günaydın, hormon salgıladıkları için de gebeliğe benzer bulgular oluşturuyorlar yani benim anladığım...İçinde yumurta olmayan foliküller, çatlamayan foliküller veya önceki folikül kalıntısı kist olup hormon salgıladıkları için tedaviye engel oluyor. Yeri önemli değil folikül kistinin, miyom polip gibi değil yani. Belki büyüklüğüne göre iptale karar veriyordur doktorlar ondan emin değilim.
bu arada gece kuşu mu oldun canım sen :)İçinde yumurta olmayan foliküller, çatlamayan foliküller veya önceki folikül kalıntısı kist olup hormon salgıladıkları için tedaviye engel oluyor. Yeri önemli değil folikül kistinin, miyom polip gibi değil yani. Belki büyüklüğüne göre iptale karar veriyordur doktorlar ondan emin değilim.
hormonlara takılmayın hatta rezerv için amh gösterir o değişmez falan diyorlar ama değişiyor, önemli olan ultrasondaki folikül sayısı ve endometriumun durumu, fsh birçok şeyden dolayı yükselebilir, hsg çekildi mi tıkanıklık, myom, kist vb durumlara bakıldı mı, bir de vücudu bakıma alıp stresten uzak kalmak fsh ı düşürüyor...Hemen hayıt suyu, arslan perçemi, keten tohumu siparişi verdim bakalım.
Ama anlamadığım eğer bu değer yumurta rezervi azlığını gösteriyorsa nasıl düşürülür? Veya düşürülse bile Yumurta rezervi hala az değil midir?
canım iyi olmana çok sevindimCanlarımmm nabersiniz koptum sanmayın benim oğlanla biraz vakit geçiriyorum okumaya geçtiler sıkı bir dönemdeyiz.Hepinizi seviyorum bu arada iyiyim Allah a şükür.Atlattım o dönemi çok deil 2 regl sonra başlarım bebişe durmak yok napalım :) bu aralar hemen kalma riskim var korunucam bu arada tüm tetkikler negatif yani sorun yok demekki Allah ın takdiri....regl olunca tarih vericem hepinizi koccccaman öpüyorum canlarım.
Günaydın kuzumm, aklıma takıldı miyom FSH yükseltir mi acaba???hormonlara takılmayın hatta rezerv için amh gösterir o değişmez falan diyorlar ama değişiyor, önemli olan ultrasondaki folikül sayısı ve endometriumun durumu, fsh birçok şeyden dolayı yükselebilir, hsg çekildi mi tıkanıklık, myom, kist vb durumlara bakıldı mı, bir de vücudu bakıma alıp stresten uzak kalmak fsh ı düşürüyor...
önceden sadece folikülleri büyütmek için olduğunu düşünüyordum ama hormonlar arasındaki çapraz ilişkileri falan da anlayınca, örneğin e2 yükselince fsh düşüyor, fsh ın sadece bunun için yükselmediğini düşünmeye başladım, senin myom değilde tıkanıklık yükseltmişti bence, bir de montecim sen de biliyorsun ki fsh ı düşürmeye de gerek yok aslında, tüp bebek öncesi düşük olmalı diyorlar ama o bile çok anlamlı gelmiyor bana çünkü fsh yüklüyorlar tedavide...Günaydın kuzumm, aklıma takıldı miyom FSH yükseltir mi acaba???
Ama tatlim folikul oluşumu için dusmeli, yumi gelişimi için yukselmeli diyorlar, bana da mantıklı geliyor. Yoksa neden tüm Dr lar yüksek FSH A takilsinlar ki?önceden sadece folikülleri büyütmek için olduğunu düşünüyordum ama hormonlar arasındaki çapraz ilişkileri falan da anlayınca, örneğin e2 yükselince fsh düşüyor, fsh ın sadece bunun için yükselmediğini düşünmeye başladım, senin myom değilde tıkanıklık yükseltmişti bence, bir de montecim sen de biliyorsun ki fsh ı düşürmeye de gerek yok aslında, tüp bebek öncesi düşük olmalı diyorlar ama o bile çok anlamlı gelmiyor bana çünkü fsh yüklüyorlar tedavide...
haklısın canım, bu arada bir haftadır bozdum beslenmemi 3 kg aldım, nutella yiyorum, dün akşam dolu dolu 3 yemek kaşığı yedim, regl olsam da kurtulsam şu meretten :)Ama tatlim folikul oluşumu için dusmeli, yumi gelişimi için yukselmeli diyorlar, bana da mantıklı geliyor. Yoksa neden tüm Dr lar yüksek FSH A takilsinlar ki?
