Aynen öyle canım. Progestan 200 mg lik ilacı vajinadan aliyodum ben.Ay bu progestanin vajinadan alinanini fitil gibi bisey saniyordum. Ayni ilaci vajinana yelestiriyomussun yaay sok oldum doktora sorayimda oyle yapayim bari
Hayırlı olsun canım sağlıkla buyusun inşallah içine doğmuştukızlar doktordan geldım sımdı ıdrar tahlılı temız cıktı enfeksıyon falan yok cok sukur folık asıtı bıraktık onun yerıne decavit ve gyno dıye bı vıtamın le kan ılacı verdıı pipiyide görduk bebık erkek
evet cnm hep dıyordummm dogru cıktııHayırlı olsun canım sağlıkla buyusun inşallah içine doğmuştu
sorunn degıl cnmYanlış yazdım canım sanırım. Kusura bakma.
kızlar doktordan geldım sımdı ıdrar tahlılı temız cıktı enfeksıyon falan yok cok sukur folık asıtı bıraktık onun yerıne decavit ve gyno dıye bı vıtamın le kan ılacı verdıı pipiyide görduk bebık erkek
amın cnm ınsallahh ınşallahh erkek bebek zaten kendını ucuncu ayda hemen gosterıomus bıze gecen hafta tahmın yapmslardıı bugun pipi gördk kucukkCanım hayırlı olsun :) erkek bebek hemen gösteriyor kendini :) insallah ben de öğrenirim en kısa zamanda... Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...
amın cnm ınsallahh ınşallahh erkek bebek zaten kendını ucuncu ayda hemen gosterıomus bıze gecen hafta tahmın yapmslardıı bugun pipi gördk kucukkartı bır sonrakı randevu 1 ay sonra
ayy evet ya ben dayanamamm heralde gıderım belkı bılmıormm daha gecen hafta gtmstm dusunn haftaya gıdeım dedım arası acılsın dedım sonraa dayanamadım bugun gttım bır ay kurt gezer bnm ıcımde gtmezsemBenimde haftaya 1 ay dolacak ama sabredemiyorum :) cok merak ediyorum ne halde diye. 1 ay çok uzun değil mi ya
Aslında kişiye göre değişir, mesela ben ilkinde normal tüp bebek tedavisi gördüm 3 yumurta gelişti 2 embriyom oldu o tedavide. Değerlerim uygun olsa ve foliküller yanıt verse tabiki normal tüp bebekle isterim kısa sürede embriyolarım olur. Ama işler istediğimiz gibi gitmediği için mecburen tek tek biriktirmeye yani havuza yöneldik. Beklenmedik durumlar olabiliyo buna hazırlıklı olmak biraz rahatlatır insanı, benim son aylarımı örnek vereyim:
*Haziran ilk tüp bebek tedavim, 2 orta kalite transfer negatif sonuç
*Temmuz Ağustos Eylül psikolojik olarak toparlanmak istedim ara verdim, pişmanım
*1 Eylül 21 Kasım arası (82 gün) adetim gecikti tedaviye bir türlü başlayamadım kist olmuş östrojen bandı, çatlatma iğnesi kullandım yine olamadım sonunda tarlusalla adet oldum
*21 Kasım Adet olunca fsh 22 çıktı tedaviye başlamadık 2 folikül boşa gitti
Bu arada hem fsh yükseldiği hem de migrenim çok rahatsız etmeye de başladığı için akupunktura başlamaya karar verdim
*18 Aralık Cyclo kullanmıştım düzenli oldu adet ama fsh 39 çıktı folikül görülmedi bu arada doktorum merkezden ayrılmış, gittiğim merkezde başka bir doktor kontrol etti diğer adetinizde gelin deyip gönderdiler. Kendi doktorumu aradım ve hastanede tüp bebek merkezi olmamasına rağmen güvendiğim için onunla devam etmeye karar verdim. Femara ile mini tüp bebek kararı verdi, femara başladım adetin 3.günü 5 gün sabah akşam içtim 10.gün kontrolde yine folikül görülmedi, tekrar 5 gün içtim 10.gün nihayet folikül görüldü, merional iğneye başladım ama iyi yanıt vermedi foliküller e2 yeterli yükselmediği için opu iptal oldu.
