Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

anlat canım buradayım ve dinlemeye hazırım
Sağol Montem Allah razı olsun. Dün çok samimi olduğum bana kardeşim diyen dostumun kayınvalidesi vefat etti bugün aradım baş sağlığı için bana dediki sana bir şey dicem ama bozulmayacaksin hayırdır dedim ben hamileyim dedi ama sakın üzülme dedi ama ben çok üzüldüm hamile olduğuna değil bana öyle demesine niye bozulayımki ben ona başsağlığı için arıyorum bana dediğine bak ve herkes bana bunu diyordu seni kıskanıyor hep senin gibi yaşantısı olsun istiyor.benim tedavi sürecimi biliyor Montem kimseye acını anlatmayacakmissin çünkü en zor anında seni en acıyan yerinden vurmak istiyorlar.bunun kocası koca değil hep başkalarının yardımıyla geçiniyorlar adam işsiz hep aldatıyor ve kaç kere yakalandı eve bile kadın getirdi dayak desen kaburgasına varana kadar kırıldı.resmen bana nispet yaptı senin herşeyin var ama çocuk yapamıyorsun benim hicbiseyim yok ben çocuk yaptım der gibi konuştu Allah a büyük konuşmayım ama öyle kocam olsa değil çocuk yapmak saniye yanında durmam ilk eşinden 1 çocuğu var 2 tane aldırmış 2.esinden 2 çocuğu var bu 3. Olacak Allah hayırlısını versin ama çok zoruma gitti çok şimdi şeytan diyorki ara deki o cenaze de nerden aklına geldi bana bunu mujdelemek senin derdin başka eşimde diyorki demekki samimi değilmiş Allah büyük üzülme diyor ben üzülünce atesleniyorum şuan 39.3e çıktı ateşim insanlar neden bu kadar acımasız Montem ya

ahhh bebeğim yaaa, ben de bir şey oldu sandım lütfen asla kafana bile takma, manyak nasıl kıskanıyorsa seni artık, içinde kin beslemiş sana karşı ve bunu ilk fırsatta kusmuş...bence üzülmene hiç gerek yok,seni çok ama çok iyi anlıyorum ve aynı şeyi biri bana yapsa üzülmek yerine çok sinirlenebilirdim, ne demek kızma,üzülme ama ben hamileyim..kişi kendinden bilir işi demiş atalar, demek ki seni mutlu eden bir şey onu da üzebilir... sen samimi olduğunuzu zannetmişsin ama o içinde fesatlık beslemiş, böyleleri çok var etrafımızda,bizim hatamız iyi kalpli olmak ve herkesi kendimiz gibi görmek..hemen ve derhal hayatından def et, sakın ola ki üzülüp ateşini yükseltip strese sokma kendini! stres bizim baş düşmanımız,kendine bu kötülüğü yapma sakın,uzak dur ondan,zaman içerisinde de tamamen kopar kendini tatlım,art niyetli insanları hayatımdan çıkarmayı öğrendiğimden beri çok daha mutluyum

bebeğim yaaa o sana kinini kusmuş rahatlamış,bundan sonra yaptığın her şeyi kendi kendine yapıyor,kendine zarar veriyorsun... eşin haklı, lütfen bu mevzuyu kafanda kurup durma, şu anda da şeytana uyup aramaya bile kalkma... böyleleri hep üste çıkar,seni suçlu ve mahcup duruma düşürür..demek ki tanıyamamışsın tam olarak, bak gerçek yüzünü göstermiş, boşver şu an mutlu ol bence, her şey için daha geç olabilirdi daha sonra farklı bir olayla....

Doğru diyorsun arasam 2 laf caksam diyecekki hee demekki iyi koymuş amacıma ulaştım en iyisi dediğin gibi mesafeli olmak yaa o geçen ramazan ameliyat oldu kocası gitti diğer hatunun yanına hastanede bitek ben vardım yanında onu öpe koklaya ameliyata gönderim oruç oruç çocuğumu anneme bırakıp 2 gün başında bekledim nankör işte.bundan sonra kendi acımı kendi içimde yaşamaya devam edicem beni dinlediğiniz için sağol Allah razı olsun Rabbim en kısa zamanda seninde muradını versin inşallah

canımsın yaaa, iyi kalpli arkadaşım benim,bizler böyleyiz işte,hep kendimizden verelim,sonunda üzülen de biz oluyoruz. Rabbim tez zamanda versin sana meleğini inşallah da, böyle şeyler için sıkılıp üzülme bir daha...nankörmüş,yüzü çıkmış ortaya, hiç takma ne olur kafana..ne zaman istersen de gel,dertleşelim ben genellikle buradayım

