- 12 Ağustos 2014
- 5.223
- 9.015
- 248
- 43
Çokk çokkk teşekkür ederim güzel dileklerin için...bizde öyle yola çıkıyoruz bakalım inşallahh güzel olurGünaydın kızlar, hayırlı cumalar..
Üzülme moralini bozmamoyaalitu dediğin gibi yolumuz uzun sabır gerekiyor güzel günler bizi bekliyor sadece sabır.. Hem belki o tek yumurta kendiliğinden olmasına sebep olur..
Kolay gelsin taşınma işleri varmışsekerpancari yenilikler iyidir, gittiğiniz yer size uğurlu gelsin..
canım bu doktorun sölediği mantıklı geldi bana... bencede sölediği gibi tüpe geçmen de mantıklı.. bu durumda..Kızlar selam.Çok acayip ve hastane,hasta dolu iyi mi kötü mü anlamadığım bir gün geçirdim.Hala da devam ediyor.Dediğim gibi dün gittim,muayenemi oldum kanımı verdim.Doktorum rahim filmimim yanlış yorumlandığını,kistlerin tüpü baskıladığını,sıvının geçişinin sağlandığını kistlerin olduğu yere kadar gittiğini sonra durduğunu anlattı film üzerinde.Sıvı birikimin sebebi de %90 kistleriniz dedi.Burada çok miktarda yapışıklık oluşturmuş olma olasılığı çok yüksek,yani sizin sol yumurtalığınızdan büyük bir fayda geleceğini düşünmüyorum bunu öncelikle kabul edelim dedi.Hani ameliyat olursam rezervim düşermi diyorsunuz ya dedi,zaten solda rezerviniz kötü,yapsanızda daha fazla kaybedecek birşey yok,biz sağ tarafa odaklanalım ki bu taraf çalışıyor görünüyor zaten bize de tek yumurta bile yetiyor dedi.Derken hormon sonuçları geldi,onlarda son 3 ayın en iyi sonuçlarıydı.Doktor şu an ameliyat için bir gereklilik duymadığını zaten yapsa da bunu tüp bebek için değil,benim yaşam kalitemi yükseltmek için yapacağını ağrılarımın geçeceğini söyledi.Değerlerimi iyi buldu,4 cm 4 cm olan iki kisten biri 3 cm e gerilemiş.Sen yazdığım ilaçları kullanmaya başla,bu ay 12 gün sonra göreyim seni,yumurtlama durumuna gücüne bakalım,rahim kalınlığına bakalım,herşey iyi giderse ben nisan ayında tüp bebek yaparım sana dediiiii....
İşte kafa karışıklığı buradan itibaren başlıyor.3 doktor 3 farklı görüş var...
-İlk gittiğim 15 yıllık kendi doktorum,ayrıca rahim filminide çeken.Tüpün kapalı ve sıvı birikimi olduğunu,tüp bebek öncesinde mutlaka ameliyat olmam gerektiğini,ameliyattan 6 ay sonra tüp bebek denememizi söyledi.
-İkinci doktor,rezerv durumumun kötü,yumurtalarımın kalitesiz olduğunu,ameliyatında gereksiz olduğunu bu şekilde hayatıma devam etmem gerektiğini,boşuna uğraşmamı söyledi.
-Ve son dün gittiğimse anlattığım gibi,filmin yanlış yorumlandığını,değerlerimin iyi olduğunu,bu ay takip ederek,iyi giderse nisan da tüp bebek yapabileceğini söyledi.
Yahu ben ne yapacağım,tabii ki son gittiğim yüreğime su serpti ama herkes başka birşey söylüyor ya.Benim rahim filmi Da Vinci'nin Şifresine döndü.
Birde üstüne hastaneden döndüm,kayınvalidem fenalaşmış,hadi hoooop oradan yine acile.Gece ben geri geldim,eşim orada kaldı,hala orada.Çıkışta kayınvalidemi bize getirecekmiş.Bekliyorum.
