileyebilirmi??fisfisfis

gülsümcüm,çok güzel bir konuya temas etmişin.a.s.
Bunu zaman zaman bende çok düşünürüm..
özellikle, eşler arasında yaşanan sorunları ve kayın valideyle,komşularla yaşanan sorunlarda,,herkes mutlaka kendi fikrini söylüyor.
ben yorumları okuyorum,yinede kendi bildiğimi uyguluyorum.çünkü kimse kimsenin evini gerçekten bilemez..elbette arkadaşlarınımda fikirlerini dikkatede alıyorum..işede yaradığı oldu elbet..
:enbuyukkk:a.s.

biz düşüncelerimizi yazıyoruz. ancak bir insan, eğer sabit fikirliyse,ve kendinin doğru yaptığına inanıyorsa ,bu yazdıklarımızın onun düşüncelerinin ve hareketlerini çok fazla değiştireceğine inanmıyorum..... belki iki arada bir derede kalan,kararsız ,bazı kişiler için, tercih yapmasında ,yardımcı olabiliriz. ama deminde yazdığım gibi kalıplaşmış bir duyguyu,davranışı ve düşünceyi değiştirmemiz çok mümkün değil bence......

Bilmem ki Gülsümcüm..
Yazıyoruz,anlatıyoruz,göstermeye çalışıyoruz ama..
Mevlana Celaleddin-i Rûmî “Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır.” der.

ben daha önce de yazmıştım bi kaç mesajımda ama saçma(!) bulunuyodu nedense
o yüzden böyle bi konu çok iyi olmuş sağol:)))
ben burda yazıcağım yorumlarla vebal alabileceğimi düşünüyorum dediğim gibi daha öncede yazıyodum saçma bulunuyodu ama ben buna inanıyorum

kendı adıma konusmam gerekırse
burda herkes ayrı bir dünya ayrı bir bakış açısı,ayrı bir hayat tecrübesi
burdaki herkesin yorumlarınu çok önemsiyorum
tabi en son karar benden çıkar ama burdaki yorumlarıda oldukça
tarafsız buluyorum en azından değişik bir bakış açısı sağlıyor

herkes yapilan yorumlari dikkate almiyor bence...
dertliyim diyor sonra siz hosuna gitmeyen bir yorum yapinca derdini unutup sizinle agiz dalasina giriyor...
caresiz olan veya kararsiz kalan bellidir....
konularda siz ne yapardiniz, ne düsünürdünüz diye sorduklari icin ben kendi fikirlerimi yaziyorum...
tabi karsi ne kadar etkiler bilmem...
burada yorumlarla karar veremez, yada bir adim atamaz insan, o yorumlar sadece fikir olur insana....

son karar buradaki yorumlarla verilmez ama farklı bakış açıları herzaman iyidir...
ben üçüncü gözün doğruluğuna inanırım...o yüzden buradaki yorumları önemserim...konuyu benim açmam önemli değil...burdaki herhangi bir olay benim hayatımda da olabilir...ve o farklı yorumlar beni uzun uzun düşündürür...
kendim yorum yaparken de sadece inandığımı yazarım...böyle yaptığım için ukala olmuşumdur, kendini beğenmiş olmuşumdur...
olsun...benim kalbim rahat...kimseye inanmadığım hiçbişeyi yazmadım...yazmam...

benim açtığım konularda farklı bakış açılarının olmasını degerlendirirm ben...
her insan farklı yorumdur...
benim için önemlidir düşünceler...
aynı şey benim başıma gelse ne yaparım ne yapabilirim diye düşünürüm...
yorumlarımdada ojektif davranırım..tecrübelerimi bildiklerimi aktarmaya çalışırım...
olaylara yanlı davranmam..empati kurmaya çalışırım..
kimi yararlanır kimi yararlanmaz...
bu kişinin bileceği bir iştir...
öyleki bir musibet bin nasihattan iyidir.hesabı...
herkes yine kendince bildiğini okur...
bazen yorumlarım kimin hoşuna gider kiminde gitmez...
sert yorum yaptın dıye eleştirende olur.. çok güzel yorum yaptın dıye rep verende olur...
sevgilerini sunanlarda olur...
hatta kimi çok agır konuştun burnum kanadı stresten diye bile oldu...
ama burası bir platform...
her görüş her düşünceye açık...
fikir belirtmek serbest uygulamak ise kişiye kalmıştır...

