- 12 Ağustos 2014
- 5.223
- 9.015
- 248
- 43
dondurulmuş transferin de taze transferin de her ikisinin de artıları ve eksileri var. rabbim nasip edecek olduktan sonra nasıl olursa olsun bir şekilde nasip edecektir. rabbim hayırlısını versin. gerçi daha ortada yumurtada yokbende şöyle düşünüyorum, kan pıhtılaşması ile ilgili git bugün bi kan ver bakılsın.....
gelişcek mi gelişmeyecek mi....vs. vs... bi sürü etken var. dediğin gibi rezerv dipte (bende de durum farklı olmadığından gayet rahat yazıyorum, sakın moral bozma) bi sonraki ay yumurta gelişecek mi havuz yapabilecekmisin bilemiyorum, diğer tedavilerini de göz önüne aldığımızda dondurulup çözülememe ihtimali de var, hatta bu sebeple durumu daha iyi olan kadınların orta kalite embriyoları hiç dondurulmuyo,direk çöpe gidiyo.... ama aynı embriyo dondurulmaz diyip taze transfer yapıldığında tutunabiliyo. yani bu bi şans açıkcası.
benim son tedavimde 4 yumurta alınmıştı, 3 ü döllendi ama 2. gün aniden durdu gelişimleri sadece 1 tane kaldı. bana sordu doktor nasıl istersin diye ben de donmuş istiyordum tedavi başında. açıkcası ben tek embriyoyu riske atamadım. bi sonraki ay belki yumi olmayacak, belki bi daha hiç olmayacak o tek oluşan embriyoyu da "ÇÖZÜLEMEDİ" ile kaybetmek yerine tutunamadı ile kaybetmeyi tercih ettim. ki kimyasal yaşadım, 3 . gün transferiydi. diğer tedavilerimde 5. gün 1. kalite transferler olmasına rağmen kimyasal da olmamıştı....
yani diyorum ki bence embriyo oluşturabilmek bile güzel ve ben o embriyoyu riske atmak istemem. bugün farklı pencereden bakma günüm olabilir mi OLABİLİR :)
kan pıhtılaşma testi nedir? ben de yaptırmak isterim o testi yaaa, bu kromozom testinden farklı bi test mi canım o? kimyasal gebeliklerde pıhtılaşma sorunu olabileceğinden de bahsediliyor.. parmaktan alınan kan ile yapılan test değil di mi o? ameliyat öncesi yapılan kan testlerinde var mıydı acaba o?bende şöyle düşünüyorum, kan pıhtılaşması ile ilgili git bugün bi kan ver bakılsın.....
gelişcek mi gelişmeyecek mi....vs. vs... bi sürü etken var. dediğin gibi rezerv dipte (bende de durum farklı olmadığından gayet rahat yazıyorum, sakın moral bozma) bi sonraki ay yumurta gelişecek mi havuz yapabilecekmisin bilemiyorum, diğer tedavilerini de göz önüne aldığımızda dondurulup çözülememe ihtimali de var, hatta bu sebeple durumu daha iyi olan kadınların orta kalite embriyoları hiç dondurulmuyo,direk çöpe gidiyo.... ama aynı embriyo dondurulmaz diyip taze transfer yapıldığında tutunabiliyo. yani bu bi şans açıkcası.
benim son tedavimde 4 yumurta alınmıştı, 3 ü döllendi ama 2. gün aniden durdu gelişimleri sadece 1 tane kaldı. bana sordu doktor nasıl istersin diye ben de donmuş istiyordum tedavi başında. açıkcası ben tek embriyoyu riske atamadım. bi sonraki ay belki yumi olmayacak, belki bi daha hiç olmayacak o tek oluşan embriyoyu da "ÇÖZÜLEMEDİ" ile kaybetmek yerine tutunamadı ile kaybetmeyi tercih ettim. ki kimyasal yaşadım, 3 . gün transferiydi. diğer tedavilerimde 5. gün 1. kalite transferler olmasına rağmen kimyasal da olmamıştı....
yani diyorum ki bence embriyo oluşturabilmek bile güzel ve ben o embriyoyu riske atmak istemem. bugün farklı pencereden bakma günüm olabilir mi OLABİLİR :)
tatlım bana doktor önermedi ben de kafama göre iş yapmak istemiyorum, gidince bi soracağım ama bakalım o hormon düşük mü, ilaç kullanmam gerek mi, kafam karışık benim de...Güzeller bu dhea yı bana da önerdi doktor.Ne ola ki yan etkileri ve etkileri?Henüz almadım,kullanmadım.
