bir supradyn draje içerisinde;
a vitamini 3333 i.u.
b1 vitamini 20 mg
b2 vitamini 5 mg
kalsiyum d-pantotenat 11.6 mg
b6 vitamini 10 mg
b12 vitamini 5 mcg
c vitamini 150 mg
d3 vitamini 5 mg
e vitamini 10 i.u.
d-biotin 250 mcg
nikotinamid 50 mg
folik asit 1 mg
demir 10 mg
fosfor 23.8 mg
kalsiyum 51.3 mg
magnezyum 21.2 mg
mangan 0.5 mg
bakır 1 mg
çinko 0.5 mg
molibden 0.1 mg
b12 depolanıyor diye biliyorum. benim b12 değerim üst limitin üç katı çıktı.supradyn mi yoksa benexol mü almalı bilemedim yaaa
bu benim dr hayatta vitamin falan yazmaz bana, neyse ki b vit, depolanmıyor, fazlası atılıyor....
Canım bilinçsiz iş yapma ölçtür ampul yap gerekiyorsa 1-2 kez iç kurtul. Her gün damlatmak çok uğraştırır niye yoruyorsun kendini? Hem fazlası zehirliyor biliyorsun, yağda çözülen vitamin bu.Evvvet nazilliden kuru incirlerim yola çıkmış, z.yagina yatiracam yiine, deneyin kızlar çok faydalı oluyor. Bu arada ne soracam size, bu karışıma dvit damla damlatsam abes mi olur???? Z.yağında çözünür, hergun dvit almış olurum azar azar... Kafayı mı yiyorum yoksa
Canım benim sen hep gül, mutlu ol, güzellikleri yaşa. Mucizeleri yaşamak çok düşük bir ihtimal de olsa imkansız değil nihayetinde. Yeterki rabbim ol desin. İnşallah rabbim sana tez zamanda o duyguyu yaşatır.
kızlaaar, internette dr kemal hukmen var ona yazmıştım durumumu şöyle cevaplamış, değişik geldi, siz ne dersiniz bu yoruma????
""""""""""degerli okurum aşılama çözüm degil zira gebe kalıyorsunuz... önerim AMH bakılsın bu arada siz yüksek doz folik asit tb ve normal dozda D B1 B6 ve B12 vit başlayın konuşalım""""
Allah Allah ilk defa böyle bi öneri geldi ne diyorsunuz bu öneriye??? bu vitaminlerin bende eksik olduğunu düşündüğüne göre demekki bu eksiklikler düşüğe mi sebep oluyor acabaaa????
yüksek doz folik demiş 1 adet içiyorum arttırmalı mıyım ki?
@sekerpancarimoyaalitu @fshe2 B bursa_83 amayaa G gulbil10
Canım bilinçsiz iş yapma ölçtür ampul yap gerekiyorsa 1-2 kez iç kurtul. Her gün damlatmak çok uğraştırır niye yoruyorsun kendini? Hem fazlası zehirliyor biliyorsun, yağda çözülen vitamin bu.
Sana da inşallah hepimize :)
Al buyur yine bi ikilem
Canım ben vitaminlerime zorla isteyerek baktırdım. Hatta özelde çok da para verdim adam yine yazmak istemedi çok saçma bunlara bakmak dedi yazarken. B6 ya baktırmamıştım ben de baktırayım. Bu sonuçlara göre dodex ampul yazmıştı doktor nedense hala yaptırmadım. Yarın yaptırayım.
Bilginiz olsun diye düşük çıkan sonuçlarımı yazıyorum bunların amh düşüklüğü ile ilgisi olabilir:
Magnezyum 1,83 ref 1.8-2.4
Coq-10 290 ref 500-1100
A 481 ref 400-1500
B2 47.5 ref 40-240
Yufffffb12 depolanıyor diye biliyorum. benim b12 değerim üst limitin üç katı çıktı.
Hayırlısi be tatlim, inşallah bir sonraki ay gor o pozitifiBu arada test yaptım tabiki negatif çıktı.
