Yuhlanmaya, Fişlenmeye, Nefret söylemlerine maruz kalmaya geldim.

Derslerinde çok geri kalmış bir çocuktu toparlamak adına evlendiğim yıl özel okula başladık. Benim teşvikimle ve okul parasını ben ödeyeceğim, en güzel yatırım insana yapılır dedim. 3 yıldır okul parasını ben ödüyorum. Ben babası aç bıraksın demedim. Benim bir kuruşum cebine giremez. Bunu başa kakma olarak da söylemiyorum o kelimenin ne demek olduğunu anlatıyorum. Kilo almasın, atletik olsun, spor yapsın, sosyalleşsin diye haftasonları futbol kursuna yazdırdım. Bunu da kendi kazandığımla ödüyorum. O kadar yatırım yaptığınız bir insandan insan diyorum çünkü benim nazarımda bir çocuk olmaktan çıktı artık bunları görmek sizi üzmez miydi? Üzmez çocukluğuna veririm derseniz ben başaramıyorum üzülmemeyi saygılar.

Bu çocuğun arkasında annesi vardır.

11 yaşına yakın oğlum var. henüz ergenliğe bile girmemesine rağmen,
cinsellik konusunu bir kenara bırakın, öpüşmenin ne olduğunu bile doğru düzgün bilmez
ve bu yaşlarda çocuklar bu konuları konuşamaz, anlayanı bile utanır.
çocuk size itiraf etmiş olabilir evet ama adı üstünde çocuk, kesecek haliniz yok,
annesini suçlamak kolay olur ama çocuğa olan öfke de bir yere kadar olduğu için fazlası ilerisi yok yani.
daha fazla bir hak iddaa edemezsiniz. ama anne de öyle olmaz dava edersiniz vs....
çocuk anneden yana iseee çocuğun suçu üstüne alması kadar normali yok. bilmem anlatabildim mi ?

Bende konduramiyorum çocuğa nasil olur böle bisi annesi masa olarak kullanmis olabilir yani kc.bir çocuktan bahsediyoruz nasıl akıl etmiş hayret doğrusu

Al bir de burdan yak
gene üvey olarak ben yanlışım, ben hatalıyım, haklısınız hissettirmek için ayaklarının altını flan öpmem gerek
ya sabır

ben çok netim o konuda şayet eve gelecek derse kocamda alsın valizini cehenneme kadar yolun var derim. Eyvallahım olmaz. Orası benim evim onaylamadığım kimse evime giremez

Al bir de burdan yak
gene üvey olarak ben yanlışım, ben hatalıyım, haklısınız hissettirmek için ayaklarının altını flan öpmem gerek
ya sabır

işte ilgilensen suç, ilgilenmesen suç.. hakettiği kadar ederi kadar herşey hayatta.. anası babası düşünsün nasıl yetiştireceğini..

Anneyle baba çocuktur deyip geçiştirsin, konu sahibi yerden yere vurulsun bravo aynı şey başınıza gelse bu kadar sabırlı olabilir misiniz.
Bu tarz bir pisliği yaptılarsa kim olursa olsun temizlesin cezasını çeksin şeytanlığa aklı eren ileride neler yapar düşünün bir. Hiçbir yükümlülüğü olmayan çocuğa bakmış ilgi göstermiş, bağrına basmış hala millet şevkat saçıyor.
Bedeli neyse ödesinler. Anası rahat yüzü görmesin inşallah.

Size cok uzuldum. Cok kotu bir durumun icerisindesiniz. Kocanizin ogluyla Boyle bir olay yasamak, Birde cocuk yasta bir insan soz konusu.. siz karsiliksiz emek verirken ister istemez sizi sevmesi, hadi en azindan saygi duymasi beklentisine girmissiniz dogal olarak, yasadiginiz soku anliyorum.
Yalniz kocaniz icinde cok zor bir durum.
Siz karisisiniz, arkadaslarina dahi mesaj atilmis sizin numaraniz verilerek. Ve bunu yapanda 11 yasindaki oglu. Yetiskin bir insan olsa eminim cok sert tepki verirdi ama o yastaki bir cocuga ne derece sert bir tepki verilebilir, ya da verilsede ne derece anlayabilir?
Ben bir yorumunuzda annesine soyleseniz iyi yapmis aslan oglum or...un tekisin der yazmaniza takildim. Eger bu cevabi verecek kadar terbiyesiz ve nefret dolu biri oldugunu dusunuyorsaniz size karsi, ve oyleyse annesinin etkisinde kaldigina eminim Ben. Belki o yaptirmadi ama cocugunu manipule etmis olabilir size karsi.
Bence de gorusmemeniz herkes icin en sagliklisi. Cocuk psikolojik olarak saglikli degil evet ama Buda hele ki bu olaylardan sonra hic sizin probleminiz degil. Baba-ogulun kaliteli zaman gecirmek icin sizin bulundugunuz evde bir araya gelmelerine gerek yok. Babasi bunun alternatiflerini yaratmakla yukumlu.
Umarim bu olayi en hafif sekilde atlatirsiniz. Bence siz kendiniz icin bir psikologa gidin, biraz rahatlatmaya ihtiyaciniz var.

