Yorumlarimiz ne kadar etkili??

Derdi olan bir insanı en çok birinin onu yargılamadan dinlemesi ve gerçekten anlamaya çalışması rahatlatır bence
Ben bu nedenle yorumlarımı karşımdakini anlamaya çalışarak yazıyorum
Ne kadar etkili olur onu bilemem tabi
Bir de biz burna sadece ne söylendiğini görüyoruz, nasıl söylendiğini değil
Oysa bir bakış, bir mimik söylediğimizi çok farklı hale getirebilir
Burada bu imkanımız yok ne yazık ki
Ama bazen çok gaza getirici ve özensiz yorumlar da görüyorum
Burası özgür bir platform, herkes istediğini yazar diye de ilk aklına geleni yazmamalı insan bence
Şu anda bu konuya cevap verenlerin çoğu gerçekten düşünerek özenerek yazıyor zaten
Çoğu zaman okuduğumda evet yaaa, ben bunu düşünememiştim diyorum

Kendine adıma cevap vermek sanırım bu konudada en doğrusu"Kesinlikle kendimle ilgili bir konu açtığımda,ben harici yeni fikirleri görmek faydalanmak akıl almak içindirki buda oldukça işime yarıyor"
Buradaki arkadaşlarım mecburi nasıl yazarsak sadece ve sadece o yönde yada ufak bir empati kurarak yada benzer bir yaşam tarzı varsa ona göre cevap verirler..Bu detayları bilmek kaçırmamaksa oldukça önemli..

Dolayısıyla yazılan her yorum benim için ayrı bir önem taşıyor..Buradaki konuştuğum kişiler uzaktada olsa, yanımdada olsa belirli düzeydeler ve paylaşmak amacı ile buradalar..Onlardan akıl almak göremediklerimizi göstermeleri bana artı katıyor..Yada benim bir şekilde karşımdaki kişiyi etkilemem..

Bunu yaşıyorum yaşayanları görüyorum..Gördükçede daha seçici olmaya çalışıyorum..Yaşantımda,yazdıklarımda,hayatıma eklediğim yeni arkadaşlıklarda...

Olabildiğimce yapıcı olmaya çalışıyorum..Bu demek değildirki her konuda yapıcıyım..Hayır!Biten varsa bitmiştir..Yada ortada gurur,çocuk vs gibi aile düzeni içerisinde kafama uymayan kurallarımıza uymayan herhangi bir konu varsa yapıcılığı elden bırakır gerçekleri olduğu gibi savunabilirim..

Kısaca Forumumuzda tanıdığım her birey uzak yada yakın kaideye alıyorum..Kafama uyan düşünceleride sevdiğim cümleleri hayatıma sokuyorum sevmediklerimi ise eliyorum..Herzaman derim hayat buradada benim için olduğu gibi devam ediyor..

CANIM ÇOKTA GENELLEME YAPMAMAK LAZIM SONUÇTA
HERKES BUNU YAPMIYOR
MESELA BEBEĞİYLE İLGİLİ Bİ SORUN YAŞAYAN ANNE KONU AÇTIĞINDA
YAZILAN YORUMLARDAN FAYDALANMIYOMUDUR SENCEyerimseniben

söyledigin cok farkli...
tabiki yararlaniyordur...
ben bahsettigim bu tür konular degil...
genellikle bir derdim var bölümüne acilan konulardan bahsediyorum....

akıl almakdan ziyade konuşup paylaşmak güzel
her bireyin yorumuna saygı duyuyorum
kendi adıma dinlerim ama doğrum yine benim doğrumdur
ben yanlışsam düzeltmeye çalışmakta arkadaşlık vazifesidir
ben herkesin samimiyetine inanıyorum
çünkü ben de her yazdığımda samimi oluyorum.

