Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

günaydın, hormon salgıladıkları için de gebeliğe benzer bulgular oluşturuyorlar yani benim anladığım...

bu arada gece kuşu mu oldun canım sen :)

hormonlara takılmayın hatta rezerv için amh gösterir o değişmez falan diyorlar ama değişiyor, önemli olan ultrasondaki folikül sayısı ve endometriumun durumu, fsh birçok şeyden dolayı yükselebilir, hsg çekildi mi tıkanıklık, myom, kist vb durumlara bakıldı mı, bir de vücudu bakıma alıp stresten uzak kalmak fsh ı düşürüyor...

canım iyi olmana çok sevindim

Günaydın kuzumm, aklıma takıldı miyom FSH yükseltir mi acaba???

Günaydın kuzumm, aklıma takıldı miyom FSH yükseltir mi acaba???
önceden sadece folikülleri büyütmek için olduğunu düşünüyordum ama hormonlar arasındaki çapraz ilişkileri falan da anlayınca, örneğin e2 yükselince fsh düşüyor, fsh ın sadece bunun için yükselmediğini düşünmeye başladım, senin myom değilde tıkanıklık yükseltmişti bence, bir de montecim sen de biliyorsun ki fsh ı düşürmeye de gerek yok aslında, tüp bebek öncesi düşük olmalı diyorlar ama o bile çok anlamlı gelmiyor bana çünkü fsh yüklüyorlar tedavide...

Ama tatlim folikul oluşumu için dusmeli, yumi gelişimi için yukselmeli diyorlar, bana da mantıklı geliyor. Yoksa neden tüm Dr lar yüksek FSH A takilsinlar ki?

Ama tatlim folikul oluşumu için dusmeli, yumi gelişimi için yukselmeli diyorlar, bana da mantıklı geliyor. Yoksa neden tüm Dr lar yüksek FSH A takilsinlar ki?
haklısın canım, bu arada bir haftadır bozdum beslenmemi 3 kg aldım, nutella yiyorum, dün akşam dolu dolu 3 yemek kaşığı yedim, regl olsam da kurtulsam şu meretten :)

Canım daha yeni gitmeye başladığım için daha pek bir faydasını göremedim. inşallah faydası olur.

haklısın canım, bu arada bir haftadır bozdum beslenmemi 3 kg aldım, nutella yiyorum, dün akşam dolu dolu 3 yemek kaşığı yedim, regl olsam da kurtulsam şu meretten :)
Oyy durum kotu desene canim, çok sinsi bu kilolar hemen tırmanıyor, amman dikkat

Valla canım galiba yapıcam bu işi ama pazar BAT günüm bi bekliim sonra yapiim diyorum az da olsa bi umudum tabiki var ya tutarsa hesabı

Valla bu nasıl araştırılır bilmiorumki bebeğim Tabi az para olur mu değil daha eşime de söylemedim hatta Bi şu pazar günü gelsin de bakiim bari

gunaydın arkadaslar,17 martta adetım bıttı,23 martta yenıden kanama basladı,kanamanın basladıgı gun yumurta takıbım vardı,doktor bunun "kırılma kanaması" oldugunu soyledı,ıcerdekı dokuntuler olabılırmıs,yumurtlamaya yakın zamanda da olurmus,ılac vermedı,bıter sandım ama aynı adet kanaması gıbı devam edıyor.ılk defa boyle bısey yasadım,sogan kuru mu yaptı acaba, baska farklı bısey tuketmedım.napsam bılemedım.zaten fsh la savasıyoruz,bır de bu rahım sorunları bu zorluklar ne zaman bıter hazırlanıyorruz maddı ve psıkolojık olarak,sonra pat dıye bısey cıkıyor.

Aynen öyle canım, dün fsh e2 bakılmayacak mı dedim doktoruma, yok bu kist e2 salgılamış düşürmüştür fsh yı zaten, sağlıklı sonuç vermez bu ay test dedi yaptırtmadı. Belki geçen ay da bunun yüzünden düşük çıkmıştır diye endişe ettim şimdi. Veee yasak kelimeyi söyledim, negatif cümleler kelimeler kullanmicaktık benim beyne reset lazım

Canım doktorların fsh yüksekliğine takılma nedenleri şu: "vücudun kendi ürettiği fsh bile yetmemiş çok salgılamış beyin buna rağmen folikül geliştirmemiş, bizim vereceğimiz fsh da etkilemiyecek bu ay bu gelişimi demek ki bu yüzden bu ay tedavi etmeyelim boş yere bunu"

Ben geçen hafta dev kavanozu bitirmişim

Valla bu nasıl araştırılır bilmiorumki bebeğim Tabi az para olur mu değil daha eşime de söylemedim hatta Bi şu pazar günü gelsin de bakiim bari
Canım ben sipariş verdim geçen yaz, şu ünlü r ile başlayandan, 1 ayı zor ettim, biraz tatsız tuzsuz geliyo yemekler, hatta son günler yiyemedim kimin sevdiği yemek gelmişse ona gönderdim işyerinde falan. Bende bi işe yaramadı lezzet problemi olduğu için, senin isteyeceğin firmanın yemekleri lezzetli gelirse orasını bilemem. Çok heves etmiştim ama bende hayal kırıklığı oldu. Karataydan şaşmamak lazım kilo vermek istiyosak en doğrusu o bence.

Ayy ben de o r ile başlayan firmadan sipariş etcektim etmeyim o zaman tuz aramam ben yemekte ama tabi lezzet önemli.. Sorun sadece tuzsa onu hallederim ama hastane yemeği gibi saman tadı varsa o iş zor Bak yıkıldım şu an o zaman 15 gün falan deniyim en kötü 15 gün dayanırım :) çünkü ben öyle karatay diyeti falan yapamıyorum işyerinde sıkıntı yaşıyorum.. Evde de öyle tüm amanımı diyet yemekler hazırlayarak geçiremiyorum bikaç gün sonra bi işim oluyo bozmak zorunda kalıyorum diyet yapma özürlüyüm ondan bu yola girmek isteyişim zahmetsiz diye :)

Yok lafın gelişi dedim tadsız tuzsuz diye tuzu falan var tabi çok zaman geçti bi de sizin ordaki aşçıları farklıdır belki, uzun değil de kısa süreli dene bi önce canım beğenirsen söylersin yine dediğin gibi.

beni dr beni tedaviye başlattığında fsh baktırmamıştı, bir ay önceki değerim 16 idi, ultrason görünümünü beğenmi

hocam saygılarımı iletiyorum ilk defa şu fsh olayını anladım yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…