Yorumlarınızı bekliyorum

katılıyorum canım sana.. ama annemede dedim bundan sonra ben cocuk yüzünden evde durmam haberin olsun ne yaparsan yaparsın artık tek basına.. yüz verdiler tepelerine cıkıyo haberleri yok off aman yaaa..

iş yapamıycaksa mutfaga giremiycekse cocuguda her hafta postalamıycak canım.. özellikle davetde etmiyoruz abim geliyo sabah bırakıyo cocugu işimiz var yada temizlik yapcaz akşama geliriz diyo canım anladın..yengem benden büyük evet ama ben hepsine hizmet edicem olduu gözlerim doldu baska isteğin iyiymiş vallaa.. bende kendimden küçük görümceli bi yere evleneyim yapsın işleri.. böyle terbiyesizlik olmaz..annem yapmasa ben tek basıma halledemem bile..

öyle demez canım o kadarda anlayışsız değil iptal et diye.. ama anlıyo oda artık rahatsız oldugumuzu zaten işine gelmiyo.. gecen hafta sonu aniden geldiler annem açmısınız kızım diye sormuş orda anlamıs.. evet anne açız biraz aşevi gibi oldu bu aralar ama demiş..

ehahahaha.. ne kadar rahat bi gelinmiş o öyle.. siz çok yüz vermişsiniz belli..çok pışpışlanmış.. ben çalışırken kaynanamlarda akşam yemeğini yerdik ben yerken iki büklüm olurdum..bazende görümcemler gelirdi yemeğe onlara..ozaman vay halime..akşama kadar ayaktayım zaten oraya git ben çorbamı içemeden onlara yemek servisi yapardım sonra ben bi çorbayla doydum der kalkardım yiyemezdim tek ben sofrada kalmakta istemezdim sanki herkez yudumumu sayıyormuş gibi.. sıkılırdım işte.. sonra görümcemin çocuğu var diye onunla ilgilenirdi..çocuğu çok mızmız bi ağlardı haydaaa herkez başında aman kızım canım kızım pışpışpış.. ben toplardım çayı koyardım çay servisi yapardım boş olmaz yanınada bilmem ne koy kızım derdi kaynana kalkardım yerini bulamazdım sinir olurdum bulurdum getirene kadar bardaklar boşalmış tekrar doldur..kendimede koyayım derken tekrar bardaklar boşalmışşşş.. sağolsun kayınpederin çay içme hızı çok fecidir!!! bardak soğumaz yani!!! bittiğinde meyve yokmu meyve getirsenize der..kaynanam kalkar numarası yapar ben kalkarım koyarım getiririm.. görümce çocuğun peşinde göya.. muhabbet gırgır şamatanın maşallahı var içerde kötükedihüso çocuk içerde bisiklete biner çaylar çekirdekler yerlerde..kaynana olsun olsun al kızım koy arabanın içine oyna der.. sinir olur mutfağa geçer bir paket sigarayı bitirir evimize geçeriz.. ama bitti çok şükür artık pek sokulmuyorum aralarına.. gelin değiliz sanki bizimde anamız var..bizde insan evladıyız demi..
Canımcım senide çok iyi anlıyorum işlerin birkişinin üzerine bırakılması çok kötü.. yazık günah değilmi yani size ve annenize..anneniz torununu çok sevdiği için bi tatsızlık olmasın hergün onu görebilsin diye sesini çıkarmıyor ama gelininiz çok dangoz kafalıymışş.. yazık yani insanda biraz merhamet olmalı ama değilmi? insanın beli kopuyo yahu.. yazık yazık vallahi yazık..

İster kayınvalidemin evi olsun, isterse başka yerde misafirlikte olayım, ev sahibine yardım etmezsem rahat edemem ben, heleki karşımdaki büyüğüm olacak.Bu kadar rahat insanları anlamıyorum inan...bence bilinçli yapıyor, ama bence yani bizim Türk toplumuna göre ayıp ediyor. Eskiden gelinler kayınvalidelere hizmet edermiş, şimdi kayınvalideler gelinlere ediyor, tabii istisnalar hariç. Ama bu kötüye kullanılmamalı bence, biri sana fedakarlık yapıyorsa sende ona daha candan daha içten yapmalısın, insanlar el üstünde tutuyor diye üstüne üstüne gitmek, bir bardağı, tabağı bile kaldırmamak yanlış...Çocuğuna işin varken baktığı bile yeter, iyilik bilecekse...Benimde kayınvalidem iş yaptırmak istemez, ama ben yaparım, kusura bakmayın ama gelin gelinliğini bilecek, kayınvalide kayınvalideliğini, büyük-büyüklüğünü, küçükte- küçüklüğünü ne varki bunda?? Yapan suçlu olmuyorda, canına tak edenmi suçlu, şikayet ettirene kadar düşüncesizlik yapmamalı bence yengede, bir işin ucundan tutmak bu kadarmı zor????

