Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Aynen oyle canim. Devlet yuk istemiyor.basta yapilmasi bence de olacak bisey degil.
Pahali testleri mecburen devlete yapiriyoruz. Cunku bu tedaviler zaten pahali. Bir de testler var. E herkesin karsilayacak durumu yok. Kolay degil yani. Allah hepimize yardim etsin.

Gunaydin kizlar. Hayirli kandiller.
Sabah doktorun istedigi kan tahlillerini vermeye saglik ocagina gittik. Hepsini yaomiyorlarmis. Devlet hastanesinde de tanidik doktor varsa yazar dedi. onun disinda gittigin doktor baska bir doktorun istedigi tahlilleri yaptirmak istemez buyuk ihtimal dedi. ozelde de pahali bu testler dedi.
Bakalim tanidik bir doktor bulmaya calisacagiz.yoksa mecbur gidip ozele yaptiracagiz.

Sen şu an hangi testleri yaptırıyorsun canim?

Canım kan verdin mi?

Kızlar kandiliniz mübarek olsun...Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah...

malumunuz ben taşınıyorum...yeni şehir yeni ev belkide yeni iş...artık orası çok sonra...acelede etmem lazım biliyorum...çünkü hali hazırda 2 negatif bir yarım tedavim var. ancak maddi olarak hazır olamayız sanki bu yaz...bende vitaminlerimi falan başlayıp en azından denemedim dememek için normal yoldan deneyeceğim. hepimizin yaptığı gibi aslında.ama tabii bu sırada üniversite hastanesine gidip yumurta takibi yaptırmayı düşünüyorum..hiçbirşey yapamamaktan iyidir.bakalım trakyalı dr lar nasıl..birde onu göreyim benim planım bu şimdilik.

no_name_ canımcım hastaneden döndün mü?
B bursa_83 sen yaptırabildinmi testlerini,birde Aret bey ile ücret olarak ne görüştünüz..paylaşabilir misin

Kizlarrrr güzel haberlerle döndüm çok sukur. HCG düşüşe geçmiş 125 olmuş bu gün, dıs gebelikten bahsedemeyiz artık dedi, coook derin bi nefes aldım. B12 değerim 187-883 referans aralığında 223 çıkmış, d vitamini 10-40 referans aralığında 9,2 çıkmış, Dr vitamin vermeyeceğim bunun için güneşte gez 15 dk kısa sürede tamamlarsin dedi. Durum iyi yaní, pzt bir daha HCG ye gidecem.

Zaten azıcık araştırdım da benim kadar et, süt, yumurta tüketen birinde b12 eksikliği olmazmış ki, boşuna evhamlanmisim. Evde dvit damla var, ekmeğe damlatip içeceğin yukselteyim değeri biraz. Folik asitım bitmişti hem folbiol hem folidoce aldım, bi gün birini bugün birini icecem.

Döndüm kuzum çok sukur güzel döndüm

no_name_ canımcımm çok şükür dış gebelik falan yok çok şükür...inşallah artık hızla düşer hcg....
oooo yeniden takviyelere başlanmış...çok sevindim..hepsi yarasın şifa olsun...reglide gelmiş, ne diyim gözün aydın...gebelik sağlıklı değilse eğer regli olabilmek bir nimettt.
dün paylaştığın yazıdan bayağı birşeyler çıkardım kendime...çokta akla yatkın mantığa uygun...

Saol bebisim ben de çok rahatladim, insan HCG düşüyor diye sevinir mi, seviniyormuş demek ki vallahi rahatladim, aklım cikiyordu. Dr asistanı bugün diyor binlerce hasta gorduk sizin kadar pozitif bi insan gormedik.. pozitifim huzurluyum yaa, dert etmiyorum kendime, nasılsa gelir bebis, Allahın izni ile, benim kafam rahat elimden gelen her şeyi yapıyorum ve hepimiz yapıyoruz. Bugün mutluyum çok şükür yazının neresi farklı geldi kuzum sana ? Var mı yapmamız gereken ekstra bir şey? Senin ne zaman bitiyor iş cilen ?

canım bence de huzurlu ol ben dış gebelik geçirdim üç hafta hastanede yattım bende beta değerini kanda görmeyi çok isterdim gördüm ama sonra da düşsün diye dualar ettim allahım inşaallah kandil hürmetine rahimde bebeklerimizi görmeyi nasip etsin

Aminnnn canim, inşallah, coook geçmiş olsun sana da

no_name_

1- Ampirik tedavi (çocuk ve erişkinde): Kan düzeyi ölçülmesi ve takibi yapılmaz. Çünkü dozaj düşük tutulur. Çocuklarda günlük 1000 ünite ( D vit damladan günde 8 damla), erişkinlerde 2000 ünite (15 damla) alınır. Damlalar bir seferde veya bölünerek alınabilir. Tercihan akşam yemekte yeşillik ve yoğurt yedikten sonra alınır. Bu tedaviye başlamadan önce depoların doldululması için çocukta yarım ampul D vitamini, erişkinde 1 ampul D vitamini yine akşam yeşillik ve yoğurt yedikten sonra kırıp ekmeğe döküp içilir.

2- Erişkinde D vitamini düzeyi kontrollü tedavi: Önce D vitamini düzeyine bakılır,

Düşük ise önce depolar doldurulur, sonra günlük tedaviye geçilir.

D vitamini deposunun doldurulması;

- Kan düzeyi 20 ng/ml altında ise 1.gün,15. gün ve 30. gün yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. Toplam 3 ampul ile depolar doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.

- Kan düzeyi 20-30 ng/ml arasında ise 1.gün ve 15. gün yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. Toplam 2 ampul ile depolar doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.

- Kan düzeyi 30-40 ng/ml altında ise yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. 1 ampul ile depo doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.

tatlım karataya göre düşük sonuçların benim b12 650 lerde sanırım, dvit en son 27 geldi üzerine 2 ampul daha içtim, bende multivitamin almayı ihmal etme...

yok farklı derken hani derli toplu yazmış bu harvard lı dr ,hep düşündüğümüz şeyler....özellikle şeker konusuna çok katılıyorum..gerçekten şekerli besinler çok lezzetli ama çok zararlı..bu dengeli düzenli beslenmeye önem vericem...spor da zaten önceliğim...çok kötü besleniyorum diyemem ama abur cubur sağlam bazen bende gerçekten...o yüzden Allah izin verirse hayatımı düzene sokmak ilk amacım...yani bebişin bu zamana kadar gelmemesinde hep bir hayır var eminim şüphem yokta bundan sonrada artık Allah anneliğe babalığa uygun görürse her şekilde gönderir yavrunuzu bakalım çabalayalım biraz da bu şekilde...
ekstra herşeyi ya yaptık ya da yapıyoruz ...ben pıhtılaşma yaptırmamıştım artık dediğim gibi orada özellere bir bakarım uygun olmazsa üniversite hastanesini hem bir görmek amacıyla bir ziyaret ederim

Benimde şimdi bi pıhtılaşma kaldı, bu anneye mi, çifte mi yapılıyor acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…