3 Mart bana sanki 1 hafta gibi geldi,gün bitmedi ya,valla.Daraldım yine.
ben haberleri güzel olarak yorumladım tatlım, zaten işimiz olumlu olmak, o sebeple moral bozacak bir şey yok gibi... hormon değerlerinin düzelmesine çok sevindim, en azından şu an ameliyata gerek oolmadığını söyleyen 2 doktor var önümüzde, ameliyat fikri seni çok germekteydi, bu fikirden uzaklaş artık bence..sağ tüp açıksa, şu an için halen kendiliğinden hamile kalma olasılığın var, ilaçlarını kullan ve denemeye devam derim ben, nisana önümüzde 1 ay var, inşallah tüpe bile gerek kalmadan gelir bebişin,Rabbim büyük bu ay o taraftan yumurtlayıp yuminin dölleyeceği tutar,belli mi olur bu işler, Rabbim ol der olur..sonraki aşamayı da bence önümüzdeki ay düşünelim..ne verdi ilaç olarak?Kızlar selam.Çok acayip ve hastane,hasta dolu iyi mi kötü mü anlamadığım bir gün geçirdim.Hala da devam ediyor.Dediğim gibi dün gittim,muayenemi oldum kanımı verdim.Doktorum rahim filmimim yanlış yorumlandığını,kistlerin tüpü baskıladığını,sıvının geçişinin sağlandığını kistlerin olduğu yere kadar gittiğini sonra durduğunu anlattı film üzerinde.Sıvı birikimin sebebi de %90 kistleriniz dedi.Burada çok miktarda yapışıklık oluşturmuş olma olasılığı çok yüksek,yani sizin sol yumurtalığınızdan büyük bir fayda geleceğini düşünmüyorum bunu öncelikle kabul edelim dedi.Hani ameliyat olursam rezervim düşermi diyorsunuz ya dedi,zaten solda rezerviniz kötü,yapsanızda daha fazla kaybedecek birşey yok,biz sağ tarafa odaklanalım ki bu taraf çalışıyor görünüyor zaten bize de tek yumurta bile yetiyor dedi.Derken hormon sonuçları geldi,onlarda son 3 ayın en iyi sonuçlarıydı.Doktor şu an ameliyat için bir gereklilik duymadığını zaten yapsa da bunu tüp bebek için değil,benim yaşam kalitemi yükseltmek için yapacağını ağrılarımın geçeceğini söyledi.Değerlerimi iyi buldu,4 cm 4 cm olan iki kisten biri 3 cm e gerilemiş.Sen yazdığım ilaçları kullanmaya başla,bu ay 12 gün sonra göreyim seni,yumurtlama durumuna gücüne bakalım,rahim kalınlığına bakalım,herşey iyi giderse ben nisan ayında tüp bebek yaparım sana dediiiii....
-İlk gittiğim 15 yıllık kendi doktorum,ayrıca rahim filminide çeken.Tüpün kapalı ve sıvı birikimi olduğunu,tüp bebek öncesinde mutlaka ameliyat olmam gerektiğini,ameliyattan 6 ay sonra tüp bebek denememizi söyledi.
-İkinci doktor,rezerv durumumun kötü,yumurtalarımın kalitesiz olduğunu,ameliyatında gereksiz olduğunu bu şekilde hayatıma devam etmem gerektiğini,boşuna uğraşmamı söyledi.
-Ve son dün gittiğimse anlattığım gibi,filmin yanlış yorumlandığını,değerlerimin iyi olduğunu,bu ay takip ederek,iyi giderse nisan da tüp bebek yapabileceğini söyledi.
Yahu ben ne yapacağım,tabii ki son gittiğim yüreğime su serpti ama herkes başka birşey söylüyor ya.Benim rahim filmi Da Vinci'nin Şifresine döndü.
Birde üstüne hastaneden döndüm,kayınvalidem fenalaşmış,hadi hoooop oradan yine acile.Gece ben geri geldim,eşim orada kaldı,hala orada.Çıkışta kayınvalidemi bize getirecekmiş.Bekliyorum.
