Yuhlanmaya, Fişlenmeye, Nefret söylemlerine maruz kalmaya geldim.

Yaşadığınız şeyin ağır olduğunu biliyorum.
Fakat neden yapmış, duygularını öğrendiniz mi?
Herşey olabilir altında, öyle baba ve öyle öz anneyle çok sağlıklı davranan bir çocuk beklenemez.
11 yaş evet herşeye akıl yeteceği kadar, bir çok şeye de akıl yetmeyecek bir yaş.
Yeğenim var o yaşta erkek, o da boşanmış bir ailenin çocuğu, böyle şeyler yapmasa da bazen öyle saçma şeyler yapıyor ki akıl almıyor.
Durum bence;
1. Çocuk annesinden etkilenmiş olabilir
2. Babasını sizden kıskanıyor olabilir ve size zarar vermek istemiş olabilir
3. Çok mantıklı gelmese bile , yaptığı şeyin sonucunu düşünememiş, gelişigüzel numaranızı vermiş olabilir.
Sonuç itibariyle bu işin içinde bir neden var ve bunu öğrenmek lazım.
11 yaşında ki bir çocukla kendi aklımızı eş değer görmemek lazım.
Benim 1 sene ki önce ki aklım bile aynı değil.
Bu çocuğu profesyonel birine götürüp ne hissettiğini öğrenin bence.
Sonrası kaldıramıyorsanız boşanmakta hak tabi.
Bu işin çözümü babasını göremez değil, evlat bu.

O çocuk bunu yapmış ama niye yapmış. Bunu da sorgulamak gerek. 11 yasinda bir çocuğu canavarmis gibi gostermek doğru değil. Biraz büyükler kendilerine de bakmalı

Allah kimsenin evladini kimsenin eline koymasin..
Valla onu yetiştiren anneye sormak lazım niye yapmış çocuk annesinde kalıyor anne yetiştirememiş demek ki böyle pislikler yapıyor böyle zihniyetteki annelerden tecavüzcü sapıklar çıkıyor çocuk bir kadının namusuyla oynamış Allah evladını kimsenin eline koymasın diyorsunuz ne alakası var ayıptır ya doğru yetiştirin çocuklarınızı üvey diye kötü insan olmuyor karşıdaki insanlar evladınızı iyi yetiştirin kimsenin eline bırakmayın madem öyle adamlar boşanıp başkasıyla evlenince eski eşler çıldırıyor resmen

Ne bu otekilestirmeler.. Siz de o elestirdiginiz ilk kadin olabilirsiniz. Her anne evladinin iyi olmasini ister arada çürükler cikar onlar zaten anne baba degikdir.
Bir çocuğu yalnizca anne yetistirmez. Baba da yetistirir. Nasil kadinsiniz yaaa. Hep anneler hatalidir hep. Babalarin sucu yoktur..

Tabi ki o çocuğun kendi annesinin de hatası var. Sadece cici annenin demedim ben. Hem annesi hem babasi hem cici annesinin bu cocuk bunlari neden yapti demeli. Biz nerde hata yaptik diyebilmeli. Hatta psikologa götürmeli. Onu karsilarina alip düşman kesilirseniz iste o zaman yanlis yapılmış olur. Işte o zaman yarın topluma sakincali olabilecek bir birey olabilir. O cocugu tekrar kazanmaya çalışılmali. Ona sahip çıkılmalı yol gösterilmeli.

Kimse kusura bakmasın ama çocuğun yaptığı şey kesinlikle kabul edilemez. Baba üstünü kapatıyor hiçbir şekilde ceza almıyor bile atıyorum bir süre birşeylerden mahrum bile bırakılmıyor üstüne altında başka birşey varmıdır diye terapiste bile götürülmüyor. 11 yaş hiç te çocuk anlamaz yaşları değil elalemin adamları ile cinsellik bazlı konuşmayı biliyor kadının tlf nunu dağıtıyor. Hangimiz benim için sorun değil diyeceksiniz? yada yarın öbür gün bu çocuk okuldaki sınıf arkadaşlarından birine yapsa bunu ve sizin kızınız olsa bu kadar kolay kabullenecek misiniz durumu?

Anooow ben burdan korktum kız. Ayrica sunu da unutma uvey anneleri kimse istemez. Tamam konu sahibi cok iyiymis ilgilenmis helal olsun ama 11 yasinda bir cocuktan da bahsediyoruz. Kesin etki altinda kaldi ama elbette cezasiz kalmamali.
Ya ama böyle çocuklar hep var. Ben kabul etmiyorum edemiyorum. Bu kadının yaşadıkları ne olacak. Ben küçükken hiç böyle şeyler yapmıyordum. 11 yaşımda da yapmıyordum. Kim küçükken yapıyordu böyle kötülükler. Veya kimin 11 yaşında çocuğu böyle kötülükler yapıyor. Böylelerinin önü kesilmeli