Canım daha yeni gitmeye başladığım için daha pek bir faydasını göremedim. inşallah faydası olur.selam kızlar :)
işten ayrılmama son 11 günsonraaaa ver elini Kırklareli hayırlısıyla inşallah
moyaalitu canım benim bende de kist var biliyorsun ve hala regli olamadım...canımı da en çok bu sıkıyor zaten.regli olmak bir nimet. üzülme canını sıkma demiycem tedavisi yarım kalmış ve bunu dünden kabullenmiş biri olarak.bu sefer kendimi bile şaşırttım. hele şu taşınma bir olsun bitsin asıl o zaman bunaltırım ben sizi
iş başlamak çok faydalı kesinlikle kafan dağılır bende dedim çalışmıycam falan diye ama şimdide düşünmekten kafayı çizermiyim diyorum...ama yeni bir yer bol bol keşif yaparım birazcık kilo aldım onları veririm en sevdiğim şey yürüyüş bol bol da yürürüm :)) ev çok sıktıysa ama çalışmak iyi gelebilir...inşallah o kistler gider yerine yazecik yumiler gelir...ben inanıyorum olacak ....umudumuzun kırılması 1-2 gün sonra gene ümitler...
gibigibiyim canım o diyet servisleri duydum bende...valla zaten yaz geliyor bikiniydi mayoydu..sen her halükarda fıstıkgibisin ama tabi daha da olmaman için bir neden yok.
no_name_ puzzle en sevdiğim.kaçlık seninki...ben en son halı tüccarı adında 1500 lik bir puzzle bitirdim.şimdi yeni evim için yapıcam çerçeveleticem inşallah bi sürü... kendini oyalamana bir sürü şey bulmana bayıldım. bu arada kaç kilo gitti toplamda
@ebrukkkk @zeynepzumra @brnh @yapayalniz1 umarım siz hamişlerimizde iyisiniz mutlusunuz sağlıklısınızdır bebişlerinizle birlikte...
G gulbil10 canım sen de gidiyormuşsun akupunktura nasıl memnun musun?
fshe2 sen nasılsın..
@sibel15 sendeki bu teslimiyetide çok seviyorum
Oyy durum kotu desene canim, çok sinsi bu kilolar hemen tırmanıyor, amman dikkathaklısın canım, bu arada bir haftadır bozdum beslenmemi 3 kg aldım, nutella yiyorum, dün akşam dolu dolu 3 yemek kaşığı yedim, regl olsam da kurtulsam şu meretten :)
Valla canım galiba yapıcam bu işi ama pazar BAT günüm bi bekliim sonra yapiim diyorum az da olsa bi umudum tabiki var ya tutarsa hesabıselam kızlar :)
işten ayrılmama son 11 günsonraaaa ver elini Kırklareli hayırlısıyla inşallah
moyaalitu canım benim bende de kist var biliyorsun ve hala regli olamadım...canımı da en çok bu sıkıyor zaten.regli olmak bir nimet. üzülme canını sıkma demiycem tedavisi yarım kalmış ve bunu dünden kabullenmiş biri olarak.bu sefer kendimi bile şaşırttım. hele şu taşınma bir olsun bitsin asıl o zaman bunaltırım ben sizi
iş başlamak çok faydalı kesinlikle kafan dağılır bende dedim çalışmıycam falan diye ama şimdide düşünmekten kafayı çizermiyim diyorum...ama yeni bir yer bol bol keşif yaparım birazcık kilo aldım onları veririm en sevdiğim şey yürüyüş bol bol da yürürüm :)) ev çok sıktıysa ama çalışmak iyi gelebilir...inşallah o kistler gider yerine yazecik yumiler gelir...ben inanıyorum olacak ....umudumuzun kırılması 1-2 gün sonra gene ümitler...
gibigibiyim canım o diyet servisleri duydum bende...valla zaten yaz geliyor bikiniydi mayoydu..sen her halükarda fıstıkgibisin ama tabi daha da olmaman için bir neden yok.
no_name_ puzzle en sevdiğim.kaçlık seninki...ben en son halı tüccarı adında 1500 lik bir puzzle bitirdim.şimdi yeni evim için yapıcam çerçeveleticem inşallah bi sürü... kendini oyalamana bir sürü şey bulmana bayıldım. bu arada kaç kilo gitti toplamda
@ebrukkkk @zeynepzumra @brnh @yapayalniz1 umarım siz hamişlerimizde iyisiniz mutlusunuz sağlıklısınızdır bebişlerinizle birlikte...
