Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

brnh canım dün sormuşsun baş ağrısını bendede var dün tam gün ağrıdı mesela önceki haftada vardı normal diye biliyorum çok şiddetlenip bir tarafta toplanmadığı sürece

brnh canım dün sormuşsun baş ağrısını bendede var dün tam gün ağrıdı mesela önceki haftada vardı normal diye biliyorum çok şiddetlenip bir tarafta toplanmadığı sürece

Baş ağrısı bende de oluyor normalmis bende oyle okumustum... Nasıl gidiyor hamilelik canım? Cinsiyet kesinleşti mi?

Baş ağrısı bende de oluyor normalmis bende oyle okumustum... Nasıl gidiyor hamilelik canım? Cinsiyet kesinleşti mi?
dr kız diyor etrafımdakiler erkek :) birkaç parça alışveriş yapıyorum sonra kötü bişey duyunca pişman oluyorum en son arkadaşımızın başına gelen olay Allah korusun kimseye yaşatmasın sen neler yapıyosun seninde kıdı dimi

Devlet ve ozeldeki iki doktorda kıza benziyor dedi benimde ailem eşim kız diyor iş arkadaşlarım erkek diyor :) ben ilk başta erkek hissediyordum şu an meraksizim :) haftaya kesinlesecek kontrolde bakalım... Ben hiç alışveriş yapmadim henüz bende korkuyorum ama şöyle düşün rabbim o bebeğe bu dünyada yiyecek ekmek içecek su nasip ettiyse her türlü doğar... Allah korusun doğuma iki gün kala anne karnında ölen bebekler var cok zor rabbim kimseye yasatmasin herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin...

gerçi evden çalışma işini de geçen cumadan beri sürdürmekteyim, çok şükür her şey iyi gidiyor şimdilik... çoğunlukla pc başındayım burada değilsem, çalışıyorumdur
o da çok güzellll..home office değil mi..süpermiş...o tarz işler güzel oluyor..hem ev hanımı hemde çalışmaya devam.. :))

aminnnnn.Allah cümlemizin yardımcısı olsun..bayağı zorluyor...biz birde taşınıyoruz ben işten çıkıyorum falan..bakalım nasıl olacak...

tatlı hamişler..Rabbim kucağınızda görmeyi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah...

ben de 3.tedavımde femaraya baslayacagım,daha merkeze karar veremesek de.bana da havuz yapılacak.normal tup bebekten daha mı zor dogal tup bebek tedavısı.

Aslında kişiye göre değişir, mesela ben ilkinde normal tüp bebek tedavisi gördüm 3 yumurta gelişti 2 embriyom oldu o tedavide. Değerlerim uygun olsa ve foliküller yanıt verse tabiki normal tüp bebekle isterim kısa sürede embriyolarım olur. Ama işler istediğimiz gibi gitmediği için mecburen tek tek biriktirmeye yani havuza yöneldik. Beklenmedik durumlar olabiliyo buna hazırlıklı olmak biraz rahatlatır insanı, benim son aylarımı örnek vereyim:

*Haziran ilk tüp bebek tedavim, 2 orta kalite transfer negatif sonuç
*Temmuz Ağustos Eylül psikolojik olarak toparlanmak istedim ara verdim, pişmanım
*1 Eylül 21 Kasım arası (82 gün) adetim gecikti tedaviye bir türlü başlayamadım kist olmuş östrojen bandı, çatlatma iğnesi kullandım yine olamadım sonunda tarlusalla adet oldum
*21 Kasım Adet olunca fsh 22 çıktı tedaviye başlamadık 2 folikül boşa gitti
Bu arada hem fsh yükseldiği hem de migrenim çok rahatsız etmeye de başladığı için akupunktura başlamaya karar verdim
*18 Aralık Cyclo kullanmıştım düzenli oldu adet ama fsh 39 çıktı folikül görülmedi bu arada doktorum merkezden ayrılmış, gittiğim merkezde başka bir doktor kontrol etti diğer adetinizde gelin deyip gönderdiler. Kendi doktorumu aradım ve hastanede tüp bebek merkezi olmamasına rağmen güvendiğim için onunla devam etmeye karar verdim. Femara ile mini tüp bebek kararı verdi, femara başladım adetin 3.günü 5 gün sabah akşam içtim 10.gün kontrolde yine folikül görülmedi, tekrar 5 gün içtim 10.gün nihayet folikül görüldü, merional iğneye başladım ama iyi yanıt vermedi foliküller e2 yeterli yükselmediği için opu iptal oldu.
*Üzgün bi şekilde ara verdik, bu arada iş seyahatine gittik eşimle 10 gün hiç düşünmedim bu işleri tamamen kafamdan atmıştım hatta. Dönünce kontrole gittim hatta geç gittim ve 2 sürpriz folikül çıktı çatlamak üzere olan, e2 değeri de gayet iyiydi folikül başı 150-200 civarı olması gerekmiş bu dönemde, çatlatma iğnesi olup opuya girdim 1 orta kalite embriyom donduruldu çok şükür.
*24 Şubat adet oldum (68.gün) yine ara çok uzamıştı ama opu ve o kadar ilaç falan normaldir diye düşündüm. Fsh değerim 12.97 çıktı gözlerime inanamadım, hayıt yapmıştım ve işe yaradı, tabi akupunktur ve vitaminlerin de faydası olmuştur mutlaka, her iki tarafta foliküller görüldü mucizeydi benim için, yine 5 gün femara ve merional başladık hemen ama malesef tek folikül gelişti o da düzgün olmadığı için yine iptal oldu tedavim. Şimdi adet bekliyorum yine.

Uzun uzun yazdım çünkü benzer tedavi gören arkadaşlar hepsini yaşayabilirler, sevinebiliriz de üzülebiliriz de bizim durumda her şey mümkün boşa karamsar ya da iyimser olmayın tedavinin herhangi bi sürecinde. Yapmamız gerekenleri yapıcaz gerisi kader kısmet, bu rahat kafaya ulaşmaya çalışmalıyız bi şekilde.

Canım pul biber ve sarımsak fsh yükseltiyomuş çok da severim ama ben de hepsini bıraktım, kiraz sapı suyu ödem atıyomuş ama araştırıcam yine de yapmadan bi.

sanırım daha az ilaçla tek te olsa bir kaliteli embriyo elde etmek amaç o yüzden daha kolay bence...
Ah canım aslında keşke hiç ilaç vermeden en doğal yumurtaları toplatsak keşke ama bende öyle bi durum yok şimdilik malesef.

Son düzenleme:
Gözün aydın, biraz rahat edersin artık çok endişe etmiştin kaç gündür.

bas agrısını bugun doktora danıstımm normall dedıı gebelıklerde mıgrenı olanlar ıcın aha kötğ oluomus bnm yoktu allahtaann ama normall dedı ucuncu ayın bıttı menoset kullanabılırsın evde bulundur dedı

aminnnnn.Allah cümlemizin yardımcısı olsun..bayağı zorluyor...biz birde taşınıyoruz ben işten çıkıyorum falan..bakalım nasıl olacak...
Amin canım. Biz de tek maaşız kolay değil. Allah durumu hiç olmayanlara yardım etsin. Napcaz ne etcez çocuk için kisacaGiz biseylerden. Allah size de yardım etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…