Anneler iyi yetiştiremiyorsa hatalıdır başkalarına zarar veren çocuk evet anne de kalıyorsa onun hatasıdır benim annemle babam 20 yıldır ayrı babam başka şehirdeydi annem yetiştirdi bizi şimdi gidip cinayet işlesem annem yetiştiremedi olur kendinizle bir tutmayın her anneyi ben başka bir anneyi suçluyorsam üstünüze alınmayın yani eğer çocuğunuzu düzgün yetiştirdiğinizden eminseniz başka bir anneyi eleştirmemiz zorunuza gitmemeli bence

Sonuna kadar haklısınız, keşke olmasaymış..

herşeyi anladım da bu beddualar olmuş mu hiç konu sahibi? Bi kere bu girift planı o çocuğun tek başına yaptığına nasıl bu kadar emin siniz? Çocuğu çok iyi tanıyorum demişsinizya biyerde; bunu yapmasına bu kadar şaşırdığınıza göre tanıyamamışsınız demekki söylemleriniz kendi içinde çelişiyo bi kere. İkincisi, parçalanmış ve annesi ruh hastası, babası dünyadan bi haber ve ileri derecede umursamaz olan bu zavallı çocuğun yaptıklarından (kendisi yapmış olduğunu varsayarak) gerçekten kendisi sorumlu olduğunu düşünebiliyosunuz yani?? bu çocuk 11 yaşında hanımefendi bilmem farkında mısınız? Bi hata yapmış evet önemli derecede büyük bi hata ama sonuç itibariyle kısa zamanda bi şekilde ortaya da çıkabilecek bi hata -ki öyle de olmuş. Hesabın arkadaş listesinin tamamına açıklayıcı bi mesaj yazıp topluca gönderirsiniz olur biter, fake hesap bi size açılmıyo emin olun, bunu değil üvey çocuk hiç tanımadığımız insanlar da yapabiliyo dünyanın sonu değil olayı kafanızda büyütüp büyütüp kinlenmeye resmen yer aramışsınız. Bu kadar beddua, bu kadar bi baba-oğulu koparma çabası falan doğru mu şimdi yani bu yaptığınız? değer mi? O çocuğun kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyo nasıl bi psikolojide belki de hasta?? Belki de sadece annesini koruyo bilemezsiniz? bilemeyiz. Bu kadar katı olmayın. Sonuçta belki 3-5 gün 1 hafta rahatsız edildiniz gergin süreçler yaşadınız ama geri dönüşü olmayan bişey gelmedi sonuçta başınıza, hayat memat meselesi yok yani ortada. Hayvanlara işkence eden çocuklar oluyo bazen gazetelerde okuyosunuzdur. Ben o çocuklara da üzülüyorum mesela onu öyle yetiştiren ya da yetiştiremeyen ebeveynlere kızıyorum. Bu yanlışları yapan çocuklar zaten sevgisizlikten yapıyolar aklı selim insanlar tarafından yetiştirilmedikleri için bu hale geliyolar böyle doğmuyolar. yani şimdi siz diyosunuzya babasıyle ilişkisi yarım kalıcak diye? Çocukla babası dışarda arkadaş gibi vakit geçirerek ebeveyn ilişkisi olmaz. Bunun bayramı var seyranı var yarın öbür gün düğünü var, maddi yönünü hiç söylemiyorum bile resmen saçmalamışsınız evli insanların bütçesi bir olduğuna göre bal gibi de o çocuğa siz bakıcaksınız. Ha dersiniz ki ben kinciyim yapamam, o zaman size boşanmayı öneriyorum, çünkü size bunu yapan çocuğu sizin eşiniz yetiştirdi müştereken ve sizin de parmağınız var belki de annesinden fazla. O yüzden bi durun bi düşünün. Önce iğneyi kendinize batırın, sonra çuvaldızı elinize alın. Zaten sorunlu olan bi çocuğu bu kin ve öfkeyle ve babasından kısmen de olsa koparma çabasıyla hem o çocuğu tamamen kaybeder bu toplum hem de belki de daha büyük kötülükler yapacak bi yetişkine çevirirsiniz. Kin kini doğurur. Bu şekilde davranarak yarın sizden nefret eden belki de psikolojisi daha da bozuk manyak bi yetişkini elinde silahla kapınızda görmeyeceğinizin garantisi var mı? Bu çocuğu kazanın.

Cocuk sonuclarini hesaplayamamistir. Bu olay hep hatirlanacak,basina kakilacak ve kendisine asla guvenilmeyecek, baska cezaya gerek yok. Akli sıra araya nifak sokup sizi ayırmaya kalmış. Dizilerde filmlerde bu konu cok islenir. Aklı tvden almış bile olabilir. Cocuklar yaptiklarinin sonuclarini be ciddiyetini hesaplamazlar, biz bile zaman zaman dusunmuyoruz.