G gulbil10 canım sen de gidiyormuşsun akupunktura nasıl memnun musun?
fshe2 sen nasılsın..
@sibel15 sendeki bu teslimiyetide çok seviyorum
Valla bu nasıl araştırılır bilmiorumki bebeğimTatlim diyet yemekciler uzun zamandır var, kullanan birkaç arkadaşım da vardı, ama porsiyonlarin çok küçük olduğunu, diymadiklarini, üstüne kaçamak yaptıklarını söylerlerdi.iyice bi araştır bence, az parada değil hani
Öyle oldum kaç gündür bi huzursuzluk keyifsizlik işte uykum da kaçıyo sonra. Biraz aklım karışık bu günlerde her konuda.bu arada gece kuşu mu oldun canım sen :)
Aynen öyle canım, dün fsh e2 bakılmayacak mı dedim doktoruma, yok bu kist e2 salgılamış düşürmüştür fsh yı zaten, sağlıklı sonuç vermez bu ay test dedi yaptırtmadı. Belki geçen ay da bunun yüzünden düşük çıkmıştır diye endişe ettim şimdi. Veee yasak kelimeyi söyledim, negatif cümleler kelimeler kullanmicaktık benim beyne reset lazımönceden sadece folikülleri büyütmek için olduğunu düşünüyordum ama hormonlar arasındaki çapraz ilişkileri falan da anlayınca, örneğin e2 yükselince fsh düşüyor, fsh ın sadece bunun için yükselmediğini düşünmeye başladım, senin myom değilde tıkanıklık yükseltmişti bence, bir de montecim sen de biliyorsun ki fsh ı düşürmeye de gerek yok aslında, tüp bebek öncesi düşük olmalı diyorlar ama o bile çok anlamlı gelmiyor bana çünkü fsh yüklüyorlar tedavide...
Canım doktorların fsh yüksekliğine takılma nedenleri şu: "vücudun kendi ürettiği fsh bile yetmemiş çok salgılamış beyin buna rağmen folikül geliştirmemiş, bizim vereceğimiz fsh da etkilemiyecek bu ay bu gelişimi demek ki bu yüzden bu ay tedavi etmeyelim boş yere bunu"Ama tatlim folikul oluşumu için dusmeli, yumi gelişimi için yukselmeli diyorlar, bana da mantıklı geliyor. Yoksa neden tüm Dr lar yüksek FSH A takilsinlar ki?
