B bursa_83 bi gün bi doktor saçımı başımı yolacak zaten çok bilmişliğimden korkuyorum.
İşte özelde testleri baştan yapınca daha karlı geliyo bana kalırsa, devlette de yapsalar baştan belki yığılma azalacak daha kolaylaşacak işler kim bilir. Tabi şöyle de bi şey var ne kadar çok ilaç tedavi olursa sağlık sektörüne o kadar kar bırakır. Tedavilerin uzaması ilaç firmalarının işine gelmiyor mu, sağlık politikalarını ilaç firmaları yönlendirmiyor mu, bu işler çok karışık zaten düşündükçe sinir küpü oluyorum onun için doktorlar kızarsa kızsın hiç de umrumda değil ben bildiğimi yaparım napayım.
Canım kesin tüp bebek tedavisine yönlendirilenlerin başlangıcı için konuşuyorum, senin durum tabiki farklı. Gerçi testleri doktor da istiyor zaten senin yavaş yavaş inşallah en kolay yoldan sonuçlanır da belirsizlik kafan rahat eder.
Bi sevinip bi üzülüyor bizim gruptaki herkes, manik depresife döndük
Bugün çok vakit geçirdim internette, gidip yemek falan yapayım artık.
kızlaaar, internette dr kemal hukmen var ona yazmıştım durumumu şöyle cevaplamış, değişik geldi, siz ne dersiniz bu yoruma????
""""""""""degerli okurum aşılama çözüm degil zira gebe kalıyorsunuz... önerim AMH bakılsın bu arada siz yüksek doz folik asit tb ve normal dozda D B1 B6 ve B12 vit başlayın konuşalım""""
Allah Allah ilk defa böyle bi öneri geldi ne diyorsunuz bu öneriye??? bu vitaminlerin bende eksik olduğunu düşündüğüne göre demekki bu eksiklikler düşüğe mi sebep oluyor acabaaa????
yüksek doz folik demiş 1 adet içiyorum arttırmalı mıyım ki?
sekerpancari moyaalitu fshe2 B bursa_83 amayaa G gulbil10
ben yarın doktora söylesem bana vitamin testi yazsa ya bu adam..yine aynı yere geri dönüyoruz, yine bizim istememiz ve zorlamamız ile yapılacak bir test daha...off yıldım yeminlenVitaminler onemli diye biliyorum ben de.
Bu yazdiklarinin hepsini ben de baska bi yerde okumustum. D vitamini ozellikle gebelik icin onemliymis.
ben şu an haftada 1 , 5 damla dvit suya damlatıp içiyorum ama tamamen bilinçsiz, kafama göre.. folik asit folidoce kullanıyordum, b12 var içinde diye ama folik asit yüksek olması gerekir diye folbiole geri dönmüştüm..bu b vitaminlerini falan ne sıklıkta ne kadar almak gerek kiiiiVitaminler onemli diye biliyorum ben de.
Bu yazdiklarinin hepsini ben de baska bi yerde okumustum. D vitamini ozellikle gebelik icin onemliymis.
ben yarın doktora söylesem bana vitamin testi yazsa ya bu adam..yine aynı yere geri dönüyoruz, yine bizim istememiz ve zorlamamız ile yapılacak bir test daha...off yıldım yeminlengerek yok dese, kalacağım öyle...
aynen canım olmadı parasını verip yaptırırrım, kime ne, di mi ama, kim karışır ki? evet evet ben yaptıracağım bu testi bayadır erteliyordum...Benim suanda bir doktorum olmadigi icin yani eski ve yeni doktor arasinda karar verme asamasinda oldugum icin devlet hastanesinde yaptirdim. Tup tedavisi goruyorum ve bu testleri yaptirmak istiyorum dedim. Yapti:)
Ama canim okuyoruz arastiriyoruz. Acaba bir vitamin vs. eksiklik mi var bende diye o kurt icine dusunce insanin yaptirmak istiyor.
