Detaylı baktirman iyi olmuş. Bende baktircam. Cünkü bende sürekli trombos oluyor. Randevuyu bekliyorum. Igneyi ihmal etmemek lazım.
Esime doktor e vitamini vermisti gecen sene. Ama testte bakip mi verdi yoksa takviye olsun diye bakmadan mi vermisti hatirlamiyorum.Suppersiniz ,seviyorum siziiii
pancarım saatler kaldı di mi senin ayrılışa?cuma cuma oldum mu bu şimdi
Aglamaaaaa. Ya da rahatlayacaksan agla. Rahatla. Ama sonra mucadeleye devam:))hah ağladımmm işte...
çok tatlı anlatmışsın, amin inşallahBelki de hic olmayacak.bunu da bilmiyoruz. Belki allah ben size cocuk nasip etmedim diyecek. Hicbirimiz bunlari yasayacagimizi bilmiyordukki.
Cogu insan nasil dusunur. Gun gelecek sevdigim insanla evlenecegim ve cocugum olacak. Eger bekarken bildigi bir saglik sorunu yoksa,hayatin dogal akisinda herkes boyle dusunur. Evlenecegim ve cocuklarim olacak. Ama iste hic ummadigin seyler bizi buluyor.
Seda sayan program yapardi. Benim yasimdakiler bilir:)
Orda kadinlari dr. Hakan Özörnek'e (eurofertil tüp bebek mrk. Icra kr. Baş.) gonderir ve sizi catir catir dogurtacagim derdi. Aileleler oraya cikardi,aglarlardi,bir evlat sahibi olabilmek icin. Ki o donemde tup bebek yaptirmak ,kac sene once ayıptı. Baskasinin sperminin alindigini zannedenler vardi.insanlar belki de kınanıyordu tüp bebek yaptirdiklari icin. Hele bir de tv ye cikip tum turkiyeye duyurmak. Buna ragmen o insanlar bir evlat icin herseyi goze alip oraya cikarlardi.hala bile tüp bebegin ne oldugunu bilmeyenler var. o caresizlikle insanlar neler yapmislar. Demem o ki izledigim o insanlarla ayni seyleri yasayacagimi tahmin edemezdim. Ama oluyor. Uzak sandigimiz hersey aslinda bize cok yakin.
Rabbim yeterki dermansiz dert vermesin. Yeterki bir umut olsun,biz ari sutune de devam ederiz,incirleri zeytinyagina da yatiririz,kocişler evden cikarken keciboynuzunu da arkalarindam yetistiririz:))
Zaten bu dunyada ne yapilacaksa bu guclu kadinlar yapacak,esler de destek olursa tadindan yenmeZ:))
Hayirli cumalar. Dualarimiz kabul olsun.
Tamam canim gordum sagol.canım bir link paylaşmıştım orada uygulayan kişi yapımını da paylaşmış.
Aminnnnnçok tatlı anlatmışsın, amin inşallah
Sagol canimçok tatlı anlatmışsın, amin inşallah
Aynen o dediğinden..kısmet ve nasip..ötesi yokHayaller ve hayatlar canim. Ben suan kendime guluyorum. Ilk tup tedavisinde ignelere basladim. Ben bir suru olacak ve elimizde kalanlar olacak sandim. Dondursak mi falan diyorum esime.:)))))) koyacak bir yunurta anca cikti.o da orta kalite. Hey gidi hey)))) simdi bir tane kaliteli olsun,tutsun,dondurmasi kalsin diyoruz.
tam teslimiyet çok zor, ben önüme çıkan fırsatları önceleri erken bulduğum için iyi değerlendirmeyip bir nevi evde kalmıştım, evlilik fikri sürekli aklımdaydı, ( 25-30 arası ) yaş 30 a dayanmıştı, dedim ki evlilikle kafayı bozdum hayatım yalnız geçiyor, sevdiğim insanla geçiricem zamanımı evlenmesem de olur, gerçekten bıraktım yani, çok kısa süre içinde eşimle tanıştım ve evlendim..Biz onu tedaviye baslamadan,fsh la tanismadan,10 ay kendimiz denerken dusunduk,uygulamaya calistik ama olmadi:))
Aklimdan cikardigim ay hamile kaldim diyenler var ama iste o cikarmanin formulunu bulamadim canim:)
arısütü bal polen aç yeniyor ya ayrı ayrı olsa daha iyi sankiKızlar bişey sorucam bileniniz vardır mutlaka şimdi arısütü+bal+polen yiycez diyelimki ve bal+tarçın çörekotu yiycez.. Arısütü+bal+polenin içine çörekoyuyla tarçın koysak olmuyomu hangibirini yiycez yaa
dediğin gibi ikiz gebelik riskli ve bebişler geldikten sonra o ilk 1 sene saç baş yoldurur cinsten çok yakından tanık oldum.ancak önceleri tek çocuk sevdalısı ben şimdi olmayacağını bildiğimden mi nedir çocuğuma birde kardeş olsun istiyorum. (sanki birini yapabilmişim gibiCanim istanbul tüpe gidince goreceksin fotolari,cogu ikiz. Ay biz ikiz istiyoruz ama tasiyamayabilirmisim ben. Dikis atilacak ya,o zaman bellllllki.
