Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

bebek yani embriyo okuduğuma göre 2 gün tüpte bekliyor zaten sonra rahme geçiyor ve hcg salgılamaya başlaması 7-8 günü
buluyormuşş..bana çok mantıklı gelmedi işin açığı...onlar yumurtlama günlerini yada çatlamayı tam tahmin edemiyor olabilirler mi acaba?

Canım belki çatlatma iğnesi olanlardır, çatlatma iğnesi hcg zaten. Test yapınca pozitif görür iğne olduktan sonraki birkaç gün. Tesadüfen işe de yarayıp hamile kalanlar yazıyordur öyle.

Aşilamada ignelerin dozu dusuk veriliyor.tup bebekte daha cok veriliyor.daha cok yumurta elde ediliyor. Ama benim rezervim az oldugu icin 375 unite igneye ragmen 2 yumurta toplandi.
Ben rapor cikarmak icin mecburen asilama yaptirdim.rapor cikarma dusuncem olmasa asilamayla vakit kaybetmezdim.
Ara vermeden 2 ay ust uste hemen oldu asilama,cok zaman gecmedi ama bu tedavi surecinde 2 ay kaybedilmemesi gereken bir zAman.yasini bilmiyorum ama ben 32 yasimdayim,yine de zaman cok cabuk gececek diye korkuyorum ki doktorlarin yasin genc demesine ragmen.

Doktorun asilamaya sans verdi mi,direk tüp mü dedi

Dr mu istedi bu testleri? Bir sebebi var mı?

Dr mu istedi bu testleri? Bir sebebi var mı?

Evet doktor istedi.

Yumurta toplama sonrasi kanama olabiliyor,o yuzden kanama testi yapiyorlar.hatta hemsire bi yeriniz kanayinca hemen duruyor mu diye sormustu.

Toxo testi enfeksiyona karsi bagisiklik,rubella testi ise kizamikciga karsi bagisiklik var mi diye yapiliyormus.

Bursada havada acayip bir agirlik var,sabahtan beri basagrisi.
Camur yagmis bir de. Cok basık bir hava olunca,insanin cani bisey yapmak da istemiyor.

Neyse bu aksam survivor aksami.
Can sıkıntısı gecer:)

Toxo ve rubellayi biliyorum cnm ona en başta smear ile baktılar bende. Diğeri de tüp bebek işlemi icin galiba. Ben acaba benlik bir şey var mı diye de merak etmiştim.

Arkadaşlar merhaba
Benim hikame de yorum yapabilir misiniz?
İki kez 4 aylık bebeğimi kaybettim . En sonuncu Gecen aralık ayında oldu. Araştırma sonucu Kan pıhtılaşması çıktı. yeniden çocuk için kontrole gittiğimde bu ay fsh23 çıktı aynı gün başka hastanede 13çıktı. Son hamileliğim den önceki tahlilim ise 7,75
Üzerine hamilelik öncesi sonrası 5kez adet oldum sadece.
Ben Mardin'de yasıyorum kontrole burada gidiyorum doktorum İstanbul'da. Aradım sonuca inanamam daha yeni kendiliğinden hamile kaldın sen ve sonuçların normaldi dedi. Daha hormonların yeni kendine geliyor kafana takma yine gel tahlil yapayım dedi.

Bu fsh ne biçim bişey ki birkaç ayda normal değerden tavan yapsın
Bebeklerimi kaybettiğime üzülmüşken bana tahili eline alan doktor daha çocuğun olmaz dedi şak diye tokat gibi yapıştırdı lafını.

İstanbul'da ki doktorum Cerrahpaşa fakültesinde Prof Altay hoca bana hiç korkma dedi ne yapacağımı bilemiyorum bakalım yeni bir süreç beni bekliyor
Bu arada Rabbim isteyen tüm arkadaşların kucağını doldursun inşallah

Canim merhaba, hormon değerlerine hic takilmamani, kendini strese sokmamani öneririm. Sen İstanbul daki doktoruna kulak ver, gebelik atlatmissin, hormon değerlerinin değişmesi çok normal. Biraz bunyeni dinlendir, tekrar gelecektir bebeğin. Rabbim sağlıkla tez zamanda hamile kalmani nasip etsin tatlim.

Pıhtılaşma için bi önlem aldı mı doktorun, ben de 3 dusuk yaşadım diyebilirim. Kimyasal gebeliklerdi, 4. haftada sonlandilar. Ben de pihtilasmadan endişeleniyorum, test yaptıracam bu ay

Bu sonuçla Senin yumurtan bile olmaz olsada ancak düsük yaparsın diyen doktoru geride bıraktım başka hastaneye gittim bu ay iki yumurtam oluşmuştu hamile kalabilmen olağan dedi yalnız tahlilden hiç bahsetmedim bu doktora. Zaten moralim bozuktu Onunda bozmasına izin veremezdim adet olunca yine tahlil yapıp bakacagım yüksekse İstanbul'a Altay hocaya gideceğim
Benimde durumum böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…