Yuhlanmaya, Fişlenmeye, Nefret söylemlerine maruz kalmaya geldim.

Eşiniz böyle bi durumda arkanızda durmuyorsa zaten sıkıntı büyük. Allah yardımcın olsun. Çocuk değil ilk eş yaptı büyük ihtimalle çocuğa suç atmıştır savcılığa gidicem dediğin için. Boşanmak istiyorsan çok geçerli sebep ver mahkemeye çocuğu annesini artık kim yaptıysa eşin zaten bu yüzden senle kavga eder onu da ver mahkemeye defolup gitsin...

Valla simdiki cocuklar herseyi ama herseyi biliyor kesinlikle buna inaniyorum. Herseyi de yapabilirler iyi ya da kötü ona da inanıyorum Allah evladinda hayırlısını versin. Herkesin sosyal medyasi var nerdeyse ve bazilari gercekten kötüye kullanıyor
Yaziklar olsun ne diyeyim. Ben hep söylerim evlenip boşanmış bir adamla evlenip boşanmış birisi evlensin cocuklari olunca 2 taraftan birinin sorunlar çıkıyor. Bunun yaşla basla da alakasi yok.

2 kisi evlenip bosanmis ikisinin de 3 cocugu var ve cocuklari da evlendi hatta torunu da var adamin

Kadin 48 adam 69 yaşında falan bundan sonra hayat arkadasi olmak,mutlu olmak,icin falan evlendiler. Adam da kadina aşık oldu siir falan yazıyordu :) Adamin 40 yasindaki oglu arayipta insallah ölürsün bilmemneee . Eski karisi arayipta onu boşa benimle evlen demeler. Eski karisida 60 yasinda kadin yani ununu elemis elegini asmis mi derler . Sonra adamin oglunun kadinin ustune gidipte dövmesi (daha evlenmemislerdi o zaman adam ve kadin)

Suan hala evliler bu bahsettigim kisiler cokta mutlular ama boyle seyler oluyor bu ne ki bi tanıdığım 58 yaşında 52 yasinda falanken babamin arkadasi ,kendisinin kızının sevgilisi ona komplo kurupta bilgisayardan karisina yollamalar santaj gibi yani kocan seni aldatiyor gibisinden bir damat neden bunu yapar mesela . Ayni sekilde boşanan sevdigim bir abimin 11 yaşındaki kızı anneleri evlendi diye rest cekmeler eger babami polise verirsen omur boyu suratina bakmayiz demeler(mal paylasimi icin savcilik mahkeme falan )

Simdi 13 yasinda oldular bilmedikleri etmedikleri hicbirsey yok. Esimin kuzeni 12 yasinda anne doldurmus babaya karsi kinli menfaat icin babaanneye gidiyor para almaya el opmeye simdikiler cok uyaniklar kaynanamin komsusu 10 yasinda ben gidim babaannemin elini opeyimde para versin bari başka zaman arayip sormazlar haaa

Valla isiniz cok zor bu çocukla ayni evde yasamak cok daha zor cocuktur gul gec denilecek bir yas degil cocuk 5 yasinda degil ki ortaokul öğrencisi hayret birsey tamda ergenlik zamani ve de yani neden boyle birsey yaptığını siz daha iyi bilirsiniz ben sizi yuhlamam,fislemem ve nefret soyleminde de bulunmam ama yanlış bir evlilik yapmışsınız. Beni yanlis anlamayin her zaman söylerim evlenip bosanmis erkek evlenmeye cok yanaşmaz cunku bir kez o kazığı yemistir diye. Evliliginiz acele mi oldu ya da esinize maddi bir yardiminiz var mi burdaki konulardan da goruyorum eski model erkekler kalmadi kadin parasinda gözü olanlar cok. Siz yapacaginizi fazlasiyla yapmissiniz et tirnaktan elbette ayrilmaz. Ayrilmasinda ama o cocukla sizin bir arada olmaniz cok sıkıntılı sizi tabiki annesi gibi goremez ama gelip ozur dilemesi gerekir ve bir daha yapmayacagina dair soz vermesi gerekir. Bunlari yapmayı bilen ozur dilemeyi de bilir . Siz de affedici olmak durumundasiniz eşinizin hatrina itin hatrı yoksa sahibinin hatrı var ve büyük olan sizsiniz

Ama ben esinizle devam ettirmek istediğinizi düşünerek bunlari soyluyorum yoksa cok sıkıntılı bir evlilik gibi duruyor . Esinizle cocuk konusunu konustunuzmu mesela? Siz cocuk istiyor musunuz? O isticek mi bunlar da cok önemli seyler yani onun 1 cocugu var sonucta sizin yok..

