• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorumlarınızı bekliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kriteriniz de hata var aynı hayat görüşü olması farklı aynı siyasi görüş olması farklı. Çok muhafazakâr biri çok solcu biriyle yapamaz. Bu hayat görüşünden kaynaklı ama illa x partisinden olsun benim partimden olsun dersen olmaz. Yani bulursun ama umduğun gibi olmaz.

+1 üni de o siyasi partinin yoğunlukta olduğu sosyal kulüplere katılın. Stkların %80 i sevgili bulmaya gelenlerden oluşuyor. Biz gibi gönüllüsü az :)
O siyasi parti çok bilinen, gündemdeki partilerden değil. Üniversitede o görüşte insan bile yoktur belki de, kaldı ki yoğunlukta olduğu kulübü bulacağım :)

Kriteriniz de hata var aynı hayat görüşü olması farklı aynı siyasi görüş olması farklı. Çok muhafazakâr biri çok solcu biriyle yapamaz. Bu hayat görüşünden kaynaklı ama illa x partisinden olsun benim partimden olsun dersen olmaz. Yani bulursun ama umduğun gibi olmaz.
İlla o parti olmayabilir ama o partiye yakın biri olmalı.

O siyasi parti çok bilinen, gündemdeki partilerden değil. Üniversitede o görüşte insan bile yoktur belki de, kaldı ki yoğunlukta olduğu kulübü bulacağım :)
Gel sen bu sevdadan hatta bu partiden vazgeç :KK70: Şaka bir yana partiye göre adam seçilmez. Sol görüşlüysen sol sağ görüşlüysen sağ görüşlü birini bul. Ama illa c partisi diye tutturma. Zaten türkiye de siyaset anlayışı %80 aileden gelir aile hangi siyasi parti yandaşıysa çocuk da o partinin yandaşı olur. Senin umduğun gibi siyasete tutkulu biri olmayabilir. Laf olsun diye o partiye üye olabilir

Yok hayır gerçekten aklımda öyle biri yok. Ama haklısınız galiba, sosyal medyadan tanışmak riskli olabilir.
Olabilir değil “riskli olur”.
Görmediğin bilmediğin biryle sadece fotoğraf yoluyla mı hoşlanacksın?
Tam hata yapma yaşların dikkatli ol. Her gün ne haberler okuyoruz

Aslında desteklediğim parti çok bilinen bir parti değil. Haliyle taraftarı da az. Gündemde adı sık sık geçen o partilerden değil yani.

YIllarca insanların adını hiç duymadığı bir partide aktif çalıştım

Gençlik yapılanmasının adı da farklı idi

Ama birçok üniversitede farklı farklı olsa da toplulukları grupları vardı

Yani ararsan kafana uyan birilerini bulursun sonuçta illegal örgütlerin de üniversite yapılanmaları vardır ve herkes birbirini bulur tanır

Ben üni okurken yakın yahut ters görüşteki oluşumlardan kişileri de gayet tanırdım

Okul mevcudu da binlerle ifade edilir benimle aynı yıl 600 kişi girdi bu okula, sınıflar 300 kişi idi

Bu ortamda dahi herkes kendine yakın arkadaş grubu edinirdi

İnstagram dan bulayım vs cidden realist değil üniversite ortam için vardır dahil olun

Siyasi görüşe göre sevgili seçmek hadi okey diyelim de sosyal medyadan yapılmaz bu. Onun yerine neyse siyasi görüşünüz aktif görev alın orada tanışın birileriyle. Sosyal medya yorumuyla kimseye mesaj atmayın bu şekilde olumlu yanıt alacağınızı sanmam.