Herhalde östrojen salgılıyo benim kist bunlar o yüzden oluyor.
İşte böyle böyle kafayı yiyoruz biz, biktim yeminlen
Yaptır folik asit depolanmıyor diye biliyorum. Test yaptır tatlım, kafan rahat olur.Yuffffftest yapmak zorundayım bi şekilde demekki
Tamam bebeğim yaptıracağımYaptır folik asit depolanmıyor diye biliyorum. Test yaptır tatlım, kafan rahat olur.
Amin canımCanım bilinçsiz iş yapma ölçtür ampul yap gerekiyorsa 1-2 kez iç kurtul. Her gün damlatmak çok uğraştırır niye yoruyorsun kendini? Hem fazlası zehirliyor biliyorsun, yağda çözülen vitamin bu.
Sana da inşallah hepimize :)
Al buyur yine bi ikilem
Canım ben vitaminlerime zorla isteyerek baktırdım. Hatta özelde çok da para verdim adam yine yazmak istemedi çok saçma bunlara bakmak dedi yazarken. B6 ya baktırmamıştım ben de baktırayım. Bu sonuçlara göre dodex ampul yazmıştı doktor nedense hala yaptırmadım. Yarın yaptırayım.
Bilginiz olsun diye düşük çıkan sonuçlarımı yazıyorum bunların amh düşüklüğü ile ilgisi olabilir:
Magnezyum 1,83 ref 1.8-2.4
Coq-10 290 ref 500-1100
A 481 ref 400-1500
B2 47.5 ref 40-240
Evet tatlim bursadayim. Ben ilk tedavimi soranus tup bebekte oldum. Sacma bir tercihti bizim gurup icin basarisiz bir hastane. Sonra miyomdan ameliyat oldum ayni hastanede... ardindan fakulteye gittim gurkan bey ile ikinci tedavimi oldum. Yine olmadi. Sonra raporumu aldim ve jimere gittim. Ki benim durumumda olan 3 arkadas da gitti ayni hastaneye suat beye. 2 si pozitif aldi. Ben iki kez ayni hastanede tedavi gordum. Ilk negatif ikincisi de kimyasaldi. Olmadi yani. Simdiiiii yine buyuk bir ihtimalle ayni dr ile devam edicem. Diger iki tedavim raporluydu. O sebeple birinde 2750 digerinde 2500 odedim. Ama simdi rapor hakkim bitti. Bunun disindaaaa acikcasi maddi imkanin varsa ki yazilarini okudum. Izmir irenbe kaan hoca bizim grubun en basarili doktoru bence. Cok arastiran cok okuyan biri olarak tavsiye edebilirim.Tahmin ettim canim gormedigini,sorun degil:)
Bir arkadasimiz senin de rezerv azligin oldugunu,bursadan oldugunu yazmisti. Ben de merak ettim. Benim de rezervim az ve bursadayim.Tedavini nerde oldun,basarili oldu mu,nasil tedaviler uyguladilar diye sormustum.
Ben de simdi 3. Tüp icin karar asamasindayim da arastiriyorum benim gibi rezerv azligi olanlar neler yapmislar diye.iki defa yuksek doza ragmen sonuc alinamadi. O yuzden ilacsiz mi denemeliyim diye dusunuyorum.yaptiranlar var mi diye arastiriyorum.
Teşekkür ederim... hemen deneyeyimBenim takvimin altında hamilelik günlüğünü imza alanıma ekle gibi bi seçenek var canım oraya tıkla yaparsın
Tatlim folik asitini degistirebilirsin. Yine 1 tane ama yuksek degerde bir ilac kullanmaninonermis. Iiincisi de su kimyasal gebelik veya dusukler genelde yumurta veya spermlerdeki bozuklukla alakali olabilir. Yaniiii bu vitaminler yumurta kaliteni arttirir. Belki de sorun yumurtalardadir diyor,bunu da amh baktirmani istemeinden anladim.kızlaaar, internette dr kemal hukmen var ona yazmıştım durumumu şöyle cevaplamış, değişik geldi, siz ne dersiniz bu yoruma????