Önemli bir konuya parmak bastığın için kutlarım canım. Karşılaştığımız sorunlar-yaşadığımız olaylar ve yaptığımız hatalarla ilgili başka insanların da fikirlerini almak için-konu açan kişilerin kafalarında bir kaç seçenek oluşmuş ve hangisini seçeceği konusunda kararsız kalmıştır. Gelen yorumlar bu seçeneklerin hepsini destekler durumda olsa da - genelde çoğunluğun sesine kulak verilerek karar alınır düşüncesindeyim. En kötü karar kararsızlıktan iyidir görüşünü savunan biri olarak-buradaki paylaşımları çok önemsiyorum. Herkesin son derece iyi niyetli ve samimi olduğuna yürekten inanıyorum. Görüşler birbirine ne kadar zıt olsa da-herkesin amacı - yorum bekleyen kişiye gerçekten yardımcı olmak. Burası hayatın ta kendisi demiyorum. Çünkü hayatın kendisinde - riya-kıskançlık-beklenti ve aşağı çekme gibi olumsuz duygular var. Oysa burada bu olumsuz düşüncelerin hiç birine yer yok.
Menfaat-minnet-acıma duygusu yaşamadan - objektif yorumların yapılabildiği güvenli bir ortam. Gelen yorum ne kadar olumsuz görünürse görünsün - bunu ben yaşasaydım böyle yapardım amacından başka bir niyeti içermiyor. Elbette kendimizi yerine koymakla - yerinde olmamız çok farklıdır ama yerinde olamadığımıza göre yerine koymaktan başka yol yok. Yerine koyarak yaptığım yorum-yerinde olduğumda yapacağımdan çok farklı olabilir ama bu aşamada yaptığım yorumun samimiyeti çok önemli ve burada bu samimiyet hat safhada. Ara sıra varmısın yokmusun yarışmasına bakarken - oradaki yarışmacı adaylarının-tek yürek halinde yarışan kişinin en büyük ikramiyeyi kazanması için yaydıkları pozitif enerjiyi gözlerim yaşararak izlerim. Yarışmacının ne kazanacağından çok birbirini daha önce hiç tanımayan bu insanların birbirine kenetlenip aynı istekte birleşmesini hayranlıkla izlerim. Bir kısmı verilen teklifi kabul etmesi yönünde ısrar ederken-diğerleri de kabul etmemesi konusunda ısrarcı oldukları halde hepsinin ortak ve tak isteği-yarışmacının oradan en iyi kazancı elde etmesi.
Buradaki farklı yorumlarında-en iyi yolu bulmak adına yapıldığından hiç kuşku duymuyorum. Karşımızdaki kişiyi hiç tanımadan yapılan yorumların çok daha gerçekçi olduğuna da inanıyorum. Karşı karşıya gelerek yaptığımız paylaşımlar maalesef içimizden geldiği gibi konuştuğumuz bir ortam olmuyor. Söylemek istediklerimizi değil-karşımızdakinin duymak istediklerini söylemek durumu doğuruyor. Yüze karşı söylenenlerin tam tersi arkadan konuşuluyor.
Burası öyle şeffaf bir ortam ki - hiç kimseyle paylaşamadığımız sırlar rahatlıkla ortaya dökülebiliyor. Burası - yaşadığımız değil yaşamak istediğimiz bir dünyanın penceresi.
Bu pencereden hepiniz çok iyi - çok içten ve çok güzel görünüyorsunuz. Bu pencereden bakabildiğim için kendimi çok şanslı görüyorum.

denk gelirsem birine derdine care olmaya rahatlatmaya calişirim
ne kadar yardımcı olurum tartişilir tabi
bir sorunum derdim olursa pek paylaşmayi sevmem ama
yorumlarini zekalarini beğendiğim insanlara sorarim tabi

ben burada empati yapıyor ve ona göre yorumlar yazıyorum...
ben olsam ne yapardım diye...
ve yorumlarımda her zaman olumlu sonuçları gözönünde bulundururum...
çünkü dediğiniz gibi karşımızdaki bayanın hangi ruh halinde olduğunu bilmiyoruz...
ben yapıcı olmaktan yanayım,yıpratıcı olmayı herkes başarır,önemli olan yapıcı yaklaşabilmek...
ve şuna inanıyorum ki...
KK nın bütün bayanları (kendi bölümlerimden takip ettiğim kadarı için konuşuyorum)
inanın bu kadar seviyeli,bu kadar yardımsever,
sevince aşırı sevinen,
üzüntüye aşırı üzülen sizlere gerçekten çok teşekkür ederim...
herhalde KK nın farkı da bu....
sevgilerimle....

