Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Canım çok doktor gezmiş biri olarak benim için en iyi doktor bana en güzel açıklamayı yapan, içimi rahatlatan stres yaşatmayan ve en önemlisi takibimi kendisi yapan doktordur.
Prof. Bülent Tıraşa gittim, ilk günden tepemde 6 doktor baktı çatalda, kendimi sirk maymunu gibi hissettim. Soru sormak ulaşmak nerdeyse imkansız süreçte, çok iyi süper bir doktor ama ben yapamam böyle diye düşündüm.

Prof. Mustafa Bahçeciye gideyim dedim, ilk görüşmeden sonra asistanı yapıyormuş takipleri, evet eminim o da çok iyi bir doktordur ama ben Mustafa Bey için gidicem o parayı vericem ne anladım o işten dedim vazgeçtim.

Prof. Semra Kahraman'a gideyim dedim, evet tüp bebek gurusu olmuş, ah nerde keşke hep takibimi yapabilseydi ama orda da aynı sistem ekip doktoru seçeceksiniz dediler o yapacakmış takipleri. Kararlar zaten ortak alınıyor diyorlar ama ben inanmıyorum. Her doktor kendi hastasına kendi bilgisini aktarıyor sonuçta muayenede. Kaldı ki ultrason yorumu da çok önemli bizim gibilerde. Hastane süper şu ana dek gördüğüm en sistemli düzenli güvenilir yerdi o açıdan, lab iyi diyorlar, yine de sorunlar yaşadım. Güven problemi doğunca kendi doktorumla devam etmeyi doğru buldum.

Benim doktorum prof değil şu an. Memorialda kendisine çok güvenerek ve severek seçtiğim doktoruma devam ediyorum hala. Şimdi başka bir hastanede. Maşallah huzurla devam ediyor sürecim, tabi bazen başka doktorlardan fikir alışverişi yapabilirim herhalde. Sürecim uzun çünkü, birinin görmediğini başkası görebilir bu herkesin faydasına olur.

Bu saydıklarım haricinde doktorlara da gittim, hepsi birbirinden iyi doktorlar ama başarı için önemli olan şu ki hasta ve doktorun karşılıklı beklentileri karşılayabilip uyum içinde süreci devam ettirebilmesi şart. Bence ünvandansa beğenilen güvenilen başarı oranı daha yüksek olan doktorlar daha çok tercih edilmeli. Tabi bu benim fikrim.

Prof. olmak Türkiye şartlarında malesef çok bişey ifade etmiyor benim gözümde. Onun için ünvanlara takılmadan, kendi ihtiyaçlarımızı gözönünde bulundurarak doktor seçmeliyiz. İşte konuştuk biraz önce ben bitkisel bişeyler yapmak istiyorsam dalga geçmemeli doktorum, istediğim an ulaşıp soru sorabilmeliyim, yaptığı şeyleri para için yapmadığına emin olabilmeliyim (neler okudum neler), sadece kendisi değil çalıştığı embriyolog da çok çok iyi tecrübeli modern olmalı, her yerde uygulanan yeni bir yöntemi ben denemek istersem bana bunu sunabilmeli, güncel gelişmelere hakim olmalı...vs vs

Ben bunları beklerken bekleme salonlarında karşılaştığım pek çok kadın ben doktoruma güvenirim o ne derse sorgulamadan araştırmadan dinler yaparım kafasındaydı (en mutlu ve kıskandığım grup), sonuçta iş dönüyor dolaşıyor beklentilere geliyor.

Canım kist o kadar akıntı yapmaz diye biliyorum. aksine kist olduğunda kuruluk olur. bence hamilelik olabilir. bir test yap derim.
Ah canım Allah razı olsun yüzümü güldürdün :) Keşkee nerde o günler, ben doğal yolla hamile kalırsam bu amh la, hepiniz kalırsınız zaten hiç üzülmeyin o zaman
Adetten önce yaptım test mucize olsun diye ama hep negatifti. Hiç sanmıyorum yine de senin güzel dileğin için eşime söyleyeyim alsın bu akşam bi daha yapayım. Bakarsınız milyonda bir görülen mucize olur

Son düzenleme:
canım çok teşekkürler uzun uzun pek güzel yazmışsın, önce iletişim hakkaten... şimdi başka dr a gitsem bunu bırakmak zorunda kalacağm yeni dr yeni tedavi şekli uygulamak isteyecek ilaç verecek kendi hastanesinde tetkik isteyecek, falan filan... ben dr umla mutlu mesut devam edeyim ne yapalım bulur elbet sebebi, adam ne yapsın, testleri istemiş elinde sonuç yok, neye göre konuşacak ki

Canım sana tavsiyem tatlı dille böyle inatlaş ve yapılabilecek tüm testleri erken erken yapmak istediğini, paranın önemli olmadığını zamanın önemli olduğunu düşündüğünü söyle. Nedense doktorlar belli bir sıralamaya göre istiyorlar bazı testleri. Ben bunu saçma buluyorum. En baştan ne varsa çıksın ona göre yapsınlar işte tedaviyi. Niye psikolojik olarak yıpranıp duralım. Evet para da önemli, imkanı olan var olmayan var ama hiçbir para negatif sonuç almış anne adayı psikolojisini karşılamaz bana göre.

