monte sana hak verıyorum kesınlıkle ama sızler bızden daha eskı bu sayfadasınız,sızler bıcok seyı konustunuz belkı de ama bızler daha yenıyız,herkes ne yapmıs,ne yemıs merak edıyoruz. mesela ben sabah yazı yazdım,kımse bu durumu yasamamıs sanırım,kımse cevap yazmamıs,bulamadım,aynı durumu yasayan olmus mu,merak ettım.herkes kendıne gore haklı:) belkı sız de ılk gırdıgınız de cevap verecek bırılerını aramıssınızdır:) tabıkı zorlama yok,bunlar ıcten gelerek yazılacak cevaplardır.yanlıs anlama,bunları genel yazdım:)Ben de tatlimzorunluluk olmamalı hiç bir şey de, bazen topik bile strese sokabiliyor, o sebeple rahat olalım
Haklisin canim, gordukce , bildiğim bir konuysa mümkün olduğunca yanıtlamaya çalışıyorum. Zaten topikteki herkes de bildiği kadarıyla defalarca yazıyor aynı şeyleri, bundan şikayetçi değilim, sadece biraz daha rahat olmamiz gerektiğini düşünüyorum, amacımız zaten konu ile ilgili bilgi alış verişinde bulunmakmonte sana hak verıyorum kesınlıkle ama sızler bızden daha eskı bu sayfadasınız,sızler bıcok seyı konustunuz belkı de ama bızler daha yenıyız,herkes ne yapmıs,ne yemıs merak edıyoruz. mesela ben sabah yazı yazdım,kımse bu durumu yasamamıs sanırım,kımse cevap yazmamıs,bulamadım,aynı durumu yasayan olmus mu,merak ettım.herkes kendıne gore haklı:) belkı sız de ılk gırdıgınız de cevap verecek bırılerını aramıssınızdır:) tabıkı zorlama yok,bunlar ıcten gelerek yazılacak cevaplardır.yanlıs anlama,bunları genel yazdım:)
Hiç bilmiyorum ki canim. Aşılama yapmak için bile tsh in 2.5 altında olması gerekiyor diye okudum geçen. Umarım bi sıkıntı yaşamaz arkadaşın.bende bişey sorayım o bahsettiğim arkadaşım vardı ya şuan hamile olan 8 ay önce guatr ameliyatı olmuştu geçen hafta tahili yaptırdı sonuçları çok kötü çıkmış tsh 90.43 normali en fazla 4.20 olması lazım yazıyordu bu kadar yüksek tsh ile nasıl hamile kaldı ne yapacak bilen varmı
İşte tam bana uygun olmayan bir diyetTatlim karatayda liste yok yapılabilecek en keyifli diyettir karatay. Meyve, ekmek ve tatlı hayattan çıkarılır, bol salata, balık,et,tavuk hayata sokulur, 2 öğün yenir, mümkünse 5 km yurunur, değilse de sıkıntı yok, 2 öğün arası 5 saat falan aç kalmak gerekir. Ben daha önce inanılmaz kilo verdim karatayla ve AC kalmadan. Su andada karatay yapıyorum. Akşam 6 dan sonra sadece su ve ayran, bir lokma dahi ağıza atılmayacak. Leptin hormonu zayıflatan hormon 4 saat mide boş kaldıktan sonra salgilaniyor. Uykuda zayifliyorsun. Ben karatayla 2 ayda 16 kg vermiştim.bizzat denedim.tavsiye ederim. Ve hiç aç kalmiyorsun. Mesela dün akşam yediğim salata sanırım 4 kişilik aile için falandi yanında da ızgara piliç. Hem tokum hem de kilo veriyorum. Bence bi incele derim.