Günaydın canım :) geldi geldi 3. günüm bugün.. aşırı şiddetli bi kanama yaşıyorum afedersiniz böyle pıhtılar şeklinde ve hiç yavaşlamayan bi kanamagibigibiyim kuzum geldi mi reglin? ne durumdasın?
kv ne geçmiş olsun tatlım öncelikle....Kızlar selam.Çok acayip ve hastane,hasta dolu iyi mi kötü mü anlamadığım bir gün geçirdim.Hala da devam ediyor.Dediğim gibi dün gittim,muayenemi oldum kanımı verdim.Doktorum rahim filmimim yanlış yorumlandığını,kistlerin tüpü baskıladığını,sıvının geçişinin sağlandığını kistlerin olduğu yere kadar gittiğini sonra durduğunu anlattı film üzerinde.Sıvı birikimin sebebi de %90 kistleriniz dedi.Burada çok miktarda yapışıklık oluşturmuş olma olasılığı çok yüksek,yani sizin sol yumurtalığınızdan büyük bir fayda geleceğini düşünmüyorum bunu öncelikle kabul edelim dedi.Hani ameliyat olursam rezervim düşermi diyorsunuz ya dedi,zaten solda rezerviniz kötü,yapsanızda daha fazla kaybedecek birşey yok,biz sağ tarafa odaklanalım ki bu taraf çalışıyor görünüyor zaten bize de tek yumurta bile yetiyor dedi.Derken hormon sonuçları geldi,onlarda son 3 ayın en iyi sonuçlarıydı.Doktor şu an ameliyat için bir gereklilik duymadığını zaten yapsa da bunu tüp bebek için değil,benim yaşam kalitemi yükseltmek için yapacağını ağrılarımın geçeceğini söyledi.Değerlerimi iyi buldu,4 cm 4 cm olan iki kisten biri 3 cm e gerilemiş.Sen yazdığım ilaçları kullanmaya başla,bu ay 12 gün sonra göreyim seni,yumurtlama durumuna gücüne bakalım,rahim kalınlığına bakalım,herşey iyi giderse ben nisan ayında tüp bebek yaparım sana dediiiii....
Sağol canım aynen, zaten akupunkturun verdiği pozitiflik olmasa çok zorlanırdım ama ilginç bi pozitiflik ve kabulleniş var. Bu hafta çok stresli geçti değerlerim iyiydi yoksa çok umutluydum ama o stres kötüleştirdi işi kesin, yapıcak bişi yok artık :) Aslında ne olmayacak diye düşünüp üzülmek ne de olacak bu sefer her şey iyi diye sevinmek iki türlüsü de kötü geliyo. Eeeen doğrusu kafadan atmak hiç düşünmemeye çalışmak, sen de bunu yapmak için uygun bi döneme giriyosun canım.biz aynıyız seninle...seni çok iyi anlıyorum...ama mücadeleye devam öyle değil mi..aynen bi sevinicez bi üzülücez galiba...
taşınana ve yerleşene kadar tedavi yok bende...artık hayırlısı neyse o olsun....vardır bunda da bir hayır diyorum önümüzdeki maçlara bakıyoruz...
Ben de öyle düşünorum canım en olmayacak zamanlarda olur istediğimiz şeyler bu da öyle olmayacak bi iş şimdi :) Aslında büyüklüğü çatlatma iğnesi için yeterli ama sınırları düzgün değil dedi doktor, küçük bir ihtimal de olsa dolu da kaliteli de olabilir tabi, cumartesi veya pazar değerlendirelim dedi. Eşim de şehir dışında pazar gecesi dönecek artık kısmet :)günaydın, doğal yoldan değerlendirirsen hani belki doludur
Günaydın kızlar, hayırlı cumalar..
Üzülme moralini bozmamoyaalitu dediğin gibi yolumuz uzun sabır gerekiyor güzel günler bizi bekliyor sadece sabır.. Hem belki o tek yumurta kendiliğinden olmasına sebep olur..
Kolay gelsin taşınma işleri varmışsekerpancari yenilikler iyidir, gittiğiniz yer size uğurlu gelsin..