Bu ülkede çoğu insan bir görüşü "öylesine" destekliyor. Üniversitede bir arkadaşım vardı, sosyal medyasını görseniz, kapitalizm, emperyalizm karşıtı, işçi, kadın ve hayvan hakları savunucusu. Gerçek hayatta, meşhur markanın kahvesini içerek, yine o meşhur markanın cep telefonundan bana cins köpeğinin fotoğraflarını göstermişti. Hayvan satın almak konusundaki düşüncelerimi duyunca da, ama bunlar daha tatlı oluyor, demişti. Hatta o dönem bir firmanın çalışanlarına kötü muamele yaptığından bahsetmiştim, suçu işçilere bulmuştu sanki memleketimiz iş deryası da, onlar orada eziyet çekmeyi seçmişler gibi.

Söylemek istediğim şu, siyasete çok ilgim vardır benim de. Çok okurum, iyi bilirim. Farklı görüşlerden birçok insan tanıyorum. Size tavsiyem, hayatınıza alacağınız kişide aradığınız yegâne kriterin görüşler olmaması. Günümüzde bunlar sadece birer etiket çünkü. Siz kendiniz bol bol okuyun, her neyi destekliyorsanız arka planını iyi tanıyın vesaire ama her destekliyorum diyenin de gerçekten desteklemediğini iyi bilin. Çok gençsiniz ve bir erkekte sevgi, saygı, merhamet gibi özelliklerin ne derece önemli olduğunu ilerde farkedeceksiniz. Görüşünüz de aynı olursa, bu da bonus olmuş olur.

Herkese merhaba. Yirmi yaşındayım. Hayatımda şu an biri yok. Aslında uzun zamandır yok. Aslında ne yalan söyleyeyim, olmasını istiyorum. Bir süre önce plotonik olarak birini beğendim ama olmadı, yoluma bakıyorum. Her neyse, ben ilişkilerde dış görünüşe vs. çok önem veren bir insan değilim. Aslında daha çok mantıkla hareket ediyorum. Bir erkekte beni en çok cezbeden şey, hayat görüşü oluyor. Belli bir siyasi görüşe sahibim. O siyasi görüşteki erkekler (sadece lafta değil ama, o siyasi görüşü gerçekten benimseyenler) beni çok etkiliyor. Mesela benden hoşlanıp adım atan erkekler oluyor, çoğunun dış görünüşü de genel beğeniye göre gayet iyi. Ama benim istediğim hayat görüşüne sahip değiller. Ben, benimle aynı hayat görüşüne sahip olan biriyle beraber olmak istiyorum. Böyle birini nasıl bulabilirim diye düşünüyorum. Mesela İnstagram vb. platformlarda siyasi görüşüme uygun olan sayfaları takip ediyorum. Onları takip eden benim yaşlarımda erkekler görüyorum. Bazılarının yorumlarını da çok beğeniyorum. Aklımdan şöyle bir şey geçiyor: Onlardan birine takip isteği yollasam. Kabul ederse de merhaba vs. deyip sohbet başlatsam. En azından şansımı denemiş olurum. Kabul görmezsem de yoluma bakarım. Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. Umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir.
Çok tatlısın ya okuyunca yüzümde gülümseme oldu. 20 yaşındasın daha çok yolun var inanki. Belli bi dünya görüşün varsa bu zamanla bütün hayatına yansıyacaktır ve emin ol seçimlerin isteklerin gittiğin yollar hep o dünya görüşüne göre olacak ve tabiki aşık olduğun adamda. O yüzden zamana bırak hayatın akışına aşkın gelip seni bulmasına müdahale etme

Dün bir yerde dinledim ergenlik döneminden kızlar 21 yaşında çıkıyormuş.. Yani 21 yaşından sonra doğru karar veriyorlarmış... Daha yaşın küçük ilerde daha iyileri çıkar şuan yalnızlıktan sıkılmışsın... Sakın öyle şeyler yapma

YIllarca insanların adını hiç duymadığı bir partide aktif çalıştım

Gençlik yapılanmasının adı da farklı idi

Ama birçok üniversitede farklı farklı olsa da toplulukları grupları vardı

Yani ararsan kafana uyan birilerini bulursun sonuçta illegal örgütlerin de üniversite yapılanmaları vardır ve herkes birbirini bulur tanır

