işte bende tam olarak böyle düşünüyorum..büyük sabır diliyorum Rabbimden..Sizi zor durumdan kurtardığı için bir şey denmez ama bana o çamaşırların yerlerde sürünmesi falan çok garip geldi. Çikolata vermesi, etrafa sürülmesi, çöpten bir şeyler alması... Tamam toplamasın ama yerdeki bir şeyin üzerine basıp geçmek de fazla.
Kaş yapayım derken göz çıkarmasın da
çok haklısın..ama bakma konusunda biz bakıcaz tabi diyorlar..eşim zaten aşırı anneci..Bakıcı bulun derim.
Siz haklısınız sonuçta tek değil kayınvalide,kayınpederde varmış yanında iki dakika yere düşen birşeyi kaldırmak zor olmamalı öte yandan bakmak zorunda değil,mecbur değil bu sebeple kalkıpta laf edemezsiniz.
Yerinizde olsam kreş yaşına kadar bakıcı,sonra kreş düşünürdüm. En azından biberon konusu,yemek konusu,ortalığa dökülen saçılanlar konularında iki laf etme şansınız olur. Sizde bu kadar yıpranmazsınız.
akşam konuştuk eşimle evdeki atılacakları atıp bir düzene soktuktan sonra ayda birde olsa temizlikçi alacağım..Bence arada bir temizlikci alin, maddi imkaninoza gore, temizligi dert etmeyin. Onun disinda sabir, cocuklu herkes ayni durumda neredeyse . Bi temizliyorum ertesi gun ayni. Uykusuz yorgunsun, dolayisiyla psikolojin bozuluyor.
Napalim bardagin dolu tarana bakalim . Cok şükür varlar, mutluluk sebebimiz. Sagliklilarsa baska dert edicek bir sey yok aslinda. Allah yardimcimiz olsun herkesin
malesef çıkmam çok zor..maddi açıdan...o zaman ya işten çıkıp kendiniz bakacaksınız, ya bakıcı tutacaksınız. ne de olsa kayımvalide, emir veremezsiniz.
2 tane bakıcı tutarsam çalışmamın hiçbir anlamı yok inanki..İyi de mesela kayınvalidenizin istemesi değil ki.eğer siz bakımdan memnun değilseniz istemiyorum diyip 2 tane bakıcı tutacaksınız.ablam sizinle aynı durumdaydı onun ay farkı vardı cocuklarda 2 ayrı bakıcıyla atlattılar o süreci
Yani duygusal bakarsam ben bitiyorum,bakanım olsada onlarada yazık diye düşünüyorum.birlikte baktıkları zaman daha düzenli oluyor..çünkü annem disiplinli biri..evet annem daha çok yoruluyor ama biliyorum ki herşeyi düzgün yapıyor..
uykudan uyandıklarında biri hala uyuyorsa evin içinde diğerini arıyor ve en sonunda yatağın başına gidip bekliyor..nasıl ayırayım
herkese merhaba...
aslında konum çok klasik..bebeklerim , bakımları , evim...
ikiz bebeklerim var..benim evimde hem annem hemde kayın validem bakıyor..annem ameliyat oldu..şimdi kayın validem kayın pederimle birlikte bakıyor sağ olsunlar..
önceden çok problem yaşamıştık..şimdi düzeldi şükür..ama ben bazen üç maymunu oynamakta çok zorluk çekiyorum..
mesela dün eve gittim duvarlar kapılar hep çikolata..sordum çikolatalı çubuk kraker vermiş ellerine..biberon erimiş aygazın yanına koymuş sanırım..akşam yatırırken içerken çocuk üstü başı süt oldu..attım çöpe..sabah söyledim ben yenisini alacağım bir tanesiyle bugün idare et diye..gitmiş o gün çöpten almış biberonu birde çocuğa içirmiş denemiş akıyor mu diye..eriyen kısmı üst tarafa getirince akıtmıyor diyor birdeçıldırdım tabi ama sakince
şuan salonda çamaşırlık var kapısı hep kapalı ve çocuklar oraya girmiyor..hergün oraya giriyorlar ve çamaşırlar yerde oluyor..
yorulmasın diye çocukların çorbasını geceden yapıyorum..hıı çok salçalı olmuş deyip söyleniyor..
ben çalışıyorum ve yüküm gerçekten çok ağır..ev işlerini yürütmeye çalışıyorum gece bebeklerim kalkıyor yeri geliyor uykusuz işe geliyorum..her gece evi toplayıp sabah temiz bırakıyorum..ama benlikten çıktım tabi bu arada..
diyeceğim o ki çalışmak zorundayım ve bir kulağım sağır bir gözüm kör yaşamaya çalışıyorum..bazen beceremiyorum..o zamanda eşimle tartışıyoruz..öyle işte paylaşmak istedim..çalışan ve bebeği olan hatta ikiz bebeği olan hanımlara selam olsun
Annelere kayinvalidelere çocuk baktirilmazki ya.durum ortada.yaşli insanlar ne anlar bebek bakmaktan.biz cikolatayi yasaklariz onlar sürekli verir.temizlikten hijyenden anlamazlar.ben çalismiyorum ve kendim bakiyorum.1gece dahi birakmam onlara.çalişiyor olsaydim bi yardimci tutardim kesinlikle.2binlira bebeklerime feda olsun derdim zaten 4yasindada kreşe verrdimherkese merhaba...
aslında konum çok klasik..bebeklerim , bakımları , evim...
ikiz bebeklerim var..benim evimde hem annem hemde kayın validem bakıyor..annem ameliyat oldu..şimdi kayın validem kayın pederimle birlikte bakıyor sağ olsunlar..
