- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
Selam canım :) Çok güzel geçti eşimden önce gittim biraz mumlar yakıp masa süsledim falan :) O da bana üstünde isimlerimizin başharflerinin yazılı olduğu güzel bi kolye yaptırmış :) Çok mutlu oldum :)selam yıldönümü dilediğin gibi geçti mi?
Ay ne güzel düşünmüş :)Selam canım :) Çok güzel geçti eşimden önce gittim biraz mumlar yakıp masa süsledim falan :) O da bana üstünde isimlerimizin başharflerinin yazılı olduğu güzel bi kolye yaptırmış :) Çok mutlu oldum :)
bak geçenlerde de yazmıştım tüm şartlar mükemmel bile olsa, hatta şöyle anlatıyım herşeyi mükemmel olan bir kadının ve erkeğin yumurtlama gününde birlikte olsalar bile gebe kalma şansı %20dir. bilmem anlatabildim mi.... yani aslına bakarsan sana %20den fazla şans veriyorlarsa yalandır zaten.....Çok doğru analize etmişsin canım hemde ne panik benimki olmicak korkusu vs vs doktorlar benim psikolojimi alt üst etti herbiri farklı şeyler diyor elinde değil aptala döndüm iyice beni sizlerin anlatacağını doğru cevapları asıl burdan alacagimi düşündüğüm için yardım istiyorum rezervim az ama doktoe olması lazımdı diyordu şimdide kapasitesi yeterli değildir deyip ardından d vitaminine bakalım belki ondan dir dedi tabi bende sagimi solumu şaşırıyorum ister istemz
herkes öyle yapıyo alışık onlarAdam şaşıracak valla,tarih sıralı raporlar,sorulacak sorular :) kendimi mecliste konuşacak Kılıçdaroğlu gibi hissediyorum :) Çok stres oldum valla ya.
d vitamini,ne baktırması çok güzel bişey sakın böyle düşünme! ne demek madem engel değil neden baktırdı.... ya ona bakarsan fsh da amh de engel değil ancak onların değerlerine göre de alınacak önlemler var.... bir de senin vücudunun o eksikliğe tepkisi ne onu da bilmek lazım. ve d vitamini öenmlidir, eksik iken hamile kalınabilir...ama kalınamıyorsa takviye yapılması gerekir... sebep o dur denilemez zaten biz gibi insanlara.... önce bi düşünce yapını değiştirmen lazım canım. önce bi kabullenmen lazım.... bir sorun var, bunu kabullenmek lazım.... sonra araştırmaya başla.... bu böyle olmaz. ayrıca tek sebebe de bağlı olmayabilir... bence doktorun güzel yaklaşıyo ama senin acilen sakinleşmen lazım!!!!Simdi aradım doktoru çok düşük dedi hemen eczaneden dvit ampul al suya yada ekmeğe koy ic dedi gebelige engelmidir dedim hayır dedi eee madem engel değil neden baktirdi benim neden gebe kalamadigim araştırılıyor neticede tamam bebek olursa sıkıntı arz etmesin diyedir ama biz engelleyen ne onu arastircaktik d vitamin testi istedi benden
hiç sanmam... kız baksın en iyisi o gerçekten bak.... ben çok saf salak başladım bu işlere... tüp bebek tüp bebek yapalım mı yapalım diye cumburlop daldım.... sonradan aydımmmm.... ama gördüm ki ülkemizde 2 negatiften önce ne pıhtılaşmaya ne vitaminlere ne kromozoma bakılmıyor. sebep: çok maliyetli bu testler e devlete gidiyo insanlar da doğal olarak... ama %80 herhangi bir problem çıkmıyor... devlet ödeyeceğine, vatandaş 2 tüp bebek yaptırsın hem parası gitsin hem morali çöksün hem hormonları bassın vücuduna ondan sonra yapılsın diyollarrrrr!!!! senin doktor iyi... en azından adım adım gidiyo canım benişmhayır canım özel hastaneye gidiyorum.. hastane sahiplerinden bi de benimki, o sebeple sanırım her şeyi inceleyip duruyor, para kaynağı mı gördü ne
maşallah... Allah nazarlardan saklasın siziiiiSelam canım :) Çok güzel geçti eşimden önce gittim biraz mumlar yakıp masa süsledim falan :) O da bana üstünde isimlerimizin başharflerinin yazılı olduğu güzel bi kolye yaptırmış :) Çok mutlu oldum :)
ben kullanmadım tatlımkızlar propoli hidro ekstre damla kullanan varmı ?