ben şu an haftada 1 , 5 damla dvit suya damlatıp içiyorum ama tamamen bilinçsiz, kafama göre.. folik asit folidoce kullanıyordum, b12 var içinde diye ama folik asit yüksek olması gerekir diye folbiole geri dönmüştüm..bu b vitaminlerini falan ne sıklıkta ne kadar almak gerek kiiii
Devlet hastanesindeki yapmasaydi gidip ozelde yaptiracaktim. Aklima dustu bir kere baktirayim diye. Yaptirdim rahatladim:)aynen canım olmadı parasını verip yaptırırrım, kime ne, di mi ama, kim karışır ki? evet evet ben yaptıracağım bu testi bayadır erteliyordum...
aynen canım kafayı yicez sonunda, her gun yenı bir sey....Sıkligini ve dozunu sonuca gore verirler diye doktora gittim.kafama gore kullanmayim dedim.
Ben de selen hanima folbiol kullaniyorum dedim.inofolic kullan daha iyi dedi.
Ay bilmiyorum canim ya. Valla millet hic bu kadar arastirmiyor. Esimin kuzeni dogum yapti. Folik asite karsiymis.kullanmamis.biz birak folik asit kullanmayi acaba icerigi hangisinin daha iyi diye folik asit profesoru olma yolunda ilerliyoruz:))))
Biraz daha az mi arastirsak diyorum ama gonul ona da razi degil:))
aynen canım kafayı yicez sonunda, her gun yenı bir sey....
şimdi özel bi hastaneyi aradım
dvit 15 tl,
b1 15 tl
b12 15 tl,
b6 yı 133 tl ye bakıyorlarmış.... bu b6 önemli bi test galibaaaa
Evet bu vitaminler gebelikte çok önemli. Özellikle de D vitamini ve folik asit. Tatlım sen bu vitaminleri takviye olarak zaten alıyordun diye biliyorum. Ama yine de dr una bir danış, eğer dr un bu vitaminlerin testini yaptırmanı gerekli görürse yaptır derim. Aşılama öncesi kafanda en azından soru işareti kalmaz.kızlaaar, internette dr kemal hukmen var ona yazmıştım durumumu şöyle cevaplamış, değişik geldi, siz ne dersiniz bu yoruma????
""""""""""degerli okurum aşılama çözüm degil zira gebe kalıyorsunuz... önerim AMH bakılsın bu arada siz yüksek doz folik asit tb ve normal dozda D B1 B6 ve B12 vit başlayın konuşalım""""
Allah Allah ilk defa böyle bi öneri geldi ne diyorsunuz bu öneriye??? bu vitaminlerin bende eksik olduğunu düşündüğüne göre demekki bu eksiklikler düşüğe mi sebep oluyor acabaaa????
yüksek doz folik demiş 1 adet içiyorum arttırmalı mıyım ki?
sekerpancari moyaalitu fshe2 B bursa_83 amayaa G gulbil10
yazı süpper hep konuştuklarımız..hemen yapıştırıyorum ki herkes okuyabilsin....Oyle gibi duruyor:)))
Internete "posta gazetesi hamile kalmayi kolaylastirmanin yollari" yaz. En ustte cikiyor. 8 temmuz 2012 tarihli bir yazi. Okusana bi.
Annem bana bunu soyledi oku diye,ben biliyorum onlari dedim okumak istemedim. Yani bildigimiz klasik cumleler var sandim. Iste sigara icmeyin pozitif olun falan filan. Ama annem oyle degil oku dedi. Baktim oyle degilmis hakkaten.
Oyle gibi duruyor:)))
Internete "posta gazetesi hamile kalmayi kolaylastirmanin yollari" yaz. En ustte cikiyor. 8 temmuz 2012 tarihli bir yazi. Okusana bi.
Annem bana bunu soyledi oku diye,ben biliyorum onlari dedim okumak istemedim. Yani bildigimiz klasik cumleler var sandim. Iste sigara icmeyin pozitif olun falan filan. Ama annem oyle degil oku dedi. Baktim oyle degilmis hakkaten.
canım folik alıyorum ama d vit i korkarak alıyorum test yaptırmadığım için henüz haftada 1 kez 5 damla suya damlatıp içiyorum ama neye yarıyor bilemiyorum doğru mu yapıyorum yanlış mı bilemiyorum...Evet bu vitaminler gebelikte çok önemli. Özellikle de D vitamini ve folik asit. Tatlım sen bu vitaminleri takviye olarak zaten alıyordun diye biliyorum. Ama yine de dr una bir danış, eğer dr un bu vitaminlerin testini yaptırmanı gerekli görürse yaptır derim. Aşılama öncesi kafanda en azından soru işareti kalmaz.
yazı süpper hep konuştuklarımız..hemen yapıştırıyorum ki herkes okuyabilsin....