kısmen etkili olabilir ama tamamen olduğu kanısında diilim ben..
herkes kendi yaşadığını bilir... uzaktan davulun sesi hoş gelir misali de olabiliyor bazen..
her birimizin bakış acıları apayrı olabiliyor bazen ,bazende bir çoğumuz ortak noktalarda kesişiyoruz..ama konu sahibinin duygu,ruh hali ve yorumlara nasıl yaklaştığı ile ilintili..ama bana göre yine herkes kendi bildiğini okumaktan da vazgeçemiyor...ama şu da var ki,çok yapıcı empati yaparak düşünüp yazan kişilerin yanısıra,duyarsızca ve yıkıcı olarak yaklaşıp üstüne eleştiri yağmuruna tutan ve ti ye alanlar da oluyor...konu sahibi de haliyle iyice depresyona itiliyor ve belki de hatalara zaman zaman..bunu bilemiyoruz tabi..ama öncelikle ister kayda alınsın yorumlarımız ister alınmasın,karşımızdakinin ruh ve duygu halini bir an düşünüp empati yapmak ve düşünerek yorum yapmak yerinde olmalıdır...

Son düzenleme:
bence yanılş yönlendırmeler oldukça fazla bazı arkadaslar bile bile olmsuz şeyler yazıyorlar ve kasıtlı olduğunu düşünüyorum ....ama nedir kişinin nacizane düşüncelerıni yazması çok normal..haa sen istersen kullan istersen sallama osenın elinde...ama ortak noktoada buluşulunuluyor ki burdan çok ders alan arkadaslar olduna inanıyorum bunların içinde bende varım...herkez var...

Noktasi virgulune kadar katiliyorum...şakkıdı

Ben bu siteyı bir telaşla bulmuştum..
Hamilelikte kanamam olmuştu ...bır konu açtım..Acaba benım gıbı olanlar durumu nasıl dıye..

İnsan bazen çaresizce bir teselli bır umud .bır destek arıyor ..
Hıc kımseye bazen kocanıza ,annenıze anlatamdığınız dertlerınızı uzuntulerını burda paylaşıyorsunuz..
Açtığınız konuya yorum yoksa uzuluyorsunuz...

Şimdi öncelikle hamılelerın sorunlarını elımden geldıgınce yardımcı oluyorum..
Çunku bende bu sıte sayesınde hamılelıgımı stressın ve huzurlu gecırdım...

Aldatılmak konusunda yorum yazarken cok dusunuyorum...

'ayyyy aldatıldın mı hemen boşan dıyemıyorum '

Çocuğu var mı aılesı nasıl karşılar herşeyı dusunerek yorum yapıyorum...

Ama bekar bır kız aldatılmışşa ona yol yakınken bunu bırak rahatca dıyorum..

Tecrurebelerle sabittir..

Lise öğretmeni olarak 16 -17- yaşındakı kızların sorunlarına tecrubelerımle cevap yazıyorum..

Onları kırmadan ıncıtmeden kelımelerı ozenle secıyorum..

+18 deki konularada ıcımden ne gelıyorsa yazıyorum......

Bu sıtede konu açtığımda emek verıp zaman ayırıp yazan her msj dıkkatlıce okuyorum..