sevgilerimle

açtıgım konularda yorum yapan arkadaşlarımın yazdıklarına çok önemsiyorum...ama öle bi an geliyoki beni anlamaya degil yıpratıcı yazılar yazılıyo..insanlar kendi çektikleri sıkıntıları kendileri biliyorlar....neden bu kadar konuyu açan arkadaşımızı bir an olsun anlamaya degilde üzmeye çalışıyoruz bende bunu anlayamıyorum..yapıcı olmakmı....yoksa yıkmakmı kolay...konuyu açtıgıma pişman oluyorum...derdimi paylaşayım derken beni yıpratan yazılar benim 2gün beynimi kurcalıyo....çok üzüyorum....birbirimizi tanımasakta o an kendimizi karşımızdaki arkadaşımızın yerine koysak belki daha farklı yazılar ortaya çıkacak diye düşünüyorum....

Evet kizlar dogru diyorsunuz, burda fikirlerimizi yaziyoruz, düsüncelerimizi tecrüblerimizi paylasiyoruz fakat bazen unuttugmuz birsey oluyor galiba...buna bende dahilim, karsimizdaki bir insan ne kadar sanalda olsa belki suraya yazdigmiz bir satir onu kararinda olumlu yada olumsuz etkileyebilir....

Belki karsilikli cayimizi sigaramizi icerken yapacagimiz yorum cok farkli olur, cünkü diger tarafin yüz ifadesini, kararsizligni, ruh halini görecegiz anlayacagiz!!

Herkes bizim gibi sabit karakterli fikirli olmayabilir, cok kararsizdir ve bizim yorumlarimiza göre hareket edecektir, bizden yasca cok kücük arkadaslarimizda var burda...

Bilmiyorum duydugnuzmu amerikami ingilteremi yalan olmasin, 15 yasindaki bir genc kizin intihar etmesine sebeb böyle bir paylasim forumunda yapilan yorumlar oldu, bir Anne ve kizi zaten ruh hali cok bozuk olan kizcagizi olumsuz negatif ve asalayici tavirlarla bombaladi...Kiz malesef vefat etti, Annesi sabah odasina girdi ve kizini tavanda asilmis bir sekilde buldu:çok üzgünüm:

burada olan bayanların yaş ortalaması 18in üzerinde, yani hepimiz belirli bir olgunlukta insanlarız. Elbette boş bulunduğumuz, yabancı da olsa birinin fikrine ihtiyacımız olduğu zamanlar oluyor, ama ben elimden geldiğince akla mantığa uygun şeyler söylemeye çalışıyorum, arkasından da ekliyorum her seferinde "tabi hayat sizin, doğru kararı verecek sizsiniz" diye.

yani vebal aldığımı düşünmüyorum ben, insan yorumları okur, içinden değerlendirme yapar ve bir sonuca ulaşır.

bir arkadaşım doğru söylemiş, mesela bir arkadaşımız konu açıyor, ama içerisinden sadece işine gelenleri dinliyor, aksi fikirleri görmüyor bile. destek arıyor sanırım kendine, herkes farkı dünyasını yaşıyor, amaçları farklı.. ama sonuçta kararlarını kendi alabilecek seviyede diye düşünüyorum.