Canım DHEA,coenzyme q10 veya Teatrio birde resvatoral diye bir ilaç verdi.ben haberleri güzel olarak yorumladım tatlım, zaten işimiz olumlu olmak, o sebeple moral bozacak bir şey yok gibi... hormon değerlerinin düzelmesine çok sevindim, en azından şu an ameliyata gerek oolmadığını söyleyen 2 doktor var önümüzde, ameliyat fikri seni çok germekteydi, bu fikirden uzaklaş artık bence..sağ tüp açıksa, şu an için halen kendiliğinden hamile kalma olasılığın var, ilaçlarını kullan ve denemeye devam derim ben, nisana önümüzde 1 ay var, inşallah tüpe bile gerek kalmadan gelir bebişin,Rabbim büyük bu ay o taraftan yumurtlayıp yuminin dölleyeceği tutar,belli mi olur bu işler, Rabbim ol der olur..sonraki aşamayı da bence önümüzdeki ay düşünelim..ne verdi ilaç olarak?
yazalım tatlım süper olur her birimiz bi hikaye yazıp koysak kitaba oldu da bitti işteSağol canım aynen, zaten akupunkturun verdiği pozitiflik olmasa çok zorlanırdım ama ilginç bi pozitiflik ve kabulleniş var. Bu hafta çok stresli geçti değerlerim iyiydi yoksa çok umutluydum ama o stres kötüleştirdi işi kesin, yapıcak bişi yok artık :) Aslında ne olmayacak diye düşünüp üzülmek ne de olacak bu sefer her şey iyi diye sevinmek iki türlüsü de kötü geliyo. Eeeen doğrusu kafadan atmak hiç düşünmemeye çalışmak, sen de bunu yapmak için uygun bi döneme giriyosun canım.
Ben de öyle düşünorum canım en olmayacak zamanlarda olur istediğimiz şeyler bu da öyle olmayacak bi iş şimdi :) Aslında büyüklüğü çatlatma iğnesi için yeterli ama sınırları düzgün değil dedi doktor, küçük bir ihtimal de olsa dolu da kaliteli de olabilir tabi, cumartesi veya pazar değerlendirelim dedi. Eşim de şehir dışında pazar gecesi dönecek artık kısmet :)
Üzülme dönemleri geride kaldı canım, tek üzüldüğüm o iğneleri kendim yapamıyordum her seferinde acile gidiyordum eskiden, ilk defa bu hafta kendim iğnemi yapmaya başladım, becerebildim yani kendime iğne batırmayı :) İyi de yaptım azıcık ona üzüldüm kendi elim uğurlu gelir diye düşünmüştüm :) Her şey kısmet, bakalım ne maceralar bekliyo hepimizi.
no_name_ Hepimizin bebikleri gelsin kitap çıkaralım bu başlıktaki hikayelerden :)
Gobe doktorun pozitif yaklaşımı çok iyi, denemekten ne çıkar bakarsın bu doktorla ilk seferde olur pek çok hikaye var öyle. Umarım sen de onlardan biri olursun.
Canım ameliyat şartsa mutlaka olmanı öneririm ama denemek istersen soğan suyu kürünü önce bi yapmanı öneriyorum benim 2 cm lik kistim 1,5 cm ye düştü çünkü ve bıraktıktan sonra da tekrar büyümedi.. Belki daha fazla yapsam kürü daha da küçülebilirdi.. Kafanı karıştırmak istemem ama bi deneyebilirsin.. Çünkü ben de daha önce ameliyat geçirdim rezervimi azaltmasından başka bi faydasını görmedimKızlar selam.Çok acayip ve hastane,hasta dolu iyi mi kötü mü anlamadığım bir gün geçirdim.Hala da devam ediyor.Dediğim gibi dün gittim,muayenemi oldum kanımı verdim.Doktorum rahim filmimim yanlış yorumlandığını,kistlerin tüpü baskıladığını,sıvının geçişinin sağlandığını kistlerin olduğu yere kadar gittiğini sonra durduğunu anlattı film üzerinde.Sıvı birikimin sebebi de %90 kistleriniz dedi.Burada çok miktarda yapışıklık oluşturmuş olma olasılığı çok yüksek,yani sizin sol yumurtalığınızdan büyük bir fayda geleceğini düşünmüyorum bunu öncelikle kabul edelim dedi.Hani ameliyat olursam rezervim düşermi diyorsunuz ya dedi,zaten solda rezerviniz kötü,yapsanızda daha fazla kaybedecek birşey yok,biz sağ tarafa odaklanalım ki bu taraf çalışıyor görünüyor zaten bize de tek yumurta bile yetiyor dedi.Derken hormon sonuçları geldi,onlarda son 3 ayın en iyi sonuçlarıydı.Doktor şu an ameliyat için bir gereklilik duymadığını zaten yapsa da bunu tüp bebek için değil,benim yaşam kalitemi yükseltmek için yapacağını ağrılarımın geçeceğini söyledi.Değerlerimi iyi buldu,4 cm 4 cm olan iki kisten biri 3 cm e gerilemiş.Sen yazdığım ilaçları kullanmaya başla,bu ay 12 gün sonra göreyim seni,yumurtlama durumuna gücüne bakalım,rahim kalınlığına bakalım,herşey iyi giderse ben nisan ayında tüp bebek yaparım sana dediiiii....
