Canim az ya, gerci uzun suredir kanamam var belki bu ay böyle geçecek regl dönemi. Bu ay korunup rahmimi dinlendirecegim, belki mayısta aşılama yaparım belki de takviyelerle bi 3 ay geçirip mayısta bir daha dener, olmazsa haziran temmuz gibi aşılama yapabilirim. Ama hemen yapmayacağım. Biraz toparlasin bunyem. 5 ayda 3 gebelik, 1 ameliyat vs derken Yoruldum. Tatil yapabilirim bi sure. Bu arada gerekli testleri de tamamlarım diyorum. Eşime el atacağım biraz, onun ve benim testler tamamlansin belki sonra aşılama... Karisigim bu ara yaniaynen tatlım öyle gibiler ama 2. ayda hemen tüp bebeğe yönlendirmişlerdi onu da hatırlarsın yine de bi ufak şüphe içimde yok değil.. Biz galiba bu koşullarda hiçbi doktora güvenemiyoruz bu anlamda tam olarakSen nasılsın kanama durumların falan nasıl??
Yok canım valla bi yanlışlık olmadı.. Arkadaşım da orda 2 kez tüp bebek yaptırdı o da o sürece gelene kadar geçirdiği hiç bi aşamaya para ödemedi.. Ben de şaşırdım ama öyle oldu sadece bir defa bana 5 adet famera verdiler onun için 10 TL para ödedim..Başka da 5 kuruş para ödemedim.. Amh fln bakılmadı ama her gittiğimde mutlaka kan verdim yumurtlayıp yumurtlamadığıma bile bakıp haber verdiler ilişki olsun oldu mu falan diye hemşire aradı falan çok ilginç biyer
Canım testler falan da gerçekten önemli.. bi şu pıhtılaşma olaylarını falan sonuca ulaştır da için rahat etsin.. Böyle sürekli hamile kalıp kimyasal falan olmasının bi nedeni olmalı.. İnşallah kolayca çözülebilecek bi sorundır ya da hiçbi sorun yoktur da aşılama bile yapmana gerek kalmadan sağlıklı bi gebelik elde edersin canım.. Dinlendir bünyeyi biraz bakalım :)Canim az ya, gerci uzun suredir kanamam var belki bu ay böyle geçecek regl dönemi. Bu ay korunup rahmimi dinlendirecegim, belki mayısta aşılama yaparım belki de takviyelerle bi 3 ay geçirip mayısta bir daha dener, olmazsa haziran temmuz gibi aşılama yapabilirim. Ama hemen yapmayacağım. Biraz toparlasin bunyem. 5 ayda 3 gebelik, 1 ameliyat vs derken Yoruldum. Tatil yapabilirim bi sure. Bu arada gerekli testleri de tamamlarım diyorum. Eşime el atacağım biraz, onun ve benim testler tamamlansin belki sonra aşılama... Karisigim bu ara yani
Aynen ilginç ama güzel :)Hakkaten ilgincmis:)
Guzelmis ama:)
Çok iyiymiş, istanbulda da var mı böyle bi yer?Aynen ilginç ama güzel :)
Merbaha canim mesajini okudum cok duygulandim... Ben de ayni yollardan gectim ve simdi ikizlerimi salliyorum. Allahim size de nasip etsin insallah. Bebek dusunup doktora gittigimden ilk gunden beri cok zorlu gunlerden gectim. Degerlerim hic bir zaman istenen seviyede olmadigi icin tup bebek bile yaptiramadim ama kurler vs ne duyduysam uyguladim cok sukur simdi bebeklerimle birlikteyim. Darisi sizlere insallahkızlar merhaba, bu ay bir kez daha doktor kontrolüne gidip hormon testi yaptırdım, doktor hormon değerlerin çok yüksek, erken menopoz dedi!!!! inanılır gibi değil, acayip sinirlerim bozuldu ve bana hormon hapı yazdı. yanından çıkıp doooğru eczaneye gidip hormon hapımı aldım ama başlamakta önce baya bi tereddüt ettim.
sonra yabancı ve yerli bir sürü kaynak araştırdım ve bir sürü makale forum vs okudum, hormon hapına başlamamaya karar verdim. öyle 1 test ile, 1 doktorun demesiyle, saat gibi işleyen bünyemi bozmamaya karar verdim ki, dış kaynaklı araştırmalarda bu hapların kullanımına başlamanın çok ciddi sonuçlar doğuracağını kesin teşhisten sonra uzun süreli kullanımlarının yapılması gerektiğini okudum. bu ay aptal gibi doktor değiştirdim, çünkü benim prof yurt dışında ve bir süre gelmeyecek ve ilgisizliğinden yakınıyordum başka doktora gideyim demiştim ama moralimi altüst etti...