Allah senden de razı olsun, lütfen üzme kendini,üzdüğüne değmez bi konu

Canım hiç takma bu tiplerden benim çevremdede var.Ama ben
şuna inandım dostun seni tanıdığından bıçağı saplayacağı yeri çok iyi bilir.Nasıl bir kin ve kıskançlık biriktirdiyse artık sana karşı...Ama bu tipler çoook tehlikelidir aman mesafeni koru.Haset çok tehlikelidir.

brnh canım ya çok geçmiş olsun sen şimdi hastalığıda bırakıp ya onuda etkilerse diyorsun alakası yok 3 grip atlattım sorun yok sen dikkat et kendine vitamin al bol bol yattığın yeri falan sürekli havalandır fazla bitki çayı tüketme kafi

arkadaşım çekilen hsg için doktor bana 2 yıl geçerli olur demişti,
sen yanlış anlamadıysam 7 yıl önce çekilmişsin, o nedenle tekrar etmende fayda var
Sağol canım cevabın için hayırlısıyla bu ay cekincem bakalım ne cikacak

Ne biçim insanlar var yaa ruhları fesat.. Ben dün kan testine giderken 5 yıldır çocuk yapmaya çalışan kaç kere tüp bebek denemesi olan arkadaşıma söyledim ilk.. Negatif çıktığını da ilk ona haber verdim..benden çok o üzüldü.. dostluk böyle bişeydir insan kendine olmuş gibi sevinir kendine olmuş gibi üzülür.. Sen de deseydin ki ne üzülmesi ben bu habere en az senin kadar sevinirim benim dostluk arkadaşlık anlayışım böyle deseydin.. Belki kafasına dank ederdi.. Demekki o seni sevindiren bişey olsa üzülecek ki senden de bunu bekliyo.. boşver bence hiç üzülmeye değmez böyle insanlar için

kızlaaarrr, bu ay kürlere başladım biliyorsunuz, kendime son 2 ay verdim...

şimdi planım şu, şu an ovulasyondayım 10 güne kadar reglim gelecek,
reglin 3.gününe kadar hayıt ve aslanpençesi devam, fsh ı düşürmek için + arı sütü bal polen + günaşırı 5 damla d3 damlatıyorum içme suyuma...folik asit+b12 vitaminli
reglin 2.günü hayıt ve aslanpençesi bırakılacak fsh serbest yükselip yumi oluştursun, o zaman da sabah çörekotu-bal-tarçın,
arı sütü bal polen devam
z.yağına yatırılmış kuru incir ovulasyona kadar bunlarda...

eşime her sabah keçiboynuzu kürü + pekmezi
arı sütü bal, polen,
ceviz,badem,fındık, kuru üzüm,incir vb karışım kuruyemiş
ayrıca 2 gündür eşime de folik asit içiriyorum, önemli bir vitamin ve sperm kalitesini arttırıyormuş, 2 ay böyle devam edip spor ve diyetle de kilo verip kısmetse mayısta tekrar denemelere başlayayım istiyorum

var mı öneriniz ilave??????

Dha

montecim dhea yı banada ilk gittiğim tüp bebek dr u yazmıştı ama kullanmadım yan etkisi çok fazla korkuttu beni

merhaba canım. bursadasın sende galiba ben bursadayım. hatta akapunktur çok istiyodum da merkezde olmadığımdan araştıramıyordum. senin doktorunu aradım. inşallah önümüzdeki haftalarda gidip görüşmek de istiyorum. tabi telde sekreter ayrıntılı bilgi vermedi. seanslar ne kadar, kaç seans devam etmek gerek? inşallah gidersem belki görüşüp tanışırız da

amaaaannnn çççooookkkk bilimsel bi kitap. gerçi ben okudum hatta iki kez de anca anlayabildim. çok inandırıcı gelmeyen ve dini yönümüzle pek bağdaşmayacak öyküler var, yeniden doğuş, diğer hayatınızdaki olumsuzlukları silme falan filan....
ama ilk okuduğumda çok etkisinde kalmıştım, gökten beyaz tüy düşsse ahahaha işte meleklerim benimleeee diye dolanıyodum kuşlar var laaaa uçuyolarrrr, tüy de döküyolar hatta evde beyaz muhabbet kuşum olmasına rağmen evde ki tüyleri de meleklere yormuştum :) tabi ki meleklerimiz vardır, olabilir, bizimledirler de ancak tüy göndermeye ihtiyaç duyacaklarını yada Allaha dua etmektense bi melek seçip ona dua etmek şimdi saçma geliyor

