- 28 Haziran 2007
- 2.135
- 1.288
- 333
Pıhtılaşma için bi önlem aldı mı doktorun, ben de 3 dusuk yaşadım diyebilirim. Kimyasal gebeliklerdi, 4. haftada sonlandilar. Ben de pihtilasmadan endişeleniyorum, test yaptıracam bu ay
İlk mesajını görememiştim çok teşekkür ederim Amin inşallah Rabbim gönlümüze göre verir hepimizin yüzünü güldürürCanim merhaba, hormon değerlerine hic takilmamani, kendini strese sokmamani öneririm. Sen İstanbul daki doktoruna kulak ver, gebelik atlatmissin, hormon değerlerinin değişmesi çok normal. Biraz bunyeni dinlendir, tekrar gelecektir bebeğin. Rabbim sağlıkla tez zamanda hamile kalmani nasip etsin tatlim.
Maşallah canım, evladinla ve esinle mutlu, sağlıklı, huzurlu upuzuuun yillariniz olsun inşallah. Hiç takılma dediğim gibi hormon değerlerine, aynı gün içinde bile inip çıkabiliyor bu değerler. Hele gebelik atlatınca zıplıyor hormonlar. Ben de bir kaç ay kendimi dinlendirip takviyelerle yumurta ve spermleri güçlendirip sonra aşılama düşünüyorum.Gecmiş olsun arkadaşım gebelik oluşur oluşmaz iğnelere başlayacağım coraspin içiyorum hergün
Yalnız benim bir mucizem var hiç sorunsuz gecen bir hamilelikle bir çocuğum var pıhtılaşma değerlerim çok yüksekmiş buna rağmen o benim mucizem
Maşallah canım, evladinla ve esinle mutlu, sağlıklı, huzurlu upuzuuun yillariniz olsun inşallah. Hiç takılma dediğim gibi hormon değerlerine, aynı gün içinde bile inip çıkabiliyor bu değerler. Hele gebelik atlatınca zıplıyor hormonlar. Ben de bir kaç ay kendimi dinlendirip takviyelerle yumurta ve spermleri güçlendirip sonra aşılama düşünüyorum.
Çok saol canim, sen de gelişmeleri bildir mutlaka, asla stres yapma kendine, stres en büyük dusmanimizAmin bilmukabele inşallah Rabbim gönlüne göre versin canm hayırlı haberleriniz için takip edeceğim sevgiler ,
Bana zaten şüpheleniyor gibi geldi aslında. Çünkü canim bana dedi ki corasprin yazmam gerekebilir falan demişti, o da pıhtılaşma bozukluğu nda veriliyor diye biliyorumno_name_ Canım günaydın, sen kesin yaptırırsın artık trombofili panelini. Doktorlar yanaşmıyor pek istemeye pahalı diye herhalde. Ben doktorum gerek yok demesine rağmen gittim kendi isteğimle özel laboratuvarda verip yaptırdım inatla. Sen de ya doktoru ikna edicen ya da kendin yaptırıcaksın.
İnşallah canim... daha keseyi göremedik. .. endişe de var hayirlisiGünaydın canimmm, güzel haberlerle gel inşallah
Bana zaten şüpheleniyor gibi geldi aslında. Çünkü canim bana dedi ki corasprin yazmam gerekebilir falan demişti, o da pıhtılaşma bozukluğu nda veriliyor diye biliyorum
Teşekkür ederim canım, sen de hiç strese girme, keseyi de gorur, kalbi de duyar, sağlıkla kucağına da alırsın. Rabbim yardımcin olsunGeçmişin hepsini okudum... Sen basaracagina inanıyorsun, bence en önemli şeylerden birtanesi inanmak... yine de tüp bebek için de çok geç kalma derim... sonuçta bebek istiyorsun, geciktirmenin ne manası var... Hakkında hayırlısı, dualarimda olacaksın sen ve tum bebek isteyenler
Doktorların çoğu hamilelikte corasprin veriyormuş zaten, şüpheleniyor da olabilir ama şüphelense direk isterdi bence küçük ihtimal sanki şüphelenmesi. Sperm dna hasar testi de yaptırın canım, ilk spermiyogram krugera göre mi yapılmıştı her yerde yapmıyorlar çünkü? Sperm dna hasarı %15 ten yüksek olunca da döllenmeme veya düşük olması riski artıyormuş. Bizimki %18 çıkmıştı sınırda kabul edilebilir bir değer dedi doktorumuz yine de Kaan Aydostan randevu aldık Mayısı bekliyoruz, bi fikrini almak istiyorum. Yumurta kalitesinin değişmesi çok zor ama spermi değiştirebiliyorlar hiç değilse o olabildiği kadar iyi olsun diyorum.Bana zaten şüpheleniyor gibi geldi aslında. Çünkü canim bana dedi ki corasprin yazmam gerekebilir falan demişti, o da pıhtılaşma bozukluğu nda veriliyor diye biliyorum
Bilemiyorum ki neye göre yapıldı, yazar mı üstünde ? Bi bakayım.özel hast. De yapıldı çocuk istiyoruz diye verdi eşim ama bilemiyorum canim. DNA hasarı ne diye geçiyor testte kiDoktorların çoğu hamilelikte corasprin veriyormuş zaten, şüpheleniyor da olabilir ama şüphelense direk isterdi bence küçük ihtimal sanki şüphelenmesi. Sperm dna hasar testi de yaptırın canım, ilk spermiyogram krugera göre mi yapılmıştı her yerde yapmıyorlar çünkü? Sperm dna hasarı %15 ten yüksek olunca da risk artıyor çünkü. Bizimki %18 çıkmıştı sınırda kabul edilebilir bir değer dedi doktorumuz yine de Kaan Aydostan randevu aldık Mayısı bekliyoruz, bi fikrini almak istiyorum. Yumurta kalitesinin değişmesi çok zor ama spermi değiştirebiliyorlar hiç değilse o olabildiği kadar iyi olsun diyorum.