Almam gerekenı hemen cebe atıyorum

Ben konuya yapılan yorumlardan bahsetmiştim kişiye değil...
Birisi buraya kendiyle ilgili konu açar, kimi asar onu, kimi keser, kimi eleştirir...
O kişi buna hazır olmalıdır, herkesin yorumu kendi kadardır...
Ve herkes kendinden sorumludur...
Ciddiye alınır, alınmaz, herkesin mantığı var, hangi görüşe ne kadar saygı duyup duymayacağı onun insiyatifindedir.
Konuya kim yazarsa yazsın yorum konuya aitse saygı duyarım...
Bir konuya başkalarının yaptığı yorumdan rahatsızlık duymam söz konusu olamaz, bunu gündeme getirmem bile..
Ama değilse, konu dışındaysa, bir başka kişi ile ilgili isim vermeden, çaktırmadan ince ince dokundurularak bahsediliyorsa bende bunu hissetmişsem cevap yazarım...
İkisi aynı şey değil...
Bir kere "başkalarının yaptığı yorumlardan rahatsızlık duyuyorum" diyebilmem için benim yaptığım yorumların rahatsızlık vermediğinden emin olmam gerek....
Oysa emin değilim ben, mutlaka birilerini rahatsız edecek yorumlar yapmışımdır ya da yapacağımdır...
Rahatsızlık duyacak olanların yaptığım yorumları okumamasını öneririm...

Son düzenleme:
ben bu siteye ilk girdiğim günden beri konuları okur takip ederim.. ve senin yorumlarınıda çok okudum ben hiç bir yorumunda senin birinin hayatını etkileyebilecek kadar konuşmadığınında ayrıca şahidinim. sen orta yolcusun,ara bulucu,orta karar.. ben beğeniyorum senin yorumlarını.. soruna gelince bir söz insanın yaşamını değiştirebilir çünkü hepimizin zaafları zaaflıkları var ve hiç birimiz dev ayna değiliz.. en hassas olduğumuz anlarda kime inanacağımızı ne kadar inanmamız gerektiğini bile sapıtabiliriz biz insan olarak.. ama en doğruyu annen sölemiş 3 kere düşün yeri geldiğinde büyü yerini tutar söz demiş ve senin gibi bir evlat yetiştirmiş ne güzel.. annenin sözünü artık hayatım boyunca unutmayacağım çünkü çok mantıklı ve etkileyici .. lütfen herkez yorumlarına dikkat etsin.. arkadaşlar kimsenin hayatıyla onuruyla ailesi yuvası evladıyla oynamayalım hatta hayati konularda 3 kere değil 10 kere bile düşünsek olur...

genellikle uzun yorumlar yaparım.. ayrıntılar ve detaylara girip yardımcı omaya çalışırım ve önemli olan diğerlerinin okuyup yorum yapması değil asıl problemli arkadaşın okuyup belki aklına gelmeyen bişeyi açmaktır amacım.. yardımcı olduuna garanti derim.. çünkü kimse laf olsun torba dolsun die konu açmaz.. açanlarında sonu belli zaten.. ama şunuda sölemeden edemem ki insanları kıran rencide eden mutsuzluklardan mutluluk öıkaran olaylarda kendime hakim olamıyorum.. kendiminmiş gibi alınıp kırılırım.. ama destek iyi niyet yeterli bence.. yardımcı olmasa bile biz birçok kişi için birçok olayı düşüğnüp tecrübe ediyoruz burda .. kültürümüz falan artıyor.. bi şekilde mutlaka fayda yarar sağlıyor..

Ben elimden geldiğince hele ki konu eşler arasında anlaşmazlık, boşanma yolunda ise yorumlarımda tarafsız kalmayı tercih ediyorum etkilememek için....

Genel anlamda ele alırsak lafımı ortaya koyuyorum isteyen alır gider, istemeyen bırakır kaçar....

Sanal olduğu için bazen bir kelime bile karşıdakine hislerimizi anlatmaya ya yetiyor yada yetmiyor buda kişinin anlayışına bağlı....

Ama tüm samimiyetimle elimden geldiğince her konuya fikrimi beyan ediyorum bunu bilmenizi isterim arkadaşlar....

Kizlar hepinize cok cok tesekkür ederim yorumlariniz icin sagoluna.s.

Tahmin ettigim gibi bazimiz yorumlara bakiyor önemsiyor fakat kararinda yine kendi dogrusunu seciyor, lakin bazimiz icinde burdaki yorumlar cok önemli!!

Ben kendi adima acitigim konulara yapilan her yorumu olumlu yada olumsuz kaale alirim düsünürüm, zit fikirde olan arkadaslariminda yorumlari bana evet ya bak ben hic bu yönden bakmadim dedirtebilir...ayni fikirde olduklarimda beni kararimda veya düsüncemde dogrular...