""""""""""degerli okurum aşılama çözüm degil zira gebe kalıyorsunuz... önerim AMH bakılsın bu arada siz yüksek doz folik asit tb ve normal dozda D B1 B6 ve B12 vit başlayın konuşalım""""
Allah Allah ilk defa böyle bi öneri geldi ne diyorsunuz bu öneriye??? bu vitaminlerin bende eksik olduğunu düşündüğüne göre demekki bu eksiklikler düşüğe mi sebep oluyor acabaaa????
yüksek doz folik demiş 1 adet içiyorum arttırmalı mıyım ki?
@sekerpancarimoyaalitu @fshe2 B bursa_83 amayaa G gulbil10
Ben de fakultedeki ilk tedavim sonrasi yaptirdim bu testleri kendim istedim yapabilirmiyiz dedim. Ikinci tedaviden sonra yapiyoruz ama amhniz de dusuk yaptiralim zaman kaybi olmasin dediler. Mantik su,biliyoruz ki bu testler oldukca maliyetli. Ve bircok insan bu testleri devlette yaptirmaya calisiyor dogal olarak. Ama bu testlerin sonucunda %80 herhangi bi sorun cikmiyor. Dolayisiyla bunlar devlete bir mali yuk. E yine dogal olarak devlet mali yuktense birkac tedavi sonrasi yapilmasina hukmetmis durumda. Yine yasalar cok maliyetli olmasina ragmen 35 yasin altinda ilk iki tedavi de tek embriyo transfer edilmeli diyor. Cunku cogul gebelikle sorunlu ve sorunlar vozulurken de mali yuk geliyor....☺☺ ben bizim gibi olmamiz gerektigini dusunuyorum. Hicbisey bilmeden doktorun karsisina oturma taraftari degilim ama bazi doktorlar bizden hazzetmiyorlar. Olsun onlar basimizin taci:)
Montenin dedigi gibi benim de hep boyle asama asama ilerledi. Ilk hormon testleri,sonra asilama oncesi rahmi gormeliyiz dedi histereskopi,tup bebege gecilmeden once hsg lazim dediler,hadi onu cektir,2 negatif olunca kodunuza bir bakalim dediler,kodunuzda cocuga engel bir durum var mi dediler:)) hadi onu yaptirdik. Eger bir sorun ciksaydi embriyo elde edilince o genetige gidecekti ama gerek yokmus. Derken derken boyle ilerledi iste.
pazartesi Doktora gitmeden once tahlilleri ayarlarken farkettim ki 50 -60 sayfa tahlil ,film sonucu vs. var:))
1 yilda neler neler olmus. Ne 3000 ler gitti ne 4000 ler gitti. Cocuk icin feda olsun diyoruz,ne diyelim. Dedigin gibi kısıyoruz biseylerden harciyoruz. Insalllllah sonu guzel olsun. Hepimiz anne olalim:)
B ve d vitaminleri testlerini normal bir hastane de kadin dogum doktorlari yaptirabiliyor. Ustelik 1 gunde cikiyor. O yaptirmazsa kadin dogumdan randevu al durumunu acikla ve hatta su mesaji gosterip iste testlerini kuzum.ben yarın doktora söylesem bana vitamin testi yazsa ya bu adam..yine aynı yere geri dönüyoruz, yine bizim istememiz ve zorlamamız ile yapılacak bir test daha...off yıldım yeminlengerek yok dese, kalacağım öyle...
Caniiim hayırlı olsun, pek sevindim tatlim, kolaylıkla adapte olursun sen. Evet bugün kana gideceğim yine bakalım ne olacak. Umarım dış gebelik falan değildir...korkmuyor değilimCanlarımmmm selam.Bugün işte ilk günümdü,tanıma çalışmaları,adapte olmaya çalışmak...Ama çok güzeldi,ortamı sevdim.Koşturma süper.İyi geldi.
Canım montem,ne bileyim ya içimde hala bir umut var...Bakalım yarın ne olacak?Merakla bekliyorum valla.Habersiz bırakma bizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?