biliyorum canım ama tüp bebek için izmir ya da istanbulu tercih ederim, bunun için de gelip gitme sorunumuz var eşim çok yoğun çalışıyor..ben denememiş olmamak için bu mücadeleyi veriyorum, hep yazdığım gibi, olmazsa da takdir-i ilahi derim...bu sürece girince -pes etmek de ruhumda olmadığı için kendi çabamla sonuna kadar gideceğim... belki bi fikir çıkar diye yazıyorum bu doktorlara, belki biri de çıkar şuna baktır der..mesela 5 aydır dvit ve b vitaminlerine baktıracağım dün yazan doktor sayesinde koydum kafama bugün gittim baktırdım...Ben gittiğimde azar yedim, hiç mi izlemediniz televizyonda her gün çıkıp anlatıyoruz 35 yaş sonrası bu iş zor diye. Şansınız %5 açık konuşalım dedi.
Maslak Acıbadem ana baba günü tam anlamıyla. Bülent Bey çok babacan ve şeker ama bir o kadar da açıksözlü bir doktor. Ağlayarak çıktım yanından amh değerimi öğrendikten sonra ilk gittiğim doktordu ve çok acıttı ruhumu. Belki iyi de oldu çabuk toparlandım. Ben sana ilk günden beri vakit kaybetmemeliyiz diyorum tatlım. Sen tüp bebeğe sıcak bakmadığın için diğer tedavilerde destekliyorum seni. Tüp yaparım desen bir an bekleme hemen bu adetle git yap derim doğruya doğru. Aynı yaştayız bana doktorların söyledikleri senin için de geçerli sonuçta biliyorsun.
canımcım amh baktırmayada karşısın biliyorum moral açısından aslında destekliyorumda ama onuda düşündünmü hiç..biliyorum canım ama tüp bebek için izmir ya da istanbulu tercih ederim, bunun için de gelip gitme sorunumuz var eşim çok yoğun çalışıyor..ben denememiş olmamak için bu mücadeleyi veriyorum, hep yazdığım gibi, olmazsa da takdir-i ilahi derim...bu sürece girince -pes etmek de ruhumda olmadığı için kendi çabamla sonuna kadar gideceğim... belki bi fikir çıkar diye yazıyorum bu doktorlara, belki biri de çıkar şuna baktır der..mesela 5 aydır dvit ve b vitaminlerine baktıracağım dün yazan doktor sayesinde koydum kafama bugün gittim baktırdım...
yavrum nasılsa çok düşüktür, gerek var mı moral bozmaya :)canımcım amh baktırmayada karşısın biliyorum moral açısından aslında destekliyorumda ama onuda düşündünmü hiç..
işin açığı ben çok düşüktür diye düşünmüyorum...ama tabikide kimsenin senin moralini bozmaya falan hakkı yok....:))yavrum nasılsa çok düşüktür, gerek var mı moral bozmaya :)
Tabi seninki de bir tercih sonuçta. Ama 5 yıl sonra bugünkü kararlarımız için pişman olmayacağımızın garantisi yok unutma bunu. Onun için iyi düşün tüp konusunu. Ekşi sözlüğe de bakıyorum arada, neler yazmışlar bazen insanlar kendi yaşamadıkları duygular için çok rahat ileri geri konuşabiliyor. Olmazsa olmuyordur niye uğraşıyorsunuz yazan çok. Ben öyle düşünmüyorum. O mantıkla gidersek hastalıkları da tedavi etmeyelim mesela. Ben 2007 de evlendim ve inanır mısın bu yıla dek bir kez olsun bebek düşünmemiştim. Herhalde bir gün kendimi hazır hissederim o zaman yaparız bebek diyordum. Nedense o hazır hissetme hiçbirzaman olmadı. Şimdi bile hazır hissediyo muyum muamma hatta. Hep sonra yaparım nasıl olsa gencim kafasındaydım. Eşim sigara içiyordu ve sen sigarayı bırakmadan ben bebek yapmam derdim, bahane etmiştim ailelere karşı bi de bunu. O sigarayı bıraktı, yüksek lisans bitti, engeller hep aşıldı ama ben kendimi 18 yaşımda sanmaya devam ettim. Umreye gidip orda bebekleriyle gelenleri görünce ben de anne olmalıyım diye düşünmeye başladım nedense. Nihayet 1-2 kez denedik sonra amh sürprizi çıktı zaten. Tam anlamıyla bebek istemeye vaktim bile olmadan birisi arkamdan tekmeyi basıp tüp bebek merkezine attı beni sanki. Orda oturan onca insanı ilk gördüğümde ben sizden değilim dedi içimdeki ego. Benim çocuğum oluyordur bunlar yanlış bakmıştır değerlerime diye bile düşündüm kendimi kötü hissedip. Günden güne baktım