- 20 Haziran 2010
- 459
- 554
- 303
Canım kendini bu kadar üzmen hormonları daha da olumsuz etkilecektir. Lütfen kafanı rahatlatmaya çalış sonuçta her şey rabbimden o ol derse olur... Benim doktorum yumurtaların pörsümüş dediği ay hamile kaldım ben. Iki ay sonrasına tüp bebek planlari yapıyorduk. Annene söylemek seni rahatlatacaksa söyle. Ama bu sefer her muhabbet o konuya baglanacaksa soyleme bence.
Canim menopoz için aylarca adet düzensizliği adet gorememe vs olması gerekiyor. Hemen menopoza gidiyorum diye kabullenme, yok öyle bir şey, lütfen bunu yapma kendine. Her şey beyinde bitiyor, unut menopozu
Seni çok iyi anlıyorum tatlim, benim yanımda ben gibi tecrübeli biri yoktu ne yazıkki, sadece bir kaç saat ağlayıp gozyasimi silip, durumu hemen reddettim.asla hamile kalamazsin dedi Dr, 5 aydır korunmuyorum, 2 kere hamilelik yaşadım, moralini yüksek tutmayı başardıgim için. O sebeple rahat ol lütfen gelecek bebisin, inan banapeki canım öyle yapacağım, ben daha ilk günlerin şokundayım atlatacağıma inanıyorum sizler gibi.
Doğru söylüyorsun canım bu kadar üzülmemek lazım ama işte bazen kendine anlatamıyor insan bunu..
Bir yandan doktorun bu kadar net konuşması daha iyi oldu diyorum, neyle savaşacağımı biliyorum..
Anneme söylememeye karar verdim, bu savaşı eşimle atlatacağım inşallah.
senin de hayırlısı olsun, inşallah bebeğini sağlıklı şekilde kucağına alırsın canım..
Tatlim kasım ayında aşılama yaptirmissin sanırım, kasımda her şey düzgün muydu FSH? Yumurta sayısı falan? 4 ayda mi değişti degerlerin ? Kaç aşılama yaptirdin?peki canım öyle yapacağım, ben daha ilk günlerin şokundayım atlatacağıma inanıyorum sizler gibi.
selam, benim annemde panik atak hastası..ancak ilk andan itibaren paylaştım ve hep olacak olacak diye beni en çok destekleyen kişi, elbette üzülüyor ama biz üzüldüğümüz için üzülüyorlar..ben tedavi olurkende onu çok dahil etmemeye çalışıyorum..işin iyi yanlarını falan söylüyorum...biz kayınvalidemlerede söyledik..sağolsunlar hiç sormazlar,eşim arada sırada tedavi hakkında bilgi veriyor..takdiri ilahi diyorlar...üzmezler Allah razı olsun...insanın üsütnden büyük yük kalkıyor...çünkü söylemeden hani artık olsa falan diye iyi niyetle söylüyorlardı ama şimdi asla...Arkadaşlar bunu ailenizle paylaştınız mı? ben anneme söyleyemiyorum ve rol yapıyorum resmen.. ona söylemeli miyim? söylersem belki büyük destekçim olacak ve rahatlayacağım, ama belki de depresyonu daha da artacak, benden daha fazla üzülecek.. sizler ne yaptınız? eşim ve en yakın arkadaşım haricinde kimseye söylemedim erken menopozluk durumumu..
Tatlim kasım ayında aşılama yaptirmissin sanırım, kasımda her şey düzgün muydu FSH? Yumurta sayısı falan? 4 ayda mi değişti degerlerin ? Kaç aşılama yaptirdin?
ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.. anneden öte insana daha yakın biri olamaz canm....katılıyorum.. bende herşeyimi annemle paylaşırım....Ben anneme soyledim. Bir de erkek kardesime. Kardesim doktor oldugu icin soyledim. Calistigi hastanede rapor cikarttik cunku. Esimin tarafindan kimse bilmiyyor. Benim taraftan da sadece annem ve kardesim. Destek acisindan bence onemli anne . Valla annem benden daha cok arastirip okuyor. Sunu da incele buna da bak diyor. Benim en iyi arkadasim annem. O yuzden ben iyiki soylemisim diyorum. Ama herkesin sartlari farkli. Annen saglik avisindan rahatsizsa veya cok kafaya takacak bir insansa soylemeyebilinir. Ama ben herkese soyleme taraftari degilim,bjnu soyleyebilirim.