Dna hasarına ayrı bakıyorlar normal spermiyogramda değil, sizin yapılan normal spermiyogramdır. Spermiyogramda sadece yoğunluğa sayıya falan bakıyorlar. Her yer kruger standartlarına göre de bakmıyor, krugerde morfolojisine de bakıyorlar yani sperm şekillerinin standartlara uygun olup olmadığına. Morfoloji 0-4 arası olunca problem var demek oluyor. Bizim 0 mesela, embriyolog önemli değil tüp bebekte morfoloji dedi ama Kaan Aydostan randevu için aradığımda çıkan bayan sakın tedavi olmadan tüp bebek yapmayın, abla tavsiyesi dinle kızım ya düşük olur ya tutmaz boşa para harcarsın her gün senin gibi kaç kişi geliyor buraya beni dinle sen dedi. Kafamı çok karıştırdı, tedavideyim sonuçta bekleyemem ki yumurta çıksın diye kendimi paralıyorum.Bilemiyorum ki neye göre yapıldı, yazar mı üstünde ? Bi bakayım.özel hast. De yapıldı çocuk istiyoruz diye verdi eşim ama bilemiyorum canim. DNA hasarı ne diye geçiyor testte ki
Şimdi baktım cmv sitomegalovirüs diyo, herpes ailesindendir insanların yarısı geçirir ilk enfeksiyondan sonra vücutta kalır sessiz hale gelir diyo.Bi de bu CMV iqg ve antirubella pozitif çıkmış bunlara normal dedi ama negatif mi olmalı ne ki bunlar?
Saol canim yaa paranoyak oldum artık. Bunlara bakıp sorun yok deyince Dr öylece kaldirmisim dosyama.. Off en iyisi az cahil olmak, araştırdıkça bir şeyler çıkıyorŞimdi baktım cmv sitomegalovirüs diyo, herpes ailesindendir insanların yarısı geçirir ilk enfeksiyondan sonra vücutta kalır sessiz hale gelir diyo.
Antirubella pozitif de kızamıkçık geçirip bağışıklık kazandığı demek oluyor ki bu iyi bir şey.
Canım krugera göre mi yapılmış bi bak sen spermiyograma, morfolojiye bakmış olacaksın yani, 0-4 arası çıkarsa morfolojik bozukluk var demektir. Eğer morfoloji yazmıyorsa tekrar yaptırın bence spermiyogram. Sperm dna hasarı için de ayrı sperm verilmesi gerek, % 15 ten yüksek çıkarsa düşüklerinle bağlantısı olabilir demektir. Ve bunların hepsi ilaçla tedavi edilebilir şeylermiş.Saol canim yaa paranoyak oldum artık. Bunlara bakıp sorun yok deyince Dr öylece kaldirmisim dosyama.. Off en iyisi az cahil olmak, araştırdıkça bir şeyler çıkıyor
Morfoloji %70 normal yazıyor ama, senin dediğine de baktirmali. Olmadı üniv hast.ne gidip ne var ne yok araştırmalı.Dna hasarına ayrı bakıyorlar normal spermiyogramda değil, sizin yapılan normal spermiyogramdır. Spermiyogramda sadece yoğunluğa sayıya falan bakıyorlar. Her yer kruger standartlarına göre de bakmıyor, krugerde morfolojisine de bakıyorlar yani sperm şekillerinin standartlara uygun olup olmadığına. Morfoloji 0-4 arası olunca problem var demek oluyor. Bizim 0 mesela, embriyolog önemli değil tüp bebekte morfoloji dedi ama Kaan Aydostan randevu için aradığımda çıkan bayan sakın tedavi olmadan tüp bebek yapmayın, abla tavsiyesi dinle kızım ya düşük olur ya tutmaz boşa para harcarsın her gün senin gibi kaç kişi geliyor buraya beni dinle sen dedi. Kafamı çok karıştırdı, tedavideyim sonuçta bekleyemem ki yumurta çıksın diye kendimi paralıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?