Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

hakkaten fsh 11 in altı olmadan başlamam diyen var, 16 ile başlatan var mesela

Kızlar kilo demişken ben 100 gr bile veremedim bugün 6. günüm bu işte bi terslik mi var acaba Kafamda deli sorular oysaki yemeklerimi görseniz gülersiniz bebek maması kadar bile yok Gerçi bünyem alıştı baş dönmelerim falan kalmadı ilk günler gibi sadece bazı güler sabah kahvaltısındaki kepek ekmeğin dışında hiç bi öğünde ekmek yok ondan sebep olabilir 3 gündür söylemesi ayıp tuvalete gidemiyodum bugün gidebildim ama yarın sabah tekrar tartılıcam Acaba bi kırılma noktası mı var bu kilo verme işinin ben henüz o noktaya ulaşamadım sanırım

Canım Ya az ve sık yemeye ben inanmıyorum, 1 hafta oldu en azından ödem atardin...ara öğün var mı bilmiyorum ama ara öğünlerle ben hiç kilo vermem mesela

Canım Ya az ve sık yemeye ben inanmıyorum, 1 hafta oldu en azından ödem atardin...ara öğün var mı bilmiyorum ama ara öğünlerle ben hiç kilo vermem mesela
Ara öğün var canım ama mesela 3 tane hurma yani öyle ciddi bi yemek gibi bişeyler değil.. bi de ben demiştimya hipoglisemiden sebep zaten öyle beslenmek zorundayım sağlığım açısından.. 3 saatten fazla aç kalmamam gerekiyo ama bi lokma bişey olsa yetiyo.. Ödem atmak bi kenarda dursun gittikçe karnım şişiyo çünkü tuvalete gidemedim

Kaç kalorilik olan paket geliyor canım?
Bol su iç, biz alkali damla kullandığımızda daha hızlı kilo vermiştik geçen yıl. Ondan da alabilirsin bak.

Karatay ara öğünlere karşı, günde 2 öğün beslenmeyi tavsiye ediyor, leptin hormonu aç kalınca salgılanıyor ara öğünler buna engel oluyor diyo. Acıkınca su için mide dolunca açlık hissi gider diyo. İşte tıpın çatışmalarından biri daha. Kime inanacağımızı şaşırıyoruz. Deneme yanılma yöntemiyle işe yarayanı öğrenmek zorunda kalıyoruz.

Kaç kalorilik olan paket geliyor canım?
Bol su iç, biz alkali damla kullandığımızda daha hızlı kilo vermiştik geçen yıl. Ondan da alabilirsin bak.
1100 kalorilik canım zaten daha azı yok benim boyuma göre zayıflamak için günlük 1400 kalori almam gerektiği yazıyo formda ben az bile alıyorum ama anlamadım niye böyle oldu Su da içiyorum günde en az 1 tane yeşil çay içiyorum ama

İnsülin direncini kırmanız lazım kilo vermek için diyo ya Karatay, acaba sende bu durum mu yaşanıyor diye düşündürdü bana.

Valla ben karatayın bazı söylediklerini çok saçma buluyorum.. Şimdi doktor bana 2 saatte bir bi lokma da olsa bişey ye derken ben 2 öğün beslenip öleyimmi yani

Valla ben karatayın bazı söylediklerini çok saçma buluyorum.. Şimdi doktor bana 2 saatte bir bi lokma da olsa bişey ye derken ben 2 öğün beslenip öleyimmi yani

Aynen işte bir hipoglisemik olarak zaten benim o kırılma noktam biraz sıkıntılı olabilir bilmiyorumki

İçgüdüsel olarak Karatay'a güveniyorum neden olduğunu bilmiyorum ama şimdi anne adayları ve hamileler için karatay diyeti kitabını okumaya başladım. Uygulamaya da niyetlendim deneyip görelim yapmadım demem en azından.

Bak ne buldum ben çok ilginç bişey demekki yanlış yapıyomuşuz

Hipoglisemi (şeker düşmesi) neden olur, nasıl iyileşir?

Ben (Okan) doktor değilim ama Karatay Diyeti’ni uygulayarak öğrendiğim sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şeker aniden neden düşer? Önce bu soruya yanıt vermek lazım. Şeker ani yükselirse aniden düşer. Örneğin sabah kahvaltısında bir dilim tam buğday ekmeğini yediğiniz zaman bir dilim tam buğday ekmeği bir çorba kaşığı şeker yemiş gibi hızlı bir şekilde şekerinizi yükseltiyor. Hızlıca yükselen bu şeker pik noktasına geldikten sonra hızlı bir şekilde düşmeye başlıyor. İşte buna hipoglisemi diyoruz.