Önermediyse alma canım. Sivilce patlaması yapıyo aynaya bakınca kendimi tanıyamıyorum. 14 yaşında ergenlere dönüyosun resmen. Dhea aslında farklı bi hormonmuş ama kadınlarda östrojene çevriliyomuş içince gibi bişeyler okudum. Senin çok ihtiyacın olduğunu sanmıyorum, doktoruna sor yine ama herhalde önermez sana.tatlım bana doktor önermedi ben de kafama göre iş yapmak istemiyorum, gidince bi soracağım ama bakalım o hormon düşük mü, ilaç kullanmam gerek mi, kafam karışık benim de...
canım böyle insanları hiç dikkate alma. bu insanlardan her yerde var. senin canını yakmasına izin verme. kafana takarsan o kişi amacına ulaşmış olur. malesef karşımızdaki insanlar bizim gibi değil. sen o insanı kendin gibi sandığın için çok üzülmüşsün. o kişiden böyle bir hareketi bekliyor olsa idin bu kadar üzülmezdin. biz insanlara haketmedikleri değeri gösterdiğimiz için çok üzülüyoruz. ama neyseki o insan kendini belli etmiş. öyle kişiler aslında kendileri kaybediyoralr. senin gibi bir dostunu kaybetti. üzülme, rabbim büyüktür. kime ne zaman ne vereceğini sadece O bilir. rabbim inşallah çok yakın zamanda seninde yüzünü güldürür.
Aynı durumdayız, bana uygulanıyor bu tedavi. Femara kullanıyorum ve gerekirse düşük doz merional. Kromozom analizi yapıldı eşime ve bana, eşime sperm dna hasar testi yapıldı bana da trombofili paneli.bugün tüp bebek doktorumla görüştüm,eşime ve bana genetik test yapacaklarını söylediler. embriyoya genetik test yapmayacaklarmış,zaten bir tane yumurta elde ediyoruz dedi. eğer doğal tedaviyle 3 4 yumurta oluşursa birkaç ay biriktirip ondan sonra yumurta sayısı fazla olduğunda embriyoları genetiğe yolluyorlarmış.
tedavi olarak da doğal tüp bebek tedavisi uygulanacakmış.klomen ve femara kullanarak kendi yumurtalarımı kullanacaklarmış. yüksek doz iğneler yumurta kalitesini bozuyor olabilir dedi.
bu testleri yaptıranlar var mı,eşinize ve size mi yapıldı genetik test,yoksa embriyonuza mı,bir de ücretleri neler?
Aynı durumdayız, bana uygulanıyor bu tedavi. Femara kullanıyorum ve gerekirse düşük doz merional. Kromozom analizi yapıldı eşime ve bana, eşime sperm dna hasar testi yapıldı bana da trombofili paneli.
Aynı durumdayız, bana uygulanıyor bu tedavi. Femara kullanıyorum ve gerekirse düşük doz merional. Kromozom analizi yapıldı eşime ve bana, eşime sperm dna hasar testi yapıldı bana da trombofili paneli.
Kizlar hayiti kullandim adet agrilarim hic yok denecek kadar azaldi miktari adetimin cogalmadi ama bu adetimde hic kahverengi kanamayi gormedim son gune kadar kirmiziydi
Allah razı olsun o bana nispet yapmak için dedi çünkü benimle kendisini kıyaslayabilecegi tek şey bu konu.buda Rabbim den.daha 1 hafta oncesi ben cocuk falan istemiyorum bakamam cart curt diyordu.Allah ıma havale ediyorum onu Rabbim büyük hemde çok büyükcanım böyle insanları hiç dikkate alma. bu insanlardan her yerde var. senin canını yakmasına izin verme. kafana takarsan o kişi amacına ulaşmış olur. malesef karşımızdaki insanlar bizim gibi değil. sen o insanı kendin gibi sandığın için çok üzülmüşsün. o kişiden böyle bir hareketi bekliyor olsa idin bu kadar üzülmezdin. biz insanlara haketmedikleri değeri gösterdiğimiz için çok üzülüyoruz. ama neyseki o insan kendini belli etmiş. öyle kişiler aslında kendileri kaybediyoralr. senin gibi bir dostunu kaybetti. üzülme, rabbim büyüktür. kime ne zaman ne vereceğini sadece O bilir. rabbim inşallah çok yakın zamanda seninde yüzünü güldürür.