*Üzgün bi şekilde ara verdik, bu arada iş seyahatine gittik eşimle 10 gün hiç düşünmedim bu işleri tamamen kafamdan atmıştım hatta. Dönünce kontrole gittim hatta geç gittim ve 2 sürpriz folikül çıktı çatlamak üzere olan, e2 değeri de gayet iyiydi folikül başı 150-200 civarı olması gerekmiş bu dönemde, çatlatma iğnesi olup opuya girdim 1 orta kalite embriyom donduruldu çok şükür.
*24 Şubat adet oldum (68.gün) yine ara çok uzamıştı ama opu ve o kadar ilaç falan normaldir diye düşündüm. Fsh değerim 12.97 çıktı gözlerime inanamadım, hayıt yapmıştım ve işe yaradı, tabi akupunktur ve vitaminlerin de faydası olmuştur mutlaka, her iki tarafta foliküller görüldü mucizeydi benim için, yine 5 gün femara ve merional başladık hemen ama malesef tek folikül gelişti o da düzgün olmadığı için yine iptal oldu tedavim. Şimdi adet bekliyorum yine.
Uzun uzun yazdım çünkü benzer tedavi gören arkadaşlar hepsini yaşayabilirler, sevinebiliriz de üzülebiliriz de bizim durumda her şey mümkün boşa karamsar ya da iyimser olmayın tedavinin herhangi bi sürecinde. Yapmamız gerekenleri yapıcaz gerisi kader kısmet, bu rahat kafaya ulaşmaya çalışmalıyız bi şekilde.
canım cok detaylı,tek tek ve güzel anlatmışsın,teşekkürler. ben de geçen sene yeni öğrndiğimde durumumu boyle detaylı yazan çok aramıştım ama bulamamıştım,tek tük vardı yani. herkes böyle detaylı yazsa yaşadıklarını hepimiz için daha faydalı olur.bikaç soru soracaktım sana:
bu havuz işlemi için kaç ay yumurta toplama devam edecek,yani en kalitelisini bulana kadar mı,yoksa birkaç tane iyi kalite bulup içlerinden en iyisi seçene kadar mı?
ben bursadayım. nisan basında ıstanbulda 2 merkezle görüşeceğim. içime sinerse istanbulda yaptırmayı düşünüyoruz ama bu havuz olayı birkaç ay sürecek anladığım kadarıyla.zor mu olur sence bursa istanbul arası?
bir de hangi vitaminleri kullanıyorsun?
ben soğan kürü yapmıştım,dün akşam bitti.şuan sadece arı sütü bal polen ve keçiboynuzu özüne devam ediyorum. yumurta kalitesi için ne kullansam bilemedim.
bir de ben de akupunktur için görüşmüştüm bir doktorla. bu gıda testini uygulayıp beslenme programı vereceklerini ve ayrıca bir eczaneye yönlendireceklerini söylediler. eczaneden de yumurta kalitesini arttırmak için kürler ve bitkisel çaylar vereceklermiş. kararsız kaldım,acaba bu gıda testi sonucunda verecekleri beslenme listesi vücudun dengesini bozar mı,emin olamıyorum akupunktura gitme konusunda.
ben bir de eşimle psikoloğa gidiyoruz.destek almak istedik,zor zamanlar geçiriyoruz,sinirlerim baya yıprandı. psikolog da ilerleyen seanslarda hipnoterapi yapacağını söyledi.inşallah faydası olur ama akupunktur hala aklımda:) kararsızım.
canım sen çarşamba günü börek yapacağım sosu nasıl yapayım diye sormamış mıydın?
B bursa_83
Ne kadar devam edeceğini ben de bilmiyorum, aslında 5.güne gidebilen veya iyi kalite olan embriyo olsa keşke, birazcık daha artırır şansı belki ama kimde hangi embriyo tutunacak hiç belli olmuyomuş zaten. Umarım arada iyi kalite embriyom olur ama genelde benzer kalite oluyormuş embriyolar, yine de mucizelere inanıyorum. Kendi adıma 2-3 çift transfere yetecek kadar biriktirmek istiyorum ben tabi doktorum kararı bana bırakırsa. Değerlerim kötüleşir veya adet periyodum daha da uzarsa belki daha erken transfer önerir, tamamen belirsiz bir durum yani bu kişiye göre değişir.
