Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Sanki engel olur gibi düşündüm tatlim ben. Kanama ile atılır gibi geliyor dollense bile.

ayyyy rasta mıııı gerçekten çok iyi... ya boyaya cesaretim yok...birde düzensiz bir yaşamım var...akşama makyajı zor silip yatıyorum..haftasonun git geller falan uzun zamandır kendime vakit ayıramadım...yaptırırcam ama güzel bişiler :)))hiç olmazsa uzuzn zamandır yaptırmadım bir manikür pedikür olayına gireyim...tırnaklarım isyanda...

canımcım evet e2 yükselip fsh ı baskılamış...bende mesela kist var muhtemelen e2 yüksek bende tedavi olamayacağım baktırmadım. bu ay tek derdim regli olmak ve şu kistten kurutulmak.
daha önce amh bakılmışmıydı ve kaçtı...canımcım regli olmaya devam edeceksin inşallah..reglin öyle hemen kesilmez...bu uzun zaman alır.
bir kere iyi bir infertilite uzmanıyla görüş ve yola onunla devam et.normal kadın doğumcular bizi hemen olmaz falan diyip başlarından savıyorlar..canımızı sıkmalarıda cabası.sen reglin 2. ya da 3. günü tüm hormon testlerini yaptır mutlaka. usg de önemli.

Kızlar şaka gibi, şimdi yaptım ovulasyon testini, sırf meraktan. Bu ay hep böyle oldu. Neden dersiniz?
Canım cyclo dan şüphelenmeye başladım. Benim de aynısı oluyo ya ayda 2 kez yumurtluyorum ben de ya da bu ilaçlar yapıyo. Zaten adetin 2.günü 3.5 luk kistin diğer tarafında 18 ve 14 mm iki folikül vardı. Geçen ay da böyleydi büyükler çatlarken minikler büyüyo ayda 2 kez yaşanıyo aynı döngü sanki. Adetin 2.günü folikül sayımında belli olur senin de varsa böyle bi durum.

Bence de ilaçtan tatlim, ovulasyon u etkilemez yazıyor içinde ama tüm ay t pozitifti benim. Saçma oldu bu ay

Sanki engel olur gibi düşündüm tatlim ben. Kanama ile atılır gibi geliyor dollense bile.
canımcım üstüne görenleri düşün..benim yengem tam 11 gün regli olmuş gebeyken...olacağı varsa oluyor yani tıbben olmaz diye bir şey yok...ama ovulasyonda hala yumurtluyor çıkması da çok ilginç.cyclo danda olabilir galiba moyaalitu nun dediği gibi

Tüm ay böyle çıktı testler bakalım artık bekleyip göreceğiz tatlim

Bence de ilaçtan tatlim, ovulasyon u etkilemez yazıyor içinde ama tüm ay t pozitifti benim. Saçma oldu bu ay
Benim de hep pozitif çıkıyor demiştim de doktor lh yüksek seyredebilir bu yaşlarda demişti işte. Hemşire olmaz öyle şey bozuktur o test demişti iyice aklım karışmıştı. Kist gitsin diye östrojen bandı verdikleri ekim ayında delirdim artık hatta, adet bitiminin 10 gün sonrası lh pozitifi görünce bandı yapıştırın yazıyodu verdikleri formda. Adet olamadım o ay, teste başlayın o zaman dediler ilk yaptığım gün pozitif çıktı zaten. 4 kez bant yapıştırdım sonra iyice bozuldu bütün dengem kabus gibi bi aydı. Lh testi yapmaktan nefret ediyorum bunun için

