- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
Bence sen ne dersen de onlar klinik muayeneden önce tedavi sürecinin akışını sana söylemiyceklerdir canım.. Ama kendini güzel anlattın önemli şeyler söylemiş olursun kilit noktalar belki deKızlar yarın novaartla ön görüşmem var, şimdiden konuşma provası yapıyorum, - bir kızım var, ikinciyi bir yıldan fazladır istiyoruz, mayıs sonunda fsh 18 çıktı, aralıkta amh 0,16 çıktı, ocak sonunda iyi bilinen bir doktora gittim (doktorun ismini söylesem mi sizce?) sağ overde 3 folikül var, sol sönmüş, endometrium 6-7 mm dedi, amh muhtemelen yanlış ben daha iyi bir tablo gördüm dedi, puregon 300 vuruldum, hazır değildim bıraktım, 2-3 aydır coq10+omega3, arginmax, dhea, multivitamin, organik arısütü kullandım. Bu süreçte yüksek doz ilaçların kaliteyi bozduğunu öğrendim, bana hangi tedaviyi uygularsınız, mini tüp, naturel siklus, düşük doz ilaç, standart ?
Uygun mudur sizce?
bende de premens belirtileri başladı, bir hafta önce aşırı sinirlilik ve tatlı isteği ile belli ediyor... yarında nova ya gidip konuşacağım, aklıma yatarsa orada başlayacağım, parayı hazırlayamadım, haftaya da başkentten aldım randevu, reglin 2. gününe denk getirmeye çalıştım, orası kalabalıkmış tekrar gidip gelmeyeyim dedim, orası 1500 tl daha uygun ama ilaçlar ne tutar muamma, bir de taksit yapıyorlarmış, ama işte yoğun yerler yorucu ve riskli geliyor...Günaydın canım pek bi değişiklik yok karnımdaki ve belimdeki ağrılar yok denecek kadar azaldı, göğüslerim adet öncesi gibi şişti üstüne yatamıyorum.. Dünki testim negatif çıktı sadece bekleme çizgisi oluştu artık ona kanmıyorum2 günüm kaldı bu ay da bişey yok gibi Sen naptın??
Kızlar yarın novaartla ön görüşmem var, şimdiden konuşma provası yapıyorum, - bir kızım var, ikinciyi bir yıldan fazladır istiyoruz, mayıs sonunda fsh 18 çıktı, aralıkta amh 0,16 çıktı, ocak sonunda iyi bilinen bir doktora gittim (doktorun ismini söylesem mi sizce?) sağ overde 3 folikül var, sol sönmüş, endometrium 6-7 mm dedi, amh muhtemelen yanlış ben daha iyi bir tablo gördüm dedi, puregon 300 vuruldum, hazır değildim bıraktım, 2-3 aydır coq10+omega3, arginmax, dhea, multivitamin, organik arısütü kullandım. Bu süreçte yüksek doz ilaçların kaliteyi bozduğunu öğrendim, bana hangi tedaviyi uygularsınız, mini tüp, naturel siklus, düşük doz ilaç, standart ?
Uygun mudur sizce?
Novaya da ön görüşmede muayene ederler diye düşünüyorum canım ama orası zaten çok test fln yapmıyo adetin 2. günü şart değil yani başkent çok kalabalık oluyomuş doğru.. Demekki 1 haftaya belli olucak izleyeceğin yol karar hadi bakalım Allah utandırmasın :)bende de premens belirtileri başladı, bir hafta önce aşırı sinirlilik ve tatlı isteği ile belli ediyor... yarında nova ya gidip konuşacağım, aklıma yatarsa orada başlayacağım, parayı hazırlayamadım, haftaya da başkentten aldım randevu, reglin 2. gününe denk getirmeye çalıştım, orası kalabalıkmış tekrar gidip gelmeyeyim dedim, orası 1500 tl daha uygun ama ilaçlar ne tutar muamma, bir de taksit yapıyorlarmış, ama işte yoğun yerler yorucu ve riskli geliyor...