Geçen ay bir arkadasa gittik.regl olmuş oturduğu koltuğa geçmişti evine gidecekti kız bunu sil öyle geç dedim döndü bana dediki benim gibi adet olamıyorsun diye beni kıskanıyorsun dedi kırk yıl düşünsem adet olmayı kıskanmak aklımın ucundan geçmez.hayatım boyunca hiç kimseyi kıskanmadım ben sadece sevdiğim insanın sevgisini kıskanırım onu benimserim paylaşmak istemem birşey alsalar onlardan çok sevinirim.ama bu kesinlikle nispet için yaptı bizi tanıyan herkese sorsam bunu der beni uyarmayan insan kalmadı etrafımda senin gibi olmaya çalışıyor benim evim var arabam var kendime ait isyerim var onun evinin masrafını bile gider ben alırım nereye gitsem onuda götürürüm ve hiç kimse bilmez burada anlatma sebebim ne bilmiyorum çok içim doldu benim ona karşı iyi niyetim bugün bitti asla kötü bir insan olamam ama monte nin dediği gibi mesafeli olmak iyidir...merhaba canım. bursadasın sende galiba ben bursadayım. hatta akapunktur çok istiyodum da merkezde olmadığımdan araştıramıyordum. senin doktorunu aradım. inşallah önümüzdeki haftalarda gidip görüşmek de istiyorum. tabi telde sekreter ayrıntılı bilgi vermedi. seanslar ne kadar, kaç seans devam etmek gerek? inşallah gidersem belki görüşüp tanışırız da
amaaaannnn çççooookkkk bilimsel bi kitap. gerçi ben okudum hatta iki kez de anca anlayabildim. çok inandırıcı gelmeyen ve dini yönümüzle pek bağdaşmayacak öyküler var, yeniden doğuş, diğer hayatınızdaki olumsuzlukları silme falan filan....
ama ilk okuduğumda çok etkisinde kalmıştım, gökten beyaz tüy düşsse ahahaha işte meleklerim benimleeeediye dolanıyodum kuşlar var laaaa uçuyolarrrr, tüy de döküyolar hatta evde beyaz muhabbet kuşum olmasına rağmen evde ki tüyleri de meleklere yormuştum :) tabi ki meleklerimiz vardır, olabilir, bizimledirler de ancak tüy göndermeye ihtiyaç duyacaklarını yada Allaha dua etmektense bi melek seçip ona dua etmek şimdi saçma geliyor
ay ne kiiitaaaapppp, ikinci yi varya bi günde bitirdim sanırsam... ama 3. kitap çok kalın ya, oku oku bitmedi illet... zaten manay'a da kılım :) bi de ben kitaptaki karakterleri ünlülerle bağdaştırdım, can manay okan bayülgene benziyo benceeeee, sonra ada deniz seki gibi geldi banaaaaa.... dahası da vardı, sezen aksuya benzettiğim vardı mesela, şadiye..... gibi gibihayal dünyamı seviyim
bi bakmak lazım sanki :)
sonraki yazılarını da okudum, gerçi arkadaşlar söylemiş ama bende diyeyim amh, fsh ve görülen foliküllerin birlikte değerlendirilmesi gerekir. ve o folikülün içinde yumurta var mı yokmu, kalitesi nasıl...vs. bunlar ultrasonla anlaşılmaz!!!! yumurta takibi yaptırman güzel bir şey ama çok da geç kalma aşılama veya diğer yollar için....
bende 31 yaşında başladım bu ay 35 yaşına gircem 4 tüp bebek denemesi, bir sürü kürler vs. sonuç olumsuz. inşallah sen çok daha erken sonuç alırsın
bir deeee içi boş olsa adet göremezsin diyen eğer bir doktor ise; doktorunu değiştir....