ki o insanlar da benim gibiymiş. Kimse kolay kolay kabul etmemiş zaten durumunu. Ne zaman gerçek anlamıyla kabullendi beynim durumumu, ondan sonra kendime faydam olmaya başladı zaten. Şimdi sırada beraber beklediğim, burda okuduğum insanları kendimden farklı görmüyorum. Kendi üzüntüm gibi üzülüp kendi sevincim gibi seviniyorum. Yine çenem düştü kusura bakmayın bu ara çok boşum herhalde..biliyorum canım ama tüp bebek için izmir ya da istanbulu tercih ederim, bunun için de gelip gitme sorunumuz var eşim çok yoğun çalışıyor..ben denememiş olmamak için bu mücadeleyi veriyorum, hep yazdığım gibi, olmazsa da takdir-i ilahi derim...bu sürece girince -pes etmek de ruhumda olmadığı için kendi çabamla sonuna kadar gideceğim... belki bi fikir çıkar diye yazıyorum bu doktorlara, belki biri de çıkar şuna baktır der..mesela 5 aydır dvit ve b vitaminlerine baktıracağım dün yazan doktor sayesinde koydum kafama bugün gittim baktırdım...
işin açığı ben çok düşüktür diye düşünmüyorum...ama tabikide kimsenin senin moralini bozmaya falan hakkı yok....:))
şu hayatta en önemli şey pozitiflik en güzel şey moralli olmak galiba..bunuda kaptırmayalım bence...
yazını yazarken aynı anlarda ben de yukarıdaki yazıyı yazmışım... inan egomdan değil bu hallerim, sanırım yukarıda açıkladım... seni çok iyi anlıyorum ve aynı hisleri yaşıyorum...zaman ne gösterir bilemem, asla katı kurallarım olmadı... zamana bırakmak belki de en güzeli, gerçekten ben de hazır olduğuma inandığımda -ki hala değilim sanırım- o gün geldiğinde ne yaparım bilemem... 10 yıldır evliyim ve bebek düşünmedim hiç, seninde dediğin gibi hala hazır mıyım emin değilim...zaman ne gösterecek derken zamanımın olmadığını da biliyorum, lakin her şeyin de bi vakti vardır...dün çok güzel bir yazı okudum, unutma: sabır sadece bekleme becerisi değildir, beklerken doğru davranış sergileme yeteneğidir....Tabi seninki de bir tercih sonuçta. Ama 5 yıl sonra bugünkü kararlarımız için pişman olmayacağımızın garantisi yok unutma bunu. Onun için iyi düşün tüp konusunu. Ekşi sözlüğe de bakıyorum arada, neler yazmışlar bazen insanlar kendi yaşamadıkları duygular için çok rahat ileri geri konuşabiliyor. Olmazsa olmuyordur niye uğraşıyorsunuz yazan çok. Ben öyle düşünmüyorum. O mantıkla gidersek hastalıkları da tedavi etmeyelim mesela. Ben 2007 de evlendim ve inanır mısın bu yıla dek bir kez olsun bebek düşünmemiştim. Herhalde bir gün kendimi hazır hissederim o zaman yaparız bebek diyordum. Nedense o hazır hissetme hiçbirzaman olmadı. Şimdi bile hazır hissediyo muyum muamma hatta. Hep sonra yaparım nasıl olsa gencim kafasındaydım. Eşim sigara içiyordu ve sen sigarayı bırakmadan ben bebek yapmam derdim, bahane etmiştim ailelere karşı bi de bunu. O sigarayı bıraktı, yüksek lisans bitti, engeller hep aşıldı ama ben kendimi 18 yaşımda sanmaya devam ettim. Umreye gidip orda bebekleriyle gelenleri görünce ben de anne olmalıyım diye düşünmeye başladım nedense. Nihayet 1-2 kez denedik sonra amh sürprizi çıktı zaten. Tam anlamıyla bebek istemeye vaktim bile olmadan birisi arkamdan tekmeyi basıp tüp bebek merkezine attı beni sanki. Orda oturan onca insanı ilk gördüğümde ben sizden değilim dedi içimdeki ego. Benim çocuğum oluyordur bunlar yanlış bakmıştır değerlerime diye bile düşündüm kendimi kötü hissedip. Günden güne baktım ki o insanlar da benim gibiymiş. Kimse kolay kolay kabul etmemiş zaten durumunu. Ne zaman gerçek anlamıyla kabullendi beynim durumumu, ondan sonra kendime faydam olmaya başladı zaten. Şimdi sırada beraber beklediğim, burda okuduğum insanları kendimden farklı görmüyorum. Kendi üzüntüm gibi üzülüp kendi sevincim gibi seviniyorum. Yine çenem düştü kusura bakmayın bu ara çok boşum herhalde..
