Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Pıhtılaşmaya ne kadar odediniz canim kişi başı? Benden de isteyebilir onu
Devlet hastanesinde yaptirdik canim pihtilasmayi.Para vermedik.

Kromozom analizi devlet hastanesinde 2.5 ayda cikiyormus. pazartesi istanbula doktora gidecegimiz ve 2.5 ay Uzun bir sure oldugu icin kromozomu disarda yaptirmistik. Ama pihtilasma kromozomdan daha ucuz diye biliyorum.

Canım özelde kromozom 200 dü pıhtılaşma 1500-2000 civarı kapsamına göre değişiyo hiç ucuz değil :)

Canım özelde kromozom 200 dü pıhtılaşma 1500-2000 civarı kapsamına göre değişiyo hiç ucuz değil :)
Tup bebek tedavimi yaptirdigim merkez 300 lira demisti pihtilasma +kromozoma (1 kisi). Sonra ben arayip sadece kromoZomu sorunca 250 dedi. Digeri de demekki 50 lira dedim. Ama tabi fiyatlar merkeze gore farkli olabilir canim.
Ben tedavi gordugum yerde yaptirmadim kromozomu. 400 tl odedik esim ve benim icin.
En iyisi devlet hastanesi veya universite.ucret vermiyoruz. Sonucta tedaviler pahali. Ama iste devlette cok bekliyoruz.bursadaki universite 2.5 ay dedi kromozoma. Cerrahpasayi arayim dedim. 6 ay dedi:))
Eger hemen tedaviye baslanmayacaksa beklenebilir universite.

1500-2000 demissin canim. 150-200 mu diyecektin:)

Acaba farklı bi testten mi bahsediyoruz, benim dediğim pıhtılaşma trombofili paneli diye geçen bişey. Trombofili paneli(Faktör V, Faktör II ve MTHFR mutasyonu)
4-5 tüp kan verdim bunun için.
Evet 1500-2000

Kromozom için bizden 2 ser tüp kan aldılar. Her yerde farklı farklı mı bu iş? Çok garip

Acaba farklı bi testten mi bahsediyoruz, benim dediğim pıhtılaşma trombofili paneli diye geçen bişey. Trombofili paneli(Faktör V, Faktör II ve MTHFR mutasyonu)
Evet 1500-2000
Çok karışık hakkaten, her yer farklı mı ki? Aynı olması gerekmez mi uygulamanın?

Kızlar,güzeller.İşi aldım 6 Nisan 'da başlayacağım.3 mülakattan,tüm referansların aranmasından,zorlu bir süreç sonunda bugün aradılar.Benim için iyi olacak.Evde kurup durmaktan kurtulurum.Allah utandırmasın.Yarın hem benim doktora hem annemin doktoruna gideceğiz.Ben smear sonucunu göstereceğim,geneli negatif yazıyor bakalım sadece kısmi enfeksiyon demiş,onu soracağım,kötü birşey olmaz inşallah.Anneminde sonuçlarını alacağız.Umarım şu an ki sağlık durumum işime engel olmaz.

Evet 1500-2000
Bizden tek tup kan aldilar canim.
Pihtilasma dedik ama farkli cesitler mi var acaba anlamadim.

Kromozom için de verdik ayrı. Çok tüp vardı sayıyı tam hatırlamıyorum canım, genetiks diye bi lab var burda doktorlar genelde oraya yönlendiriyorlar orda yaptırdık. Trombofili paneli adı, yukarda yazdığım karışık şeyler işte.

Çok karışık hakkaten, her yer farklı mı ki? Aynı olması gerekmez mi uygulamanın?
Canım çok çeşitleri türleri var. Genetik testler yapan lab. internet sitelerinde yazar. Bizim yaptırdığımız yerde şöyle yazıyo mesela:

TARAMA PANELLERİ
İNFERTİLİTE

Panel 1 (standart)

• Erkek
- Kromozom analizi
- Y kromozom mikrodelesyonu

• Kadın
- Kromozom analizi

Panel 2 (geniş)

• Erkek
- Kromozom analizi
- Y kromozom mikrodelesyonu
- Kistik fibrozis DNA analizi (36 mutasyon)

• Kadın
- Kromozom analizi

TEKRARLAYAN GEBELİK KAYIPLARI

Panel 1 (standart)

• Erkek
- Kromozom analizi
- Sperm FISH analizi

• Kadın
- Kromozom analizi
- Trombofili paneli(Faktör V, Faktör II ve MTHFR mutasyonu)

Panel 2 (geniş)

• Erkek
- Kromozom analizi
- Sperm FISH analizi

• Kadın
- Kromozom analizi
- Trombofili paneli (Faktör V, Faktör II ve MTHFR mutasyonu)

Panel 3 (geniş)

• Erkek
- Kromozom analizi
- Sperm FISH analizi
- Spinal Musküler Atrofi (Ekzon 7-8 delesyonları)
- Alfa Talasemi (delesyon ve duplikasyonlar)

• Kadın
- Kromozom analizi
- Trombofili paneli (Faktör V, Faktör II ve MTHFR mutasyonu)
- Spinal Musküler Atrofi (Ekzon 7-8 delesyonları)
- Alfa Talasemi (delesyon ve duplikasyonlar)

Tebrikler, umarım huzurla çalışacağın bi iş olur.

Günaydın tatlislarrrr hayırlı cumalar olsun hepimizeee güzel haberler alalım inşallah bugün günün kötü haberi benden gelsin, reglim geliyor, ağrısı, sızısı başladı bile kısmet değilmiş, bu ay da olmadı... Sağlık olsun, ne yapalım, vardır bunda da bi hayır

Gobe cim caniiim, hayırlı, uğurlu olsun yeni işin... Biliyordum işi alacağını, hiç tereddutum yoktu... Şans, bereket, bolluk getirsin inşallah... Dün akşam benim patron aradı, cumartesi goruselim mi dedi, ben de müsait olursam ararim dedim.hala sigorta cikisimi yapmamislar, aklı sıra ikna edip geri dondurecekler ama monte yemezz, evi sevdim ben, dönmeyeceğim. Bu arada hay benim şansıma!!!!, reglim bugün gelince pazartesi 4. Gün olacak, Dr 3. Gün gelmem önemli demişti, ne halt edecem ben yaa, hep aynı şey. 4. Gün olması çok farkeder mi sizce ? Offf bu bile sıkıntı yapmakta bakalım neler olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…