Tamam biz de anasi babasi sahip ciksin da memleket yeni bir psikopat kazanmasin dedik ama konu sahibi pedagog diyenlerle dalga geçiyor. Anliyorum cok kizgin ama bu cocugun uzman yardimi almasi gerekiyor yaptigi sey "bosanmis ailelerin çocuklarının durumu kullanmasina" girmiyor.

Benimde 2. Evliligim oglum ile esim arasinda cok sukur sıkıntı cikmadi ama eger ciksaydi bende uzman destegi alirdim.Elestirileri ,etiketi ve toplum dayatmasini bir kenara birakin ,cocugun davranisi saglikli dusunemediginin kaniti!
Yalniz birsey dikkatimi cekiyor bu davranislari sergileyen cocuklar annelerini koruma ic güdüsüyle hareket ediyor,annesiyle büyuyenler uvey baba ile bu kadar sorun yasamiyor ama baba ile olunca uvey anne ile bir bağ kuramiyorlar sanki,annelerine ihanet etmis gibi hissediyorlar....
Bunun cok farkli orneklerini cevremde goruyorum inanin bir arkadasim 2 cocuklu bir erkekle evlendi kendisininde bir oglu var,iki cocuktan biri özel bir cocuk olmasina ragmen digeri hep sorun yaratiyor ara ara bosanma derecesine kadar geliyorlar ,kendi oz evladi tam tersi duruldu daha olgun ve mantikli davraniyor diger cocuga oranla ve bu cocuklarin annesi vefat etmis olmasina ragmen bu durumdalar...

Anlatayım;
Çocuklu bir adamla evlendiysen, o adamın eski karısı ve çocuğu ne yaparsa yapsın çekmek zorundasın diyen ciddi bir tayfa var burada kast etmek istediğim buydu. Dilerim anlamışsınızdır.
bunu diyenlerin de aklina sasiyorum.. Bosanmis bitmis.. Cekmek zorunda değilsiniz siz gorusmeyin kesinlikle daha fazla yuz goz olmayin. Sahip ciktim diyorsunuz golgenizin uzerinden gitmesi de onu uzecektir zaten. Cocuk iyi bir cezayi hakediyor... Ama baska birinin parmagi varsa cocuk doldurusa geldiyse bilemem. Benim de 10 yasinda yigenim var. Cok masum ama kim bilir ne sartlarda yetistirilen çocuklar var. Seytandan beter olabilirler. Simdi dingin kafayla dusundum de gercekten bunu yapabilecek cocuklar vardir. bu is cezasiz kalmamali.

2. evliliğini yapan babaların tüm çocuk sorumluluğunu yeni eşe yüklemesinden, çocuğu babanın başına atıp, keyfine bakan annelerden, yeni eşin huzurunu bozmak için çocuğu oyuncak gibi kullananlardan, çocuğun hatası olduğunda görmezden gelen ebeveynlerden, her türlü sıkıntıyı çeken, emek veren yeni eşin katlanmak zorunda olduğunu düşünen zihniyetten NEFRET EDİYORUM...

Ben çocuğun bunu neden yaptığını çok merak ederdim ve bunu çözmeye çalışırdım yerinizde olsam.

Sizi gerçekten çok seviyorsa belki böyle ilginizi çekmeye çalıştı. Belki böyle sorun çıkarırsa babasıyla kalacağını düşündü. 11 yaşındaki çocuk yapamaz diyecek bir durum yok bence ama 11 yaşındaki çocuk bunun korkunçluğunu ve sonuçlarını anlayamaz. O yüzden sizden nefret etmesi gerekmiyor.

Bir de ev konusunda, babasının da evi ve eğer babası bu olay yüzünden iletişimini keserse, o adamla asla çocuk yapmayın.

sayfalar boyunca 11 yaşındaki çocukla ilgili o kadar ağır sözler okudum ki koskoca kadınlar ufacık çocuk için neler düşünüyor diye üzülüyordum sizin bu mesajınızı gördüm neyse aklı başında olanlar da hala var dedim mutlu oldum

evet çocuğun yaptığı affetmesi zor bir hareket hatta akla gelmeyecek bir şey iğrenç bir durum bu konuda konuyu açan kişiye lafım olamaz şuanda kızgınlığını da anlayabiliyorum ama konudaki yorumlar ve konuyu açanın kini nefreti daha sonraki mesajları da bir o kadar ağır ve berbat

11 yaşında bir çocuk bu,bu ağır hareketi yaparken acaba niye yaptı sebep neydi anne-baba arasında mı kaldı annemi doldurdu biliyor muyuz? konu sahibi annenin yaptırmadığından o kadar emin ki tabii çocuğa öfke kusmak daha kolay çünkü değil mi?

konu sahibine ilk konusunda da eşinin hataları söylendi,kendisine karşı yaptıkları söylendi ama asıl suçlu olan eş bile bu kadar hakarete bedduaya maruz kalmazken çocuk kalabiliyor

bravo size hanımlar !

