Yorumlarınızı istiyorum ..

Kira paralarindada köy tarafi olduğu için ucundende 600 TL aliyo aylık düz hesap 5 milyar demek 8 tane arsası var ve o bi baba bu bizim demeden onun yapması lazım tabikide parasına muhtaç değiliz ama insana koyuyo işte bu benden çok nisanlima koyuyo

Yaw 5 bin lira 10 bin lira !!
Size mi kazandi ..
Beraber mi ter doktunuz ?
Anneannem olsa sIk bi tarafini da sende kazan derdi ..
Bir de muhtac degiliz ama alsin nedir ?
Biraz gururlu olun ya
Rica ederim
Bu ne para derdidir ?
Asgari ucretle calisan biriyle evlenmek senin problemin !
Begenmiyorsan evlenmeyeceksin bu kadar basit..
He bu arada sen ne mezunusun?
Ne is yapiyorsun?
Ne kadar kazaniyorsun ?
Merak ettim ...

Bir ev vakası daha tanıdığım biride buna benzer olay yaşadı ama arsalar satılmıyorsa insanlar napsın :işsiz: bu kadınları hiç bir zaman anlamicam.
Hiç eşime evimiz olsun şu bu dememişimdir ama etrafımda çok duyuyorum kv kp in başının etini yiyen, geçen eşime ben çok safım heralde hiç ev olsun şu olsun bu olsun demek aklıma gelmedi dedim gülüyor bana. Doğru bulmuyorum bu istekleri

Ben oğlan annesi olarak korkarım oğluma ev almaya sebebi, gençler aşkından ölüyor evleniyorlar moda olan boşanmaya takiliyorlar benim malim varsa ben yaptım , 32 sene emek verdim ,ben ölünce onların geçim yaptıkları sürece arkasında dururum her türlü yardımı yaparim

Ben oğlan annesi olarak korkarım oğluma ev almaya sebebi, gençler aşkından ölüyor evleniyorlar moda olan boşanmaya takiliyorlar benim malim varsa ben yaptım , 32 sene emek verdim ,ben ölünce onların geçim yaptıkları sürece arkasında dururum her türlü yardımı yaparim
Haklısınız, bende kız annesi olarak kızıma ev almaya korkarım, ki emek harcamadan edinilen malın kıymeti de bilinmiyor, benim bir akrabam oğluna ev verdi, oğlunun 2 tane oğlu oldu, şimdi de tutturmuş sana soyadını taşıyan 2 erkek torun verdim onlara da ev alacaksın diye, sanki babasının bir mecburiyeti varmış gibi.

Konu sahibesinin babasına bir söz verilmiş, o bakımdan ben kız tarafını haksız göremiyorum, ya söz verilmeyecek veya verilen söz tutulacak, belki işler umdukları gibi gitmedi ama keşke baştan böyle bir söz verilmeseydi, gençler el ele verip kendi evlerini kendi alsın denseydi, ki bence aslında doğrusu bu.

Ya sen biraz kıtmısın ben mi sana anlatamıyorum ulan yapma durumu varken niye yapmasin benim babam kız veriyo ustunede parami versin senin baban bunu mu yaptı derdime dert kattin .

Olmasa zaten git ev al ister çal ister kazan demiyoruz adama ev alicam diye söz veriyosasa tutsun diyoruz !
Babam kız veriyor üstüne paramı versin mi? :deli: bu cümleden sonra zaten sana birşey anlatılmaz :olamaz: valla bu kafaları nerde yapıyorsunuz cicim :mapus:

Gercekten cok sasirdim yahu adam vermek zorundami k.b istiyecegine kadar nisanlinizdan neden istemiyor???? Calisssin kredi ceksin ama kimseye de eyvallahi olmasin....merak ettigim karnesini. K.b bu mal varligindan esinizin nekadar emegi var destegi var....zamaninda yapti simdi hakki olanimi istiyor...bende evlendim esimin ailesinden igne gormedim...ustune bugun bu kadar rahat yasiyorlar sa hepsi esimin emegi...butun mallarinda hakkimiz var biz bir gun bile tenezzul etmedik konusunu dahi acmadik ustune onlar bizden beklerler krediyle ev aldik 4 sene laflarini cektik neden istanbulda almamisiz yani diger cocuklari bedava dan otursun diye...sana tavsiyem asla kimsenin malina tenezzul etme goz dik me....ya babanin arkasinda dur nisani at yada nisanlinin herseyiyle kabullen disinle tirnaginla birseyler yap...

Valla bu zamanda İstanbul'da evlenmek zor. Keşke herkesin durumu olsa evi olsa ya da maaşı iyi olsa. Bizim oturduğumuz semt biz evlendiğimizde uygundu 500 kira ödüyorduk ona bile çok diyorduk. Sonra ev aldık 90dı bi ayda 95 oldu söylendik kendi kendimize. Şimdi aynı evin kirası 800 fiyatı 150bin. Ev 1+1 bahçe katı bu arada :) Onun için şükür güzel bi zamanda evlenmişiz dedik ya şuan evlenmeye kalksak.. Çok zor çok.
O zaten baba gibi baba olsa o kadar arsadan birini satar ev alırdı oğluna kendi düşünmeliydi yani.. Vakti zamanında söz verdiği için ise haksız. Nişanlının aylık geliri ne bilmiyorum ama evlenmekte acele etmeyin bekleyin para biriktirin. Gerçi gün geçtikçe daha da artıyor fiyatlar. Allah bu zamanda evlenene yardım etsin..