Ben üni okurken yakın yahut ters görüşteki oluşumlardan kişileri de gayet tanırdım

Okul mevcudu da binlerle ifade edilir benimle aynı yıl 600 kişi girdi bu okula, sınıflar 300 kişi idi

Bu ortamda dahi herkes kendine yakın arkadaş grubu edinirdi

İnstagram dan bulayım vs cidden realist değil üniversite ortam için vardır dahil olun
Benim de sözünü ettiğim parti öyle bilinmeyen bir parti işte. Ama illegal vs. değil. Legal, yasal bir parti. Pek bilinmiyor sadece. Bugün biraz araştırdım. Partiye üye olma veya gönüllü olma seçenekleri var. Açıkçası üye olmaktan biraz çekiniyorum, yoksa şimdiye kadar çoktan olmuştum. Çünkü bir partiye üye olmak ileride memuriyet vb. durumlara engel olabiliyormuş diye biliyorum. Hele bu bahsettiğim parti toplumun geneli olarak görüşlerinin pek sevilmediği bir parti. Halbuki bence çok saçma. Yasal bir partiye üye olmak neden sorun olsun ki? Ama olabiliyormuş işte. Bu sebeple üye olmak yerine parti gönüllüsü olmayı düşündüm. Ama onda da aynı sorunlar olur mu? Biliyorsanız beni bilgilendirir misiniz?

Benim de sözünü ettiğim parti öyle bilinmeyen bir parti işte. Ama illegal vs. değil. Legal, yasal bir parti. Pek bilinmiyor sadece. Bugün biraz araştırdım. Partiye üye olma veya gönüllü olma seçenekleri var. Açıkçası üye olmaktan biraz çekiniyorum, yoksa şimdiye kadar çoktan olmuştum. Çünkü bir partiye üye olmak ileride memuriyet vb. durumlara engel olabiliyormuş diye biliyorum. Hele bu bahsettiğim parti toplumun geneli olarak görüşlerinin pek sevilmediği bir parti. Halbuki bence çok saçma. Yasal bir partiye üye olmak neden sorun olsun ki? Ama olabiliyormuş işte. Bu sebeple üye olmak yerine parti gönüllüsü olmayı düşündüm. Ama onda da aynı sorunlar olur mu? Biliyorsanız beni bilgilendirir misiniz?

Olur ya da olmaz diyemem

Her türlü değişime açık bir ülkeyiz

Bugün en iyi kabul edilen oluşumlar yarın en kötü olabilir

Lakin bazı şeyler için bazı şeylerden vazgeçmek gerekir

Yani görüşüm de görüşüm diye tutturup uzak durursan o görüşte olup senin gibi uzak duran kimse ile tanışamazsın

O zaman kriterini yumuşatıp öne insanlarla tanışıp sonra gerçek görüşlerini öğrenmek için çaba göstermelisin

Belki yan sıranda oturan çocuk da seninle aynı düşüncede ama aynı kaygılarla fiili hareketten uzak duruyor

O nedenle ben, katı olarak ille de o partili olsun düşünceni bırakmanı öneririm dünya görüşü yakın olanlardan başla belki senden daha fazla gönül bağı vardır da o da üye olamamıştır nasıl bilebilirsin ki

Bu arada aynı partide olup başka konularda uyumlu olmayan binlerce insan var aksi halde tüm parti sevgili olurdu değil mi

Gençlik kollarına üye olmamamın sebebi şu, ileride bazı şeylere sorun açabiliyormuş.
yanlış biliyorsunuz.devletin varlığını birliğini tehdit eden bir yapılanma değilse memuriyette falan sorun çıkarmaz. hangi parti olursa olsun memur olmanızı engellemez. memur olduğunuzda üyelikten istifa ediyorsunuz zaten. ayrıca kendinize belirlediğiniz kriter tehlikeli bile olabilir. sizin "fanatikliğinizi" farkeden birileri (takip ettiğiniz sosyal medya hesaplarında sizi farkeden veya sizin takip edip yazdıklarına kalp attığınız kişiler ) bu yönünüzü kullanabilir. inanın her şey değişip başka şeylere evrilebiliyor. o yüzden kriterlerinizi değişmeyen şeylere yöneltin bence.dürüstlük, iyilik, ahlak vs. vs.