İstistikler her 10 kadından birinin üreme zorluğu yaşadığını gösteriyor. Her ne kadar nedenleri tamamen anlaşılamamış olsa da, araştırmalar üreme zorluklarında beslenme, çevresel nedenler ve stresin önemli rol oynadığını gösteriyor. Bütün tıbbi testleri yaptırıp da hamile kalamamanızın sebebi anlaşılamamışsa, vücutta hormonal dengeyi sağlamak; toksinler, kötü beslenme ve strestarafından harekete geçirilen biyokimyasal problemlerden kurtulmak üreme fonksiyonlarını artıracaktır.
İŞTE YAPILMASI GEREKENLER LİSTESİ:
1. Temiz bir diyet uygulayın
Hamile kalmaya çalışan kadınların vücutta iltihabı arttıracak her türlü besinden uzak durması gerekiyor. Bu maddelerin başında da şeker geliyor. Harvard Üniversitesi profesörlerinden, Jorge Chavarro, yaptığı araştırmada glukoz hassaslığı üzerinde etkisi olan bütün besin maddelerinin aynı zamanda üreme kapasitesini de etkilediğini keşfetti. Nişasta ihtiva eden bütün besin maddeleri (patates, sarımsak, fasulye türleri, beyaz ve esmer buğday ve pirinç, mısır, yulaf, fındık fıstık, ekmek ürünleri, pizza, kek, börek ve çörekler) bu gruba dahil. Alkolün, şekere dönüşmesi nedeniyle tüketilmemesi gerekenler listesinde olduğunu bilmekte de fayda var. Uzmanlar, hamile kalmaya çalışan kadınlara bol sebze meyve ve kompleks karbonhidrat ve protein tüketimini öneriyor.
2. Yağsız veya az yağlı süt ürünlerinden uzak durun
Harvard’lı doktor Chavarro’nun bir başka tespiti de süt ürünleriyle alakalı. Araştırmalar tam yağlısüt ürünleri yerine yağsız veya az yağlı tüketen kadınların üreme zorluğu gösterdiğine işaret ediyor. Bunun birkaç nedeni var: Her şeyden önce yağsız süt yağdan arıtılırken hayvanın dişilik hormonlarından da arınıyor. Sütün yağ tabakasına yapışan dişilik hormonlarının gitmesiyle sütte geri kalan hormonlar erkeklik ve nötr hormonlar oluyor. Bu durum yağsız süt ürünlerini tüketen kadınlarda hormon dengesizliğine ve dolayısıyla ovülasyon problemlerine neden olabiliyor. Ayrıca, yağın sütten ayrılması laktoz (süt şekeri) oranının artmasına neden oluyor. Artan şeker miktarı otomatik olarak glisemik reaksiyonu da arttırıyor. Bu arada süt şekerinin dünya popülasyonununyüzde 70’inde alerjik reaksiyonlara neden olan madde olduğunu unutmamak gerekiyor. “Eğer hamile kalmayı düşünüyorsanız tedbir olarak süt ürünleri alerji testini yaptırmanızda fayda var. Alerjik bir durumunuz yoksa tam organik tam yağlı bir büyük bardak süt için” diyor Dr. Chavarro.