Allahim poztiflige bak özgüven fışkırıyor vallahi bravo hayranlıkla okudum anlattıklarını çok haklısın neyin ne olduğunu bilmiyorken etraftan ayrı şeyler duyuyorum sayfalardan ayrı doktorlar farklı şeyler söylüyor ister istemez bilmediğim için araştırıyorum neyin doğru olacağını neyin yanlış olduğunu eleye eleye ilerlemek istiyorum sorularim bu sebepten ama senin sözlerin gb cümleler duymak rahatlatıyor teşekkür ederim arkadaşım sağol desteğin icinbak geçenlerde de yazmıştım tüm şartlar mükemmel bile olsa, hatta şöyle anlatıyım herşeyi mükemmel olan bir kadının ve erkeğin yumurtlama gününde birlikte olsalar bile gebe kalma şansı %20dir. bilmem anlatabildim mi.... yani aslına bakarsan sana %20den fazla şans veriyorlarsa yalandır zaten.....
benim de rezervim az. dünyanın sonu değil. önce bi sakin ol bakalım. çocuğum olmaz mı, olmayacak mı, eyvah mı, vah vah mı modundan bi çık önce.... herkes gibi olada bilir olmayada bilir.... dünyanın en zor hastalığına kapılmışcasına endişe etme.... biz hasta değiliz.... en azından o kadar hasta değilizhafif bi kırıklığımız olduğu, bikaç tahtamızın eksik olduğu doğrudur
sağını solunu şaşıracak bir durumda yok. ultrason görüntüsüne göre olması lazımdı, ancak olmadığına göre nedenlerini bi araştıralım demiş doktorun... ne güzel işte.... yani doktorlar direk tüp bebeğe yönlendirince şüpheleniyoruz para tuzağı diye, tüp bebeği yaptırınca da hemen olacak zannediyoruz ki öyle bir şey yok. önemli olan tüm araştırmaların yapılması.... ve doktorundan emin olman.... paldır küldür tedavi mantıklı değil.... biz gibilere vitamin, destek, takviye şart!!!! ayrıca fsh, amh gibi hormonlar etkendir evet ancak bunların hepsi berbatta olsa bu olmayacağı anlamına gelmiyo, daha bugün 90 fsh ile doğal gebe kalan birini okudum forumlarda gezerkenmaşallahhhhh dedim içimden. yani demem o ki, öncelikle güveneceğin bir doktora git.... sonrasında da tüp bebeğe yönlendirebilir... kendi yapımda biri için söyleyeyim (fazlasıyla rahat davranırım, azıcıkta bencilim.... önce BEN derim, ben iyi olursam üstesinden gelebilirim... o yüzden önce kendimi İYİleştiririm, dünyaya ve insanlara karşı...) tüp bebek tedavisinin en zor yanı PARASI!!!! o ilaçlar hormonlar falan var ya, Rabbim öyle mükemmel yaratmış ki bizleri, atıyoruz vücudumuzdan o hormonları bir şekilde.... önemli olan ruhunun yara almaması, eğer ruhen hasta isek, takıntılı stresli gergin isek, mucize ilaçlar yöntemler uygulansa da olmaz... anlatabildim mi bilmem....
