ben annenınde cok mutlu oldugunu dusunmuyorum
aynen öyle canım evdeyiz getirin tabi cocugu diyo ama akşam oluncada yine hiçbir iş yapamadık diyor cünkü annemde hafta içi 3 gün çalısıyor. ne yapsın yinede onların gönlü olsun istiyor. ben en cok anneme kızıyorum sen niye oturmuyosun diye ama anlamıyo.. yengemin anlayışlı olması lazım ama maalesef yok saflıga vuruyo biraz.güzel kullanıyo bizi
ortada kıskanılacak bir durum var...
o da gelinin el üzerinde tutulması... arkadaş buna içerliyor...
kendi hiç bir şey yapmayabilir abisine, yengesine ya da yeğenine...
ama anne babasının sevgisine karışamaz...
abi gelinle mutluysa anne baba da durumdan memnunsa kimseye söz düşmez...
eğer abisiyle kendi arasında ayırım yapıldığına düşünüyor ve buna içerliyorsa bunu gelini kötüleyerek değil anne babasıyla konuşarak çözecek...
sonra gelin gelmedi gelin gitmedi...
bu da benim fikrim...
ortada kıskanılacak bir durum yok
insan yediği yemeğin tabağını dahi mi kaldırmaz
kalkıp çayını dahi mi almaz?
bende bekar kızım,her gittiğim misafirlikte kalkar sormadan yardım ederim
çay servisini yaparım
kimse kimsenin hizmetçisi değilki
kaldı ki yenge,her gün onlardaymış,artık misafirliği mi kalmış bu işin
sende çocuk bakmak zorunda değilsin,çık dışarı hayatını yaşa
yiğende olsa,çocukla uğraşmak zor..
ortada kıskanılacak bir durum yok
insan yediği yemeğin tabağını dahi mi kaldırmaz
kalkıp çayını dahi mi almaz?
bende bekar kızım,her gittiğim misafirlikte kalkar sormadan yardım ederim
çay servisini yaparım
kimse kimsenin hizmetçisi değilki
kaldı ki yenge,her gün onlardaymış,artık misafirliği mi kalmış bu işin
sende çocuk bakmak zorunda değilsin,çık dışarı hayatını yaşa
yiğende olsa,çocukla uğraşmak zor..
gelinin kendi annesi babası baksın haftasonu çocuğa. Yok olmaz derlese de sen de kendi ailene resti çek bakamam kendi baksın çocuğuna de. Yani ben olsam öyle yapardım herhalde.
Seloşcum, zaten hafta içi gelinin yengesi bakıyormuş bebeğe....
Benim kızdığım nokta şu...
Arkadaş yengesine bu konuda hiçbir uyarı yapmamış, hiçbişey söylememiş, aslında gelinden çok annesi babası ona bu kadar anlayışlı davranıyorlar dye annesine ve babasına kızıyor...
Ama burda gelip yengesini şikayet ediyor....
Yengesi niye akıl edemesin, işine gelmiyordur....
Yada bu kadar fesat olmayalım, alışkanlık değildir, dediğim gibi ben de yapmam ve yengeyi gayet iyi anlayabiliyorum, ben de başkasnın evinde iş yapamam....
çocuk geleceği zaman yengen sana evde tur çocuğuma bak demiyor ki, baban diyormuş çocuk var ne işin var dışarda evde otur diye... O zaman niye babanıza değilde yengenize kızıyorsunuz....
arkadasım neyini kıskanayımki ben sadece düşünce bekliyorum.. biz abimlere gittiğimizde ben hemen mutfaga gidip yenge yapılcak bişey varmı diye sorarım sen cay servisini yap canım der.. oda pasta neyse hazırlar.. durum bu yani ben yapıyosam oda yapıcak.
gelinin kendi annesi babası baksın haftasonu çocuğa. Yok olmaz derlese de sen de kendi ailene resti çek bakamam kendi baksın çocuğuna de. Yani ben olsam öyle yapardım herhalde.
Seloşcum, zaten hafta içi gelinin yengesi bakıyormuş bebeğe....
Benim kızdığım nokta şu...
Arkadaş yengesine bu konuda hiçbir uyarı yapmamış, hiçbişey söylememiş, aslında gelinden çok annesi babası ona bu kadar anlayışlı davranıyorlar dye annesine ve babasına kızıyor...
Ama burda gelip yengesini şikayet ediyor....
Yengesi niye akıl edemesin, işine gelmiyordur....
Yada bu kadar fesat olmayalım, alışkanlık değildir, dediğim gibi ben de yapmam ve yengeyi gayet iyi anlayabiliyorum, ben de başkasnın evinde iş yapamam....
çocuk geleceği zaman yengen sana evde tur çocuğuma bak demiyor ki, baban diyormuş çocuk var ne işin var dışarda evde otur diye... O zaman niye babanıza değilde yengenize kızıyorsunuz....
ben utanırım valla bende çalışıyorum hemde yorgunluktan gebere gebere. ben orda oturcam kaynanam bulaşık yıkıcak. kayınvalidem de yaptırmaz bana. otur der illa ama ben rahat edemem o gider yıkamaya bi yandanda ben tutarım işin ucundan zorla. annemde olsa yaparım aynısını. kayınvalidem olmasını geçtim benim büyüğüm sonuçta. biz böyle gördük. küçükler varken büyüklere iş düşmez. obiraz rahatmış hakkatten ama olayıda fazla büyütmemek lazım hani şakayla karışık arada laf sokardım ben olsam. hani sofrayı toplamıyor ya ben şey derdim "bırak yenge yaaaaaaaaa biz yaparız lütfen otur" :roflol::roflol:sırnaşık şey
siz de yapmayın o zaman...
onun yapmaması da gözünüze batmasın... düşüncesi yok diyelim siz mi öğreteceksiniz...
mantığa bak ben yapıyorum o da yapsın...
zaten kötü kayınvalidelerde de aynı mantık vardır ben gelinken çektim o da çeksin...
şahsen ben gelininize kızamıyorum...
misafir ağırlamanın bir adabı var...misafir ağırlamayı bilmeyen misafir ağırlamasın... kullanıldığını düşünen de kendini kullandırtmasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?