Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

biliyorum canım ama tüp bebek için izmir ya da istanbulu tercih ederim, bunun için de gelip gitme sorunumuz var eşim çok yoğun çalışıyor..ben denememiş olmamak için bu mücadeleyi veriyorum, hep yazdığım gibi, olmazsa da takdir-i ilahi derim...bu sürece girince -pes etmek de ruhumda olmadığı için kendi çabamla sonuna kadar gideceğim... belki bi fikir çıkar diye yazıyorum bu doktorlara, belki biri de çıkar şuna baktır der..mesela 5 aydır dvit ve b vitaminlerine baktıracağım dün yazan doktor sayesinde koydum kafama bugün gittim baktırdım...

canımcım amh baktırmayada karşısın biliyorum moral açısından aslında destekliyorumda ama onuda düşündünmü hiç..

yavrum nasılsa çok düşüktür, gerek var mı moral bozmaya :)
işin açığı ben çok düşüktür diye düşünmüyorum...ama tabikide kimsenin senin moralini bozmaya falan hakkı yok....:))
şu hayatta en önemli şey pozitiflik en güzel şey moralli olmak galiba..bunuda kaptırmayalım bence...

Tabi seninki de bir tercih sonuçta. Ama 5 yıl sonra bugünkü kararlarımız için pişman olmayacağımızın garantisi yok unutma bunu. Onun için iyi düşün tüp konusunu. Ekşi sözlüğe de bakıyorum arada, neler yazmışlar bazen insanlar kendi yaşamadıkları duygular için çok rahat ileri geri konuşabiliyor. Olmazsa olmuyordur niye uğraşıyorsunuz yazan çok. Ben öyle düşünmüyorum. O mantıkla gidersek hastalıkları da tedavi etmeyelim mesela. Ben 2007 de evlendim ve inanır mısın bu yıla dek bir kez olsun bebek düşünmemiştim. Herhalde bir gün kendimi hazır hissederim o zaman yaparız bebek diyordum. Nedense o hazır hissetme hiçbirzaman olmadı. Şimdi bile hazır hissediyo muyum muamma hatta. Hep sonra yaparım nasıl olsa gencim kafasındaydım. Eşim sigara içiyordu ve sen sigarayı bırakmadan ben bebek yapmam derdim, bahane etmiştim ailelere karşı bi de bunu. O sigarayı bıraktı, yüksek lisans bitti, engeller hep aşıldı ama ben kendimi 18 yaşımda sanmaya devam ettim. Umreye gidip orda bebekleriyle gelenleri görünce ben de anne olmalıyım diye düşünmeye başladım nedense. Nihayet 1-2 kez denedik sonra amh sürprizi çıktı zaten. Tam anlamıyla bebek istemeye vaktim bile olmadan birisi arkamdan tekmeyi basıp tüp bebek merkezine attı beni sanki. Orda oturan onca insanı ilk gördüğümde ben sizden değilim dedi içimdeki ego. Benim çocuğum oluyordur bunlar yanlış bakmıştır değerlerime diye bile düşündüm kendimi kötü hissedip. Günden güne baktım ki o insanlar da benim gibiymiş. Kimse kolay kolay kabul etmemiş zaten durumunu. Ne zaman gerçek anlamıyla kabullendi beynim durumumu, ondan sonra kendime faydam olmaya başladı zaten. Şimdi sırada beraber beklediğim, burda okuduğum insanları kendimden farklı görmüyorum. Kendi üzüntüm gibi üzülüp kendi sevincim gibi seviniyorum. Yine çenem düştü kusura bakmayın bu ara çok boşum herhalde..
Tüp bebek yapmak senin için doğru olansa zaman kaybetmenin kimseye faydası olmaz.