ben erken menopozu asla kabul etmiyorum, hiç bir belirtim yokken, son derece düzenli regl oluyorken ve de gün içerisinde bile farklı ruh haline göre değişebilen hormon değerlerime bakarak hem de öncesinde sonuçlar gayet düzgün çıkarken 1 seferlik rapor ile bana teşhis koyup hormon ilacı veremez...
sonuç itibariyle 2 gündür alternatif tıp ürünlerini araştırarak bazı kürlere başladım, ben Allahın izni ile o bebişi kucağıma alacağım, bu gerizekalı, hissiz robota bağlamış şaşkın tıp doktorlarına inat... Her şey bir yana bu haber bu şekilde verilmemeliydi. Psikoloji eğitimi verilmiyor mu bu tıp doktorlarına, ne hakkı var benim hayallerimi yıkmaya!!!!
neyse durum bu kendimi karantinaya aldım, kafein ve sigarayı bıraktım 3 gündür, pzt spora başlıyorum, kontrollü beslenme programı oluşturdum kendime, hayıt suyu, testere dişli aslan pençesi ve çörekotu kürlerine başladım, gelişmelerden haberdar ederim.
bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa takılın peşime, birlikte deneyelim kürleri derim!
hepinizi çok öper, bu ay bebişlerimizi kucağımıza alacağımızın düşüncesi ile bol bol dua ederim hepimize..gelişmeleri sürekli paylaşacağım sizlerle...
(dip not :
yukarıdaki yazıyı yazıp 1 ay boyunca uyguladığım kürler neticesinde 25.11.2015 itibariyle;
E2 21 Dİ (Kİ ÇOK DÜŞÜK Bİ DEĞERDİ ) 37 OLMUS
FSH 23,4 DÜ SANIRIM 10,21 OLMUS
DİĞER TÜM DEĞERLER DE HARİKA... KIZLAR KÜRLER İŞE YARIYOOORRRR, DEVAM!)
VE BU AY 5 ADET FOLİKULUM VAR, YUMİŞLER DE VAR YANİ
not: 23 Kasım 2015 1.kimyasal gebelik .
30 kasım hsg çekildi, tüpler açık sıkıntı yok,
15 şubat 2016 2.kez kimyasal gebelik yaşadım, doktor histeroskopi uyguladı, umutluyum,savaşa devam ediyorum
22 Şubatta histeroskopi ile miyom aldırdım
5 nisan 2016 3.gebeliğim düşük ile sonlandı....
Pes etmiyorum, mücadeleye devam diyorummmm, gelişmeleri bildiririm kızlarrr, o bebek buraya gelecekk, o kadar!!!!
Maşallah canım sana ve bebislerine sağlıklı, güzel, huzurlu, upuzuuun bir omur dilerim.tüp bebek mi yaptın sonunda? Neyseki kavusnussun yavrularına. Var mı bize bi önerin?Merbaha canim mesajini okudum cok duygulandim... Ben de ayni yollardan gectim ve simdi ikizlerimi salliyorum. Allahim size de nasip etsin insallah. Bebek dusunup doktora gittigimden ilk gunden beri cok zorlu gunlerden gectim. Degerlerim hic bir zaman istenen seviyede olmadigi icin tup bebek bile yaptiramadim ama kurler vs ne duyduysam uyguladim cok sukur simdi bebeklerimle birlikteyim. Darisi sizlere insallah
şimdi onların forumda yazışıyorum çoğundan almamışlar, bir kişiden almışlar, kan falan istemiş dr, ön görüşme ücretsiz dedi ama herhalde ultrasonu kapsamıyor sadece konuşma ücretsiz dedim kendi kendime, olsun o da birşeydir, gidip sorayım durumum bu siz nasıl bir tedavi öneriyorsunuz benim durumumda diyeyim ilaçsız tüp bebek mi, az ilaçla tüp bebek mi, standart tüp bebek mi? aslında e posta olsa keşke değerlerimi ultrason sonucumu falan yazsam o da bana size şunu başlarım dese...Canım ben novaarta 4-5 defa gittim muayene de oldum her seferinde hatta bi çok test de yapıldı ama hiç para ödemedim resmen hayrına yapmışlar gibi oldu açıkçası.. İlk gitmemde klomenle çocuk olur diye not yazmış hatta doktor dosyama.. ilk ay klomen 2. ay da famera kullandım takiplerimi de yaptılar ama enteresan bi şekilde 5 kuruş bile vermedim.. Borcum ne kadar diye bankoya gidip sorduğumda borcunuz yok dediler hep çok ilginçti :)
İnan istanbul konusunu hiç bilmiyorum canım ama araştıralım mutlaka vardır :)Çok iyiymiş, istanbulda da var mı böyle bi yer?
