Çok saol canim benim ben de böyle bir şey arıyorum, evde damlama var 15 damla devam edeyim, ama her gün mu ki? Kaç gün devam edecegim ki, vermiyor bu benim Dr ilaç yaaa, hava güzel, güneşte gez diyor adammmm!!!no_name_
1- Ampirik tedavi (çocuk ve erişkinde): Kan düzeyi ölçülmesi ve takibi yapılmaz. Çünkü dozaj düşük tutulur. Çocuklarda günlük 1000 ünite ( D vit damladan günde 8 damla), erişkinlerde 2000 ünite (15 damla) alınır. Damlalar bir seferde veya bölünerek alınabilir. Tercihan akşam yemekte yeşillik ve yoğurt yedikten sonra alınır. Bu tedaviye başlamadan önce depoların doldululması için çocukta yarım ampul D vitamini, erişkinde 1 ampul D vitamini yine akşam yeşillik ve yoğurt yedikten sonra kırıp ekmeğe döküp içilir.
2- Erişkinde D vitamini düzeyi kontrollü tedavi: Önce D vitamini düzeyine bakılır,
Düşük ise önce depolar doldurulur, sonra günlük tedaviye geçilir.
D vitamini deposunun doldurulması;
- Kan düzeyi 20 ng/ml altında ise 1.gün,15. gün ve 30. gün yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. Toplam 3 ampul ile depolar doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.
- Kan düzeyi 20-30 ng/ml arasında ise 1.gün ve 15. gün yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. Toplam 2 ampul ile depolar doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.
- Kan düzeyi 30-40 ng/ml altında ise yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. 1 ampul ile depo doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.
Ne icmemi onerirsiniz tatlim b vitamini için? Alma bir şey diyor Dr yaa, delirtecek beni, gizliden içerim ben detatlım karataya göre düşük sonuçların benim b12 650 lerde sanırım, dvit en son 27 geldi üzerine 2 ampul daha içtim, bende multivitamin almayı ihmal etme...
anneye sadece sanırım ben de tam bilmiyorum bak bunu yaptırmadım çünküBenimde şimdi bi pıhtılaşma kaldı, bu anneye mi, çifte mi yapılıyor acaba?
Canim çok saol hepimiz in bebisleri gelip tutunsun artık inşallah, bu kandil günü dualarımiz kabul olsun insallahHerkese iyi kandiller.
Montecim hcg değerin düşmüş ve regl olmuşsun, sevindim. Umarım bi dahaki sefere hcg yükselsin normal bir gebelik olsun diye dua edicez. Senin pozitifliğin bana da geçsin..
Amin caniiim, hepimizin ki inşallahgözün aydın bir dahaki ay tutunsun inşallah
Canım devit ampul alacaksın 3 kutu, ilk gün yeşillik yedikten sonra ekmeğe zeytinyağı damlatıp üstüne 1.ampulu kır ye. Tarihi telefona kaydet, 2 hafta sonra yine aynen 2.ampul, 2 hafta sonra son 3.ampulu ye bitir işi. Damlayla falan uğraşma gerek yok gerçekten.Çok saol canim benim ben de böyle bir şey arıyorum, evde damlama var 15 damla devam edeyim, ama her gün mu ki? Kaç gün devam edecegim ki, vermiyor bu benim Dr ilaç yaaa, hava güzel, güneşte gez diyor adammmm!!!
Tmm cnm evde damla var diye demiştim ampul daha mantıklı gibi, çıkınca alayimCanım devit ampul alacaksın 3 kutu, ilk gün yeşillik yedikten sonra ekmeğe zeytinyağı damlatıp üstüne 1.ampulu kır ye. Tarihi telefona kaydet, 2 hafta sonra yine aynen 2.ampul, 2 hafta sonra son 3.ampulu ye bitir işi. Damlayla falan uğraşma gerek yok gerçekten.