Yorumları okudum.

O babanın yerinde olsam sana ev alırım. :) dediğin gibi gücü varsa tabi.. Zaten belli normalde görüşmeyen oğlu da ev için görüşmeye başlamış Nişanlı hanımın gazı ile ...

Madem senin baban kız veriyor bi de ev mi versin modundasın. O kızı da alırım :) ondan sonra kadını adam hesabına koymayan , metalaştıran tüm gelenek ve görenekleri üzerinde tatbik ederim. İlk çocuğun kız olursa üvey ananın adını koydurmaktab tut da haftada bir gün evimi temizletmeye kadar... Neticede kız alıyorum kız değil mi ya? İstanbul gibi yerde bir ev parasını bunun karşılığında vermiyor muyum?

Ya bir bitin artık da bu ülke nefes alsın ya.. Yüzyıllardır satılan, mallaştırılan, alınan, verilen kız çocuğu düzeni sizin gibiler yüzünden devam ediyor. Bir oturduğun yerden kalk da Şark kurnazı zihniyetinin yol açtığı tahribata bak; onca kadın ve töre cinayetinde, bu zihniyetinin hiç mi payı yok zannediyorsun sen?

Orta yolu neden bulmuyorsunuz.. Biraz çocuğun babası biraz babanız destek çıksın.. Takılarıda ekleyin.. Kalan kısmınıda kredi çekersiniz..kira öder gibi 2nizde çalışıp ödersiniz.. Olmaz mı..neticede babanız kız veriyor ama karşı tarafta oğlan evlendiriyor şartlar eşit.. Erkek tarafının hatta masrafı daha çok.. Düğün salonunda geliniğe Mobilyaya kadar

Nisanlim hakkını istiyo adam ne kızına ne oğluna sahip çıkmadı normal anası babası bir olan bir aile olsaydı dediğinde haklisin 5 senedir kızını gormuyo kızı dava açtı nafakasini o şekilde aliyo babam zaten bana param yok deseydi almicam deseydi anlayışla karşılardim beni kandırdı dedi benim babam kanser elinde olsa dünyaları bana alırdı

iyi de anlattığınız olayda nişanlınız hakkını istemiyor ki, babanız ev istiyor. nisanlinizin babasi ile iliskisine sizin müdahil olmanız doğru değil.

Ev istemek nasıl bişeydir ya. Baban madem kirada oturtmak istemiyo, kendi ev alsın. Çok uyanıksınız ya bu kafayla zor. Adam ne diye ev alsın çalışın kendiniz alın. Almadığı çok iyi olmuş

Kp nin yaptigi ayip.
Insanin sozunun arkasinda durmali.
Ama bu sebepten dolayida aradgim aski buldugum adamdan vazgecmem.
Burda en onemli nokta; nisanlin ne dusunuyor bi konuda??
Babasi hakkinda ne yorum yapiyor bu konuda?

Ev istemek nasıl bişeydir ya. Baban madem kirada oturtmak istemiyo, kendi ev alsın. Çok uyanıksınız ya bu kafayla zor. Adam ne diye ev alsın çalışın kendiniz alın. Almadığı çok iyi olmuş
Onundaa hayrı yok benim babam aldı evi esyaları herseyi yaptılar ama bnm ailemden kötüsü yok o nasıl olcak?

Onundaa hayrı yok benim babam aldı evi esyaları herseyi yaptılar ama bnm ailemden kötüsü yok o nasıl olcak?
Onunda hayırı yok nedir ya, ev istemek zaten abest olan. Aileler kendi almak isterse alır, gidip bize ev alın denilmez yani. Bunu kocana söyle ayrıca bana değil. Kocan nankörse bi düşün...

Ve ev alıcam demesinin ustunden 2 sene geçti iki sene boyunca alcam dediler biz bi sene önceden nikah tarihi almıştık şimdi Arsada su çıkmış diyolar musteri yok diyolar iki senedir satamadilar
Cnm adam satarim sanmistir ne bilsin satilamayacagini hersey herzaman yolunda gitmeyebilir
Kirada oturun simdilik satilinca arsalar alacaktir elbet almazsada yapacak bisey var mi kavga mi ciksin nisan mi bozulsun

Ya sen biraz kıtmısın ben mi sana anlatamıyorum ulan yapma durumu varken niye yapmasin benim babam kız veriyo ustunede parami versin senin baban bunu mu yaptı derdime dert kattin .

Olmasa zaten git ev al ister çal ister kazan demiyoruz adama ev alicam diye söz veriyosasa tutsun diyoruz !

babam kız veriyor derken ?
siz alınıp verilebilen bir şey misiniz böyle mi görüyorsunuz kendinizi?

Onunda hayırı yok nedir ya, ev istemek zaten abest olan. Aileler kendi almak isterse alır, gidip bize ev alın denilmez yani. Bunu kocana söyle ayrıca bana değil. Kocan nankörse bi düşün...
Ne yazdgınızı ve benm ne yazdgmı iyi okuyun ona gore tepkinizi verin siz kendi baban alsaydı madem yazdınz bende benmde babam aldı ama faydası yok demek istedm bilmem anladnz mı

Ev almak kolay değil tamam ama başta söz verdikleri ve üstünden iki yıl geçtiği için babanın yanında olman gerekiyor diye düşünüyorum

Back
X