yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal

bakıcı kimse istemiyor..kayın validem de dahil..bakarız diyorlar sağolsunlar..ama ben gerçekten hem fiziksel hem ruhsal çok yoruluyorum..
İyi de mesela kayınvalidenizin istemesi değil ki.eğer siz bakımdan memnun değilseniz istemiyorum diyip 2 tane bakıcı tutacaksınız.ablam sizinle aynı durumdaydı onun ay farkı vardı cocuklarda 2 ayrı bakıcıyla atlattılar o süreci

torunu da olsa başkasının çocuğu, üstelik ikiz. hadi çöpten biberon almasına laf edebilirsiniz ama etraf dağınık diye kapılar çikolata diye söylenmeniz anlamsız geldi.

benim kızım da 10 aylık olacak kayınvalidem kendi evinde bakıyor. Süt iznimden dolayı erken evde oluyorum. Eşim gelene kadar kayınvalidemde bekleyip yemeği yiyip çıkıyoruz. Saolsun hakkını asla ödeyemem. Benim de hoşuma gitmeyen ufak şeyler oluyor. Anne şöyle yapsak daha iyi diyorum tamam diyor. çorbasını filan da kayınvalidem hazırlıyor. Evi de eşim toparlıyor temizlik yapıyor. Yani benim yüküm size göre çok hafif buna rağmen çok yoruluyorum gece çok uyandığı için. Allah yardımcınız olsun. Çok büyük şeyler olmadığı sürece görmezden gelin. Allah yardımcınız olsun.

torunu da olsa başkasının çocuğu, üstelik ikiz. hadi çöpten biberon almasına laf edebilirsiniz ama etraf dağınık diye kapılar çikolata diye söylenmeniz anlamsız geldi.
dağınıklığa söylenmiyorum..eline çikolata vermesi yanlış çünkü oda biliyor biz tatlı mümkün olduğunca vermiyoruz..dağınıklık ayrı doğaldır toplanır..ama bu ekstra malesef..

aynen öyle..inanın ki hergün Allah razı olsun diyorum..ekstra yorulmasın diye elimden gelenin fazlasını yapıyorum..

ikiz bebek için bizim ev daha uygun şimdilik..fakat kayınvalidem yaz gelince birini annen alır birini ben alırım akşam toplayıp eve gidersiniz diyor..tabi ben kesinlikle karşıyım..bebeklerimi ayırmam onlar kardeş sonuçta..

Allah hepimizin yardımcısı olsun..işte diyorum ya bir gözüm kör bir kulağım sağır.....bu anlattıklarım çok yüzeysel üstelik..

bakıcı kimse istemiyor..kayın validem de dahil..bakarız diyorlar sağolsunlar..ama ben gerçekten hem fiziksel hem ruhsal çok yoruluyorum..

Kayinvalidenin yanina bakici gelse? Yada çocuklarin yaşlari kaç? 1 yaşini geçtilerse kreşe verebilirsiniz.

Bu iki ihtimal hiç olmuyorsa ücretsiz izin al. Yada eşine restini çek ki annesi kendisine çeki düzen versin. Bu şekilde o çocuklari birakmak doğru degil. Yanmiş biberondan ve çöpten çikarilmiş, çoçuklar kansermi olsun?

Yani ben olumlu bakamiyorum maalesef.

Kayinvalidenin yanina bakici gelse? Yada çocuklarin yaşlari kaç? 1 yaşini geçtilerse kreşe verebilirsiniz.

Bu iki ihtimal hiç olmuyorsa ücretsiz izin al. Yada eşine restini çek ki annesi kendisine çeki düzen versin. Bu şekilde o çocuklari birakmak doğru degil. Yanmiş biberondan ve çöpten çikarilmiş, çoçuklar kansermi olsun?

Yani ben olumlu bakamiyorum maalesef.

dağınıklığa söylenmiyorum..eline çikolata vermesi yanlış çünkü oda biliyor biz tatlı mümkün olduğunca vermiyoruz..dağınıklık ayrı doğaldır toplanır..ama bu ekstra malesef..

o zaman ya işten çıkıp kendiniz bakacaksınız, ya bakıcı tutacaksınız. ne de olsa kayımvalide, emir veremezsiniz.

Bence arada bir temizlikci alin, maddi imkaninoza gore, temizligi dert etmeyin. Onun disinda sabir, cocuklu herkes ayni durumda neredeyse . Bi temizliyorum ertesi gun ayni. Uykusuz yorgunsun, dolayisiyla psikolojin bozuluyor.
Napalim bardagin dolu tarana bakalim . Cok şükür varlar, mutluluk sebebimiz. Sagliklilarsa baska dert edicek bir sey yok aslinda. Allah yardimcimiz olsun herkesin

Sizi zor durumdan kurtardığı için bir şey denmez ama bana o çamaşırların yerlerde sürünmesi falan çok garip geldi. Çikolata vermesi, etrafa sürülmesi, çöpten bir şeyler alması... Tamam toplamasın ama yerdeki bir şeyin üzerine basıp geçmek de fazla.
Kaş yapayım derken göz çıkarmasın da

İşte burada bakan kişileri de düşünmek lazım.
Evet ikisi kardeş ama bakımı zor .
Benim aralarında 2 yaş fark var birine anneanne birine babaanne bakıyor.Kimse ayırmak istemez çocuklarını.Fakat şartlar öyle gerektiriyor.Basit değil çocuk bakımı ciddi anlamda özel bakım ve ilgi isteyen bir durum.
Hafta sonu ve akşamları birlikteler,açıkçası alıştım ve alıştılar.
Anne anne ve babaanneye böyleliklede çok yük olmuyoruz.
Sizede kolaylıklar...

Allah yardımcınız olsun. Çok zor iyiki bakıyor o yüzde mecbur alttan alacaksınız ama çöp çikolata konularında sonuna kadar kızma hakkınız var. Sonuçta bakmaya mecbur değiller ama isteyerek bakıyorlar. Ne kadar zorlansa da işine geliyor sanirim onun da. En azından temizliğe yardımcı birini tutum bence haftada 1 2 gelsin rahatlarsıniz.

annem iyileşse herşey daha düzgün olur..birkaç ay sabretmem gerekecek..

Bakıcı bulun derim.
Siz haklısınız sonuçta tek değil kayınvalide,kayınpederde varmış yanında iki dakika yere düşen birşeyi kaldırmak zor olmamalı öte yandan bakmak zorunda değil,mecbur değil bu sebeple kalkıpta laf edemezsiniz.
Yerinizde olsam kreş yaşına kadar bakıcı,sonra kreş düşünürdüm. En azından biberon konusu,yemek konusu,ortalığa dökülen saçılanlar konularında iki laf etme şansınız olur. Sizde bu kadar yıpranmazsınız.

temizlik konusunu akşam eşimle konuştuk..önce benim evi toparlamam lazım..atılacakları atmam lazım..ondan sonra ayda bir defada olsa genel temizliğe birini çağıracağım sanırım..

birlikte baktıkları zaman daha düzenli oluyor..çünkü annem disiplinli biri..evet annem daha çok yoruluyor ama biliyorum ki herşeyi düzgün yapıyor..
uykudan uyandıklarında biri hala uyuyorsa evin içinde diğerini arıyor ve en sonunda yatağın başına gidip bekliyor..nasıl ayırayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…