Bİr hatasından ya da yanlışından bahseden birinin bazen taşlanmadığı kalıyor.
Bu beni çok rahatsız ediyor açıkcası. Namus konularında veya dini konularda yapılan beylik yorumlardan nefret ediyorum. Ve bu insanların nasıl bukadar rahatça insanları yerden yere vurduğunu anlamıyorum. Bukadar acıması ve gaddar olmak dürüst yorum yapıyorum, korkusuzca konuşuyorum demek değildir. Olsa olsa densizliktir... Ama maalesef oluyor işte. Çok bariz bir durum yoksa kimseye boşan, ayrıl v.s. demem. Çünkü ne yaşandığını bilsek bile, hayat şartlarını, normal günlük yaşantılarını aralarındaki sevgiyi bilmiyoruz. Bazen tam yanımızdakiler bile evliliğimizle ilgili yanlış teşhisler yapabilirken, uzaktan bir insanın yapmaması mümkün değil. Yapılan yorumlardan feyz almak doğru ancak körü körüne de uymamak gerekir.

konu sahibi arkadaşım ne kadar güzel bi konu açmışsın tebrik ederim gerçekten .bende bazen burada arkadaşlarının özeline karışan ve onları yönetmeye kalkışan insanları görüyor ve hayretler içerisinde kalıyorum düpe düz müdahale ediyor haddini bilmeden amacı destek değil köstek resmen

" Ben lafımı ortaya goyarım, beyenen alır, beyenmeyen bırakır gaçar :smiley-cool:" -tatlicadiarzu-
der şahsiyet-ül şukela dilber teyzemiz...

empati yetenegimin gelişmiş oldugunu düşünüyorum
olaylar karşısında "yerinde ben olsaydım ne yapardım" diye düşünür biraz da mantıkla harmanlayıp döndürüp dolaştırmadan söylerim söyleyeceğimi...
belki biraz patavatsız tarafım var ama gerekiyor bazen...
garip gelecek ama muallaktayken, yada birilerinden yana dertliyken bana laf anlatırken kar edebilecek uslubla yaklasırım muhattabıma...
malum mazosistim ve biraz can alıcı, can yakıcı, suratıma tokat gibi çarpan gercekleri duymayı seviyorum!
ayrıca buraya "derdim var" diyerek konu acan ve bana yorum yazdırmayı başarabilmiş herkese saygı duyarım, dikkate alırım, önem veririm öncelikle
söylediklerim hoşuna gider yada gitmez...
o karsı tarafın bilecegi iş
duymak istediklerini söylemedim diye içten içe kin güdüp antipatik bulanların yorumlarımdan pay çıkarmasını beklemem, keyifleri bilir, benim kaybedecegim birşey yok
yorum yazmakla harcadigim zamanı da kayıp olarak gormuyorum
belki aynı sorunu yaşayıp da derdini acamamış bicareler vardır diyerek üşenmeden yazar da yazarım...

çok önemli bence paylaşımlar..
kararsızlıklarda fikir olabiliyor,
zor anlarda destek olabiliyor,
sewinç paylaşılarak çoğalıyor,
kendini çıkmazda hissedene zaman zaman kurtuluş yolu bile olabiliyor bence..
ben şahit oldum..
ben önemsiyorum gerçekten burdaki paylaşımları..

akıllı insan bence burdan ya da başka bir şekilde aldığı fikri, yorumu, kendi mantık süzgecinden geçirir...
mantığına uyarsa kullanır uymazsa kullanmaz...
çünkü herkezin doğrusu kendinedir...
ben olsaydım diye düşünüp yazdığım yorumu okuyan da, kendine göre değerlendirmeli...

Eğer bir konuya yorum yapmışsam,gerçekten kendime göre, tecrübelerime göre,mantığıma göre, konuyu açan kişiyi gerçekten dikkate alarak yorum yapıyorum..

Konuyu açan kişinin, benim yorumlarımı ya da bir başka üyenin yorumlarını ne kadar dikkate aldığı ise onun bileceği iş..

Ama farklı beyinlere danışmak, farklı bakış açılarını değerlendirerek, kendi süzgeçimizden geçirip, bu şekilde bir çözümleme yapmak her zaman iyidir bence..

çok ters ve devamlı alaycı yaklaşanlarla karşılaşmıyor değilim. üslup çok önemli aslında. o üslupla yazarsan eğer ne kadar doğruda olsa yorumun ve fikrin, karşındakinin antipatisini toplayabiliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…