3. Bağırsak sağlığı ve temizliği çok önemli
Gastrointestinal sistem üremede büyük önem taşıyor. Alerjik besinleri elemek ve bağırsaklarımızda bulunan yararlı bakterileri diyet ve destek haplarıyla çoğaltmak gerekiyor. Buna ek olarak, üreme için vücudun ihtiyacı olan besin maddelerinin maksimumda vücut tarafından emilebilmesi için, hamile kalmaya çalışan kadının sindirim sisteminin de maksimumda çalışması gerekiyor. Üreme dönemlerinde vücudun hormon üretim oranlarını maksimumda tutabilmek için besin maddelerinde bulunan kimyasallar ve toksik maddelerin olabildiğince elenmesi gerekiyor. “Fakat bunu detoks yaparak değil organik, çok çeşitli ve sağlıklı beslenerek yapın” diyor uzmanlar. Detoks üreme için vücudun ihtiyacı olan besin maddelerini de eleyeceği için hamile kalmaya çalışan kadınların detoks programlarından kesinlikle uzak durması gerekiyor. “Alerjik olabileceğiniz maddeleri test yoluyla tespit edin ve bu maddelerden uzak durun; detoksu unutun” diyor uzmanlar. Hamile kalmaya çalışırken oruç tutmak veya rejim yapmak kilo kaybına neden olabileceği için tavsiye edilmiyor. Vücudumuzdaki yağlar aynı zamanda toksin depolarımız. Bu yağlar vücuttan atılmaya başlandığında toksinler de harekete geçiyor ve vücuda dağılmaya başlıyor. Yağ hücreleri bütün toksinleri hormon moleküllerinden uzak tutarak hormon salgılanışını koruyor.
4. Vajinal salgılar
Her ne kadar yumurtlamada 14. gün kuralı kullanılsa da kadınların hatırlaması gereken, bu kuralın aslında kişiden kişiye göre değiştiği. Yumurtlamanın ne zaman gerçekleşeceğini anlamak için vajinal salgıların değişimini takip etmek gerekiyor. Tam yumurtlama öncesinde vajina salgısı çiğ yumurtanın beyazı görünümüne geliyor. İşte bu yumurtlamanın gerçekleşmek üzere olduğunun en büyük işareti.
5. Gerekli destek hapları
B vitamin kompleksi- Myo-inisitol: polikistik over sendromu olan kadınlarda yumurtlamayı güçlendiren ve üremeyi arttıran bir B vitamin türü. Folik Asit (B9) ise hamileliğin ilk 28 gününde oluşan doğum arızalarını önlemekte çok etkili. Omega 3 asitleri: Soğuk su balıklarında bulunan Omega 3 yağları endometriosis ve diğer hormonal fonksiyonları düzeltiyor. Günde bir defa multi-vitamine ek olarak iyi kalite omega 3 kapsülü almanın çok faydası var. Coenzim Q 10: Günde 600 mg’lık Co Q10 desteği üretilen yumurtanın kalitesini arttırırken aynı zamanda yaşı daha ileri olan kadınlarda döllenme oranını arttırıyor.
6. Rakamlar her şey demek değil
Folikül Stimulant (FSH) hormon düzeylerinin yüksek olduğunu öğrenen kadınlar genellikleumutsuzluğa kapılıyor çünkü genel inanış; FSH düzeyinin yüksekliği yumurta rezervinin düşük olduğunu gösterir şeklinde. Fakat günümüzün modern tıp dünyasında, FSH düzeyinin yüksekliğinin her zaman üreme sistemini bozmadığı ve bozukluğun başka bir nedenden kaynaklanıyor olabileceği biliniyor.
7. Stresi hafife almayın
Stres kronik düzeyde yaşandığı takdirde ciddi boyutlarda üreme problemlerine neden olabiliyor, çünkü kronik stres vücudumuzda kortizol denen bir hormonun salgılanışına neden oluyor. Kortizol hormonu ise sempatik sinir sistemimizin işleyişini bozuyor ve dolayısıyla hormon üretimi ve işleyişi kontrol dışına çıkıyor. Uzmanlar “Hamile kalmak isteyenler ve kalanlar stresten uzak bir hayat yaşamaya çalışmalı” diyorlar.
Omega3 kapsulu ve koenzim kullaniyor musun monteCanim sagol valla:))
Akilli telefon kullanmayi cok bilmiyorum. Yapistirmayi dusundum ama yapamadim.
yok canım kullanmıyorum...Omega3 kapsulu ve koenzim kullaniyor musun monte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?