- 8 Eylül 2006
- 2.927
- 12
- 683
- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
-
çok ters ve devamlı alaycı yaklaşanlarla karşılaşmıyor değilim. üslup çok önemli aslında. o üslupla yazarsan eğer ne kadar doğruda olsa yorumun ve fikrin, karşındakinin antipatisini toplayabiliyorsun.
evet sana katılıyorum....
en az cümlelerin seçiciliği kadar üslüpta önemli...
alaycı ve ters yaklaşımlı olarak yorumlarlada karşılaşıyoruz...
birde karşıdakini günah keçisi yapanlarda var....
bazen oyle oluyorki...
herkes bayan doğru karşıdakide bayan yanlış...
vurdukça vurulur...
öyleki bazen sözler vardırki dayaktan beter eder adamı...
ve ben buraya konu yazan her kişiyi akıllı ve mantıklı olarak tahmın ederim...
psikolojık durumunu hassas olup olmadığını intihara meyilli olduğunu hangi cümleye alınıp alınmayacağın bilemem...bilmek zorundada değilim ....
bana düşen görev sadece cümleleri doğru seçmektir...
eger çok ince düşünürsek aaaaa ben yorum yapıyorum ama bu şahıs üzülürmü intiharmı eder diye düşünürsek her site kapatılır ozaman...
.
Tabiki öyle derin düsünemeyiz firtinam, ama yaptigmiz yorumlari biraz kisiye yasa ve yasadigi duruma göre yapmamiz lazim bence...
15 - 16 yasindaki bir genc kizin benim yetiskin dilimden anlamasini bekleyemem, yanlis anlasilmasin yas bastadir tabiki, fakat benim ve senin yasadiklarinla tecrübelerinle onunki bir olamaz...yada
Kaynanasinla sorun yasayan ve ayni evi paylasan birine aman bosver hic muhatap olma yüzüne bile bakma gibi bir yorum yapmam ne kadar mantikli olur??fisfisfis
Aslinda ben bunu demek istiyorum, yorumlarimizi birazda karsimizdakinin bulundugu ortama göre, onun bakis acisindan, kendimizi onun yerine koyarak yapalim...zit fikirlerimiz olabilir lakin dedigin gibi arkadasim kusura bakma ama yanlissin demek baska ve ne kadar sacma seyler düsünüyorsun demek baska....
Uslub ve Empati bunlari unutmamak lazim...şutarafagitti
Tabiki öyle derin düsünemeyiz firtinam, ama yaptigmiz yorumlari biraz kisiye yasa ve yasadigi duruma göre yapmamiz lazim bence...
15 - 16 yasindaki bir genc kizin benim yetiskin dilimden anlamasini bekleyemem, yanlis anlasilmasin yas bastadir tabiki, fakat benim ve senin yasadiklarinla tecrübelerinle onunki bir olamaz...yada
Kaynanasinla sorun yasayan ve ayni evi paylasan birine aman bosver hic muhatap olma yüzüne bile bakma gibi bir yorum yapmam ne kadar mantikli olur??fisfisfis
Aslinda ben bunu demek istiyorum, yorumlarimizi birazda karsimizdakinin bulundugu ortama göre, onun bakis acisindan, kendimizi onun yerine koyarak yapalim...zit fikirlerimiz olabilir lakin dedigin gibi arkadasim kusura bakma ama yanlissin demek baska ve ne kadar sacma seyler düsünüyorsun demek baska....
Uslub ve Empati bunlari unutmamak lazim...şutarafagitti
iyi ama gülsümcüm yok mu böyle yorumlar...
var...onlar da kendi doğrularını yazıyorlar...
kayınvalide gelin ilişkisi...aldatılırsanız ne yaparsınız...zor konular...aslında içinde olmadan da anlaşılmayacak konular...ama herkesin bir fikri var...herkes kendi üslubuyla yazıyor...bazen kaba, bazen düzgün...burdaki kabalık da düzgünlük de kişiye göre değişiyor...
o yüzden her yorum kişiye göre farklı değerlendirilebilir...
ben kocam beni aldatırsa boşarım derim...biri gelir ben de der...öbürü gelr ah ne ukalasın yaşa da gör der...farklı karakterlerin farklı yorumları işte...
bunun için yapılabilecek ne var ki...kimseyi değiştiremezsiniz, kimseyi olgunlaştıramazsınız, kimseyi ezik hissinden kurtaramazsınız...sadece naçizane fikrinizi söyler çekilirsiniz..hepsi bu...
Dogru söylüyorsun, hayatin her dalinda oldugu gibi burdada farkli kisiler, farkli hayatlar ve farkli durumlar ama ortak bir noktamiz var burda paylasiyoruz, sevinclerimizi, üzüntülerimizi, acilarimizi öyle degilmi?
Dedigin gibi insanlari degistiremem ama belki düsündürebilirim buda bir adimdir bana görea.s
Hem sen niye nan bana bu kadar gec Bayram mesaji yazdin:mymeka:
kayınvalideme melenk gelin olmaya gittim be yaww...
internet vardı da biz mi yazmadık...
hem kusura bakma mükemmel gelin olmaktan kafamı kaldıramadım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?