canım yanlış hatırlamıyorsam gobe geçen ay soğan kürü yapmıştı zaten?Canım ameliyat şartsa mutlaka olmanı öneririm ama denemek istersen soğan suyu kürünü önce bi yapmanı öneriyorum benim 2 cm lik kistim 1,5 cm ye düştü çünkü ve bıraktıktan sonra da tekrar büyümedi.. Belki daha fazla yapsam kürü daha da küçülebilirdi.. Kafanı karıştırmak istemem ama bi deneyebilirsin.. Çünkü ben de daha önce ameliyat geçirdim rezervimi azaltmasından başka bi faydasını görmedim
Ama 3 ay yapılıyo kür canım ben tam 3 ay uyguladım 3. reglmin sonrasında kistim küçülmüştü.. Bi defa mı yaptı acaba?canım yanlış hatırlamıyorsam gobe geçen ay soğan kürü yapmıştı zaten?
Canım doktorda aynen öyle dedi.Ameliyat edersem,kistleri almam,içini boşaltırım ve yakarım dedi.Yani öyle direk ve emin konuştu ki adamcağız.kv ne geçmiş olsun tatlım öncelikle....
sonra da hemen doktor yorumlarına geçmek istiyorum. ben ikinci doktorunu kafadan eliyorum. çünkü bazı doktorlar başarı sağlayamayacağını düşündüğü hastalar ile uğraşmaz, bir kerecik baktığı fsh, amh ile yorum yapar.... o doktor öyle bi doktormuş.... kolayına kaçan, tüp bebek yaparsa %80 tutacak hastalarla ilgilenen cinsten.... bizim grupla herkes uğraşmak istemiyor gobecim, ve kabul edelim ki en zor gruptayız. o yüzden karamsar tablolar her zaman çizilecek, çizenler çıkacak.... bunun moralimizi bozmasına izin vermiycez, uğraşası yok diycez geçcez...
1. ve 3. doktorlar arasında karar vermen gerekiyor.... bunlar arasındaki fark da doktor görüşü sadece.... ben olsam kistleri boşaltılması/yakılması gibi işlemler var... onları yaptırır, durumu kontrol ettirir... bu arada da takviyelere devam eder ve en uygun zamanda tedaviye başlardım canım
Evet canım ben yaptım soğan kürünü.İlk 15 güm sonra 7 gün.Devam edilecek mi bilmiyorum?Kistin biri 1 cm küçülmüş.canım yanlış hatırlamıyorsam gobe geçen ay soğan kürü yapmıştı zaten?
Bi kez daha 7 gün yapıcaktın canım sanırım sonra bikaç ay ara verip tekrar yapılıyo.. ben toplam 3 kür yaptım. %25 küçülmem olduEvet canım ben yaptım soğan kürünü.İlk 15 güm sonra 7 gün.Devam edilecek mi bilmiyorum?Kistin biri 1 cm küçülmüş.
Zaten şu an adetliyim.Adetin 7. günü başlayayım bari.Bi kez daha 7 gün yapıcaktın canım sanırım sonra bikaç ay ara verip tekrar yapılıyo.. ben toplam 3 kür yaptım. %25 küçülmem oldu
En son ne zaman yapmıştın canım geçen ay yaptın mı? Ara verdiysen en baştan 15 gün olarka başla? Ama ameliyatı düşünüyosan acaba zararı olur mu bilmiyorumZaten şu an adetliyim.Adetin 7. günü başlayayım bari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?