Tüp bebek yapmak senin için doğru olansa zaman kaybetmenin kimseye faydası olmaz.
bazen yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum ama sizin beni çok iyi anladığınızı biliyorum. benim ben kendi başıma hamile kalırım, yumurtam var, çatlıyor dölleniyor gibi tavırlarımı ukalalık olarak algılamadığınıza inanıyorum bu tavırlar sadece ve sadece beynime olumlu mesaj vermek için. defalarca yazdım beyin çok önemli, ben beyni ile kendini öldüren insanlar gördüm, kanser olma korkusuyla yaşayıp kendi kendine sonunda kanser olan insanlar gördüm. beyin muazzam bi organ...hemen hemen aynı yaşlarda olmamıza rağmen ben sizden çok daha kötü bir durumdayım aslında, yaşım 38 bebek için gerçekten beter bi yaş, 17 yaşımdan beri günde 1 paketten fazla sigara kullanıyorum, 21 yıl eder, yeni yeni temizlenmeye çalışıyorum. 17 yaşımdan itibaren alkol kullanıyorum maalesef aktif bi içiciyim...beslenme düzenim saçma sapan hayatımın 18 yılını aralıksız her sabah uyandığımda en az 7-8 fincan nescafe içerek geçirdim, asla kahvaltı yapmadım öğleden sonra 2 gibi yediğim yemeğe kadar aralıksız kahve tükettim...hayatımın uzunca bir döneminde gece yarılarına kadar çalışmak gibi bir işim vardı, uyku ve beslenme düzenim berbattı... turizm sektöründe yönetici pozisyonumdan dolayı...
ve aslında benim yaşantıma bakarsak değil döllenme falan olması yıllardan beridir 1 adet folikül bile olmaması gerekirdi. şayet şu an ben ayda 5 folikğlden falan bahsedebiliyorsam sadece ve sadece olumlu düşünmeme ve beynime ben doğuracğım mesajını vermemdendir. inanın en güçlü multivitamin bu...
yazını yazarken aynı anlarda ben de yukarıdaki yazıyı yazmışım... inan egomdan değil bu hallerim, sanırım yukarıda açıkladım... seni çok iyi anlıyorum ve aynı hisleri yaşıyorum...zaman ne gösterir bilemem, asla katı kurallarım olmadı... zamana bırakmak belki de en güzeli, gerçekten ben de hazır olduğuma inandığımda -ki hala değilim sanırım- o gün geldiğinde ne yaparım bilemem... 10 yıldır evliyim ve bebek düşünmedim hiç, seninde dediğin gibi hala hazır mıyım emin değilim...zaman ne gösterecek derken zamanımın olmadığını da biliyorum, lakin her şeyin de bi vakti vardır...dün çok güzel bir yazı okudum, unutma: sabır sadece bekleme becerisi değildir, beklerken doğru davranış sergileme yeteneğidir....
ben şu an zaman öldürdüğümü düşünmüyorum, sabırla doğru davranış sergilemeye çalışıyorum..aslında uygulanan tüm yöntemler de tüp bebeğin aşamaları...adım adım ilerleyerek sabırla, elimden geleni de yaparak sona doğru yürüyorum bence
öyle canım, kaptırmayalım moralimizi, pozitif düşüncelerimizi...işin açığı ben çok düşüktür diye düşünmüyorum...ama tabikide kimsenin senin moralini bozmaya falan hakkı yok....:))
şu hayatta en önemli şey pozitiflik en güzel şey moralli olmak galiba..bunuda kaptırmayalım bence...