Canim adetim bittikten 6 gun sonra basladi bu kanama. Baslarda bazi koyu renkti.sonra kirmizi geldi.sonra tekrar kahverengiye dondu. 6 gun aralikla tekrar adet olmam herhalde diye dusunuyorum.
Pazartesi fırça yemeyi göze alarak doktora soylerim soğan kürü yaptim diye:)

benimde aynı şekilde ilk başta kahverengi kan geldi. sonra ara ara rengi kırmızıya döndü. canım soğan kürüne başladığımın 10. gününde kanamam yoğunlaştı. adet kanamasına çevirmişti. dr gittim. kanamamı ve soğan kürü uyguladığımı söyledim. fırça yemeye kendimi hazırlamıştım. hiçbirşey demedi. inşallah sende fırça yemezsin.

benim lh tedavinin sonunda aşırı yükselip yumurtaları bozdu ya

Aman aman, benim yumileri de bozmuş olmasın sakın
Canım sanmıyorum, ama lh galiba bizim için en önemli olan değer sanki. Lh yükselip folikülü çatlatıyo ve yumurta tüplere atılıyo çatlayınca. Lh doğru yükselip çatlatmazsa da folikül kisti oluyo gibi görünüyo. Belki de folikül boş olduğu için oluyodur kist bilemiyorum ayrıntısını. Pms nin en deli günü zaten lh ın pik yaptığı gün, adetten önce bi delirme günü yaşarız hani, biri canım dese canın çıksın diyo gibi gelir o gün boş yere sinir harbi yaşarım, eskiden düzenli olurdu o gün. Aylardır olmuyo bende, lh düzensizliğini en çok ondan anlıyorum.
Gerçi 2 kez çatlatma iğnesi oldum olduğum günler de delirmiştim aynen eskisi gibi :)

yapmasam mı soğan kürü o zaman bir dahaki regli de tüp bebek startı verebilirim kendimi alıştırdım nihayet tüp fikrine, hulusi beye gitmek istiyorum ama fsh 11 in altında başlamıyor dedin ya, en iyisi 2. gün kan tahlilimi almadan kimseye gitmeyeyim, artık randevu işleri de kısmete kalır:)

canım bende şöyle birşey oldu, 35 yaşına girdikten sonra reglim yarı yarıya miktar ve gün olarak azaldı, sonra isteksizlik başladı, öncesinde de çok çalışma yoktu ama istek vardı, bu isteksizliğe kuruluk, acı vb şikayetler eklendi, ve eşim bu arada ikinci çocuk için start vermişti, 8 ay boyunca ayda sadece bir defa çalışma yapıp olmayınca aaa noluyo ki diyerek doktora gittim... farkındalığım zayıf benim...

e2 fsh ı baskılıyor diyor doktorlar, ancak e2 genellikle pko lularda ve kist lerde yüksek çıkıyor diye biliyorum.

35 yaş gerçekten önemliymiş. Şimdi düşününce benim de 2-3 yıldır özellikle vardı benzer şikayetler, isteksizlik, kuruluk, miktar azalması. Hiç uyarmadı ki doktor bu belirtiler için beni. İş dönüp dolaşıp bilgi eksikliğine geliyo, az kaldı yakında Bakırköye eski hastaneme gidip eski proofessör doktorumu dövebilirim haberlerde izlersiniz artık beni :)

bende devlet hastanesine gittim ilk başlarda 4 asistandan 2 si o ilgiliydi ve bana açıklama yapmışlardı, sonra uzman hekimden telefonla randevu alarak gittim, amh falan istedi ama ultrason bakmadı ya var mı böyle birşey, amh 1 in altında çıkarsa direk tüp bebek zaten dedi... sonra özel birdoktora gittim, sadece 2 dk ultrasonla hemen tüp başlattı, çok yoğun ama muayene ücreti de yüksek en azından daha çok zaman ayrılmalıydı bana, bir de benim gittiğim yerde internetten başvurup hiç muayene ücreti ödemeyenler varmış, ya da muayene ücretini tedavi ücretinden düşürtenler, beni apar topar başlattılar, biraz konuşsa hazır olmadığımı anlardı, bir iki aya hazır olurdum zaten....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…