- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
Su an uygulamaya başlamışlar hatta 2 yılda yaygınlaşacak diyordu. Akşam haberlerinde de çıkar mutlaka izlemeye çalışınNe varsa Türk insanında var. Türk milleti olarak aklımız iyiliklere de kötülüklere de basıyor. Allah razı olsun o Türk doktordan.
hah ağladımmm işte...Belki de hic olmayacak.bunu da bilmiyoruz. Belki allah ben size cocuk nasip etmedim diyecek. Hicbirimiz bunlari yasayacagimizi bilmiyordukki.
Cogu insan nasil dusunur. Gun gelecek sevdigim insanla evlenecegim ve cocugum olacak. Eger bekarken bildigi bir saglik sorunu yoksa,hayatin dogal akisinda herkes boyle dusunur. Evlenecegim ve cocuklarim olacak. Ama iste hic ummadigin seyler bizi buluyor.
Seda sayan program yapardi. Benim yasimdakiler bilir:)
Orda kadinlari dr. Hakan Özörnek'e (eurofertil tüp bebek mrk. Icra kr. Baş.) gonderir ve sizi catir catir dogurtacagim derdi. Aileleler oraya cikardi,aglarlardi,bir evlat sahibi olabilmek icin. Ki o donemde tup bebek yaptirmak ,kac sene once ayıptı. Baskasinin sperminin alindigini zannedenler vardi.insanlar belki de kınanıyordu tüp bebek yaptirdiklari icin. Hele bir de tv ye cikip tum turkiyeye duyurmak. Buna ragmen o insanlar bir evlat icin herseyi goze alip oraya cikarlardi.hala bile tüp bebegin ne oldugunu bilmeyenler var. o caresizlikle insanlar neler yapmislar. Demem o ki izledigim o insanlarla ayni seyleri yasayacagimi tahmin edemezdim. Ama oluyor. Uzak sandigimiz hersey aslinda bize cok yakin.
Rabbim yeterki dermansiz dert vermesin. Yeterki bir umut olsun,biz ari sutune de devam ederiz,incirleri zeytinyagina da yatiririz,kocişler evden cikarken keciboynuzunu da arkalarindam yetistiririz:))
Zaten bu dunyada ne yapilacaksa bu guclu kadinlar yapacak,esler de destek olursa tadindan yenmeZ:))
Hayirli cumalar. Dualarimiz kabul olsun.
Duydum ama tam nasil yapildigini bilmiyorumAz önce bir topikte okudum. Amh sı 0.7 olan bir bayan kendine ilk hafta sabah akşam, ilk haftadan sonra gece yatarken keçi boynuzu kürü uygulamış. amh sı nı tekrar ölçtürmüş. 2.6 çıkmış. Keçiboynuzu kürünü duymuş muydunuz?
yaaa valla bal tarçın çrek otuna reglin 2-12 . günleri devam edin diyollar...ama diğeri sürekli, arı sütü bal polen yaniKızlar bişey sorucam bileniniz vardır mutlaka şimdi arısütü+bal+polen yiycez diyelimki ve bal+tarçın çörekotu yiycez.. Arısütü+bal+polenin içine çörekoyuyla tarçın koysak olmuyomu hangibirini yiycez yaa
Valla ben ikisini yapmadım sabah sütümun üstüne bol tarçın, lor peynirime de bol çörekotu karıştırıp o işi hallediyorum bu ay, aç karna da arisutu bal polenKızlar bişey sorucam bileniniz vardır mutlaka şimdi arısütü+bal+polen yiycez diyelimki ve bal+tarçın çörekotu yiycez.. Arısütü+bal+polenin içine çörekoyuyla tarçın koysak olmuyomu hangibirini yiycez yaa
YeterliÇinko önemli sanırım, supradyn içinde hergun 8 mg alıyoruz ama yeterli mi bu acaba
aaa doğru bi de öyle bişey var yine beceremedim bi araya getirmeyi.. Neyse bakalım bi regl oliim da hepsini halletcem :)yaaa valla bal tarçın çrek otuna reglin 2-12 . günleri devam edin diyollar...ama diğeri sürekli, arı sütü bal polen yani
yani ewt direk çörek otu ve tarçın da oluyosa bala ekstra gerek yok diye düşünüyorum benim de kahvaltımda çörekotlu lor gelmişti bugünn biliyomusun :)Valla ben ikisini yapmadım sabah sütümun üstüne bol tarçın, lor peynirime de bol çörekotu karıştırıp o işi hallediyorum bu ay, aç karna da arisutu bal polen
Aynen. HaklısınBelki de hic olmayacak.bunu da bilmiyoruz. Belki allah ben size cocuk nasip etmedim diyecek. Hicbirimiz bunlari yasayacagimizi bilmiyordukki.
Cogu insan nasil dusunur. Gun gelecek sevdigim insanla evlenecegim ve cocugum olacak. Eger bekarken bildigi bir saglik sorunu yoksa,hayatin dogal akisinda herkes boyle dusunur. Evlenecegim ve cocuklarim olacak. Ama iste hic ummadigin seyler bizi buluyor.