canım benim, inşaaaaallllaaaahhhhh tahmin ettiğinden daha kolay yolla gebe kalırsın da bana da önerilerde bulunursunnnnbu işin garantisi yok tatlım, donmuşta gebelik alan da var, taze de alan da var.... çok çok takılma bence, nasip etmiş ise mevlam gerisi teferruatttttt!!!!!!!
aaaa çok güzeldio filmmm... gerçi sonuna kadar izlememiştim uyuyakalmıştım ama :)
meyve sepeti göndermişti bi arkadaşım iş yerinehoştu yani resimleri falanda :) tavsiye olur mu bilemedim ama... benimkine göndersem, adam zaten meyve sevmez pek, bi de arkadaşlarına rezil olduğunu düşünebilir, arkadaşları azcık kazma olduğundan
kiiimmmmm uyumsuz mu bilimkurguymuşşşşşşşaksiyon bence
çift yönlü bakalım tatlım, bence içten gelrek de öyle bir şey söylemiş olabilir, iyi niyetle.... çocuk konusunda ne kadar hassas olduğunu bildiğinden, belki de seninle mutluluğunu paylaşmak istedi. ne kadar en yakın arkadaş olsa da insan bunu yaşamadıysa ne hissedildiğini bilmiyor ve seni de kırmak istemiştir. ama mutluluğunu da paylaşmak istemiştir....
kötü düşünürssen kötüsü gelir başına, güzel bak dünyan güzelleşsin.... üzülmen gerekecek bir durum yok. onca iyilikten sonra ben zannetmiyorum açıkcası öyle bir davranış...seni üzmek istememiştir diye düşünmek istiyorum.
şimdi bizim yaramız olduğundan böyle oluyo aslında; herhangi bir şey söylememip direkt paylaşınca da sorun olabiliyor... benim çocuğum olmadığını bilmiyo mu buna rağmen müjde verir gibi çocuğu olacağını söylüyo diyip alınanlar da oluyor inan. o yüzden bu tür mevzular da bazen hiç istemesek yada öyle düşünceğimizi zannetmesek bile bir burukluk oluyor. her ne şekilde söylenirse söylensin.... kızma arkadaşına, davranışlarına göz at... biraz mesafeli ol ama koparma bağını. onca destek olduğuna göre senin için sıradan bir insan değil. hayatından çıkardığında üzülmeyeceksen sıkıntı yok elbette ama üzüleceksen; ki bu kadar şey yaptığına göre üzülürsün de; bir daha düşün derim ben....
canım benim, anlıyorum hormon yüklenmemeli diye düşünüyorsun ama malesef kiiiiii bizim durumumuzda olanların desteğe ihtiyacı var, bu bir gerçek.... DHEA da en önemlilerinden biri.... ya yaşlarımız belli, yumurtalarımız belli, isteklerimiz belli.... bu çocuğu istiyorsak kendimizden bazı fedakarlıklar yapacağız maaaaleeeseeeffff... o çatala çıkıp vajinal muayene olcaz, miyom varsayeri kötüyse aldırcaz, narkoz alacaksak alıcaz.... inşallahhhh gerek kalmasın tatlım ama bizde yapı taşı gibi bi şey... bi çok insanda da etkisi olmuyo. ha yan etkiler bilirsin ki her ilaçta vardır yazılır ama görüleceği anlamına gelmez
Akupunkturun çok faydasını görürsünüz doktorunuzu iyi seçin ama, benim de orta kalite oldu ilk tüp bebek tedavimde. 2 tane 3.kalite 3.gün transferdi. Sonra ara verdim ama pişmanım ara verdiğime. İmkanınız varsa her ayı değerlendirin derim bizim durumumuzda beklemenin hiç anlamı yok. Vücut illa ki kaliteli yumurta üretiyodur arada ya beklediğimiz döneme denk gelirse? Hiç belli olmuyo ne zaman ne olacağı, güvendiğiniz doktoru bulduktan sonra her yumurtayı değerlendirin derim.ben hemen başlamak istemiyorum açıkçası tedaviye,doğal tüp bebek olsa da. biraz psikolojk destek almam lazım,çünkü iyi değilim,umudum azalıyor,yumurtalar boş çıkıyor,sadece bir tane yumurta oluştu iğnelerle o da orta kalite. inşallah kendi yumurtalarım daha kalitelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?