Canım benim yaa sende cok cekmişsin sükürki kurtulmuşsun.. sen kaynana evinden bizde gelinden cekiyoruz:) bizimki uyanık baya o hallere düşmemek için yapıyo belkide.. ama bizim aile kesinlikle öyle degilidr geline iş buyurmaz ama gelin kendini bilip yapsada daha cok memnun olur insan.

Bazi insanlar yapi olarak rahatlardir canim. Yengende öyle bir tip muhtemelen.

Lakin yengene bu yüzü verende sizsiniz bence!

Sen onun hizmetcisi cocuk bakicisi degilsin, lakin tavrini bastan koymaliydin.
Tabikide bir hala olarak yigenine bakman ilgilenmen hos bir davranis, lakin mecburiyetin yok, yengen hicte kusura bakmasin.

Yerinde olsam yavas yavas elimi ayagmi cekerdim, birden bire degil bicak gibi kesmekde iyi degil! Sofra toplanacagi zaman yenge sen sofrayi kaldir ben bulasiklari halledeyim...annem otursun cok yoruldu bugün de...onuda dahil et hep islere!:1rolleyes:

Yok yapamam diyecek kadarda yüz almamistir insallah.

öyle canım maalesef ben karışmıycam artık ne halleri varsa görsünler.. tamam iyiliğinede iyi yengem ama yanlışları çok.. babamlada arkadaş gibiler maşallah bacak bacak üstüne bile atar utanmaz..

Valla ben olsam bende kıskanırım yiyecek içecek yardım istermisiniz diye sormayacak Bende isterim böyle yer. Hadi bunların hepsini geçtim .Bu kızcağızın ne suçu var mecburmu sırf yengesi çalışıyor diye çocuğa bakmaya, onun yediği tabağı kaldırmaya .İster hergün ister hafta sonları rutinleşmiş ve insanlara vazife yükler gibi kimsenin kimseyi bunaltmaya hakkı yok.Madem yemiyor evinde otur kardeşim çalışma.

öyle canım maalesef ben karışmıycam artık ne halleri varsa görsünler.. tamam iyiliğinede iyi yengem ama yanlışları çok.. babamlada arkadaş gibiler maşallah bacak bacak üstüne bile atar utanmaz..

Annenle babanın fazla iyi niyetine sende kurban gitmişsin anlaşılan, iyi bir insandır bende zaten çok kötü bir insan demedim, senin anlatımlarına göre yaptığı hareketi yorumladım, ne kadar samimiyet gösterilirse gösterilsin herşeyde bir saygı çizgisi vardır, bizlere de samimi davranılıyor ama suistimal etmiyoruz, demekki yengenizin yetiştirilme tarzı böyle, ama bana ters geldi sengözlerimebaksanab

yengeniz çocuğunu çok iyi bişekilde kullanıyor..bide annenizin iyi niyetli olmasını.. annenizin eli maşalı bi kaynana olduğunu düşünün bide torunun olmadığını.. bakın bakalım o gelin ile bu gelin aynı olabilecekmi?? anında elini ayağını çeker valla.. ama şunuda bilinki sakın abinizle yüzgöz olmayın bütün ailece suçlanacak kişi siz olursunuz.. sanane derler.. biz halimizden memnunuz niye karışıyosun..abin de kıskanıyomusun diyecek.. senin burda yapman gereken.. sevgili yengene yaklaşmak ve ayy belim ağrıdı deyip anne sende yoruldun bugün yaa ...cim yardım edebilirmisin bana deyip yardım ederken yavaştan yavaştan tüymek..

buna ben cevap vermek istiyorum;
çünkü babasına bu cevabı vermesine etken olan şey yengesinin yapmış olduğu bir davranış..
Davranış da şudurki;
Yengesinin hafta içi çocuğu ile ilgilenmediği gibi hafta sonlarıda temizlik yapacağı bahanesi ile çocuğunu kayınvalidelerine bırakması..
e haklııııı çalışıyor yoruluyor çocuk yapıyor çocuğu kaynanaya postalıyor sonra... hadi öptüm sizi fıstıklar.