Seda sayan program yapardi. Benim yasimdakiler bilir:)
Orda kadinlari dr. Hakan Özörnek'e (eurofertil tüp bebek mrk. Icra kr. Baş.) gonderir ve sizi catir catir dogurtacagim derdi. Aileleler oraya cikardi,aglarlardi,bir evlat sahibi olabilmek icin. Ki o donemde tup bebek yaptirmak ,kac sene once ayıptı. Baskasinin sperminin alindigini zannedenler vardi.insanlar belki de kınanıyordu tüp bebek yaptirdiklari icin. Hele bir de tv ye cikip tum turkiyeye duyurmak. Buna ragmen o insanlar bir evlat icin herseyi goze alip oraya cikarlardi.hala bile tüp bebegin ne oldugunu bilmeyenler var. o caresizlikle insanlar neler yapmislar. Demem o ki izledigim o insanlarla ayni seyleri yasayacagimi tahmin edemezdim. Ama oluyor. Uzak sandigimiz hersey aslinda bize cok yakin.
Rabbim yeterki dermansiz dert vermesin. Yeterki bir umut olsun,biz ari sutune de devam ederiz,incirleri zeytinyagina da yatiririz,kocişler evden cikarken keciboynuzunu da arkalarindam yetistiririz:))
Zaten bu dunyada ne yapilacaksa bu guclu kadinlar yapacak,esler de destek olursa tadindan yenmeZ:))
Hayirli cumalar. Dualarimiz kabul olsun.
Supper oluyor çok seviyorum benyani ewt direk çörek otu ve tarçın da oluyosa bala ekstra gerek yok diye düşünüyorum benim de kahvaltımda çörekotlu lor gelmişti bugünn biliyomusun :)
en büyük hayalim tedavilerimde çift embriyo ile şansımı yükseltmekti...ama hep tek ile transfere gittim.ayrıca devlet hastanelerinde bile o tek embriyo kuralına çok uyulmuyor.özellikle hani amh düşük rezerv az ise...özellerde bu kurala kesinlikle uyulmuyor..sadece 30 un altı ise belki tek koyuyorlar..
35 yasin altinda ilk transferde veya ilk 2 transferde tek,3. transferden itibaren cift diye biliyorum.Ama şu ikiz kardeşlerin sözleşmesinde öyle yazıyoduben sonradan da çok araştırdım yasal olarak 35 altına tek koyuyolar diye Valla çift koyacaklarını bilsem yaz gelmeden yaptırırdım aslında biliyomusun
Ben de bayıldım çok güzel gerçekten :) Bi de biz bu kadar şeyi nasıl yiyip içicez yaa bi de keçiboynuzu girdi şimdi işin içine zaten inciri de düşünüyorum yapmayı.. Montem bana bi yol göster bi plan yap gözünü seweyim yaaSupper oluyor çok seviyorum ben
aynen öyle doğru biliyosun canım :)35 yasin altinda ilk transferde veya ilk 2 transferde tek,3. transferden itibaren cift diye biliyorum.
İnşallah canım.Böyle umut ışığı olması çok güzel.Su an uygulamaya başlamışlar hatta 2 yılda yaygınlaşacak diyordu. Akşam haberlerinde de çıkar mutlaka izlemeye çalışın
en büyük hayalim tedavilerimde çift embriyo ile şansımı yükseltmekti...ama hep tek ile transfere gittim.ayrıca devlet hastanelerinde bile o tek embriyo kuralına çok uyulmuyor.özellikle hani amh düşük rezerv az ise...özellerde bu kurala kesinlikle uyulmuyor..sadece 30 un altı ise belki tek koyuyorlar..
canım bir link paylaşmıştım orada uygulayan kişi yapımını da paylaşmış.Duydum ama tam nasil yapildigini bilmiyorum
düzen lab. gerçekten çok iyi.hani belki sonuçları çok az tartışılır...ben gidince demiştim ya pıhtılaşma yaptırayım diyorum..bakalım ne çıkacak..
kromozomlarda bir şey yok ama hoca bana şöyle demişti. ayrı ayrı sizde bir şey yok. ancak meydana getirdiğiniz yeni embriyo kusurlu olabilir o yüzden pgt gerekebilir lakin pgt için embriyonun mutlaka 5. güne gitmesi hatta biraz daha geçmesi gerekirmiş.
yumurtam ve embriyom az olduğundan ben yaptıramam zaten..hani görünen köy kılavuz istemez. birde embriyo başına 500 dolar yada 1000 dolardan bahsediliyor.bu da kesin değil...pgt den temiz gelen embriyonun tutmadığını biliyorum...valla nasıl olacak bilmiyorum..
aa uygunmuş aslında ben keşke centruma gidene kadar düzene gitseymişim :)2014 ekimde 0,72, ocak 2016 da 0,74 çıktı.
dr sevindi fazla gerilememiş dedi. aynı yerde ölçüldü.ama en kesin sonuçlar bence düzen lab. da yapılan...tırstığımdan yaptıramıyırum birde 180 mi 200 liramı ücreti var orada.ben ücretsiz yyaptırımıştım başkentte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?