anladım canım ..suya 15 damla damlatılıyor tadıda fena değil .. mutlaka faydası vardır .. buda bi umut işte ...ben kullanmadım tatlım
özgüven değil aslında teslimiyet..... sonuna dek teslimiyet.... pozitiflik değil aslında, sadece bakmak; baktığımı görmek....Allahim poztiflige bak özgüven fışkırıyor vallahi bravo hayranlıkla okudum anlattıklarını çok haklısın neyin ne olduğunu bilmiyorken etraftan ayrı şeyler duyuyorum sayfalardan ayrı doktorlar farklı şeyler söylüyor ister istemez bilmediğim için araştırıyorum neyin doğru olacağını neyin yanlış olduğunu eleye eleye ilerlemek istiyorum sorularim bu sebepten ama senin sözlerin gb cümleler duymak rahatlatıyor teşekkür ederim arkadaşım sağol desteğin icin
Valla ağzına sağlık canım yaa okurken bende duygulandım elbetteki herşeye şükür eden biriyim varlığına şükür ettiğim insanlar var hayat bir sınav buda sınav ben sadece vadeli arıyorum yıllardır bıkmadan arıyorum halada vazgeçmiş değilim umutsuz olduğum anda bile aslında herdefasunda yeni umutla arayışlara girdim teslimiyet dedin hem razıyım hem arayışların var bigun cevabimi alicam hepimiz alicam biliyorum ben pes etmeden yılmadan arayislarimi devam ettiriyorum bir bilsen görsem hayatimi anlardın demek istediğini seni çok ama çok iyi anlıyorum güzel düşüncelere sahipsin inan farklı düşünmüyoruz benim ne demek istedigimi de anladigina eminim çok teşekkür ederim desteğin çok manidardiözgüven değil aslında teslimiyet..... sonuna dek teslimiyet.... pozitiflik değil aslında, sadece bakmak; baktığımı görmek....
bu bir ceza değil, bu bir sınav.... hepsi bu.
sıradan bir sınav...
aslında hergün yaşadığımız her an gibi....
sıradan...
az önce gözlerimden yaşlar boşaldı, yılmaz özdilin bir yazısını okurken, bordobereli şehit enes'i okurken.... henüz 27 yaşındayken. hangimiz sınavımızın o anadan, Enes'in ve onun gibi yüzlercesinin anneciğinden daha ağır olduğunu söyleyebilir ki???????
eşimle bi tanıdık vasıtasıyla tanıştırıldık... evet evet bayaaa bildiğin görücü usulü... minnetle anarım her defasında, aklımda evlilik hiç yokken sadece kırmayayım X yengeyi diye yaptığım görüşmeden 3 ay sonra nişanlandım ben...... ve o çok sevdiğim yenge var ya, kızı araba almıştı haftasonunda görüştük... haftasına bi düğüne gidiyorlar kızıyla 24-25 yaşlarında kızı.... dönüşte bi kaza; ikisi birden vefat etti.... düğüne gitmişlerken..... hayat bu kadar aslında..... anlatabiliyo muyum? aniden ölmek için asker-polis olmak gerekmiyo.... elin kolun tutuyo mu? birilerine ihtiyaç duymadan yaşayabiliyo musun? gözün görüyo mu? aldığın nefesin hakkını ver yeter... eşinden, annenden, babandan,kardeşinden yana şikayetin cüz-i düzeydeyse; şanslı azınlıktanız.... bu da bir gerçek.... Rabbim bu günümüzü aratmasın.... ha çocuk bir evin neşesi, bir aşkın meyvesi mi... evet aynen öyle. ama elimizde olmayanlara üzülmekten önce elimizdekilerin kadrini kıymetini bilmeliyiz sanki.... bu tabi senin nezninde hepimiz için geçerli...
ay ne duygusala bağladım be!!!!!
Dualarım seninle canim, rahat ol, her şey güzel olacakKızlar yeni doktoruma kontrole geldim,herşeyi en baştan anlatacağım,bakalım ne olacak? Resmen dizlerim birbirine çarpıyor,acayip strese girdim,dua edin güzeller.
Rabbim yar ve yardımcın olsun..... inşallahhhh çok güzel olacak gobeKızlar yeni doktoruma kontrole geldim,herşeyi en baştan anlatacağım,bakalım ne olacak? Resmen dizlerim birbirine çarpıyor,acayip strese girdim,dua edin güzeller.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?