Insanlar farkli oldugu gibi olaylara verdikleri tepkilerde farklidir, yetistirme tarzi, yasi, medeni durumu, genel kültürü, aile yapisi vs. vs, cok farkli insanlarin bulustugu bir yer burasi, memuru, ögrencisi, doktoru, iscisi, ev hanimi, benim gibi gurbetci olanlar, 15 den 50 ye kadar her yas grubu, evlisi bekari...cocuklusu, cocuksuzsu lakin en önemli ortak noktamiz hepimiz Kadiniz ve birbirimizin halinden yine en iyi bizler anlariz....a.s

Tabiki insanlari degistiremem ve herkesde kendi dogrusunu yazacak fakat düsündürebilirim, yorumlarimizi bir insan okuyor unutmayin, karsinizdaki belki sizin kadar güclü ve sabit karekterli olmayabilir ve kirmadan yazalim, bir kalbi kirmak kaabeyi yikmaktan daha günah

Tekrar hepinize tsk. ediyorumŞeniz

Yazdığımız konulara cevap verildiğinde bizim gibi düşünen yada başka bir yorum getiren varmıdır diye yaklaşmaktır bence.Eğer kararım kesinde ve benim verdiğim karar gibi yazan varsa doğru yolda olduğumu düşünürüm
Tanımadığım kişilerle paylaşmak daha rahatlatıcı belki

elfida dediğin cümle en doğru cümle sanırım..kaydirigubbakcemile5
herkes kendi doğrusunu yazıyor..

bazı yorumlara hiç şaşırmıyorum..çünkü kişiliğini yansıtıyor biliyorum..anlıyabiliyorum..taa buralardan..
bazılarını da çok dikkate alıyorum..ne kadar güzel bir düşünce diye..yerimseniben
yorumlar insanları ayırıyor zaten bu noktada..birbirimizi sadece yaptığımız yorumlarla değerlendirebiliyoruz..
ben konuya kendi uslubumla yazıyorum..hayata bakış açımla..
benim düşüncem,benim pencerem..
:dilcikar:

Ben kimseye sunu yap bunu yap demem cünkü yanlis birsey deyip kimsenin hayatini olumsuz bir sekilde etkilemek istemiyorum. Ben o durumda olsam ne yapardim diye düsünüp o cevabi veriyorum.
Ben bir konu acinca her yorumu okuyup degerlendiriyorum. Fikrimi cabuk degistirmem ama yasim daha 21 oldugu icin ve fazla hayat tecrübem olmadigi icin her yoruma deger veriyorum cünkü benim görmedigim seyleri belki siz görmüs olursunuz ve bunu bana söyleyerek yardim etmis olursunuz. Bana gelen yorumlari okuduktan sonra aslinda fikrimi degistirmem yani kararimi yorumlara baglamam ama yorumu yazan kisiyin heralde bir bildigi vardir ve o yüzden yaziyor diye düsünüyorum ve yorum benim düsüncelerime uyuyorsa o zaman kararimda etkili olabiliyor a.s.

çok güzel bir konuya değinmişsin gülsüm sultan
konuyu sen açtığın için söylüyorum ben senin yorumlarını
çok beğeniyorum ve takip etmeye çalışıyorum
senin yorumlarında dikkatimi çeken konu şu çok olgunca ve yeri
yerinde yazıyorsun laf olsun diye değil kimsenin kalbini kırmamaya
çalışıyorsun oysaki neler yazanlar var ileri geri
sitede takip ettiklerimde var herkezin yorumuna değer veriyorum ve
birşeyler öğrenip kendimi geliştirmeye çalışıyorum benim için
önemli olan bu
Bu siteye üye olmadan önce evde işim bittiğinde yatıp uyurdum mirmirmirmir
miskin miskin ama şimdi buraya girmeden duramıyorum herkezden birşeyler öğrenmeye
çalışıyorum bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış değilmi 34 yaşına geldim ama
bilmediğim çok şeyi burda öğrendim :uhm:

kendi adıma söyliyim bilmediğim konuda yorum yapmam
ama yorumları okurum herkezin bakış acısı farklı CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…