yanlış biliyorsunuz.devletin varlığını birliğini tehdit eden bir yapılanma değilse memuriyette falan sorun çıkarmaz. hangi parti olursa olsun memur olmanızı engellemez. memur olduğunuzda üyelikten istifa ediyorsunuz zaten. ayrıca kendinize belirlediğiniz kriter tehlikeli bile olabilir. sizin "fanatikliğinizi" farkeden birileri (takip ettiğiniz sosyal medya hesaplarında sizi farkeden veya sizin takip edip yazdıklarına kalp attığınız kişiler ) bu yönünüzü kullanabilir. inanın her şey değişip başka şeylere evrilebiliyor. o yüzden kriterlerinizi değişmeyen şeylere yöneltin bence.dürüstlük, iyilik, ahlak vs. vs.
Gerçekten mi? Bahsettiğim parti illegal bir parti değil kesinlikle. Zaten öyle olsaydı asla desteklemezdim. Legal ve yasal bir parti.

Gerçekten mi? Bahsettiğim parti illegal bir parti değil kesinlikle. Zaten öyle olsaydı asla desteklemezdim. Legal ve yasal bir parti.
evet tabiiki. bn kamuda çalışıyorum ve kamuya başladığımda siyasi parti üyeliğim devam ediyordu. kamuda 2. yılım ve daha geçenlerde istifa ettim. kimsenin bir baskısı olmadı. yani öyle bugün memur oldun yarın istifa et de demiyorlar. üzülmeyin istiyorsanız gidin üye olun gençlik kollarına istiyorsanız aktif görev alın belki içerden görmek farklıdır. belki hiç sandığınız gibi bir parti değildir. ama ne yaparsanız yapın asla hiç bir konuda fanatik olmayın aşırıya kaçmayın.

evet tabiiki. bn kamuda çalışıyorum ve kamuya başladığımda siyasi parti üyeliğim devam ediyordu. kamuda 2. yılım ve daha geçenlerde istifa ettim. kimsenin bir baskısı olmadı. yani öyle bugün memur oldun yarın istifa et de demiyorlar. üzülmeyin istiyorsanız gidin üye olun gençlik kollarına istiyorsanız aktif görev alın belki içerden görmek farklıdır. belki hiç sandığınız gibi bir parti değildir. ama ne yaparsanız yapın asla hiç bir konuda fanatik olmayın aşırıya kaçmayın.
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi aktif bir görev alayım bakalım. Fanatiklik demişken, beni yanlış anlamadınız umarım. Hiçbir şeyi körü körüne desteklemem. Elbette ki yanlışa yanlış derim.

Ben aynı siyasi görüşten insanların birlikte olması taraftarıyım.

İstisnalar mutlaka vardır fakat farklı görüşten olup ayrıca fanatik olan hiçbir çiftin mutlu olduğunu görmedim.

O yüzden konu sahibi size bu konuda hak veriyorum.Dünya görüşü önemli..

Üniversitede ki ortamınızda muhakkak karşiniza istediğiniz gibi biri çıkacaktir.

Ayrıca desteklediğiniz partinin üyesi olmak zorunda da değilsiniz. Sosyal faaliyetlerine üye olmadan da katılabilirsiniz.

Biz, arkadaşlarımızla Üniversitedeyken desteklediğimiz partinin koro, halk dansları,tiyatro vb..sosyal faaiyetlerine rahatlıkla katılabiliyorduk.
Aşırı uçlarda davranmazsanız bir sıkıntısını da yaşamazsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X