ben de geriye dönsem hiç bir şeyi değiştirmezdimCanım benim asla aklımın ucundan geçmez bahsettiklerin, ben seni çok çok çok iyi anlıyorum. Senin ne kadar empati kurabilen bir insan olduğunu aylardır görüyoruz maşallah melek gibisin. Bunları konuşmaya gerek bile yok aslında. Keşke senin gibi olabilsek o ayrı yani. Tabiki pozitif olucaz o hayatımızın her alanı için geçerli hele ki bu konuda daha da pozitif olmak zorundayız zaten. Sakın sen de beni yanlış anlama asıl, ben tüp bebek işine kendim de ne kadar yabancı olarak girdiğimi anlatmak için anlattım bunları. Senin anlattığın o yaşam biçiminin daha beterini yaşadım senelerce ben. Geriye dönebilsem belki değişmez yine aynen yaşardım da belki, pişman olmanın da bi anlamı yok geçmiş için. Hepimiz doğrularımız kadar yanlışlarımızla kendimiz oluyoruz sonuçta. Bugüne bakıyorum ve biyolojik saate göre düşünüp bugünden sonra için pişman olmayalım ama diyorum. Allah ne yazmışsa onu yaşayacağız tabiki, ama elimizden gelenin en iyisini yaptıktan sonra tevekkül edelim işte.
cansın sen canım benimmmm, çok seviyoum ben de hepinizi, topikteki herkesin yeri bambaşka, aynı evdeki kızkardeşler gibibu mübarek günde en büyük duam bu güzel kadınları sağlıcakla tez zamanda anne yapsın Allah ımm...
iyiki varsınız arkadaşlar...bu hastalığın tek iyi yanı sizler gibi mükemmel insanlarla tanışmak oldu...ve bu gerçektende çok hayırlı oldu...
ayyyy neysse çok duygusalım bugün yine...eve gidip duş alayım bolca dua edeyimm...üstümde bir ağırlık var atayım şu durumu :)))cansın sen canım benimmmm, çok seviyoum ben de hepinizi, topikteki herkesin yeri bambaşka, aynı evdeki kızkardeşler gibi
Allah kabul etsin dualarını canım ben de Rabbim kabul ederse bu akşam hepimize dua edeceğim, lütfen ama lütfen duy sesimizi Alahımmmmayyyy neysse çok duygusalım bugün yine...eve gidip duş alayım bolca dua edeyimm...üstümde bir ağırlık var atayım şu durumu :)))
cannnımmmmmsınnn...
eveeet d vitamini ampulüm geldi, önce yeşillik peki ben bunu yoğurdun içine kırsam yesem olmaz mı kızlarrr?no_name_
1- Ampirik tedavi (çocuk ve erişkinde): Kan düzeyi ölçülmesi ve takibi yapılmaz. Çünkü dozaj düşük tutulur. Çocuklarda günlük 1000 ünite ( D vit damladan günde 8 damla), erişkinlerde 2000 ünite (15 damla) alınır. Damlalar bir seferde veya bölünerek alınabilir. Tercihan akşam yemekte yeşillik ve yoğurt yedikten sonra alınır. Bu tedaviye başlamadan önce depoların doldululması için çocukta yarım ampul D vitamini, erişkinde 1 ampul D vitamini yine akşam yeşillik ve yoğurt yedikten sonra kırıp ekmeğe döküp içilir.
2- Erişkinde D vitamini düzeyi kontrollü tedavi: Önce D vitamini düzeyine bakılır,
Düşük ise önce depolar doldurulur, sonra günlük tedaviye geçilir.
D vitamini deposunun doldurulması;
- Kan düzeyi 20 ng/ml altında ise 1.gün,15. gün ve 30. gün yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. Toplam 3 ampul ile depolar doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.
- Kan düzeyi 20-30 ng/ml arasında ise 1.gün ve 15. gün yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. Toplam 2 ampul ile depolar doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.
- Kan düzeyi 30-40 ng/ml altında ise yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. 1 ampul ile depo doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.