Bazi doktorlar ikiz gebelik riskli gebelik diye adlandiriyor ama bazisi da karsi degil. Bakmasi zor biliyorum ama bizim de en buyuk hayalimiz bir kiz bir erkek ikizler. EREN VE BEREN:)
diyet nasıl gidiyor tatlım gelişme var mı?yani ewt direk çörek otu ve tarçın da oluyosa bala ekstra gerek yok diye düşünüyorum benim de kahvaltımda çörekotlu lor gelmişti bugünn biliyomusun :)
benim hiç 5. güne embriyom olmadı ki pgt yi düşüneyim...yaa işte eninde sonunda aynı yere geliyoruz tutacak ise 4 hücreli 2. gün embriyosu bile tutuyor...artık tedavi olsamda çok korkuyorum..az çok biliyorsun çünkü seni neler beklediğini...Canim benim kromozom sonucumda pgt ye gerek yoktur yazMasina ragmen istiyorum ama dedigin gibi bizim yumurta zaten aZ,yollayamiyoruz.
tam teslimiyet çok zor, ben önüme çıkan fırsatları önceleri erken bulduğum için iyi değerlendirmeyip bir nevi evde kalmıştım, evlilik fikri sürekli aklımdaydı, ( 25-30 arası ) yaş 30 a dayanmıştı, dedim ki evlilikle kafayı bozdum hayatım yalnız geçiyor, sevdiğim insanla geçiricem zamanımı evlenmesem de olur, gerçekten bıraktım yani, çok kısa süre içinde eşimle tanıştım ve evlendim..
hayat hep bir mücadele elbette biliyorum ve farkındayım ancak gücümün kalmadığı zamanlarda oluyor...bugünlerde fazlasıyla ağlıyorum ve duygusalım..ayrılıklar vedalar ama aynı zamanda başlangıçlar yeniler...bakalım pancar ne yapacak:))Aglamaaaaa. Ya da rahatlayacaksan agla. Rahatla. Ama sonra mucadeleye devam:))
çok saçma bir kural, tamam ikiz gebelikler riskli oluyor ama belki bir daha tüp yapacak gücü yok insanların35 yasin altinda ilk transferde veya ilk 2 transferde tek,3. transferden itibaren cift diye biliyorum.
dediğin gibi ikiz gebelik riskli ve bebişler geldikten sonra o ilk 1 sene saç baş yoldurur cinsten çok yakından tanık oldum.ancak önceleri tek çocuk sevdalısı ben şimdi olmayacağını bildiğimden mi nedir çocuğuma birde kardeş olsun istiyorum. (sanki birini yapabilmişim gibi) başka şansımda olmadığımdan olursa Allah nasip ederse ikiz olsa keşke...
seninkilerin isimleri de pek güzeldikiş atma çoğul gebelikte çoklukla olabilen bir durum serklaj diyorlar galiba...
serviks kısa olursamı serklaja gerek duyuyorlar acaba,çünkü 3 sene önce gittiğim bir kadın doğum dr u serviksin kısa demişti.daha sonra bunu hiç söyleyen olmadı tabii daha önemli sorunlarım olduğundan belkide...belki gebe kalabilirsem banada önerirler.amannn neyse bunlar çok sonra konuşacaklarımız galibaAynen canim. Servikal serklaj.
Ama benim tek olsa da dikis atilacak mutlaka.
Ben de olursa birincisi,mutlaka kardes istiyorum,nasip tabiki,o yuzden ikiz olsun:) ikinciye yumurta kalmayabilir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?