haklısın bence de muayene etmeden kesin konuşamaz, ben birazda ortamı bir göreyim diyorum, haftaya p.tesi başkente giderim baktım dayanabileceğim gibi değil hooop dönerim novaya, ya da belki baştan çok cezbeder, devam ederim orada işte hatam bu oldu centruma diilde önce başkente gidip muayene olsaydım peşine de novaya gidip sonra devam edeceğim yere karar verseydim... ama centruma giderken de kafamda tüp yoktu ilaç tedavisi ümit ediyordum...Bence sen ne dersen de onlar klinik muayeneden önce tedavi sürecinin akışını sana söylemiyceklerdir canım.. Ama kendini güzel anlattın önemli şeyler söylemiş olursun kilit noktalar belki deHadi hayırlı olur inşallah :)
ben fazla detaya girerim bu defa özet geçmek istiyorum, şurayı atla dediğin bir yer var mı kısaltayım?Net ve aciklayici canim:)
Doktorun adini soylemesen de olur bence.ama yine de sen bilirsin.
Ben de doktorlara gorusmeye gittigimde kafamda kurarim boyle.sunu soyleyim,bunu soyleyim,aman eksik bir nokta kalmasin ki tedavi dogru yonlensin diye kafamda cumleleri tekrarlarim ama odaya girince bana bisey olur,heyecanlanirim.
Bir de soyle bisey dusunuyorum,ben hasta olarak herseyi anlatmak istiyorum (sizler nasilsiniz bilmiyorum ama),ama doktor herseyle ilgilenmiyor,onlar almak istedikleri bilgileri bizim 1-2 cumlemizden zaten aliyorlar.bizim onemli sandigimiz bir bilgi onlar icin ufak bir detay olabiliyor.
Sen yine de aklindakileri soyle,icin rahat eder:)
Ben bir de unutuyorum soracagim ve soyleyecegim seyleri. O yuzden yazip gidiyorum. Kagidimi cikarip soruyorum
Olsun canım orası da aklında kalmamış oldu.. Tabi gönül ister en doğal yollarla olsun ama böylesi hayırlı olur inşallah :)haklısın bence de muayene etmeden kesin konuşamaz, ben birazda ortamı bir göreyim diyorum, haftaya p.tesi başkente giderim baktım dayanabileceğim gibi değil hooop dönerim novaya, ya da belki baştan çok cezbeder, devam ederim orada işte hatam bu oldu centruma diilde önce başkente gidip muayene olsaydım peşine de novaya gidip sonra devam edeceğim yere karar verseydim... ama centruma giderken de kafamda tüp yoktu ilaç tedavisi ümit ediyordum...
Amin canım girdik bir yola..Novaya da ön görüşmede muayene ederler diye düşünüyorum canım ama orası zaten çok test fln yapmıyo adetin 2. günü şart değil yani başkent çok kalabalık oluyomuş doğru.. Demekki 1 haftaya belli olucak izleyeceğin yol karar hadi bakalım Allah utandırmasın :)
günaydın tatlımmm, sana da çok geçmiş olsun, sıcak tut kendini ve boğazını..havalar çok dengesiz, bir anda ısındı, hem halsizleştiriyor hem de insan koruyamıyor kendini...
Uzun kanama ya kist ve miyom problemi var yada rahim duvari aşırı kalinladmis
günlerce süren kanama gerçekten çok sinirimi bozmaya başladı, dr da bir şey demiyor, aslına bakarsan 1 aydan da fazla bendeki kanama, ameliyattan beri sürüyor..pedle gezmek berbat bir şey, ne tam gelip bitiyor, ne de kesiliyor, sanki patlak bi damar var da oradan ince ince süzülüyor gibi... 22 şubattan beri böyle, arada 2-3 gün çok azalmıştı o ara ilişki oldu ve gebelik oldu, 2 ay kanama da çok saçma, dr da bi müdahale falan etmiyor..bakalım yeni dr neler söyleyecek...berbat haldeyim ben de dayak yemiş gibiyim
Safrandan bayağıdır haberdarım aslında ama güvenemedim aktara... Daha önce paylaşmıştım senin için tekrar paylaşayım
40 yaş üstü hamile kalan birinin yaptıkları:
1. Akapunktur
2. Karabiberli tablet
3. Ginseng tablet
4. Safranlı tablet (rahim duvarını kalınlaştırıyor, yumurta kalitesi için)
5. Nar suyu (rahim duvarını kalınlaştırıyor, antioksidan)
6. Omega 3-6-9
7. Arı sütü bal polen
8. Multivitamin
9. Coenzim Q10
10. DHEA (Yumurta kalitesi için)
11. Estrofem (rahim duvarını kalınlaştıran bir ilaç?)
12. Aslanpençesi, civanperçemi, çobançantası, adaçayı (yumurta çatlayıncaya kadar)
13. Yeşil çay (yumurta çatladıktan sonra)
14. Her gün hayıt (sabah ve akşam aç karna)
15. İki tane kuru incir ve iki tane kayısı.
16. Bir şişe balın içerisine biraz keçiboynuzu pekmezi ve çakşır kökü, çörekotu, polen
17. Dong quai-solgar (yumurta çatlayıncaya kadar)
18. Dua, dört cuma üst üste el evvel 1000 defa 707 defa daya varis
Poyraz’ın annesinin hikayesi: FSH 30
1- Her sabah kalkınca 1 kaşık arı sütü bal polen karışımı yedim.
2- Sabah kahvaltısında 1 dilim kepek ekmeği, domates, salatalık çok çok az peynir bir dilim ekmek üzerinde bal (oldukça pahalı şifalı olduğu söylenen bir bal aldım) üzerine bol bol çörek otu serpip yedim. (bu arada çocukluğumdan beri baldan nefret ederim)
3- Sabah erkenden kalkıp bitki çayımı her sabah taze demledim. Bir karışım yaptım arslan pençesi, civanperçemi, içine tadını yumuşatması için çok az papatya ve melisa koydum bu demlediğim çayı bir termosa koyup ofise götürdüm ve günde 3 defa bu çaydan içtim.
4- Öğle yemeklerinde yalnızca çorba ve işyerinde çıktıysa bir sebze yemeği yada salata yedim.
5- Her gün yanımda bir poşet kuru kayısı,ceviz,kuru üzüm, kuru dut götürüp atıştırmalık olarak öğleden sonra onları yedim.
6- Her öğle yemeğinden sonra bir bebe aspirini içtim.
7- Akşam yemeklerinde mutlaka yeşil sebze yemeği yedim ve yemeklere bir çay kaşığı safran ekledim.
8- Solgarın multivitaminini aldım ve hergün içtim.
9- Haftada 1 defa akapunktura gittim. Dr.Kaya Özkuş'a bunun da faydası olduğuna inanıyorum. ABD’li ve Çinli bilim insanlarına göre akapunkturun bu işte etkisi çok büyük.
10- Çok fazla spor yapamadım haftada bir iki defa yürüyüş yaptım. Normalde bu kürde her gün 30-45 dk. yürüyüş öneriliyor.
11- Gece yatmadan önce hayıt tohumun ezilmiş halinden bir fincan çay yapıp içtim.
12- Bu sürede neredeyse hiç hayvansal gıda yemedim et,süt, yumurta vs. tüketmedim tatlıdan çok zor uzak durdum çünkü çok severim onun yerine akşamları meyve yedim armut, elma veya muz.
13- Ama bence hamile kalmamdaki en büyük etken stresten uzaklaşmam oldu işim çok stresliydi 24 aralıkta istifa ettim ve stresten kurtulduktan yalnızca birkaç hafta sonra hamile kalmışım. Hep diyoruz stresin hormonlar üzerinde etkisi çok büyük diye ben bunun canlı bir örneğiyim gerçekten ne zaman kafamı boşalttım rahatladım o zaman geldi oğlum.
FSH 36 olan ve ‘Benimde olacak inanıyorum’ diyen bir annenin hikayesi
Akapunktur 7 seans
Soğan kürü (5 ay boyunca)
Melatonin (gece yatmadan, hücre yenileyici)
Aç karnına ballı karışım (çörek otunu karabiber öğütücüsünden geçirip içine bal, zencefil, tarçın)
Oğulotu
-Kahvaltı
Biosterol içiyordum
2 saat sonra aslan pençesi
2 saat sonra oğulotu
Regli olduğum zamanlar yemekten 10 dk önce soğan kürü diğer zamanlarda hayıt regl döneminde bu öğlenden sonra ve akşama kayardı.