önceden çok problem yaşamıştık..şimdi düzeldi şükür..ama ben bazen üç maymunu oynamakta çok zorluk çekiyorum..
mesela dün eve gittim duvarlar kapılar hep çikolata..sordum çikolatalı çubuk kraker vermiş ellerine..biberon erimiş aygazın yanına koymuş sanırım..akşam yatırırken içerken çocuk üstü başı süt oldu..attım çöpe..sabah söyledim ben yenisini alacağım bir tanesiyle bugün idare et diye..gitmiş o gün çöpten almış biberonu birde çocuğa içirmiş denemiş akıyor mu diye..eriyen kısmı üst tarafa getirince akıtmıyor diyor birdeçıldırdım tabi ama sakince
şuan salonda çamaşırlık var kapısı hep kapalı ve çocuklar oraya girmiyor..hergün oraya giriyorlar ve çamaşırlar yerde oluyor..
yorulmasın diye çocukların çorbasını geceden yapıyorum..hıı çok salçalı olmuş deyip söyleniyor..
ben çalışıyorum ve yüküm gerçekten çok ağır..ev işlerini yürütmeye çalışıyorum gece bebeklerim kalkıyor yeri geliyor uykusuz işe geliyorum..her gece evi toplayıp sabah temiz bırakıyorum..ama benlikten çıktım tabi bu arada..
diyeceğim o ki çalışmak zorundayım ve bir kulağım sağır bir gözüm kör yaşamaya çalışıyorum..bazen beceremiyorum..o zamanda eşimle tartışıyoruz..öyle işte paylaşmak istedim..çalışan ve bebeği olan hatta ikiz bebeği olan hanımlara selam olsun
annem 48 yaşında kayınvalidemde dinç..o konuda sıkıntı yok..tek sıkıntı fazla kıyamıyorlar ve kayınvalidemin bazı davranışları..annem iyileşene kadar sabretmem lazım..aldığım mmaş hiç tanımadığım bakıcıya gideceğine kendim çıkar bakarım..ama maddi olarak çalışmak zorundayım.. o sebeple sabrediyorum..Annelere kayinvalidelere çocuk baktirilmazki ya.durum ortada.yaşli insanlar ne anlar bebek bakmaktan.biz cikolatayi yasaklariz onlar sürekli verir.temizlikten hijyenden anlamazlar.ben çalismiyorum ve kendim bakiyorum.1gece dahi birakmam onlara.çalişiyor olsaydim bi yardimci tutardim kesinlikle.2binlira bebeklerime feda olsun derdim zaten 4yasindada kreşe verrdim
benimle birlikte gece kalktığı için artık ev toplamak istemiyor..çok yakın zamanda bu konuda bile tartıştık..akşam uyumadan önce mutfak ve oturma odasını topluyoruz..aslında haklı her gece aynı dert çünkü bende çok yoruldum..ama başka çaremiz yok..Eşiniz tartisacagina işlerin yarısını yapiversin bir zahmet.
ayyy kader arkadaşım..beni çok iyi anlarsın o halde...Bende Calisan İkiz annesicok cok zor .Dayancan ne yapacan.
Hemde nasillll o kadar iyi anliyorum kiayyy kader arkadaşım..beni çok iyi anlarsın o halde...
aynen öyle..eminim ki bakıcıdan daha fazla sevgi gösterip bakıyorlar..Allah razı olsun bin kere..Yapacak birsey yok
Su an onlara muhtacsiniz
Bence cocuklariniza bakiyor diye gonullerini hos tutmaya bakin.
Al kendin bak begenmiyorsan..derse ortada kalirsiniz maazallah
Ya ikizlere bakıcı bulmak çok zor. Çünkü hem çok para istiyorlar hem de tek başına bakarsa bakıcı çok yoruluyor ve yeterince sabır gösteremiyor. İki bakıcıda çok fazla olur. Ama bir arkadaşımın bi yöntemi var onu yapabilirsiniz. Haftada iki yarımgün bi kadınla anlaştı gelip silip süpürüp gidiyor. Arkadaşımda akşamdan ütülenecekleri ayırıyor 3 haftada birde ütü yapıyor. Kadın bi geldiğine sadece detaylı süpürüp siliyor öbür geldiğine üstünden süpürüp cam kapı siliyo, kendince bi düzen oturttu. Çok rahatladı yemek hariç hiç işi olmuyo artık. Yol parası yok yardımcı ablanın ondan dolayı aylık 500 veriyor. Eğer yapabiliyorsanız böyle bi bütçe ayırabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?