Bir çocuğu kaybetmek çok kolay, kazanmaksa zaman, sabır ve emek isteyen zorlu bir süreç. Yaptıkları sizin canınızı çok yakmış olabilir ama neticede küçük bir çocuktan bahsediyoruz. Kendi dünyasında neler yaşıyor, bilemezsiniz. Bir yetişkinin davranışının sorumluluğunu üstlenmesi ve bir takım olumsuz davranışları bilinçli yapması oldukça olası bir durum ama çocuktan bu olgunluğu beklemeyemeyiz. Öfkeli ve kırgın olduğunuzu hissediyorum ve bunu hissetmenizde gayet normal ama biraz daha sakinleştiğinizde eminim ki farklı düşünmeye ve hissetmeye başlayacaksınız. Ona annesinin belki de yapamadığını yapın ve sevgiyle kucaklayın. karşılıksız sevgiyi hisseden hiçbir çocuk buna karşılıksız kalamaz.

anne kolay kolay cocugunu atmaz. Ekonomik durumu yoksa babaya veriyorlar. Uvey anne de ona gore gelecek. İyi ya analar babalar bosansin sikintiyu cocuklar ceksin. Ne yani oz annesi bakmayacak uvey canini mi verecek hadi ordan. !!
Benim kastettiğim bu değil ki !
Zaten evlenen çocuğu olduğunu bilerek evleniyor vahiyle gelmiyor bu çocuklar.
Sırf huzur bozmak için çocuğunu kullanan çok anne baba var bu bariz görünüyor.
Yeni eş tüm sorumluluğu almak zorunda değil ki ablalık yapar, sıcakkanlı davranır olması gerektiği kadar. Hiçbir anne çocuğunu bırakmamalı zaten istisnalar(hastalık, maddi durum vs) hariç.
Toplumumuzda üvey anneye bakış açısı malum bir tarafını da yırtsan kimseye yaranamıyorsun çocuğu baktırıyorlar ama söz hakkı tanımıyorlar yok öyle bir dünya.
Kimler dünyaya getirdiyse eşit bir şekilde bakılacak. Sonuçları böyle oluyor işte yazık!!!

Direk mahkemeye ver o çocuğu. Bak ilerde daha kötüsünü yapar. Senin namusunu düşünmeyen kocanı da ayakta alkışlıyorum

Sizin adınıza çok üzüldüm. Yuhalanacak kınanacak bir yanınız yok. Siz üvey olmasına rağmen eşinizin çocuğunu çok iyi benimsemiş herşeyiyle bir anne gibi ilgilenmişiniz. Çocuğun yaptığı şeyin açıklanabilir bir bahanesi olamaz çok yanlış bir durum. Ama size nacizane tavsiyem o bedduayı geri alın. Sizin kocaman şevkatli bir yüreğiniz var bunu yaptığınız annelikten görebiliyorum. Şuan çok üzgün kırgın parçalanmış hissediyorsunuz kendinizi haklısınız da. Hakettiğiniz bir durum değil kesinlikle. Şuan öfkeden söylüyorsunuz bütün bunları. Biraz uzak durun size zaman iyi gelecektir. Ve şunu unutmayın ben o çocuğun bunları tek başına yapabileceğine ihtimal bile vermiyorum. Kesinlikle annesinin zoruyla yapılmış bir olay. Buna emin olun ben nelerini gördüm nelerini duydum. Eski eşe giden eşyalar mı dersin bu eşyalarla yapılan büyüler mi dersin. Biz büyükler keşke kendi hayatımızın bedelini çocuklara ödetmesek kendi çıkarlarımıza o masum yürekleri kullanıp kirletmesek. Annesinin suçu çok büyük. Siz bunları sakin kafayla düşünün. O çocuğu kirleten annesi. Değilse hiç bir çocuk kendi aklıyla böyle kötü işlere kalkışmaz. Kendinize biraz zaman verin. sonrasında da gerekiyorsa bu olayı kullanarak anneden velayeti geri alın ve mutlu yuvanıza devam edin. O çocuğu da o anne kılığına girmiş şeytandan uzak tutun.

11 yaşındaki çocuğun cezai ehliyeti yoktur.
Biliyorum. Ama azmettirmekten annesi ceza alabilir. Olay illede ceza değil. Eğer mahkeme olayı olduğunda çocuk ve annesi fena halde tırsar. Ceza ehliyeti yok diye oturursak ceza ehliyeti olana kadar bu çocuk ve annesi daha neler yapar neler. Madem öyle o zaman cezasını kendimiz verelim diyelim sonuçta namus konusu. Ama adalet biz kadınları hemen fişler.

Allah sana güzel bir çıkış yolu göstersin canım
Okurken hislerini anlayabildim
Bir daha bu tarz sacmaliklarla karşılaşmamanı dilerim
Bosanmak mantıklı gibi
O yaşta bir çocuk okadarini da yapabilir mi
Tanımadığım için bilemedim şimdi
Dedim ya Allah'ım sana güzel bir yol.gostersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…