Ben geçen hafta dev kavanozu bitirmişimhaklısın canım, bu arada bir haftadır bozdum beslenmemi 3 kg aldım, nutella yiyorum, dün akşam dolu dolu 3 yemek kaşığı yedim, regl olsam da kurtulsam şu meretten :)
Canım ben sipariş verdim geçen yaz, şu ünlü r ile başlayandan, 1 ayı zor ettim, biraz tatsız tuzsuz geliyo yemekler, hatta son günler yiyemedim kimin sevdiği yemek gelmişse ona gönderdim işyerinde falan. Bende bi işe yaramadı lezzet problemi olduğu için, senin isteyeceğin firmanın yemekleri lezzetli gelirse orasını bilemem. Çok heves etmiştim ama bende hayal kırıklığı oldu. Karataydan şaşmamak lazım kilo vermek istiyosak en doğrusu o bence.Valla bu nasıl araştırılır bilmiorumki bebeğimTabi az para olur mu değil daha eşime de söylemedim hatta Bi şu pazar günü gelsin de bakiim bari
Ayy ben de o r ile başlayan firmadan sipariş etcektim etmeyim o zaman tuz aramam ben yemekte ama tabi lezzet önemli.. Sorun sadece tuzsa onu hallederim ama hastane yemeği gibi saman tadı varsa o iş zorAynen öyle canım, dün fsh e2 bakılmayacak mı dedim doktoruma, yok bu kist e2 salgılamış düşürmüştür fsh yı zaten, sağlıklı sonuç vermez bu ay test dedi yaptırtmadı. Belki geçen ay da bunun yüzünden düşük çıkmıştır diye endişe ettim şimdi. Veee yasak kelimeyi söyledim, negatif cümleler kelimeler kullanmicaktık benim beyne reset lazım
Canım doktorların fsh yüksekliğine takılma nedenleri şu: "vücudun kendi ürettiği fsh bile yetmemiş çok salgılamış beyin buna rağmen folikül geliştirmemiş, bizim vereceğimiz fsh da etkilemiyecek bu ay bu gelişimi demek ki bu yüzden bu ay tedavi etmeyelim boş yere bunu"
Ben geçen hafta dev kavanozu bitirmişim
Canım ben sipariş verdim geçen yaz, şu ünlü r ile başlayandan, 1 ayı zor ettim, biraz tatsız tuzsuz geliyo yemekler, hatta son günler yiyemedim kimin sevdiği yemek gelmişse ona gönderdim işyerinde falan. Bende bi işe yaramadı lezzet problemi olduğu için, senin isteyeceğin firmanın yemekleri lezzetli gelirse orasını bilemem. Çok heves etmiştim ama bende hayal kırıklığı oldu. Karataydan şaşmamak lazım kilo vermek istiyosak en doğrusu o bence.
Yok lafın gelişi dedim tadsız tuzsuz diye tuzu falan var tabiAyy ben de o r ile başlayan firmadan sipariş etcektim etmeyim o zaman tuz aramam ben yemekte ama tabi lezzet önemli.. Sorun sadece tuzsa onu hallederim ama hastane yemeği gibi saman tadı varsa o iş zorBak yıkıldım şu an o zaman 15 gün falan deniyim en kötü 15 gün dayanırım :) çünkü ben öyle karatay diyeti falan yapamıyorum işyerinde sıkıntı yaşıyorum.. Evde de öyle tüm amanımı diyet yemekler hazırlayarak geçiremiyorum bikaç gün sonra bi işim oluyo bozmak zorunda kalıyorum diyet yapma özürlüyüm ondan bu yola girmek isteyişim zahmetsiz diye :)
beni dr beni tedaviye başlattığında fsh baktırmamıştı, bir ay önceki değerim 16 idi, ultrason görünümünü beğenmiAma tatlim folikul oluşumu için dusmeli, yumi gelişimi için yukselmeli diyorlar, bana da mantıklı geliyor. Yoksa neden tüm Dr lar yüksek FSH A takilsinlar ki?
Aynen öyle canım, dün fsh e2 bakılmayacak mı dedim doktoruma, yok bu kist e2 salgılamış düşürmüştür fsh yı zaten, sağlıklı sonuç vermez bu ay test dedi yaptırtmadı. Belki geçen ay da bunun yüzünden düşük çıkmıştır diye endişe ettim şimdi. Veee yasak kelimeyi söyledim, negatif cümleler kelimeler kullanmicaktık benim beyne reset lazım
Canım doktorların fsh yüksekliğine takılma nedenleri şu: "vücudun kendi ürettiği fsh bile yetmemiş çok salgılamış beyin buna rağmen folikül geliştirmemiş, bizim vereceğimiz fsh da etkilemiyecek bu ay bu gelişimi demek ki bu yüzden bu ay tedavi etmeyelim boş yere bunu"
Ben geçen hafta dev kavanozu bitirmişim
Canım ben sipariş verdim geçen yaz, şu ünlü r ile başlayandan, 1 ayı zor ettim, biraz tatsız tuzsuz geliyo yemekler, hatta son günler yiyemedim kimin sevdiği yemek gelmişse ona gönderdim işyerinde falan. Bende bi işe yaramadı lezzet problemi olduğu için, senin isteyeceğin firmanın yemekleri lezzetli gelirse orasını bilemem. Çok heves etmiştim ama bende hayal kırıklığı oldu. Karataydan şaşmamak lazım kilo vermek istiyosak en doğrusu o bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?