Son düzenleme:

bazen yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum ama sizin beni çok iyi anladığınızı biliyorum. benim ben kendi başıma hamile kalırım, yumurtam var, çatlıyor dölleniyor gibi tavırlarımı ukalalık olarak algılamadığınıza inanıyorum bu tavırlar sadece ve sadece beynime olumlu mesaj vermek için. defalarca yazdım beyin çok önemli, ben beyni ile kendini öldüren insanlar gördüm, kanser olma korkusuyla yaşayıp kendi kendine sonunda kanser olan insanlar gördüm. beyin muazzam bi organ...hemen hemen aynı yaşlarda olmamıza rağmen ben sizden çok daha kötü bir durumdayım aslında, yaşım 38 bebek için gerçekten beter bi yaş, 17 yaşımdan beri günde 1 paketten fazla sigara kullanıyorum, 21 yıl eder, yeni yeni temizlenmeye çalışıyorum. 17 yaşımdan itibaren alkol kullanıyorum maalesef aktif bi içiciyim...beslenme düzenim saçma sapan hayatımın 18 yılını aralıksız her sabah uyandığımda en az 7-8 fincan nescafe içerek geçirdim, asla kahvaltı yapmadım öğleden sonra 2 gibi yediğim yemeğe kadar aralıksız kahve tükettim...hayatımın uzunca bir döneminde gece yarılarına kadar çalışmak gibi bir işim vardı, uyku ve beslenme düzenim berbattı... turizm sektöründe yönetici pozisyonumdan dolayı...

ve aslında benim yaşantıma bakarsak değil döllenme falan olması yıllardan beridir 1 adet folikül bile olmaması gerekirdi. şayet şu an ben ayda 5 folikğlden falan bahsedebiliyorsam sadece ve sadece olumlu düşünmeme ve beynime ben doğuracğım mesajını vermemdendir. inanın en güçlü multivitamin bu...

yazını yazarken aynı anlarda ben de yukarıdaki yazıyı yazmışım... inan egomdan değil bu hallerim, sanırım yukarıda açıkladım... seni çok iyi anlıyorum ve aynı hisleri yaşıyorum...zaman ne gösterir bilemem, asla katı kurallarım olmadı... zamana bırakmak belki de en güzeli, gerçekten ben de hazır olduğuma inandığımda -ki hala değilim sanırım- o gün geldiğinde ne yaparım bilemem... 10 yıldır evliyim ve bebek düşünmedim hiç, seninde dediğin gibi hala hazır mıyım emin değilim...zaman ne gösterecek derken zamanımın olmadığını da biliyorum, lakin her şeyin de bi vakti vardır...dün çok güzel bir yazı okudum, unutma: sabır sadece bekleme becerisi değildir, beklerken doğru davranış sergileme yeteneğidir....

ben şu an zaman öldürdüğümü düşünmüyorum, sabırla doğru davranış sergilemeye çalışıyorum..aslında uygulanan tüm yöntemler de tüp bebeğin aşamaları...adım adım ilerleyerek sabırla, elimden geleni de yaparak sona doğru yürüyorum bence

Canım benim asla aklımın ucundan geçmez bahsettiklerin, ben seni çok çok çok iyi anlıyorum. Senin ne kadar empati kurabilen bir insan olduğunu aylardır görüyoruz maşallah melek gibisin. Bunları konuşmaya gerek bile yok aslında. Keşke senin gibi olabilsek o ayrı yani. Tabiki pozitif olucaz o hayatımızın her alanı için geçerli hele ki bu konuda daha da pozitif olmak zorundayız zaten. Sakın sen beni yanlış anlama asıl, ben tüp bebek işine kendim de ne kadar yabancı olarak girdiğimi anlatmak için anlattım bunları. Senin anlattığın o yaşam biçiminin daha beterini yaşadım senelerce ben. Geriye dönebilsem belki değişmez yine aynen yaşardım da, pişman olmanın da bi anlamı yok geçmiş için. Hepimiz doğrularımız kadar yanlışlarımızla da kendimiz oluyoruz sonuçta. Bugüne bakıyorum ve biyolojik saate göre düşünüp bugünden sonra için pişman olmayalım ama diyorum. Allah ne yazmışsa onu yaşayacağız tabiki, ama elimizden gelenin en iyisini yaptıktan sonra tevekkül edelim işte.

