canım ben hala yaptıramadım ama okuduğum kadarıyla geç düşüklerde etkiliyormuş pıhtılaşma bozukluğu.12-24 haftalık düşüklerin sebebi pıhtılaşma olma ihtimali yüksek yazıyor..yani sen yaşadığın tutunamamayı buna bağlama bence...ben de bilemiyorum ki aklım fena karışık....
Canım bende şöyle yazıyor ama kan sulandırıcı vermediler nedense.Evt kullanmistim canim 2. tedavide.
Keske yapilsa hepsi bastan ama olmuyor iste.ben aslinda embriyonun da genetige gonderilmesini istiyorum ama iste benim gibi az yumurtasi olanlara olmuyor. Cok yumurta olacakki gondersinler. Gerci benim kromozom sonucumda embriyonun pgt incelemesine gerek yoktur diyor ama iste yine de gitme durumu olabilse keske.
1. Kalite olup da genetige gidip hasarli cikan embriyolari duyuyorum.
Sonucumda soyle yaziyor canim:
FV Leiden (G1691A) : mutasyon saptanmadi.
FII (G20210A) : mutasyon saptanmadi.
MTHFR (C677T) : mutasyon saptanmadi.
MTHFR (A1298C) : homozigot mutasyon SAPTANDI.
PAI : 4G/4G
Mthfr ve paı koyu renkle yazilmis ve bu ikisini gosterdi doktor. Pihtilasma var dedi.
tatlım sorunun tespit edilmiş olması çok iyi, bu sorunu yaşayan bir sürü arkadaşım çatır çatır doğurdu, hadi bakalım sıra sende :)Pihtilasma testimin sonuclari cikti. Pihtilasma varmis. Gebelik olursa kan sulandirici kullanmam gerekliymis.
Ilk tup tedavim sonucu kimyasal olmustu. Tutunmaya calisiyor demisti hemsire. Acaba o zaman kan sulandirici kullansaydim tutunur muydu
Hic bir zAman bilemeyecgim bunu.
benim doktor bana kalıtsal, sigara, stres demişti...Aynen oyle tatlim. Rezerv sorununun 3 sebebi varmis. Anne anneanne tarafindan kalitimsal, stres ve gecurilen hastaliklar. hatta geyigini yapmistim kalitimsal bi durum yok, hastalik gecirmedim...demek ki bende gizli stres var diye :))))
Bi de tedavi sirasinda 23 yasinda bekar ve menopoza girmis biriyle tanismistim....
yok canım yaa benim o arkadaş 41 yaşında, günde 1,5 pk sigara içer yaklaşık 15 yaşından beri falan, bir de her akşam hiç içmese 1 bira içer, çook sevdiğim arkadaşımdır ama içmeden duramıyorum der, hatta çok uyarmışımdır canına yazık bu kadar içme diye...Vallahi hikaye tüm bunlar 41 yaşında 3,34 amh..maşallah ne diyeyim...yeme ve içme ile alakalı falan değil bu iş, ben buna inanıyorumbenim doktor bana kalıtsal, sigara, stres demişti...
PKO lu falan olmasın o yaşta bu amh da normal diil benceyok canım yaa benim o arkadaş 41 yaşında, günde 1,5 pk sigara içer yaklaşık 15 yaşından beri falan, bir de her akşam hiç içmese 1 bira içer, çook sevdiğim arkadaşımdır ama içmeden duramıyorum der, hatta çok uyarmışımdır canına yazık bu kadar içme diye...Vallahi hikaye tüm bunlar 41 yaşında 3,34 amh..maşallah ne diyeyim...yeme ve içme ile alakalı falan değil bu iş, ben buna inanıyorum
ben de çok şaşırdım, fsh 7 e2 43 çıkmış..bilmiyorum doktor her şey çok iyi rahim tertemiz falan demiş.. amh testinde 5 üzeri olursa pko şüphesi olur yazmışlarPKO lu falan olmasın o yaşta bu amh da normal diil bence
açıkcası ben sigarayla çok iniltili olduğunu düşünmüyorum. hatta ve hatta sigaranın sperm üzerindeki etkileri kanıtlanmıştır. ancak yumurta üzerinde ki etkisi için kesin bir şey malesef söylenemiyor. bizim durumumuzdaki hastaların içmemesi tabiki önemli ancak sigara rezervi azaltmaz. kaliteyi düşürebilir.benim doktor bana kalıtsal, sigara, stres demişti...