Ofkenizi anliyorum.
Kim olsa deliye doner ve ilerde boyle bi karakter daha neler yapabilir duye tedirgin olur haklisiniz.
Ama..
Babasindan oldu demeyin, olmasin da.
Belli ki sorunlu bi cocuk, baba figuru de ortadan kalkinca iyice tehlikeli hale gelir.
Disarda gorusurler vs, siz evde esinizi doldurmayin bu konuda.
Zor da olsa bence artik bu konu ustune evde gerginlik cikarmayin.
Bitti benim icin oyle biri yok diyip kestirip atmak en iyisi.
Iyi bi kulaginin cekilmesi lazim o haytaninda.
Olacak sey mi yaptigi.
Gercekten cok igrenc bisey.
Koca delikanli olunca insan ayni eve girmeye korkardi boylesiyle.

Ne güzel şeyler yazmış, ne hoş temennilerde bulunmuşsunuz çok teşekkür ederim.
Eşimle aceleye gelmeyen uzun sevgililk dönemi sonrası evlendik. Bizim iki kişilik bir sorunumuz yok.
Bizde sorun olmayınca 3.kişiler sorun çıkarmak derdinde. Dedidğiniz gibi 40 yaşında dahi olsa çocuklar hep yeni eşi tehdit olarak görüyor. Kimse durduk yere üvey anne olmuyor. Yaşanılanlar çok farklı ve hep 2. kadın eziliyor. Toplum Kemalettin Tuğcu eserleriyle büyüdüğünden üvey anne tu kaka eski eş çilekeş oluyor. Çocuk boşanma tramvasında ve zavallıymış gibi bir tavır
İşin aslı öyle değil çünkü; Anne baba boşandıysa bu çocuklar iki tarafıda tepe tepe kullanıyor. Anneyi- Babayı kullandığı yetmiyor yeni eşleri hem hırpalıyor, hem yıpratıyor, hem sömürüyor.
Bizim dönemimizde boşanmak çocuğu yıpratır mahveder anne baba ayrı çocuğa acıyarak bakılırdı şimdi durum çok farklı
Oğlanın sınıfı 22 kişi sadece 8 tane aile evliliği sürer vaziyette geri kalan tüm çocuklar ebeveynleri ayrı çocuklar.

Bir de dikkat ediyorum, çocuğu yerden yere vuranların daima yanındasınız ama çocuğa da anlayış gösterilmesi tarafında olanlara laf ediyorsunuz. Bu konu başlığında "Yuhlanmaya, Fişlenmeye, Nefret söylemlerine maruz kalmaya geldim." yazıyor fakat "belki hastayken başında beklerken tam hissettirememişsiniz anneliği" diyene de öfkeyle yanıt vermişsiniz.

Siz içinizdeki nefreti bitirmeden hiçbir zaman olayları netliğiyle göremezsiniz..

Bir çocuğun hayatı söz konusu burada. Zorla yaptırılımış olabilme ihtimalini düşünmüyüor musunuz? Ya böyle bir şey varsa. O çocuğun içinde yaşadıkları, yaşayacakları ne olacak. Tamamen yalnız belki şu anda. İleride yalancı, sahtekar bir adam mı olsun?
Size o olay yaşanana kadar bu derece içten davranan çocuğun bu şeyleri yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Bunları düşündükten sonra içiniz hala nefret doluysa bence sorun kendinizde de arayabilirsiniz.. Bir insan bu ihtimalleri kulak arkası edip, bir çocuğun hayatına mal olabilecek bir konuyu yeterince araştırmadan sorgulamadan polise şikayet edemez ya.. yazık günah...
Ayrıca öz annesinin yorumu nedir bu olay karşısında? O kadın çekilsin sorguya bence...

11 yaşında bir çocuğun yaptığı suçların cezası anne ve babada aranır. Çocukta değil..

çocuğun yaptığına emin misiniz? annesi 'cezai sorumluluğu olmadığı için çocuğun üstüne atmış olmasın suçu. nasılsa çocuğa bişey yapmazlar diye, belki de çocukta annesi ceza almasın diye suçu üstlenmiştir. kimin yaptığından emin olun ve savcılığa şikayette bulunun bence.

Kendine alıştırdığın, emek harcadığın şeyden sonsuza dek sorumlu olursun. Küçük prens

ben hayatımı bu mottoda yaşıyorum ve emek verdiğim yerden sınanıyorum. Dilerim sizin şu hayatta hiç emekleriniz zayi olmaz, hayal kırıklığınız olmaz, kalbiniz acımaz.

Uzun uzun konuştuk zaten çocukla paket gibi götürüp anne evine bırakıp gelmedik.
Otur düşün yaptıklarını, yapılanların sonuçlarını, bizi ne kadar üzdüğünü ve hayal kırıklığına uğrattığını otur uzun uzun düşün dedik. Ne hata yaptığının farkında sadece yakalanacağını hesaplayamadı. Bunun adı küslük değil sakinleşmek adına uzaklaşmak. Muhasebe yapabilmek adına kendine çekilmek.

Ben kaybettiğimi düşünmüyorum. Babasının evi diye bir şey yok o evin hanımı benim ve o çocuk benim evime ge le mez
Silip atıyorum çünkü ömrümde ilk defa taciz edildim. Dilerim hiç böyle bir şey ile sınanmazsınız.

bence de bunu yapmak hakkınız. bu kadar kırgın olduğunuz dönemde uzak kalmak en iyisi.

Benim bildiğim kk son paragraftaki bedduayi yerden yere vururdu.
bunun kırgınlıkla ve iç acısıyla yapılmış bir beddua olduğunu unutmayın. sakinleştikçe öyle düşünmeyecektir hanımefendi. ama ne kadar empati yaparsak yapalım, yaşayan kadar yanmıyor içimiz, bilemiyoruz ne hissettiğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…