günaydın canım hayırlısıyla sağlıkla büyüsün inşallahselam kizlar hayirli cumalar biz dun bebisi gormeye gittik karnimdan bakti golgelenme var ama pek belli degil emin okalim dis gebelik filan olmasin dei alttan ultrasyonla bakti bebisi gorduk cok sukur
günaydın canım regl oldum maalesefcanım merhaba nasılsın adet oldunmu olmadıysan test yaptınmı
günaydın canım bende de hipoglisemi var, insülin direncini kırıyor bu diyet, aksine şeker almazsan vücuduna insülin salgınlanmıyor, tekrar şekere ihtiyacın olmuyor, en iyi dönemimdi şeker açısından bu diyet ama sıkıldım bir de bizim evde baklavayı nutellayı saolsun hiç eksik etmeyen bir koca var sen diyet yaparsın o alır da alırİşte tam bana uygun olmayan bir diyethipoglisemi hastasıyım ekmek meyve ve tatlıyı hiç almazsam üçüncü gün hastanelik olurum :) Benim dengeli ve tek yönlü olmayan diyetler yapmam lazım karbonhidrat ve şeker de dahil az da olsa bünyeye girmezse benim için tehlikeli canım malesef bana uygun değil
Yaşınız kaç, amh kaçmış o zaman, şimdi ki fsh kaç çıktı?Canım o kadar tecrübesiz bir yermiş ki hiiç bir tahlil istemeyip, ağustos ayındaki tahlillerime ve rahim filmime benim isteğimle yüzeysel olarak baktı ve aşılama yapıldı. Yeni farkettim de 7 ay önce benim fsh değerim 4 iken, amh değerim de çok düşük çıkmış ( amh değeri de yumurta rezervini gösteren bir hormon ve onun da fsh'ın tersine yüksek çıkması gerekiyor) zaten sınırdaymış sonra iyice ilerlemiş.. Değerler de zaten bunu gösteriyor, çok vakıt kaybetmişim, Yeni doktor beni boşuna korkutmadı belki ben hala "ben de sorun yok" diye ağırdan alacaktım. Şimdi hemen hızlıca aksiyon almaya başladık..
niheheheheh kaçmadım ki burdayım kiiiiiGunaydinlarrr canlar, nasılsınız? Acayip halsizim 2 gundur yataktan kalkamıyorum. Sabah 5 te uyanıp bi kalkiyorum sonra saat 9 dan sonra ölü gibiyim hep yatayim istiyorumcyclonun bitmesine 3 gün kaldı sanırım 1 hafta içinde reglim gelir. Bu ay da tutturamadik diye düşünüyorum, bana aşılama yolları görünecek. Adetin 14. Günü eşimin ağır gribi sebebiyle ilişkiyi bıraktım. fshe2 cnm biz de siz gibi, biraz tembeliz bu hususta melisyasemen tatlim kolaylıklar dilerim canım, zor bir süreç ama başarıyla atlatacaksin umarım amayaa çim, ceee deyip kacmissin, özlüyoruz seniii vallahi bende hamis kalıp su durumumla herkese motive olayim isterdim ama olmayacak sanırım, kısmet artık...
Hahahaaaa, deli yahu! İyi misin bakiiim, nasıl gidiyor ?niheheheheh kaçmadım ki burdayım kiiiii
çocuun sevişgenlikle alakası olaydı benim 9 doğurmam gerekirdiii
yaniiiii takdir-i ilahi......
6 ay boyunca ayda sadece bir defa çalışma yapıp doktora gitmiştim, doktor gülmüştü bana en az haftada iki olmalı demişti (bizde biliyoruz da olmuyor hani), daha sonra ovü testini iki üç defa yapıp önceki gebeliklere güvenerekten 15, 16. günler gibi çalışma yapıyorduk. Ama artık ne eski düzen var, ne eski stressiz günlerim var, ne de ben 28 - 30 yaşlarındayım, belki hani bir umut doğal yoldan olur diye denemediğim birşey kalmasın dedim tüm duyduklarımı yaptım, bir sürü takviye aldım, ama stresi yenemedim ve ilişkiyi arttıramadım... şimdilerde diyorum ki artık düzenim yok belki yumurtlama günlerim de değişti ama yakalamanın yolu da sık çalışma...niheheheheh kaçmadım ki burdayım kiiiii
çocuun sevişgenlikle alakası olaydı benim 9 doğurmam gerekirdiii
yaniiiii takdir-i ilahi......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?