Canımcım çok acil endokrin uzmanı görmeli mutlaka düşürücü ilaç kullanmalı Allah korusun tsh özellikle bebeklerde zeka ve büyüme ile ilgili...bende bişey sorayım o bahsettiğim arkadaşım vardı ya şuan hamile olan 8 ay önce guatr ameliyatı olmuştu geçen hafta tahili yaptırdı sonuçları çok kötü çıkmış tsh 90.43 normali en fazla 4.20 olması lazım yazıyordu bu kadar yüksek tsh ile nasıl hamile kaldı ne yapacak bilen varmı
Anladım canım bunun tıbbi bir açıklaması var mı? Karatayda zaten hepsi giriyor vücuda. Sebzeler mesela, karbonhidrat tır, iyi huylu karbonhidratlardir, ayrıca bulgur, kısır vs yenilebiliyor. Ama tabiki kendini en iyi sen biliyorsun. Nasıl mutsuz almayacaksan onu uygulamalısin. Diyet asla mutsuz etmemeli. Kontrollü beslenerek verebilirsin, zaten maşallah fıstık gibisin bebisim, hiç verme bile benceİşte tam bana uygun olmayan bir diyethipoglisemi hastasıyım ekmek meyve ve tatlıyı hiç almazsam üçüncü gün hastanelik olurum :) Benim dengeli ve tek yönlü olmayan diyetler yapmam lazım karbonhidrat ve şeker de dahil az da olsa bünyeye girmezse benim için tehlikeli canım malesef bana uygun değil
ayy canım sağol çok tatlısın o senin fıstıklığın :) Hipoglisemi düşük şeker tatlım tip2 şekerin sınırındayımAnladım canım bunun tıbbi bir açıklaması var mı? Karatayda zaten hepsi giriyor vücuda. Sebzeler mesela, karbonhidrat tır, iyi huylu karbonhidratlardir, ayrıca bulgur, kısır vs yenilebiliyor. Ama tabiki kendini en iyi sen biliyorsun. Nasıl mutsuz almayacaksan onu uygulamalısin. Diyet asla mutsuz etmemeli. Kontrollü beslenerek verebilirsin, zaten maşallah fıstık gibisin bebisim, hiç verme bile bence
ara kanama olmuş olabilir dediği gibi kistte olabilir kisti atıyor olabilirsin...bende olmadı bu durum...ama işte hepimizin başına çeşit çeşit çeşit şey geliyor. rahim temizlensinki en kaliteli yumilerle devam et yoluna inşallahgunaydın arkadaslar,17 martta adetım bıttı,23 martta yenıden kanama basladı,kanamanın basladıgı gun yumurta takıbım vardı,doktor bunun "kırılma kanaması" oldugunu soyledı,ıcerdekı dokuntuler olabılırmıs,yumurtlamaya yakın zamanda da olurmus,ılac vermedı,bıter sandım ama aynı adet kanaması gıbı devam edıyor.ılk defa boyle bısey yasadım,sogan kuru mu yaptı acaba, baska farklı bısey tuketmedım.napsam bılemedım.zaten fsh la savasıyoruz,bır de bu rahım sorunlarıbu zorluklar ne zaman bıter hazırlanıyorruz maddı ve psıkolojık olarak,sonra pat dıye bısey cıkıyor.
Anladım bebeğim, aman Allah korusun. Belki bi diyetisyen listesi sorununu çözer, diyetisyenler alışkanlığına ve rahatsızlıklarına gore yazıyor ya listeyi, o da bir çözüm olabilir takildiysan kilona,ama dediğim gibi hiç ihtiyacın yok, önümüz yaz, yazın zaten ter olarak atıyoruz kilolarıayy canım sağol çok tatlısın o senin fıstıklığın :) Hipoglisemi düşük şeker tatlım tip2 şekerin sınırındayımbenim zaten aslında hep diyet şeklinde beslenmem lazım Ama diyetlerde özellik 0 karbonhidrat ve 0 şekerli, ve öğün araları 2-3 saatten uzun olan diyetlerde ağır hipoglisemi atağı geçiriyorum bayılmaya kadar gidiyo durumum Tedavimde yine şekerle oluyo yanımda sürekli şeker falan taşıyorum hatta kısacası şekere ya da karbonhidrata resmen bağımlıyım meyve karbonhidrat ve şekeri hayatından çıkarıyosun karatayda diyince ben hiç yok zannettim ölürüm direk ben o şekilde bi de o 5 saat aç kalma işi de hastalığımın en büyük düşmanı
İnşallah canım bakalım bi duruma göre karar vercem artıkAnladım bebeğim, aman Allah korusun. Belki bi diyetisyen listesi sorununu çözer, diyetisyenler alışkanlığına ve rahatsızlıklarına gore yazıyor ya listeyi, o da bir çözüm olabilir takildiysan kilona,ama dediğim gibi hiç ihtiyacın yok, önümüz yaz, yazın zaten ter olarak atıyoruz kiloları
