Yorumlarınızı bekliyorum

ben annenınde cok mutlu oldugunu dusunmuyorum

aynen öyle canım evdeyiz getirin tabi cocugu diyo ama akşam oluncada yine hiçbir iş yapamadık diyor cünkü annemde hafta içi 3 gün çalısıyor. ne yapsın yinede onların gönlü olsun istiyor. ben en cok anneme kızıyorum sen niye oturmuyosun diye ama anlamıyo.. yengemin anlayışlı olması lazım ama maalesef yok saflıga vuruyo biraz.güzel kullanıyo bizi

anlatmaya calıstıgım bu ıste
annen de mutlu memnun falan degıl bu durumdan neden olsun kı ya
sadece oglunun huzuru kacmasın dıye sessız kalıyor bellı kı
ayıp ya ıyı nıyet kullanılmaz kı
yazık

arkadasım neyini kıskanayımki ben sadece düşünce bekliyorum.. biz abimlere gittiğimizde ben hemen mutfaga gidip yenge yapılcak bişey varmı diye sorarım sen cay servisini yap canım der.. oda pasta neyse hazırlar.. durum bu yani ben yapıyosam oda yapıcak.

canım cok dogru iştee.. ben dışarı cıkıcam yarın evde olmuycam diyorum babamda cocuk gelcek kızım ne işin var dışarda diyo Allahım yaaklava:

gelinin kendi annesi babası baksın haftasonu çocuğa. Yok olmaz derlese de sen de kendi ailene resti çek bakamam kendi baksın çocuğuna de. Yani ben olsam öyle yapardım herhalde.

Evet siz aslında yengenize bu kadar anlayışlı davrandıkları için annenizeve babanıza kızıyorsunuz. Ama onlara olan kızgınlığınızı dile getirmeyip yengenizi günah keçisi ilan etmşsiniz....

Çok haklısın canım vereliniortak

gelinin kendi annesi babası baksın haftasonu çocuğa. Yok olmaz derlese de sen de kendi ailene resti çek bakamam kendi baksın çocuğuna de. Yani ben olsam öyle yapardım herhalde.

Seloşcum, zaten hafta içi gelinin yengesi bakıyormuş bebeğe....
Benim kızdığım nokta şu...
Arkadaş yengesine bu konuda hiçbir uyarı yapmamış, hiçbişey söylememiş, aslında gelinden çok annesi babası ona bu kadar anlayışlı davranıyorlar dye annesine ve babasına kızıyor...
Ama burda gelip yengesini şikayet ediyor....

Yengesi niye akıl edemesin, işine gelmiyordur....
Yada bu kadar fesat olmayalım, alışkanlık değildir, dediğim gibi ben de yapmam ve yengeyi gayet iyi anlayabiliyorum, ben de başkasnın evinde iş yapamam....

çocuk geleceği zaman yengen sana evde tur çocuğuma bak demiyor ki, baban diyormuş çocuk var ne işin var dışarda evde otur diye... O zaman niye babanıza değilde yengenize kızıyorsunuz....

evet bence de annenlere tepki göster kendini savun sonuçta sen de çalışıyorsun.

ben utanırım valla bende çalışıyorum hemde yorgunluktan gebere gebere. ben orda oturcam kaynanam bulaşık yıkıcak. kayınvalidem de yaptırmaz bana. otur der illa ama ben rahat edemem o gider yıkamaya bi yandanda ben tutarım işin ucundan zorla. annemde olsa yaparım aynısını. kayınvalidem olmasını geçtim benim büyüğüm sonuçta. biz böyle gördük. küçükler varken büyüklere iş düşmez. obiraz rahatmış hakkatten ama olayıda fazla büyütmemek lazım hani şakayla karışık arada laf sokardım ben olsam. hani sofrayı toplamıyor ya ben şey derdim "bırak yenge yaaaaaaaaa biz yaparız lütfen otur" :roflol::roflol:sırnaşık şey

siz de yapmayın o zaman...
onun yapmaması da gözünüze batmasın... düşüncesi yok diyelim siz mi öğreteceksiniz...
mantığa bak ben yapıyorum o da yapsın...
zaten kötü kayınvalidelerde de aynı mantık vardır ben gelinken çektim o da çeksin...
şahsen ben gelininize kızamıyorum...
misafir ağırlamanın bir adabı var...misafir ağırlamayı bilmeyen misafir ağırlamasın... kullanıldığını düşünen de kendini kullandırtmasın...

o zaman sende onun yediklerini toplama annen çok memnunsa bırak işini yapsın gelini keyfine bakıyorsa sen de bak
bide gelin misafirlikten çıkmış bence artık hergün orada her akşam bana bu olayda saçma geliyor zaten herkesin kendi evi var ne gerek herkes kendi evinde yemegini yesin

Yengen rahat biri sanırım
Birde Ailen Torunda olunca fazla şımartmışlar
Yediği tabağı bile kaldırmaktan aciz biriymiş
Sevmem öyle tipleri
Ki kıskandığınızı sanmıyorum
Sanırım kıskandığınızı yazanlarda kendileri gelin oldukları için böyle anlamışlar sanırım
Hani hep öyle düşünülür ya
Sizde çalışıyorsunuz o da
Ama sofraya bi tabak koymaktan aciz
Bu acizlikten başka birşey değilki
Hep başkasından birşeyler beklemek bence kusura bakmayın ama asalaklıktan başka birşey değildir..