Butun testlerin hepsini nasil yapacaklar ki ama en bastan. Belki yapilan o testlere gerek olmadan hamile kalacak bir hasta var.o hastaya bu testlerin hepsini yapmak da bir yük bence.
Ben de en basta bu dusuncedeydim. Ne var ne yok yapsinlar iste hepsini diye dusunuyordum ama oyle degilmis.
Basamak basamak ilerlemek gerekiyormus.

Ozele gitmeye gucu olmayip devlette ilk randevu icin aylarca bekleyen,tahlil sonucu icin aylarca bekleyen,tup bebege baslamak icin 1 yil bekleyenler var.kolay degil. Dedigin gibi negatif sonucu karsilayacak bisey yok.

Canım Montenin 3. ya da emin değilim 4. kimyasal gebeliği, artık bazı testler yapmanın zamanı zaten geldi. Bebek istiyorsak bişeylerden kısıp yapmak zorundayız pek çok testi yoksa ohoo daha çok zaman geçer, devlette de melek gibi iyi doktorlar var yardımcı oluyorlarmış hatta daha bile kolaya geliyor, onları bulmak ulaşmak araştırmak lazım imkan yoksa.

Ben ilk denemeden once bahsetmistim canim. Yanlis anlasilma oldu sanirim:)
Sabah ben de ayni seyi yazdim monteye test yaptirsan daha iyi diye.

Dr a şunuda mı yapsak yoksa böyle mi denesek dediğimiz anda adamlar çıldırıyor, direk tırnaklarını çıkarıyorlar....çünkü onların ihtisas alanına giriyoruz...çok karşılaştım bunlarla..en son hulusi hoca hem beni dinliyordu hemde fikrimi alıyordu..iyi dr özellikle bu konuda gerçekten büyük şans.

Benim tiroidlerime ara ara baktirmam lazim. yuksek cunku.Devlet hastanesinde doktora gittim. tiroidler ne durumda baktirayim diye. Doktor aynen sunu soyledi: ben siparis usulu calismiyorum.
Ve test yapmadi bana.ya orda kavga edecegim adamla sinirlerimi daha da bozacagim,ben de onu yapmam,ya da gidip baska bir doktora soyleycegim.
bazi doktorlar fazla bilen hasta sevmiyor.belki de doktorlarin cogu boyledir.cunku hastalar internette duydugu herseyi soruyor.bunu benim de yapmisligim vardir. Onlar da buna kiziyorlar. Orda okuyuo gidip bilmis tavirlarla sorulmasini istemiyorlar sanirim.
Herkes kendince hakli sonuc olarak.
Ben hasta olarak merak ettiklerimi sormak istiyorum hakliyim.
E adam ihtisas yapmis,en az 11 senesini vermis. Benden iyi mi bileceksin diyor.o kendine gore hakli.
Moyaailtu nun dedigi gibi beklentiler onemli.kimi hasta sadece dersini soyler.tek kelime sormadan cikar ve doktor ne derse uygular.kimi hasta var soru sorar.doktordan cikinca arastirir bakar. Doktorun verdigi ilac icine sinmedigi icin o ilaci kullanmayan insanlar var.
Bazen az bilmek daha cok mu mutlu eder ki diyorum:)
Bu isler zor isler kizlar:))

yalan yok böyle durumlarda sadece tahlil yaptıracaksam en tatlı dilimi kullanıyorum..haaa buna rağmen olmuyorsada aynen tahlili isteyecek başka dr a gidiyoruum..zaten devlet hastanelerinde bu işler çok ama çok zor.ha sonuç alan yok mu var olmazmı..ama ben devlet hastanesinden defalarca boyumun ölçüsünü aldım..kırıldım kavga ettim...sonuç bu düzen değişmiyor.fazla soru soran hastayı neredeyse hiç bi dr sevmiyor..o yüzden güvenebileceğin bir dr a tam teslimiyet lazım.yaptıklarından şüphe duymadan tık demeden tedavide ilerleyeceksin..şu son yarım kalan tedavimde hubey istersen toplarım dedi yumurtaları ama yani hani son aşamaya gelmiş görelim diyebilirsin dedi..ama benim seni uyarmak görevimde dedi.bu opu parasını sonra kullanırsın dedi.sonuçta tedavi iptal oldu yani...amabe beyi hem çok severim hemde çok saygı duyarım...

Yani mutlaka anlasacagimiz bir doktor vardir illaki. Herkesle elektrigimiz tutmaz.bu da normal. Guvenip sevdigin zaman da zaten doktorun dediklerini yapiyosun.