-Öğlen yemeği
Aslanpençesi
Zaman olursa aynı yöntemle yapılmış çakşır otu
Aksama doğru hayıt tohumu
–Akşam yemeği
Aslan pençesi iki saat sonra
Gece yatmadan allı karışım ardından oğulotu
Safrandan bayağıdır haberdarım aslında ama güvenemedim aktara... Daha önce paylaşmıştım senin için tekrar paylaşayım
40 yaş üstü hamile kalan birinin yaptıkları:
1. Akapunktur
2. Karabiberli tablet
3. Ginseng tablet
4. Safranlı tablet (rahim duvarını kalınlaştırıyor, yumurta kalitesi için)
5. Nar suyu (rahim duvarını kalınlaştırıyor, antioksidan)
6. Omega 3-6-9
7. Arı sütü bal polen
8. Multivitamin
9. Coenzim Q10
10. DHEA (Yumurta kalitesi için)
11. Estrofem (rahim duvarını kalınlaştıran bir ilaç?)
12. Aslanpençesi, civanperçemi, çobançantası, adaçayı (yumurta çatlayıncaya kadar)
13. Yeşil çay (yumurta çatladıktan sonra)
14. Her gün hayıt (sabah ve akşam aç karna)
15. İki tane kuru incir ve iki tane kayısı.
16. Bir şişe balın içerisine biraz keçiboynuzu pekmezi ve çakşır kökü, çörekotu, polen
17. Dong quai-solgar (yumurta çatlayıncaya kadar)
18. Dua, dört cuma üst üste el evvel 1000 defa 707 defa daya varis
Poyraz’ın annesinin hikayesi: FSH 30
1- Her sabah kalkınca 1 kaşık arı sütü bal polen karışımı yedim.
2- Sabah kahvaltısında 1 dilim kepek ekmeği, domates, salatalık çok çok az peynir bir dilim ekmek üzerinde bal (oldukça pahalı şifalı olduğu söylenen bir bal aldım) üzerine bol bol çörek otu serpip yedim. (bu arada çocukluğumdan beri baldan nefret ederim)
3- Sabah erkenden kalkıp bitki çayımı her sabah taze demledim. Bir karışım yaptım arslan pençesi, civanperçemi, içine tadını yumuşatması için çok az papatya ve melisa koydum bu demlediğim çayı bir termosa koyup ofise götürdüm ve günde 3 defa bu çaydan içtim.
4- Öğle yemeklerinde yalnızca çorba ve işyerinde çıktıysa bir sebze yemeği yada salata yedim.
5- Her gün yanımda bir poşet kuru kayısı,ceviz,kuru üzüm, kuru dut götürüp atıştırmalık olarak öğleden sonra onları yedim.
6- Her öğle yemeğinden sonra bir bebe aspirini içtim.
7- Akşam yemeklerinde mutlaka yeşil sebze yemeği yedim ve yemeklere bir çay kaşığı safran ekledim.
8- Solgarın multivitaminini aldım ve hergün içtim.
9- Haftada 1 defa akapunktura gittim. Dr.Kaya Özkuş'a bunun da faydası olduğuna inanıyorum. ABD’li ve Çinli bilim insanlarına göre akapunkturun bu işte etkisi çok büyük.
10- Çok fazla spor yapamadım haftada bir iki defa yürüyüş yaptım. Normalde bu kürde her gün 30-45 dk. yürüyüş öneriliyor.
11- Gece yatmadan önce hayıt tohumun ezilmiş halinden bir fincan çay yapıp içtim.
12- Bu sürede neredeyse hiç hayvansal gıda yemedim et,süt, yumurta vs. tüketmedim tatlıdan çok zor uzak durdum çünkü çok severim onun yerine akşamları meyve yedim armut, elma veya muz.