Peki doktorlar ne yapıyor? Şekerin hızlı düşmeye başladığı bu noktada tekrar şekerinizi yükseltecek bir şeyler yemeyi salık veriyor. Böylece şeker yükseliyor düşüyor, yükseliyor düşüyor ve siz de şeker hastası olup ilaçlarınızı kullanarak yaşamaya devam ediyorsunuz. Buraya kadar bakınca teşhis de doğru tedavi de doğru görünüyor. Ama buradaki tedavi sizi iyileştirmeye yönelik değil ölmemenizi sağlamaya yönelik.

Peki nasıl olur da insan şeker hastalığından kurtulur ve bu hipoglisemi ataklarını yaşamaz? Benim yaşayarak öğrendiğim ve uyguladığım gibi Karatay Sağlıklı Beslenmesi ile… Karatay sağlıklı beslenmesini uyguladığınızda glisemik indeksi düşük gıdalarla beslendiğiniz için hiçbir zaman şekeriniz ani (hızlı) olarak yükselmez. Ani olarak yükselmeyen şeker de aniden düşmez ve hipoglisemi yaşamazsınız.

Babam şeker hastası olduğu için "şeker hastalığı genetiktir, ömür boyu şeker ilaçlarını içeceksin" dediler hem de endokrinolog anlı şanlı profesörler. Ben de her gün 7 adet şeker ilacı içerek ölmemek için yaşadım yıllarca. Ta ki Canan Karatay'ın kitabını okuyup uygulayana kadar. Artık şeker hastası değilim. Bütün ilaçlardan kurtuldum.

Hani ben ömür boyu bu şeker ilaçlarını içecektim? Hani şeker hastalığı genetik ti?

Genç doktorlara sesleniyorum. Lütfen bizlere ilaçlı bir hayatı değil ilaçsız bir yaşamı sağlamaya çalışın.

E olay bu zaten, ekmek ve meyve, şekerdir bunlari yersen sıkıntı var. Ayrıca sık yemek leptin hormonunu baskılar ve kilo verdiren leptin harekete geçemez... Canim 1100 kalorilik diyetler, diyetisyen diyeti gibi ayda 4 kg verdirir, ama zamana ihtiyacım var. Muhtemelen senin yemekci diyetisyen ile çalışıyor. Sabırlı olursan 1 ayda 4 kg gidecektir

Ay inşallah 4 kilo iyi yaa ben zaten 6 kilo vermek istiyorum 4 kilo canıma minnet ama 100 gr bile oynamadı tartı valla şüphelendim yani benim tartımı bozuk diye

vücut kendini korumaya alıyor diyorlar ya ondan mı oldu sende, yeşil çay içiyor musun hem antioksidan hem de bağırsakları çalıştırıyor

vücut kendini korumaya alıyor diyorlar ya ondan mı oldu sende, yeşil çay içiyor musun hem antioksidan hem de bağırsakları çalıştırıyor
içiyormuşsun sonra gördüm, karatay çok iyi ama rezervi az olanların meyve sebze kuruyemiş ile beslenmesi gerekiyor incir dersen karatay hiç önermiyor ama bize gerekli, incir, kuru üzüm yedikten sonra çok fena oluyorum

içiyorum canım en az 1 fincan içiyorum her gün ama dediğin gibi olabilir ben biraz bekliyim zaten çok zor kilo veren biriyim bi keresinde isveç diyeti yapmıştım ve tam tamına yapmıştım yani 13 gün herkes bu diyetle 8-10 kilo verirken ben 2 kilo vermiştim şaka gibi

Benim zaten prolaktinim yüksek olduğu için incir yiyemiyorum canım ama karatayda zaten fondık fıztık varmış bi kitabını alıp inceliyim ben onu hamileler için bile beslenme önerileri var kadının çok enteresan hiç bu kadar araştırmamıştım :)

glisemik sorunların gebeliğe engel olduğu yönünde bir sürü yazı var, sen agnucaston kullandın mı prolaktini yüksek olanlarda işe yaramış, karatay çok iyiydi ama nefsime yenik düştüm ben...

glisemik sorunların gebeliğe engel olduğu yönünde bir sürü yazı var, sen agnucaston kullandın mı prolaktini yüksek olanlarda işe yaramış, karatay çok iyiydi ama nefsime yenik düştüm ben...
Bilmemki ondan mı gebelik oluşmuyo canım ama öyle olsa önceden de oluşmazdı bu sorun bende uzun yıllardır var.. ilaç kullanmıyorum diyet aşamasındayım (hipoglisemi diyeti) kaldım çok ciddi ataklar geçirmiyorum genel olarak doktorların beslenme tavsiyelerine uyduğum için, ama bilmiyorum tabi o da olabilir.. prolaktini de en son kürtajımdan 3 ay sonra ölçtürmüştüm daha sonra bakmadı doktor ilaç da vermedi gebelik geçirdiğiniz için böyle zamanla düşer dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…