kesınlıkle haklısın,rahatlık cok onemlı. sagol canım hep cevaplıyosun,bılıyorum:) baska seylerden bahsetmek kafa dagıtıyor gercekten.Haklisin canim, gordukce , bildiğim bir konuysa mümkün olduğunca yanıtlamaya çalışıyorum. Zaten topikteki herkes de bildiği kadarıyla defalarca yazıyor aynı şeyleri, bundan şikayetçi değilim, sadece biraz daha rahat olmamiz gerektiğini düşünüyorum, amacımız zaten konu ile ilgili bilgi alış verişinde bulunmak
ınnsallah kıst gıdıyodurcanım yaara kanama olmuş olabilir dediği gibi kistte olabilir kisti atıyor olabilirsin...bende olmadı bu durum...ama işte hepimizin başına çeşit çeşit çeşit şey geliyor. rahim temizlensinki en kaliteli yumilerle devam et yoluna inşallah
Kafaya taktikca daha da dive gidiyorum sanki, hiç bir şey yokken FSH çıktı, yine her şey normal derken rahim filmi, ardından miyom ve histeroskopi ile miyom ameliyatı, üstüne 2 kimyasal gebelik, bu ay da aşılama var, girdap gibi vallahi bi girdim içine dibe doğru batmaktayim, bunalıyorum ister istemez, biliyorum ki hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, zaten yeterince bunaliyoruz, burada barı azıcık kafa dağıtıp motive olalım...hep aynı konuları yazisinca saplantı oluyor gibi geliyor be canım...kesınlıkle haklısın,rahatlık cok onemlı. sagol canım hep cevaplıyosun,bılıyorum:) baska seylerden bahsetmek kafa dagıtıyor gercekten.
su yazdıklarının aynısını yasadım,senı cok ıyı anlıyorum.3.tup tedavıme baslayacagım,dıbe vurmaları yasadım ama ben hepımızın basaracagına ınanıyorum. gecenlerde sınemaya gıttık,her sey asktan fılmıne gıttık,eglencelı bır fılm,tavsıye ederım.fılmde bır cumle vardı: dıbe vurduysan,gıdecegın tek yer yukarısıdır.Kafaya taktikca daha da dive gidiyorum sanki, hiç bir şey yokken FSH çıktı, yine her şey normal derken rahim filmi, ardından miyom ve histeroskopi ile miyom ameliyatı, üstüne 2 kimyasal gebelik, bu ay da aşılama var, girdap gibi vallahi bi girdim içine dibe doğru batmaktayim, bunalıyorum ister istemez, biliyorum ki hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, zaten yeterince bunaliyoruz, burada barı azıcık kafa dağıtıp motive olalım...hep aynı konuları yazisinca saplantı oluyor gibi geliyor be canım...
Tatlim ben henüz menopozluk durumda olduğumu düşünüp kabullenmedigim ve Dr umda bu konuda beni desteklediği için bu konuda konuşacak bir şey gormuyorum. Dolayısı ile menopoz yok, konu da yokArkadaşlar bunu ailenizle paylaştınız mı? ben anneme söyleyemiyorum ve rol yapıyorum resmen.. ona söylemeli miyim? söylersem belki büyük destekçim olacak ve rahatlayacağım, ama belki de depresyonu daha da artacak, benden daha fazla üzülecek.. sizler ne yaptınız? eşim ve en yakın arkadaşım haricinde kimseye söylemedim erken menopozluk durumumu..
Arkadaşlar bunu ailenizle paylaştınız mı? ben anneme söyleyemiyorum ve rol yapıyorum resmen.. ona söylemeli miyim? söylersem belki büyük destekçim olacak ve rahatlayacağım, ama belki de depresyonu daha da artacak, benden daha fazla üzülecek.. sizler ne yaptınız? eşim ve en yakın arkadaşım haricinde kimseye söylemedim erken menopozluk durumumu..
Canim menopoz için aylarca adet düzensizliği adet gorememe vs olması gerekiyor. Hemen menopoza gidiyorum diye kabullenme, yok öyle bir şey, lütfen bunu yapma kendine. Her şey beyinde bitiyor, unut menopozuArkadaşlar bunu ailenizle paylaştınız mı? ben anneme söyleyemiyorum ve rol yapıyorum resmen.. ona söylemeli miyim? söylersem belki büyük destekçim olacak ve rahatlayacağım, ama belki de depresyonu daha da artacak, benden daha fazla üzülecek.. sizler ne yaptınız? eşim ve en yakın arkadaşım haricinde kimseye söylemedim erken menopozluk durumumu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?