13- Ama bence hamile kalmamdaki en büyük etken stresten uzaklaşmam oldu işim çok stresliydi 24 aralıkta istifa ettim ve stresten kurtulduktan yalnızca birkaç hafta sonra hamile kalmışım. Hep diyoruz stresin hormonlar üzerinde etkisi çok büyük diye ben bunun canlı bir örneğiyim gerçekten ne zaman kafamı boşalttım rahatladım o zaman geldi oğlum.
FSH 36 olan ve ‘Benimde olacak inanıyorum’ diyen bir annenin hikayesi
Akapunktur 7 seans
Soğan kürü (5 ay boyunca)
Melatonin (gece yatmadan, hücre yenileyici)
Aç karnına ballı karışım (çörek otunu karabiber öğütücüsünden geçirip içine bal, zencefil, tarçın)
Oğulotu
-Kahvaltı
Biosterol içiyordum
2 saat sonra aslan pençesi
2 saat sonra oğulotu
Regli olduğum zamanlar yemekten 10 dk önce soğan kürü diğer zamanlarda hayıt regl döneminde bu öğlenden sonra ve akşama kayardı.
-Öğlen yemeği
Aslanpençesi
Zaman olursa aynı yöntemle yapılmış çakşır otu
Aksama doğru hayıt tohumu
–Akşam yemeği
Aslan pençesi iki saat sonra
Gece yatmadan allı karışım ardından oğulotu
Yok bence cok guzel. Ben senin durumunu hic bilmeyen biri olsam,okuyunca herseyi anlarim.tam kivaminda:)ben fazla detaya girerim bu defa özet geçmek istiyorum, şurayı atla dediğin bir yer var mı kısaltayım?
Aminnnnn
haklısın ben de yapamadım hayvansal gıdaları bırakamadım, kanserli hastalara da hayvansal gıdalar yasaklanır ya genelde, balık haftada 2-3 kez ve sebze meyve yemeleri önerilir, herhalde hücreler yenilensin diye bu diyet...Poyrazi okumustum ama digerini duymadim. Bu listelere gore ben hicbisey yapmiyormusum:))))))
Akupunktur hep aklimin bir kenarinda var ama hepsine para yetismiyor canim ya:))
Şu süt ve süt urunlerini tuketip tuketmeme mevzusu kafami karistiriyor. Bazi yayinlar tuketmeyin diyor. Bazilari tuketin diyor.
Su listeleri bir daha okuyayim ben:)
haklısın ben de yapamadım hayvansal gıdaları bırakamadım, kanserli hastalara da hayvansal gıdalar yasaklanır ya genelde, balık haftada 2-3 kez ve sebze meyve yemeleri önerilir, herhalde hücreler yenilensin diye bu diyet...
:) hayıt tan başka birşey yokmuş eskiden :)Gebelik dusunenler sütü yogurdu peyniri daha cok yeyin derdi hep doktorlar,hala bunu diyenler var.kalsiyum acisindan bebek icin bunlari bunları tüketin derler ama simdi cikan bazi yeni yayinlar bunlari desteklemiyor. Ben her gun 1 bardak sut 1 kase yogurt yerim ama suanda tedirgin yiyorum iciyorum.
Amaaaan nolacagiz biz boyle ya:)))
Azicik cahil mi olsak bu konularda acaba diyorum:)) kafa daha rahat olurdu:)
Anamin zamaninda bunlar mi varmis,simdi amh si var,fsh i var,folik asiti var,d vitamini var,var da var. Beni birak annem de uzman oldu bu konuda
Anneme diyorum ki fsh in kacti,prolaktin yüksek miydi:)):) hayıt tan başka birşey yokmuş eskiden :)
ben de söylüyorum fsh ım yüksek amh ım düşük diye ne olduğunu anlamıyo yazık o da diyoki düzelir canım falan diyoAnneme diyorum ki fsh in kacti,prolaktin yüksek miydi:))
ben de söylüyorum fsh ım yüksek amh ım düşük diye ne olduğunu anlamıyo yazık o da diyoki düzelir canım falan diyone bilsin doğurmuş 18 yaşında beni 25 de kardeşimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?