Son düzenleme:
öyle canım, kaptırmayalım moralimizi, pozitif düşüncelerimizi...

ben de geriye dönsem hiç bir şeyi değiştirmezdim Rabbim hakkımızda hayırlı olan neyse onu versin inşallah ama kaptırmayalım moralimizi, bence sahip olduğumuz en değerli şey yüksek moral seni çok iyi anlıyor ve asla kırılmıyorum tatlım, olur mu kırılmak, burada kardeşten öteyiz, ve ben herbirinizi tanımış olmaktan inanılmaz mutluyum, ailem büyüdü, var mı ötesi! belki bir bebeğim olmadı ama bir sürü kız kardeşim oldu ve gelecek olan yeğenlerim var

cansın sen canım benimmmm, çok seviyoum ben de hepinizi, topikteki herkesin yeri bambaşka, aynı evdeki kızkardeşler gibi

cansın sen canım benimmmm, çok seviyoum ben de hepinizi, topikteki herkesin yeri bambaşka, aynı evdeki kızkardeşler gibi
ayyyy neysse çok duygusalım bugün yine...eve gidip duş alayım bolca dua edeyimm...üstümde bir ağırlık var atayım şu durumu :)))
cannnımmmmmsınnn...

ayyyy neysse çok duygusalım bugün yine...eve gidip duş alayım bolca dua edeyimm...üstümde bir ağırlık var atayım şu durumu :)))
cannnımmmmmsınnn...
Allah kabul etsin dualarını canım ben de Rabbim kabul ederse bu akşam hepimize dua edeceğim, lütfen ama lütfen duy sesimizi Alahımmmm

eveeet d vitamini ampulüm geldi, önce yeşillik peki ben bunu yoğurdun içine kırsam yesem olmaz mı kızlarrr?

3 gündür acayip bulantılar kusmalar ağlak haller filan bet beniz atık:) onun dışında iyiyim canım çok şükür teşekkür ederim sen nasilsin
canım olacak onlar illaki, bebişinin iyi olduğunu gösteriyor Rabbim kolaylık versin sağlıkla, mutlulukla, keyifle geçir inşallah tüm hamiişlik sürecini ve sağlıkla al bebişini kucağına benim nasıl olsun aynen devm :) kürler, vitaminler derken hayat akıp geçiyor

cnm benim rezervim düşük.yaşım 29.doktorlar yaşımdan dolayı şans veriyorlar.bende hiç yumurta gelişmiyor mesela.4-5 kere tüp denedik olmadı.1 kere toplama oldu o da boş çıktı.beyne olumlu mesaj vermek önemli tabi.değerlere çok takılmamak gerek.sen kendiliğinden adet olabiliyorsun sanırım ben ilaçsız olamıyorum mesela.bunlar senin rezervinin iyi durumda olduğunu gösterir.hangi şehirdesin bilmiyorum ama bulunduğun şehirde tüp bebek düşünebilirsin mesela.rezervin düşerse yaştan dolayı pişman olabilirsin.kendi kararın tabi ama elindeki imkanların kıymetini bil bence...

Canım karışmak gibi olmasın ama imkanın varsa kesinlikle tüp bebek yaptırmalısın, bana da aynı şeyi söylediler ve çok fazla örneklerini gördüm etrafımda.. Yıllarca tüp bebeğe hayır deyip sonra keşke yaptırsaymışım diyen..
Bizim rezervimiz düşük ve zaman gerçekten önemli. Rezerv düşüklüğünde hamile kalınması kadar bebeğin tutunması da önemliymiş, çünkü ancak sağlıklı emryolar tutunabiliyor. Bu sebeple
Her ne kadar normal yolla hamile de kalsak allahkorusun düşük yapma ihtimalimiz var.
Tüp bebekte şans daha yüksek, sağlıklı bir seçim ve dölleme olduğundan bebeğin yapışma olasılığı da daha fazla.
Aşılamayı rezerv düşüklüğü olanlara tavsiye etmiyorlar, tutma oranı düşükmüş. Bana da direk tüp bebek önerdiler, inşallah bekliyorum günümün gelmesini.
Her ne kadar umutlu olsak da gerçekler bu yönde..

Bu güzel mübarek günde Allah burada hamile kalmayı çok isteyen tüm arkadaşlara nasip etsin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…