ben de 6 üzeri diye biliyorum pko yu. gayet normal ve güzel bir seviyede amh si.ben de çok şaşırdım, fsh 7 e2 43 çıkmış..bilmiyorum doktor her şey çok iyi rahim tertemiz falan demiş.. amh testinde 5 üzeri olursa pko şüphesi olur yazmışlar
maşallah evet ben hiç çevremde böyle güzel bi amh görmedimben de 6 üzeri diye biliyorum pko yu. gayet normal ve güzel bir seviyede amh si.
Maşallah arkadaşının amh sı çok iyi. Ne güzel menapoz endişesi yok.maşallah evet ben hiç çevremde böyle güzel bi amh görmedimbiz hep 0,0 lı değerlerle karşılaştığımız için oldukça şaşırdım, demek ki -gerçi hep konuştuumuz gibi bu yumi sayısı belli.kalan 1000 yumim varsa misal belki beslenme ile o ay 2 olacaksa 3-4 e o aylık yükseltebilirim, kaliteyi yükseltebilirim ama hep kalan 1000 den yerim demek oluyor sanırım bu...
öyle bebişim ama 2 yıldır hiç korunmamasına rağmen hamiş kalamıyor, endişeli o bile...hiçbirimize rahat yok, yeni başladı dr a gitmeye, bakalım onda ne çıkacak...off offf, dert bir değil kiMaşallah arkadaşının amh sı çok iyi. Ne güzel menapoz endişesi yok.
Gerçi bebiş olmasında amh fsh hepsi hikaye. Rabbimin ol demesi yeterli. Rabbim yazmadıktan sonra amh sı çok iyi olup hiç bir sıkıntısı olmayıp evlat sahibi olamayanlarda var. Amh sı o.o1 in altında olupta evlat sahibi olabilenler de var. İnşallah arkadaşına da o duyguyu yaşamak nasip olur canım. Ama arkadaşın için menapoz endişesinin olmaması çok güzel birşey.öyle bebişim ama 2 yıldır hiç korunmamasına rağmen hamiş kalamıyor, endişeli o bile...hiçbirimize rahat yok, yeni başladı dr a gitmeye, bakalım onda ne çıkacak...off offf, dert bir değil ki
aynen katılıyorum canım, Rabbim hepimize sağlıkla yaşatsın o duyguyu inşallah.... Allahım bilir her şeyi, dediğin çok doğru, hayırlısı ise bizlere de versin inşallahGerçi bebiş olmasında amh fsh hepsi hikaye. Rabbimin ol demesi yeterli. Rabbim yazmadıktan sonra amh sı çok iyi olup hiç bir sıkıntısı olmayıp evlat sahibi olamayanlarda var. Amh sı o.o1 in altında olupta evlat sahibi olabilenler de var. İnşallah arkadaşına da o duyguyu yaşamak nasip olur canım. Ama arkadaşın için menapoz endişesinin olmaması çok güzel birşey.
günaydın beybim, nasılsın bu sabahGünaydın kızçelerrrr , güzel kızlarr, tatlı kızzzlarrr, yaşsız kızlar, genç kızlarrr
iyiyim bebeğimm enerji doluyum halbukisi bayaa da az uyudum saçma bi neşe var bugün üstümde hayırlısı olsungünaydın beybim, nasılsın bu sabah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?