11 Yaşında çocuk bunları akıl edemez
kadın safa yatıyordur
ayrılmakla kalma o şeytanı polise şikayet et

bu konu cok ciddi bir konu . 11 yasindaki cocugun bunlari akil edip cinsel icerikli konusmalar yapmasi . Ne diyecegimi bilemiyorum . anneyi muhakkak bilgilendirin . sosyal medyadan uzak durmasi lazim cocugun

11 yaşında çocuk bence bunların hepsini akıl edemez
annesini koruyordur
kadın şikayetçi olduğunda ortaya çıkar
çocuk zaten ufak olduğu için şikayetçide olsa çocuk gerçekten yapmışda olsa ceza almaz

Annesi ile yapmak istediği şeyleri sizle yapıyor ama bir yandan da annesi kendisiyle bunları yapmıyor diye ona olan nefretini size yansıtmış olabilir. Pedagog ya da psikolog daha iyi bilir tabi. Bu sadece bir tahmin.

Eşinizin tavrı da çok geçiştirici, uğraşmak istemiyor gibi, üstü kapansın istiyor ama bence çok ciddi bir durum. Sadece konuşmayacağım mı dedi yani tepkisi çocuğa küsmek? Küsmek kadar karşı tarafı kinlendiren bir durum yok bence, oturup mantıklı konuşmak varken küsmek nedir ?

Benim kv de yıllardır küsüyor bana kendince bir hata yapıyorum zaar, hiç bir zaman anlayamadım neye küstüğünü, 11 yaşında çocuk babam bana küstü demek ki hata yaptım dur kendimi düzelteyim hemen mi diyecek yoksa daha da mı kinlenecek? Bence ikincisi.

Hanımlar bunlar nasıl nefret söylemleri?? Bir kendinize gelin! 11 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Yasa bile cezai ehliyeti yok diyor. Siz utanmasanız Taksim meydanında ibret-i alem için sallandıralım diyeceksiniz. Farklı bir konuda anneniz hata yapsa ama anadır hakkı ödenmez, affedin özür dileyin yazarsınız. Allah’ın bize emaneti çocuklar için şeytan diyenleriniz var.

Konu sahibi sizin de bedduanız olmamış. O çocuğu evime sokmam, babası ile ilişkisi hep yarım kalacak vs. Baba ile evladın arasına girmek böyle kolay mı? Orası sizin eviniz olduğu kadar babasının da evi. Ve evet çocuklu biriyle evlendiğinizde dikensiz gül bahçesi ile karşılaşmayacağınızı bilmeliydiniz. O çocuğu kazanmak sizin de göreviniz. Özevladınız gibi görmediğiniz silip atmanızdan belli. Böyle yaparsanız hem siz hem o çocuk hem de toplum kaybeder.

Yorumları okumadım, muhakkak yazan olmuştur; evet çok yanlış yapmış, kızmakta haklısınız ama bana çocuğun yardım çığlığı gibi geldi gerçekten o yaptıysa. Hemen bir çocuk psikiyatristine götürün. Anne-baba ayrılığıyla başa çıkamamış faturayı size kesmiş. Nasıl kafasında kurmuş, planlamış, yapmış şaşırıyor insan. Sadece kötülük için yaptıysa bile ciddi sistemli bir yardımla topluma kazandırılabilir.

anne kolay kolay cocugunu atmaz. Ekonomik durumu yoksa babaya veriyorlar. Uvey anne de ona gore gelecek. İyi ya analar babalar bosansin sikintiyu cocuklar ceksin. Ne yani oz annesi bakmayacak uvey canini mi verecek hadi ordan. !!

Mesela baba yeni es ve 8 yasindaki erkek cocuk ayni yatakta yatmali midir? Yeni es buna mecbur mudur ve bu ebeveynlik gorevimidir?
Gecenlerde bir hanimin duymadigi laf kalmadi da bu konuda rahatsiz oldugu icin

Birincisi eşin çocuğu ile ilgili sizin göreviniz yok bence.
İçinizden gelir yaparsınızki yapmışsınız.
Aralarına yatma muhabbetine gelirsek
ben bebeklikten itibaren kendi çocuğumu dahi ayrı yatırırım.
Benim kastettiğim bazı kadınların eşlerin önceki evlilikten olan çocuklarına çöp bile vermesinden rahatsız olması, adamın çocuğuyla görüşmesinden zaman geçirmesinden rahatsız olması, babalık vasfını yerine getirmesini istememesi.
Mesela sizin örnek için konuşalım. Şu saatten sonra evinize kabul etmediğinize göre eşiniz hafta içi bazı akşamlar veya hafta sonu dışarda çocuğunu görmek zorunda.
Maddi yardımda bulunmak zorunda.
Bunları yapmasına engel olmayı düşünüyor musunuz? Cevap hayırsa yazdığım mesajın sizinle alakası olmadığını daha iyi anlamışsınızdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…