yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal

zelibon

İKİZ ANASI :)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
8.630
6.514
248
38
herkese merhaba...
aslında konum çok klasik..bebeklerim , bakımları , evim...
ikiz bebeklerim var..benim evimde hem annem hemde kayın validem bakıyor..annem ameliyat oldu..şimdi kayın validem kayın pederimle birlikte bakıyor sağ olsunlar..

önceden çok problem yaşamıştık..şimdi düzeldi şükür..ama ben bazen üç maymunu oynamakta çok zorluk çekiyorum..
mesela dün eve gittim duvarlar kapılar hep çikolata..sordum çikolatalı çubuk kraker vermiş ellerine..biberon erimiş aygazın yanına koymuş sanırım..akşam yatırırken içerken çocuk üstü başı süt oldu..attım çöpe..sabah söyledim ben yenisini alacağım bir tanesiyle bugün idare et diye..gitmiş o gün çöpten almış biberonu birde çocuğa içirmiş denemiş akıyor mu diye..eriyen kısmı üst tarafa getirince akıtmıyor diyor birde çıldırdım tabi ama sakince

şuan salonda çamaşırlık var kapısı hep kapalı ve çocuklar oraya girmiyor..hergün oraya giriyorlar ve çamaşırlar yerde oluyor..
yorulmasın diye çocukların çorbasını geceden yapıyorum..hıı çok salçalı olmuş deyip söyleniyor..
ben çalışıyorum ve yüküm gerçekten çok ağır..ev işlerini yürütmeye çalışıyorum gece bebeklerim kalkıyor yeri geliyor uykusuz işe geliyorum..her gece evi toplayıp sabah temiz bırakıyorum..ama benlikten çıktım tabi bu arada..

diyeceğim o ki çalışmak zorundayım ve bir kulağım sağır bir gözüm kör yaşamaya çalışıyorum..bazen beceremiyorum..o zamanda eşimle tartışıyoruz..öyle işte paylaşmak istedim..çalışan ve bebeği olan hatta ikiz bebeği olan hanımlara selam olsun

benimde ikiz cocuklarım ve aynı durumlardayım hem çalışıp hemde yaşamak zorundayım aynı keza evimi mok götüyor cogu zaman annem bizde üztüne üstlük kv kayınbabamda sürekli bizdeler yaşamaktan usandım atrık yorgunluktan

Şimdi bebeklere baktığı için bişey diyemiycem ama acaba ücretsiz izne falan çıkabiliyor isen çıksan da onu evine mi göndersen
Kolay değildir 2 bebek birden bakmak
Ya da gündüzleri duracak bi bakıcı mı bulsan maddi durum uygunsa?
Çocuklar ne kadarlık?
1,5 yaşından sonra alan kreşler var oralara mı versen? Bilemedim valla zor iş

Yapacak birşey yok çalışmak zorundaysanız ve annenizde şu an bakamıyorsa sağır kör olmak zorundasınız. Girmelerini istemediğiniz odaları kilitleyebilirsiniz. O da çocuk büyütmüş illa bir şekilde bakıyordur ama takdir edersiniz ki o yaşta insanın iki tane çocuğu birden idare etmesi zor siz sadece akşam ve gece ilgileniyorsunuz yoruluyorsunuz bir de kayınvalidenizi düşünün tüm gün onlarla baş etmeye çalışıyor şimdikiler zaten hiperaktif. Zaten bir de ev işiyle uğraşamaz. Öyle böyle bakıyor bakamam da diyebilirdi

Tamam bazen bazı seylerı görmezden gelmek lazım. Su bıberon emzıgını tekrar kullanması kötü olmuş.
Uyarın uyarmakla aranızda bozulmaz. Anne bu artık zararlı sakın çocuğa bunu kullanma gıbısınden.
Bazen yaşlılara sil baştan herşeyi öğretmek gerekıyor. Güzel bı dille.
Eskı bılgılerılerıyle hala devam edıyorlar hayatlarına. Yenı bılgılerı ogretmek lazım.
Küçük bır çocuk gıbı anlatın ogretın. Her defasında bıkmadan usanmadan güzelce kırmadan anlatın zamanla degısecekler.

kesinlikle kolay değil..hergün arıyorum ve eve gelince Allah razı olsun deyip gönderiyorum..ev işi yapmasını kesinlikle istemiyorum ki yapmaz..hatta ayak altında birşey varsa bile üstüne basıp geçer o derecede..evin toplanması değil konu..ortada yanlış birşey varsa bile kesinlikle laf söylenmiyor..bazen çok zorlanıyorum sadece onu anlatmak istedim..

malesef anlamıyorlar..ve eşim annesine kesinlikle laf söyletmiyor..Allah razı olsun bakıyorlar ama benim işim zor işte..

ikiz oldukları için bakacak insanı bulmak zor olur. mesela çöpe gidecek şeyleri yanında götür. o odayı kilitle anahtarı al. zor ama idare etmek de zor

iki çocuğa bakan kadına her şey serbest benim gözümde.
haksızsın demiyorum kesinlikle ama, ama işte.
kesinlikle katılıyorum..ama mesela şu çöp karışma olayı ilk değil..veya bebeklerin bazısını karıştırıp gelen hediyeleri bakıp hangisini kullanıp kullanmadığıma bakması..
gerçekten kocaman bir ama....

ikiz oldukları için bakacak insanı bulmak zor olur. mesela çöpe gidecek şeyleri yanında götür. o odayı kilitle anahtarı al. zor ama idare etmek de zor
çöp olayı ilk olmadığı için işe giderken mutlaka almaya çalışıyorum çöpleri..

Allah yardımcımız olsun..

şuan tam 1.5 yaşındalar..şimdiden 3 yaşında kreşe vericem diyorum ona bile küçük biz bakabildiğimiz yere kadar bakarız diyorlar sağolsunlar..
izin konusu artık geç malesef..ama yıllık izin alıp kayınvalidemi biraz dinlendirmeyi düşünüyorum..

Evet zor bir durum gerçekten ama yapacak pek de birşey yok sanki. Herkesin huyu karakteri farklı işte..ama suratta yapmadan,çocuklara bakarak seni zor bir durumdan kurtarıyor mu kurtarıyor işte..idare etmekte fayda var...kayinvalideniz de bence fazlasıyla yoruluyordur iki çocukla...bir de siz düşündüklerinizi belli ederseniz adınız nankore bile çıkabilir valla.cevremde hep böyle gördüm çünkü.

Çalışan çocuklu bir kadın olarak sizi anlıyorum.
Ben bu işi hergün 1 saat yol giderek onlara bırakmada uygun gördüm.
yiyecek giyecek ihtiyaç herşeyini günlük karşılıyor öyle teslim edip akşam alıyordum.
Onlarda yolda gidip gelme ile yorulmuyorlardı.
Yemek yaptım getirme dediği zamanlarda götürmeüyordum.
Benim açımdan ev temiz kalıyordu. Ben de sinir küpü en azından bu yüzden olmuyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…