2 tl canım 1 ampul uğraşmaya değmez her gün damlayla, benim 7 çıkmıştı ampulleri yaptım 4 hafta sonra 70 olmuştu değerim.Tmm cnm evde damla var diye demiştim ampul daha mantıklı gibi, çıkınca alayim
Yok canım sadece sen vereceksin trombofili paneli istiyorum düşüklerim var de hemen yapıyorlarmış 2 gebelik kaybı olana zaten.Benimde şimdi bi pıhtılaşma kaldı, bu anneye mi, çifte mi yapılıyor acaba?
hımm ben iki ampul yapmıştım 15 ten 27 olmuştu yav2 tl canım 1 ampul uğraşmaya değmez her gün damlayla, benim 7 çıkmıştı ampulleri yaptım 4 hafta sonra 70 olmuştu değerim.
biliyorum kuzum çok ucuz, evde var diye demiştim ben sadece.alır bir kaç güne içerim, 70 çok yüksek değil mi benim test yaptığım yerde 10-40 arası olması isteniyor2 tl canım 1 ampul uğraşmaya değmez her gün damlayla, benim 7 çıkmıştı ampulleri yaptım 4 hafta sonra 70 olmuştu değerim.
Benim yaptırdığım yerde yani başkent üniversitesi hastanesinde referans aralığı 9,4-59,1 miş. benimkide 10,8 çıkmıştı. dr um 2 hafta ile 1 er ampul ekmeğe döküp iç demişti.biliyorum kuzum çok ucuz, evde var diye demiştim ben sadece.alır bir kaç güne içerim, 70 çok yüksek değil mi benim test yaptığım yerde 10-40 arası olması isteniyor
ciddi mi? Allah Allah neden habire folik kullanın diyorlar 5 aydır kesintisiz kullanıyorum oysaBenim yaptırdığım yerde yani başkent üniversitesi hastanesinde referans aralığı 9,4-59,1 miş. benimkide 10,8 çıkmıştı. dr um 2 hafta ile 1 er ampul ekmeğe döküp iç demişti.
bu arada folik asit konusunda da ben normalde kullanmıyorum sadece transferlerden sonra kullandım.belki şimdi sizlerin aldıklarınızdan alırım.yani tam da bilemiyorum. bu vücutta birikirmiş ama çok uzun süreli kullanımda..ve Allah korusun meme kanseri ve folik asit kullanımı doğrudan bağlantı varmış.dr demişti.
Ben çok kullandım ve test sonucumda fazla çıktı zaten, korkuyorum diye bıraktım bu hafta artık. Bi süre kullanmayı düşünmüyorum.Benim yaptırdığım yerde yani başkent üniversitesi hastanesinde referans aralığı 9,4-59,1 miş. benimkide 10,8 çıkmıştı. dr um 2 hafta ile 1 er ampul ekmeğe döküp iç demişti.
bu arada folik asit konusunda da ben normalde kullanmıyorum sadece transferlerden sonra kullandım.belki şimdi sizlerin aldıklarınızdan alırım.yani tam da bilemiyorum. bu vücutta birikirmiş ama çok uzun süreli kullanımda..ve Allah korusun meme kanseri ve folik asit kullanımı doğrudan bağlantı varmış.dr demişti.
çok ciddiyim ama uzun süre kullanımdan kastı sanıyorumki 1-2 sene gibi birşey...hani bazen ara vermek belkide iyi olabilir..ciddi mi? Allah Allah neden habire folik kullanın diyorlar 5 aydır kesintisiz kullanıyorum oysa
Canım Karatay 100 olacak diyor. 100 değilse de yakınlarında olması iyidir diye düşünüyorum.biliyorum kuzum çok ucuz, evde var diye demiştim ben sadece.alır bir kaç güne içerim, 70 çok yüksek değil mi benim test yaptığım yerde 10-40 arası olması isteniyor
iyi yapmışsın canım...allah göstermesin neyin sebep olacağını elbette bilemeyiz ama hani herşey kararındaBen çok kullandım ve test sonucumda fazla çıktı zaten, korkuyorum diye bıraktım bu hafta artık. Bi süre kullanmayı düşünmüyorum.
Yapmışsın takvimi hayırlı olsun sağlıkla kucağına al insallahTeşekkür ederim... hemen deneyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?