ben en son fi, çi ve pi'yi akilah'tan bu seriyi okudum ve açık söyleyeyim çok etkilendim..herkesede tavsiye ederim.
ay ne kiiitaaaapppp, ikinci yi varya bi günde bitirdim sanırsam... ama 3. kitap çok kalın ya, oku oku bitmedi illet... zaten manay'a da kılım :) bi de ben kitaptaki karakterleri ünlülerle bağdaştırdım, can manay okan bayülgene benziyo benceeeee, sonra ada deniz seki gibi geldi banaaaaa.... dahası da vardı, sezen aksuya benzettiğim vardı mesela, şadiye..... gibi gibi hayal dünyamı seviyim

bi bakmak lazım sanki :)
Ama usg muayenesinde 20 21 mm yumurtalar oluşuyor gayet kaliteli ve güzel diyo e şimdi niye dolleme için kapasitesi yeterli gelmiyor olabilir dedi benim kafam birazda bundan karışık
sonraki yazılarını da okudum, gerçi arkadaşlar söylemiş ama bende diyeyim amh, fsh ve görülen foliküllerin birlikte değerlendirilmesi gerekir. ve o folikülün içinde yumurta var mı yokmu, kalitesi nasıl...vs. bunlar ultrasonla anlaşılmaz!!!! yumurta takibi yaptırman güzel bir şey ama çok da geç kalma aşılama veya diğer yollar için....
bende 31 yaşında başladım bu ay 35 yaşına gircem 4 tüp bebek denemesi, bir sürü kürler vs. sonuç olumsuz. inşallah sen çok daha erken sonuç alırsın

bir deeee içi boş olsa adet göremezsin diyen eğer bir doktor ise; doktorunu değiştir....

canım benim, inşaaaaallllaaaahhhhh tahmin ettiğinden daha kolay yolla gebe kalırsın da bana da önerilerde bulunursunnnn bu işin garantisi yok tatlım, donmuşta gebelik alan da var, taze de alan da var.... çok çok takılma bence, nasip etmiş ise mevlam gerisi teferruatttttt!!!!!!!
Bende film seyretmek istiyorum. Film seyretmeyi çok seviyorum. Bu film isimleri not aldim. En kısa zamanda seyredeceğim. Bende uyumsuz filmini tavsiye ederim.
aaaa çok güzeldio filmmm... gerçi sonuna kadar izlememiştim uyuyakalmıştım ama :)

meyve sepeti göndermişti bi arkadaşım iş yerine hoştu yani resimleri falanda :) tavsiye olur mu bilemedim ama... benimkine göndersem, adam zaten meyve sevmez pek, bi de arkadaşlarına rezil olduğunu düşünebilir, arkadaşları azcık kazma olduğundan

tatlım baktım da uyumsuz bilimkurgu diye geçiyor..ben hiiçç izlemem bilim kurgu
kiiimmmmm uyumsuz mu bilimkurguymuşşşşşşş aksiyon bence

çift yönlü bakalım tatlım, bence içten gelrek de öyle bir şey söylemiş olabilir, iyi niyetle.... çocuk konusunda ne kadar hassas olduğunu bildiğinden, belki de seninle mutluluğunu paylaşmak istedi. ne kadar en yakın arkadaş olsa da insan bunu yaşamadıysa ne hissedildiğini bilmiyor ve seni de kırmak istemiştir. ama mutluluğunu da paylaşmak istemiştir....

kötü düşünürssen kötüsü gelir başına, güzel bak dünyan güzelleşsin.... üzülmen gerekecek bir durum yok. onca iyilikten sonra ben zannetmiyorum açıkcası öyle bir davranış...seni üzmek istememiştir diye düşünmek istiyorum.

şimdi bizim yaramız olduğundan böyle oluyo aslında; herhangi bir şey söylememip direkt paylaşınca da sorun olabiliyor... benim çocuğum olmadığını bilmiyo mu buna rağmen müjde verir gibi çocuğu olacağını söylüyo diyip alınanlar da oluyor inan. o yüzden bu tür mevzular da bazen hiç istemesek yada öyle düşünceğimizi zannetmesek bile bir burukluk oluyor. her ne şekilde söylenirse söylensin.... kızma arkadaşına, davranışlarına göz at... biraz mesafeli ol ama koparma bağını. onca destek olduğuna göre senin için sıradan bir insan değil. hayatından çıkardığında üzülmeyeceksen sıkıntı yok elbette ama üzüleceksen; ki bu kadar şey yaptığına göre üzülürsün de; bir daha düşün derim ben....