hadi hayırlısı kır şu şeytanın bacağını :)Valla ben artık nasıl umutluysam burda sizlerle konuşunca5 i akşam 10 da pik yakaladım hemen ilişki yaptım ama asıl ilişki günüm 6 sıydı, çatlamayı da zaten 6sında ağrılarımdan hissettim gece ilişki olsun derken uyuyakalmışım.. Dün eşim öğlen işe gidiyodu evdeydi 11,30 da izin alıp eve gittim yakın zaten Yatakta yakaladım icabına baktım hahahaha 45 dakika falan kalkmadım tutucaksa yeterli bi vakit diye düşündüm zaten işe geri dönmem gerekiyodu.. Hayırlısı bakalım artık
Canım Allah bebeklerini sana bağışlasın inşallah sağlıkla büyüsünler.. Ayrıca bizimle deneyimlerini paylaşmaya geldiğin için de çok teşekkürler.. Umut oluyo bize böyle şeyler :)Merbaha canim mesajini okudum cok duygulandim... Ben de ayni yollardan gectim ve simdi ikizlerimi salliyorum. Allahim size de nasip etsin insallah. Bebek dusunup doktora gittigimden ilk gunden beri cok zorlu gunlerden gectim. Degerlerim hic bir zaman istenen seviyede olmadigi icin tup bebek bile yaptiramadim ama kurler vs ne duyduysam uyguladim cok sukur simdi bebeklerimle birlikteyim. Darisi sizlere insallah
Canım ben de ön görüşmeye gittim ama muayene de ettiler zaten.. bana dediki bu tahliller bizim için çok fazla bişey ifade etmiyo önemli olan klinik bulgular bi bakalım diyip masaya alındım :)şimdi onların forumda yazışıyorum çoğundan almamışlar, bir kişiden almışlar, kan falan istemiş dr, ön görüşme ücretsiz dedi ama herhalde ultrasonu kapsamıyor sadece konuşma ücretsiz dedim kendi kendime, olsun o da birşeydir, gidip sorayım durumum bu siz nasıl bir tedavi öneriyorsunuz benim durumumda diyeyim ilaçsız tüp bebek mi, az ilaçla tüp bebek mi, standart tüp bebek mi? aslında e posta olsa keşke değerlerimi ultrason sonucumu falan yazsam o da bana size şunu başlarım dese...
Ay inşallah canım rahim filminden sonra içime bi umut doğdu hayırlısıysa olsun inşallah :)hadi hayırlısı kır şu şeytanın bacağını :)
Merbaha canim mesajini okudum cok duygulandim... Ben de ayni yollardan gectim ve simdi ikizlerimi salliyorum. Allahim size de nasip etsin insallah. Bebek dusunup doktora gittigimden ilk gunden beri cok zorlu gunlerden gectim. Degerlerim hic bir zaman istenen seviyede olmadigi icin tup bebek bile yaptiramadim ama kurler vs ne duyduysam uyguladim cok sukur simdi bebeklerimle birlikteyim. Darisi sizlere insallah
Maşallah canım sana ve bebislerine sağlıklı, güzel, huzurlu, upuzuuun bir omur dilerim.tüp bebek mi yaptın sonunda? Neyseki kavusnussun yavrularına. Var mı bize bi önerin?
