Yuhlanmaya, Fişlenmeye, Nefret söylemlerine maruz kalmaya geldim.

12 yaşından küçük çocuğa dava açılamaz. Yasa bu. Annesi için de iddiada bulunursa ispatla mükellef olur. Konu sahibi mahkemeye gidip boşanabilir. Mahkemelik başka bir şey yok. Cezasını kendimiz verelim derken? Çocuğa bir şey yapmayı mı kastediyorsunuz?

cezasını kendimiz verelim derken

bu mesajınızdan sonra tek sorumlunun öz anne olduğunu düşünüyorum. Bence öz anne yapmış bunların hepsini çocuğun telefonundan. Sonra da tehdit etmiş olabilir. benim yaptığımı söylersen seni mahvederim veya beni hapse atarlar ama sen ben yaptım dersen sana kimse bir şey diyemez gibi..

Bence alın karşınıza konuşun. Ablacım sana veya annene asla kızmıcam. emin ol polise falan da şikayet etmicem. seni bu kadar sevmişken böyle bir hareket yapabilmeni aklım almıyor. Annen yaptıysa söyle bileyim, gibi çocukla güzel bir şekilde konuşabilirsiniz.

11 yaşında bir çocuğun bu derece karakter değiştirmesi çok zor. Çoklu kişilik bozukluğu yoksa tabi..

Her şartta bir pedagogla görüştürmenizi öneririm. Eğer çocuğun başından böyle bir şey geçmişse ona da yazık. İşlemediği bir suçun cezasını yıllarca çekecek ve daha kötüsü yıllarca ablam diye sevdiğim kadın beni tanıyamamış, hemen yüz çevirdi diye psikolojisi bozulacaktır..

Bence annesi yaptırmıştır. Böyle birseyin suç olduğunu bildiği için çocuğunu kullanmış. Ne anneler var ya.

Sonuna kadar sana hak veriyorum canım.. Benim de eşimin ilk eşinden 10 yaşında bir oğlu var.. Ben de dahil olmak üzere herkes haddini bildiği sürece sıkıntı çıkmıyor.. Eski eş ilk evlendiğimizde bayağı bişiler yaptı çocukta öyle.. Sonra düzeldi bir şekilde.. Beni seviyor mu bunu hiç bir zaman öğrenemem belki ama en azından saygı duyuyor..

Bana da böyle bir şey yapsa, bende evime almazdım..

Yaw geçtiğimiz aylarda 5 yaşındandaki çocuk sağa sola tükürmüş, taş atıyormuş diye sayfalar dolusu tabiri caizse linç yorumları okumuştum çocuk hakkında. Çocuğu burada tek tek yaptıklarıyla şikayet etmişti komşu olarak ne yapsam diye. O 5 yaşındaydı ve çoğunluğa göre kötüydü, burada 11 yaşında iyiyi kötüyü , doğru ve yanlışı gayet güzel ayırt edebilen bir çocuktan bahsediliyor. (Eğer öğretildiyse)
Bu çocuk Böyle planlar yapabilecek zekaya sahipse ben olsam direk annesine yollardım. Babası da varsın dışarda görüşsün. Kimse kimseye zorla cici annelik yapmak zorunda değil. Burada suçlu olan konu sahibi değil. Bu çocuğa eğitim disiplin veremeyen , üvey anneye atan öz anne ve ilgisiz kalan baba suçlu.

Aynen katılıyorum sana.. Babası ile evlenmem ona annelik yapacağım anlamına gelmiyor.. Ancak belirli ölçüde ablalık yapabilirim.. Çünkü bu çocuğun bir anne babası var.. Nasıl ki üzerinde hiç bir karar veremiyorsam, benim oğlum demeyi biliyorlarsa beni kimse suçlayamaz..

o yaşta çocuklar gerçekten çok acımasız ve terbiyesiz olabiliyor, bence de çocuk yapmış olabilir. alsınlar elinden telefonu interneti harçlık da vermesinler, internet cafeler kaldıysa artık oralara kaçabilir çünkü. pedagog psikolog vs ile de görüşün tabii. annesinin işin içinde olduğunu ben de düşünmüyorum bazı çocuklar gerçekten çok fenalar.

Öyle saçma iş mi olur. Bu ülkede 13 yaşında çocuğu babasının arabasını kaçırıp ölüme sebep oldu diye hapse attılar. 13 yaştan sonra mı başlıyor acaba cezai ehliyet. Neyse burada bilinçli bir şekilde zarar vermeye çalışıyor. Annesine o zaman manevi tazminat davası açabilir belki.

Sınır 12 yaş. 12 yaşın altındaki bir çocuğa ceza davası açılamaz. Bu durumda da konu sahibi annenin yaptırdığını ispatlamalı. Çünkü iddiası bu yönde.
Ekleme: Eksik yazmışım. Bu durumda derken anneye manevi tazminat davası açma durumunu kastettim.

Bu çocuk büyüyünce size daha büyük kötülük yapabilir. ister istemez sürekli hayatınızda olacak çocuğunuz yoksa boşanın.

çocuğum yok ve bu çocuk hayatımın sonuna kadar hayatımda olmayacak. Kocamın oğlu diye hep hayatımda olacak kısmı bence safsata, babasıyla evlendim onunla değil. Yanlış yaptıysa bedelini öder hem babasından hem ablasından olur.

Bu kişilerle tek tek konuştum. Örnek vereyim bir tanesi bitliste türkçesini dahi doğru düzgün anlamadığım biri. Durumu anlattım ekran fotolarını alıp attı. Diğer kişi düzcede yaşıyor o da yolladı. Bir tane nerde yaşadığını söylemeyen bir vatantaş var evliyim ben hemen sildim konuşmaları beni aramayın yuvamı yıkarsınız dedi. Yuvası umrunda ya instagramda kadınlarla yazışıyor. Durum gerçekten çok iğrenç bir hal aldı.

Yarım kalacaktan kastım şu hanımefendi
Ben eşime oğlunla görüşme demem ilerleyen zaman için konuşuyorum..bir arada olmamız söz konusu değil. Kardeşi olacak görmeye gelemeyecek, evlenecek ben düğününe gitmeyeceğim, hep birlikte tatile gidemeyeceğiz kast ettiğim bunlar.
Yoksa babası onu sevmesin evlatlıktan atsın demiyorum. Benden uzak olsun diyorum. Çekirdek aile kısmımızın dahilinde değil artık diyorum.
Kendi çocuğun olsa siler miydin atar mıydın mevzusuna gelince; hiç bir evlat annesini pazarlar gibi elin adamlarıyla konuşturmaz şayet bunu benim evladım da yaparsa yeri kapının önüdür. Anne kutsaldır. Emek verendir. Ben ona yarı annelik etmişken ki hiç bir karşılık beklemeksizin bu yaptığı terbiyesiziği örtmem, yutmam, sineye çekmem söz konusu değil.
Allah kimseyi evladıyla sınamasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…