Bursa'da mutlaka vardır iyi doktorlar, ama içine daha çok sinecekse neden olmasın, hızlı feribot büyük kolaylık, her sabah Bursa'dan buraya işe gelen tanıdığım vardı. Haftada veya 10 günde bir kontrole gelebilirsin, tedaviye başlanınca 2 günde 1 de olabilir. Yol stresi yormayacaksa tabi, stresten uzak durmak çok önemli biliyosun.
Folbiol-her akşam
Gnc omega3-coq10 karışımı kapsül-sabah akşam
Biosteron dhea-sabah öğlen akşam
(3 ay kullandıktan sonra 3 ay bırakılıyormuş bazı doktorlar hiç kullandırmıyor)
Haftada 1-2 kez bebe asprini
Tedaviye başlamadan tüm vitaminlerime baktırdım, d vit ampul kullandım eksiği tamamlayana kadar, bir de b12 eksik çıkmıştı dodex iğne vermişlerdi hala yaptırmadım.
Her sabah aç karna arısütü-bal karışımı 1 tatlı kaşığı (tahta)
Yumurtlamadan adet olana kadar sabah akşam büyük bardak hayıt suyu
Tedavideyken hayıtı bırakıyoruz, iğneler fsh içerdiği için.
Bana da gittiğim bazı doktorlar çok şey verdi bunlardan başka ama şöyle bi durum var, bunları kullan 2 ay sonra başla tedaviye dediler, benim zamanım yok beklemeye bu yüzden aldıklarımın çoğu duruyo. Akupunkturun bence beslenmeyle çok alakası yok, istersen sadece iğne tedavisi istiyorum de doktoruna diğerleri biraz teferruat yani, eminim bir sürü şeye alerjimiz çıkacak yaptırsak da, yumurta kalitesi için yapmamız gereken beslenme şekli belli zaten, un şeker kafeinden uzak durulacak, bol sebze nohut fasulye lahana. Benim akupunktur doktorum psikolog gibi zaten öyle olmasa ben de düşünüyodum. Şöyle de bişey var akupunktur limbik sistemi düzenlediği için mutluluk hormonu da salgılatıyo stres öyle gidiyo zaten. Belki gerek bile kalmıyo psikoloğa.
Hepsinden önemlisi her zaman pozitif bakmak, olabildiğince rahat olmak ve normal hayatına devam etmek, doktorların bana sürekli tembihlediği en önemli şey bu ve ciddiye alıyorum, tavsiye ederim.
biz tüp bebeği raporlu yaptırıyoruz ve bu 3. yani son hakkımız. bursada da bizim yaptırdığımız yer dışında rapor geçen yer yok. aynı yerde 3. tedaviyi yaptırmak ne kadar mantıklı bilemiyorum,o yüzden istanbulda rapor geçen 2 merkezle görüşmeye karar verdik. belki de dönüp dolaşıp yine bursada aynı merkezde yaptıracağız,hiç bilmiyorum ama bir görüşmek istiyorum. istanbulda kardeşim var. 2 günde bir kontrollere geleceğim zamanlar zaten onda kalırım. onun dışında da 10 günlük kontrol için gidip gelirim. istanbul cerrahpaşada çıkarttık raporumuzu. 2 aşılamamız ve histereskopimiz orda oldu,bilirim o feribot yolculuklarını. az gidip gelmedik 5 ay boyunca.
beslenmemıze yeterınce dıkkat edıyoruz ama işte acaba tüketmemek gereken şeyleri tüketiyor muyuz diyorum. dediğin gibi o test sonucu kimbilir neler çıkacak.
ben bu aralar çok aşırı stresliyim. 2 senenin birikimi sanırım. biliyorum stres bize iyi değil ama bir patlama noktası var ya,şu aralar çok yaşıyorum bunu.
allahım hepimize yardım etsin,ne diyelim.
pardon cnm ben hatrlayamadımm unutmusumm börekk guzel oldu cnm saolcanım sen çarşamba günü börek yapacağım sosu nasıl yapayım diye sormamış mıydın?
ben de soda süt yumurta yazmıştım.
o yüzden bugün börek nasıl oldu yazdım.
sen de " ? " yazınca allah allah dedim acaba yanlış mı hatırlıyorum,sensin diye hatırlıyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?