Aslında senin durumun benimkinde aynı bende iki yıl önce bir kem ve bir evladım oldu ama suan amh 0,01 yaşım 33 sadece benim doğumda önce cok düzenli olurdu ama çok yoğun oluyordum ve demir eksikliği vardı bende. Ama suan ilaç kullanıp adet oluyorum basta sezeryan doğum mu neden oldu yoksa troidmi nedeni derken. Ailede de yok anlam vermedim.netice fsh 17 amh 0 01 ostrojen. De 20 artık akışına bıraktım kızımın bi kardesi olacakmı bilmiyorum.Montecim sigara, alkol, nescafe bunların hepsini bırakmışsın bravo diyorum sana. Belki de hiç bu içtiklerimizle hiç ilgisi yoktur durumumuzun. Ben hayatımda ağzıma sigara sürmedim. Alkol belki hayatımda iki-üç kere ağzıma alıp onu da içememişimdir. Çay sevmiyorum, Kahve desen çok çok nadir. 36 yaşındayım, allaha şükür oğlum var . Ama amh değerimi biliyosunuz 0.01 Belki hiç yumurtam yok, bunu da bilmiyorum. Artık adette olamıyorum ilaçsız. O zaman ben niye bir anda bu duruma düştüm çok merak ediyorum.
Adetlerim hep düzensiz olduğu ve fazla kanamam olduğu için (kaç defa hastanelik oldum rahim dokusu kalınlaşıyodu doku parçası düşürdüm evlenmeden önce bile, patolojiye yollandı bu doku bir keresinde, temiz dediler. Ama tam olarak neden böyle olduğunu tedavisini bulmadı hiç bir doktor.) hep doğum kontrol hapı öneriyolardı ben de kullandım senelerce, evlenmeden önce bile. Oğlumda bıraktığım zaman 2. ay hamile kalmıştım. Korkularım vardı düşük yaparım diye ama allah şükür çok rahat bi hamilelik geçirdim, 8 ay işe devam ettim. Tam kardeş istedim oğluma, doğum kontrol hapını bıraktım, bir kaç ay denedim olmadı, sonra baktım 2 aydan fazla süre adet olmadım doktora gittim ve erken menapoz. Belki de doğum kontrol hapını kullanırken bu duruma gelmiştim ama haberim yoktu. Beni hiç bir doktor uyarmadı erken menapoz için.
Montecim sen adet olabiliyosun ne güzel, amh değerin düşük değildir bence . Senin dediğin gibi değerlere takılmayalım bence, belki de allah istediği zaman olacak hepimizin. Senin gibi pozitif olup beynime bu uyarıları göndericem.
olabilir mi acaba benim sezeryan çok stresli olmuştu, sonrası hep stresli bir yaşam... Neyse olan oldu da bundan sonra ne yapabiliriz bakalımAslında senin durumun benimkinde aynı bende iki yıl önce bir kem ve bir evladım oldu ama suan amh 0,01 yaşım 33 sadece benim doğumda önce cok düzenli olurdu ama çok yoğun oluyordum ve demir eksikliği vardı bende. Ama suan ilaç kullanıp adet oluyorum basta sezeryan doğum mu neden oldu yoksa troidmi nedeni derken. Ailede de yok anlam vermedim.netice fsh 17 amh 0 01 ostrojen. De 20 artık akışına bıraktım kızımın bi kardesi olacakmı bilmiyorum.
Bundan sonra hiç bişey yapasım yok korunmuyorum.diğerinede enerjim yok Allah isterse olur..hesap kitabı yokki bunun veren de o alanda o vermeyen de o Allah deyip gerisi bıraktım.olabilir mi acaba benim sezeryan çok stresli olmuştu, sonrası hep stresli bir yaşam... Neyse olan oldu da bundan sonra ne yapabiliriz bakalım
haklısın da işte hani sonradan pişman olmak istemiyorum, 1 yıl 3 aydır hadi ikinci olsun modundayız, hatta düşünmeye başladığım ay bir sonraki aya dr randevusu almıştım, iyi hekimlerde ayarlamak zor oluyor diye :) akılsız başım işte gitsene bir kontrole ne var ne yok.. bir de diyorlar ya bir yıl deneyin olmazsa hekime başvurun diye, ben 36 yaşındayım diye 6 ay olmayınca gittim doktora sonrasında yine kendime bakarsam olur dedim ama tam anlamıyla yapmadım kürleri, çalışmalar da çok zayıf kaldı... pişman olmak beni çok yoruyor, yapayım tüpü de negatif alırsam üzülür sonra atlatırım, bu işlerden vazgeçersem de kendiliğinden gelir bebik...Bundan sonra hiç bişey yapasım yok korunmuyorum.diğerinede enerjim yok Allah isterse olur..hesap kitabı yokki bunun veren de o alanda o vermeyen de o Allah deyip gerisi bıraktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?