Kullandirtmayin güzelim sizde kendizi!!

Annen yüzlerine karsi tamam yapariz ederiz deyip arkalarindan söylenmekle iyi birsey yapmiyorki! Yengenin ekmegine yag sürüyor güzelce..

Vaktiniz olmadigi zaman, uygun olmadigi zaman, isiniz gücünüz oldugu zaman kusura bakma yenge veya kizim bugün müsayit degiliz isimiz var bakamayiz deyin olsun bitsin.
Dedigim gibi siz onun hizmetcisi cocuk bakicisi degilsinizki!
Ona yaranmak gibi bir derdinizde yok sanirsam!

Yengem anlayisli olmasi lazim diyorsun lakin yengeni degistiremezsinki güzelim...
Bu yasa gelmis bir insan hala daha yedigi tabagi kaldirmayi ögrenememisse yapacak pek birsey yok...

Fazla iyi niyetli davranmışsınız. Yengenizin akraba statüsü önemli değil, insan en azından yardım etmek için teklifte bulunur. Yani evin gelini diye değil insaniyet namına yapması gerekir.
Ye, iç kenara çekil olmaz öyle şey. En azından bir iki tabak götürür insan mutfağa, eli aşınmaz ya. Hiç olmazsa insanların gönlünü alır.
Şimdi söylesen kötü görümce, kaynana olursunuz onun için bence sende oraya gittiğinde yan gel yat. Sana bir laf ederse sende "yenge sende yapmıyorsun, seni örnek alıyorum" dersin.

siz yeğeninizin sorumluluğunu neden aldınız ki.sonuçta bekarsınız ve sizinde özeliniz var.
anneniz ve babanız torunlarına bakmak istiyorlarsa baksınlar o zaman.gelininizde pek rahatmış.
insan kvalidesi masa toplarken nasıl oturur hiç anlamam.
abinizde hiç uyarmıyor demekki.ilginç

Canım ben yengen haklı sen haksızsın asla demedim, demem de...
Tabii yapması gerekir ama yapmıyorsa da bunun çözümü onun yüzüne gülüp sonra gelip kk daşikayet etmek değildir ki...
Söyle yengene yardım et bana de diyorum, diyeem diyorsun...
Yengene bunu söyleyemiyorsan yapacak birşey yok tatlım... kabulleneceksin. Çünkğ bu yapı meselesidir, yapmayan bir insana bir gün ilham gelp de dur ben şu görümceme kaynanama bi yardım edeyim demez yani....
Sen yada annen uyarmadığın, yada yardım etmesini rica etmediğin sürece o da yapmamaya devam edecektir...
Tek çözüm geldiklerinde sofrada yemek bitmeye yakın anne sen bugün çok yoruldun bırak biz yengemle toplarız dersin..... haa ona rağmen yok ben yapamam sen yap o zaman diyecek hal yok herhalde....

Evet siz aslında yengenize bu kadar anlayışlı davrandıkları için annenizeve babanıza kızıyorsunuz. Ama onlara olan kızgınlığınızı dile getirmeyip yengenizi günah keçisi ilan etmşsiniz....

farkındaysanız konu sahibi "ben en çok anneme kızıyorum" diye belirtmiş!

angel, yengen hatalı ya da hatasız bunu boşver, sen nasıl olmasını istiyosan ona göre davran..sürekli kendini çocuk bakımına endeksleyip sosyal ihtiyaçlarından, gezmekten vs. mahrum kalmak istemiyo musun? kalma! söyle annene babana gerekirse yengene abine, kendi ihtiyaçlarına göre hareket et!
ben onlardayken yardım ediyorum yengem bizdeyken etmiyo diye kızıyo musun? o zaman ordayken sen de etme bu kadar basit! sen yapmazsan karşıdakinden de beklemezsin!
ben ortada bi kıskançlık olduğunu düşünmüyorum ama kendi hayatını oluşturcak olan da sensin unutma..yengenden veya annenden bişey bekleme..

ya sonuçta sakaryada oturmuyormusunuz binsin bi dolmuşa götürsün kendi annesine babasına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…