3 gündür acayip bulantılar kusmalar ağlak haller filan bet beniz atık:) onun dışında iyiyim canım çok şükür teşekkür ederim sen nasilsinsaol canııım senin de kandilin mübarek olsun, nasılsın, bebiş nasıl
canım olacak onlar illaki, bebişinin iyi olduğunu gösteriyor3 gündür acayip bulantılar kusmalar ağlak haller filan bet beniz atık:) onun dışında iyiyim canım çok şükür teşekkür ederim sen nasilsin
cnm benim rezervim düşük.yaşım 29.doktorlar yaşımdan dolayı şans veriyorlar.bende hiç yumurta gelişmiyor mesela.4-5 kere tüp denedik olmadı.1 kere toplama oldu o da boş çıktı.beyne olumlu mesaj vermek önemli tabi.değerlere çok takılmamak gerek.sen kendiliğinden adet olabiliyorsun sanırım ben ilaçsız olamıyorum mesela.bunlar senin rezervinin iyi durumda olduğunu gösterir.hangi şehirdesin bilmiyorum ama bulunduğun şehirde tüp bebek düşünebilirsin mesela.rezervin düşerse yaştan dolayı pişman olabilirsin.kendi kararın tabi ama elindeki imkanların kıymetini bil bence...yazını yazarken aynı anlarda ben de yukarıdaki yazıyı yazmışım... inan egomdan değil bu hallerim, sanırım yukarıda açıkladım... seni çok iyi anlıyorum ve aynı hisleri yaşıyorum...zaman ne gösterir bilemem, asla katı kurallarım olmadı... zamana bırakmak belki de en güzeli, gerçekten ben de hazır olduğuma inandığımda -ki hala değilim sanırım- o gün geldiğinde ne yaparım bilemem... 10 yıldır evliyim ve bebek düşünmedim hiç, seninde dediğin gibi hala hazır mıyım emin değilim...zaman ne gösterecek derken zamanımın olmadığını da biliyorum, lakin her şeyin de bi vakti vardır...dün çok güzel bir yazı okudum, unutma: sabır sadece bekleme becerisi değildir, beklerken doğru davranış sergileme yeteneğidir....
ben şu an zaman öldürdüğümü düşünmüyorum, sabırla doğru davranış sergilemeye çalışıyorum..aslında uygulanan tüm yöntemler de tüp bebeğin aşamaları...adım adım ilerleyerek sabırla, elimden geleni de yaparak sona doğru yürüyorum bence
Zeytinyağında çözüleceği için ekmeğe zeytinyağı damlatıp karıştır diyorlar ama sen bilirsin canım.eveeet d vitamini ampulüm geldi, önce yeşillik peki ben bunu yoğurdun içine kırsam yesem olmaz mı kızlarrr?
Dr. bülent tıraşa yazdım yeniden kızlar bu adam illaki bana tüp bebek yaptıracak : işte cevabı...ben ona yapılacak bi test bir şey var mı? sebebi ne olabilir diye sormuştum:
""""""""""""""""""merhabalar : yasınız ve hormon degerlerınız nedenı ıle ( yumurtalık rezerv düşüklugu) zaman sızın için cok degerlıdır.Bu öyküye göre beklemek veya aşılama gibi etkin olmayan metotları tavsıye etmemekteyız. 35 yas uzerınde ve rezerv dusuklugunde yumurta kalıtesı de dusmektedır. Rezerv azaldıkca gerıye anomalılı yumurta kalma oranı yuksek olmaktadır.Bu nedenle zaman kaybetmeden genetık taramalı tüp bebek metodu sızın ıcın dogru yol olucaktır.
Rezerv düşükluğu nedenı ıle yeterlı sayıda embrıo elde etmede zorluk olan hastalarımızda tekrar eden denemelerde embrio saklanması yöntemı ıle ilerı tüp bebek yönteminden genetik taramalı tüp bebek yöntem secımıne karar verılır. (bu yöntemle embriolar genetık ayıklama yöntemı ıle sağlıklılar sağlıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.) Embrıo transferı oncesınde rahım - tüp fılmı kontrolu + hısteroskopı ıle rahım ıcının kontrolu faydalı olucaktır.
Bol sans dılerım.""""""""""""""""""
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?