baktım da hormonmuş be tatlım dhea... vücuduma yüklemeli miiyim emin olamadım
canım benim, anlıyorum hormon yüklenmemeli diye düşünüyorsun ama malesef kiiiiii bizim durumumuzda olanların desteğe ihtiyacı var, bu bir gerçek.... DHEA da en önemlilerinden biri.... ya yaşlarımız belli, yumurtalarımız belli, isteklerimiz belli.... bu çocuğu istiyorsak kendimizden bazı fedakarlıklar yapacağız maaaaleeeseeeffff... o çatala çıkıp vajinal muayene olcaz, miyom varsayeri kötüyse aldırcaz, narkoz alacaksak alıcaz.... inşallahhhh gerek kalmasın tatlım ama bizde yapı taşı gibi bi şey... bi çok insanda da etkisi olmuyo. ha yan etkiler bilirsin ki her ilaçta vardır yazılır ama görüleceği anlamına gelmez

canım böyle insanları hiç dikkate alma. bu insanlardan her yerde var. senin canını yakmasına izin verme. kafana takarsan o kişi amacına ulaşmış olur. malesef karşımızdaki insanlar bizim gibi değil. sen o insanı kendin gibi sandığın için çok üzülmüşsün. o kişiden böyle bir hareketi bekliyor olsa idin bu kadar üzülmezdin. biz insanlara haketmedikleri değeri gösterdiğimiz için çok üzülüyoruz. ama neyseki o insan kendini belli etmiş. öyle kişiler aslında kendileri kaybediyoralr. senin gibi bir dostunu kaybetti. üzülme, rabbim büyüktür. kime ne zaman ne vereceğini sadece O bilir. rabbim inşallah çok yakın zamanda seninde yüzünü güldürür.

bu arada femara denen ilaç da kanser hastalarında kullanılan bir ilaçtır mesela.... ama alınıyor mu alınıyor!!!!!

ben bu konuda açıkcası evet bitkisel destek çok önemli ama nasıl ki doktorlar bitkilerin etkilerini küçümsememeli, bizler de ilaçların gerekliliğini yok sayamayız.... ikisi birlikte yürümeli.... diye düşünüyorum :)

amayaa cığım benim bu defa yumurta toplamada oluşursa tek embriyom oluşacak. tüplerimde bir sorun var mı bilmiyorum. kanımda pıhtılaşma sorunu var mı bilmiyorum. doğru dürüst tahlil tetkik yapılmadan paldır küldür tek embriyoyla taze transfere kalkışmak bana çok mantıklı gelmedi açıkçası. o yüzden çok kafam karıştı, stres oldum. üstelik rezervimde dibe vurmuş durumda. dr um rahim kalınlığım iyi olduğu için taze transfere sıcak baktı. ama ben sıcak bakmıyorum. negatifi aldığımda sıfır noktasına tekrar geri dönmek benim için çok büyük yıkım olur.

bende şöyle düşünüyorum, kan pıhtılaşması ile ilgili git bugün bi kan ver bakılsın.....
gelişcek mi gelişmeyecek mi....vs. vs... bi sürü etken var. dediğin gibi rezerv dipte (bende de durum farklı olmadığından gayet rahat yazıyorum, sakın moral bozma) bi sonraki ay yumurta gelişecek mi havuz yapabilecekmisin bilemiyorum, diğer tedavilerini de göz önüne aldığımızda dondurulup çözülememe ihtimali de var, hatta bu sebeple durumu daha iyi olan kadınların orta kalite embriyoları hiç dondurulmuyo,direk çöpe gidiyo.... ama aynı embriyo dondurulmaz diyip taze transfer yapıldığında tutunabiliyo. yani bu bi şans açıkcası.

benim son tedavimde 4 yumurta alınmıştı, 3 ü döllendi ama 2. gün aniden durdu gelişimleri sadece 1 tane kaldı. bana sordu doktor nasıl istersin diye ben de donmuş istiyordum tedavi başında. açıkcası ben tek embriyoyu riske atamadım. bi sonraki ay belki yumi olmayacak, belki bi daha hiç olmayacak o tek oluşan embriyoyu da "ÇÖZÜLEMEDİ" ile kaybetmek yerine tutunamadı ile kaybetmeyi tercih ettim. ki kimyasal yaşadım, 3 . gün transferiydi. diğer tedavilerimde 5. gün 1. kalite transferler olmasına rağmen kimyasal da olmamıştı....

yani diyorum ki bence embriyo oluşturabilmek bile güzel ve ben o embriyoyu riske atmak istemem. bugün farklı pencereden bakma günüm olabilir mi OLABİLİR :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…