Ben ilk denemeden once bahsetmistim canim. Yanlis anlasilma oldu sanirim:)
Sabah ben de ayni seyi yazdim monteye test yaptirsan daha iyi diye.
Bana kalırsa hadi ilk deneme neyse de ondan sonra gerçekten beklemenin bi anlamı yok. Özelde tüp bebek yaptırdığımızı düşün ortalama min 7.500 veriliyor. 7.500 e ne var ne yok baktırır tüm testlerini yapar üste para da arttırır insan. Ben niye 3-4 kez 7.500 harcadıktan sonra bakayım ki artık aa neden olmadı acaba diye, baştan bakılsa daha karlı değil mi zaten?

Ama işte aşama aşama o hale geliyorsun ki, şimdi ben başladım önce hormon,smear falan standart testler, sonraki ay hadi hsg de cekelim, hsg ye gore orada tıkanıklık var, aman miyomu da alalım, sonra kimyasal oluyor neden tutmadı, kromozom testi vs derken adım adım ilerleniyor, ilk gittiğimde kalkıp kromozom testi istese ne diyor bu denilebilirdi, yaşanılanlar yön veriyor tedaviye tatlim.şimdi yumi görüyor, sperm iyi diyor asilamayi düşünüyor misal. İlk gittiğimde aşılama deseydi kabul etmezdim, ben doğal karıtım derdim. Su an istemem diyorum belki 6 ay sonra tüp bebek yapmaya çalışıyor olacağım. O sebeple en başta hepsini yapamazdı bence, adım adım, aşama aşama. Su ana kadar 3000 rahat odemisimdir. Belki tüp aşamasına kadar bi o kadar daha odeyecegim. Bu bana batmiyor, kafamda soru işareti kalmıyor en azından

B bursa_83 bi gün bi doktor saçımı başımı yolacak zaten çok bilmişliğimden korkuyorum.
İşte özelde testleri baştan yapınca daha karlı geliyo bana kalırsa, devlette de yapsalar baştan belki yığılma azalacak daha kolaylaşacak işler kim bilir. Tabi şöyle de bi şey var ne kadar çok ilaç tedavi olursa sağlık sektörüne o kadar kar bırakır. Tedavilerin uzaması ilaç firmalarının işine gelmiyor mu, sağlık politikalarını ilaç firmaları yönlendirmiyor mu, bu işler çok karışık zaten düşündükçe sinir küpü oluyorum onun için doktorlar kızarsa kızsın hiç de umrumda değil ben bildiğimi yaparım napayım.

Ben adım adım ilerlemesine memnunum aslında canim. İlk gittiğimde bana miyom ameliyatı deseydi, güvenip yatamazdim, ama 2 ay tanıdık birbirimizi, iyice güvendim, sorgusuz sualsiz girdim ameliyata... Güven olmasaydı soğan suyu ile kucultmeye calisir, olmadi en az 3 Dr daha gezerek karar verebilirdim. Uzun soluklu bir yolda olması gerektiği gibi ilerledigimizi düşünüyorum tatlim.

Canım kesin tüp bebek tedavisine yönlendirilenlerin başlangıcı için konuşuyorum, senin durum tabiki farklı. Gerçi testleri doktor da istiyor zaten senin yavaş yavaş inşallah en kolay yoldan sonuçlanır da belirsizlik kafan rahat eder.
Bi sevinip bi üzülüyor bizim gruptaki herkes, manik depresife döndük
Bugün çok vakit geçirdim internette, gidip yemek falan yapayım artık.

Aynen kuzum, kolay gelsin sana da, film izliyorum ben...hem film hem internet...

Evvvet nazilliden kuru incirlerim yola çıkmış, z.yagina yatiracam yiine, deneyin kızlar çok faydalı oluyor. Bu arada ne soracam size, bu karışıma dvit damla damlatsam abes mi olur???? Z.yağında çözünür, hergun dvit almış olurum azar azar... Kafayı mı yiyorum yoksa

2. Tedaviye baslarken doktor kan sulandirici igne verdi. Ben de test yapmadan mi vereceksiniz dedim. O da kadinlarin cogunda pihtilasma var deyip test yapmadan verdi. 2. Tedavi negatif olunca gorusmeye cagirdilar. 3. Tedavi oncesi pihtilasma testi yapalim dedi.e neden 2. Baslamdan yapmadin o zaman ya da madem her kadinda var,2. Tedavideki gibi direk versene.
Yapmiyorlar iste canim.biz artik arastira arastira kendimiz yapmaya calisiyoruz ozel lanoratuvarda.
Haklisin tabiki bir tedavi o fiyatlara geliyor. Daha karli ama iste oyle bakmiyorlar olaya malesef.
Hatta benim 2 kere yaptirdigim merkez sunu dedi: tahlil yaptirmak gerekiyor deyince para tuzagi diye dusunenler var.
O yuzden biz de hemen sunu yaptirin bunu yaptirin diyemiyoruz dedi.

Daha karli tabi senin dedigin gibi.hem de daha az yorucu. Her negatif bir yorgunluk sonucta.

Canım benim sen hep gül, mutlu ol, güzellikleri yaşa. Mucizeleri yaşamak çok düşük bir ihtimal de olsa imkansız değil nihayetinde. Yeterki rabbim ol desin. İnşallah rabbim sana tez zamanda o duyguyu yaşatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…