Son düzenleme:
Ben yengesine kızamıyorum.. Bu arada gelinim ama aynı zamanda görümceyim de... Yani bir arkadaşın dediği gibi kendi durumuma göre yorum yapmıyorum... Gelin olduğum için gelini, görümce olduğum için görümceyi haklı bulmam... Ben objektif olmaktan yanayım....
Ben yapamam... sebebi terbiyesizlik değil, saygısızlık değil, acizlik asalaklık hiç değil.. Sadece yapı meselesi başkasının evinde iş yapamıyorum....

Ayrıca herkes yanlış anlıyor sanırım hergün geliyor diye bişey yok. Arkadaş ilk mesajında söylemiş sadece haftasonları geliyorlarmış...
Bu durumdan kayınvalide şikayetçi değilse, ki değil, arkadaş kendisi söylemiş; görümceye laf düşmemeli bence.... Abisinin eşi olduğuna göre muhtemelen yenge de arkadaşımızdan büyüktür...
Madem saygı diyoruz... Hem küçükler dururken büyüklere iş düşmez lafına uygun olarak hem de evin kızı olması dolayısıyla annesini de yengesini de oturtup tüm işi o yapsın....

Niye atasözlerinive layları hep kendi işimize geldiğince kullanıyoruz hiç anlamış değilim...
Ayrıca arkadaşımızı dışarı çıkmaktan alıkoyan yengesi değil babası....
Yemeğe geldiklerinde yemeği hazırlayan annesi, davet eden annesi ve babası, haftasonu bize bırakın evdeyiz falan diyen, muhtemelen çocuğu almaya geldiklerinde de onlar için özel hazırlık yapan annesi...

O zaman niye arkadaşımız yengesine kızıyor, niye onu eleştiriyor...
Ve neden sizler yengeye ateş püskürüyorsunuz...

kendi annesi uzak canım biz daha yakınız o yüzden.. bu akşam aradı yengem ablasının nişanı olcak hazırlık yapcaklarmıs.. cumartesi evdesin dimi canım dedi cocugu getircem.. ayy yenge bu hafta arkadasımın dogum günü var ama yinede erken gelirsem ararım dedim.. tamam o zman ben birini ayarlarım dedi.. kapattıktan sonrada babam sordu işim var dedim hem bakamam yeter bee dedim:)

bak gayet makul bir yengen varmış.... Senin ve diğer arkadaşların düşündüğü ve söylediği gibi kötü niyetli olsaydı... ıptal edemezmisin, bak bu özel bir gün... Lütfendiye ısrar ederdi.. Ama gayet nmakul davranmış ve tatamam ben başkasını ayarlarım demiş...
Belki sofra kurma kaldırma ve çay servisi konusunda da isteklerini sakince yengene söylesen o da sana yardımcı olmaya çalışır....
Boşuna dememişler insanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşır diye....

canım uyarı yapamam yaa kendisi herseyin farkında işine gelmiyor ben ona kızıyorum enayi yerine koyuyor biraz..benim evde olup olmadıgımı soruyor önce evde olmam lazım cünkü annem hem cocukla hemde yemekle ugrasamazki.. maşallah öyle hareketli yürümeye basladı bide tutamıyoruz evde..

valla yiyip içip kenara çekilemem bişeyler batar bana kaldırır yıkarım sonra rahta rahat oturum

ayy canım benim keske diyebilsem ama nerde bende o cesaret:) kırmakda istemiyorum biz yapıyoruz kalabalık olmasın diye gelmiyo diyorum belki ama yok yaa.. bi akşam yemege oturcaktık abim sadece börek yer başka yemek yemez bu arada:) bana sadece börek koyun dedi cocukta kucagımda oynuyodum.. yengem yanında oturuyo kalksana kızım sen gelin degilmisin koy böreğimi:) abime bi baktım gözlerim parladı ohh dedim yani anladın sonunda.. ama yengem hiç oralı bile olmadı.. olsun abi yaa annem koyar simdi dedim mutfaga anneme seslendim abim sadece börek yicekmiş.. yengem dedi ben hallederim canım sen sus:) bi o oldu yani baskada yok yine aynı..

misafir diyorsun bu yengem canım dikkatini çekerim aile olduk yani evlerimiz ayrı olsada.. ağırlamayalımda gelicez diyince olmaz diyemezsin..ben kızıyorum dinlenmeye gelmesine, misafir gibi davranmasına..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…