- 17 Eylül 2015
- 5.268
- 6.092
- 198
Adetin kaçıncı günü cekilmeliSagol canim. Valla biz de cok sevindik.Ben de cevat bey cekecek sandim ama bayan bir doktor cekti.ama eli cok hafifmis,bittigini bile anlamadim.kesinlikle ben de herkese tavsiye ederim artik.
Cok kaliteli bulursak bekletmeyiz dedi. Belki kotu kalite falan olursa havuz yapabilir canim. bakalim bi tedavi baslasin da gorecegim ben de:)
Senin nasildi hsg sonucun canim.
Coraspin kan sulanması icin.pihtilasma sorunu olmasin diye. Folbiol yumurta kalitesi icinCanim vitamin dedi ama recetede okuyabildigim kadariyla,zor okunuyor biliyosun,coraspirin ve folbiol yaziyor. Eczaneden alinca eger yanlis okumussam dogrularini yazarim.
Altina surekli icilecek diye not dusmus canim.
En olumsuz cumleleri duydugumuzda bile,bazen zor olsa da psikolojik olarak,hep denedik. Belki olur dedik ama olmadi. En azindan denemis olduk.
Insan bu surecte degisik psikolojilere giriyor,cok iyi anliyorum canim seni ama atlatmana sevindim. Tedavi baslayana kadar yasak olmadigi surece denemeye devam.
Doktor cok pozitif ne güzel. Adı ne doktorunarkadaşlar doktor randevumdan döndüm, hava aşırı sıcaktı, merkez çok konforluydu, doktorum 20 dk sonra geldi, ilk beni aldı, elimi sıktı, yaşımı sordu 37 dedim, öncelikle yaşınıza bağlı rezerv azalması çok normal, normal şeyler yaşıyorsunuz, menapoz endişeniz olmasın 45-47 yaşlarına kadar sürebilir adetiniz dedi, ama rezerv azalınca bebek için acele edebilirsiniz dedi. Bir çocuğunuzun olması rahiminizin taşıma kapasitesini göstermesi açısından çok olumlu sizi daha şanslı görüyorum dedi, siz fsh amh yumurta bunlara hiç takılmayın dedi, pozitif düşüneceğiz dedi, tüp bebek ya da normal gebelik şansınız da her zaman için var dedi, tüp bebekte boş kese dediğimiz yani yumurtanın içinin boş çıkması olabilir ama sonrasında doğal gebelikte olabilir dedi, benim fsh ı sizden çok yüksek olup tüple hamile kalan hastam da var, tüple kalamayıp rusya ya donasyon için giderken oralarda boş gezme diyerek klomen verdiğim ay hamile kalan hastam da var dedi. Ultrason ile bakabilir miyim dedi, ben de regl diilim dedim, olsun dedi, sağ tarafta 3 folikül gördü biri için bir terim kullandı anlamadım, solda 1 tane dedi, coenzime devam edin antiaging dedi, hazır olduğunuz ay gelin başlarız dedi, ben de hazırım dedim, ama nasıl bir tedavi uygulayacaksınız mini tüp, ilaçsız tüp, düşük doz, standart diye sordum, çok okumuşsunuz dedi, biz dedi düşük doz iğne, femera ve oral ilaç veririz, yumurtaların uyarılışına bakarız dedi. Mini tüp, ilaçsız tüp diye birşey olmaz dedi, çok uzun süreçte yumurta toplama yapılabilir ama hani doğru bulmuyoruz gibisinden birşey dedi, ben reglin 2. günü geleyim dedim, sabah erken aç gelin kan alırız dedi.
Canım çok sevindim bak ne kadar olumlu şeyler konuşmuş maşallah.. Ne zaman regl olucaksın vakit kaybetme hemen başla tedavine bu ayarkadaşlar doktor randevumdan döndüm, hava aşırı sıcaktı, merkez çok konforluydu, doktorum 20 dk sonra geldi, ilk beni aldı, elimi sıktı, yaşımı sordu 37 dedim, öncelikle yaşınıza bağlı rezerv azalması çok normal, normal şeyler yaşıyorsunuz, menapoz endişeniz olmasın 45-47 yaşlarına kadar sürebilir adetiniz dedi, ama rezerv azalınca bebek için acele edebilirsiniz dedi. Bir çocuğunuzun olması rahiminizin taşıma kapasitesini göstermesi açısından çok olumlu sizi daha şanslı görüyorum dedi, siz fsh amh yumurta bunlara hiç takılmayın dedi, pozitif düşüneceğiz dedi, tüp bebek ya da normal gebelik şansınız da her zaman için var dedi, tüp bebekte boş kese dediğimiz yani yumurtanın içinin boş çıkması olabilir ama sonrasında doğal gebelikte olabilir dedi, benim fsh ı sizden çok yüksek olup tüple hamile kalan hastam da var, tüple kalamayıp rusya ya donasyon için giderken oralarda boş gezme diyerek klomen verdiğim ay hamile kalan hastam da var dedi. Ultrason ile bakabilir miyim dedi, ben de regl diilim dedim, olsun dedi, sağ tarafta 3 folikül gördü biri için bir terim kullandı anlamadım, solda 1 tane dedi, coenzime devam edin antiaging dedi, hazır olduğunuz ay gelin başlarız dedi, ben de hazırım dedim, ama nasıl bir tedavi uygulayacaksınız mini tüp, ilaçsız tüp, düşük doz, standart diye sordum, çok okumuşsunuz dedi, biz dedi düşük doz iğne, femera ve oral ilaç veririz, yumurtaların uyarılışına bakarız dedi. Mini tüp, ilaçsız tüp diye birşey olmaz dedi, çok uzun süreçte yumurta toplama yapılabilir ama hani doğru bulmuyoruz gibisinden birşey dedi, ben reglin 2. günü geleyim dedim, sabah erken aç gelin kan alırız dedi.
ben de tam sürecimi yazıyordum, baya kalabalık geldi bana, görüşmemiz iyi geçti, kibar ve dürüst buldum doktoru muayene etti, ücret almadılar, yalnız tüp bebek ücretini nakit alıyoruz yumurta toplamada dediler bu biraz problem olabilir, bir de 20 dk bekledim onda bile bunaldım, reglin 2. gününe kadar karar vericem başlayacağım, aslında bana birkaç ay sonrada başlayabilirsin dedi, ben hazırım vücudumu hazırladım dedim. benim için başkente gitmek çok zor olacak sabırsız bir insanım...fshe2 naptın canım görüşmede?
Ahmet ERDEM novaart ankaraDoktor cok pozitif ne güzel. Adı ne doktorun
çok sevindim canım, benim bugün görüştüğüm doktorda hsg yi nerde çektirdiniz diye sordu..Evet canim.
Ben ilkini bursada cektirmistim. Echomar i okuyordum forumlarda. Hic aci cekmiyosunuZ,mutlaka gidin diye okuyordum hep.hakkaten hic acimadi.cihazlar son teknoloji zaten.Hatta bunlari okuyunca ilkini de acaba gidip orda mi cektirsem diye dusunmustum ama bursadan oraya film cektirmeye gidilir mi dedim:)
Rahim filmini her yer ceker dedim.aklina geleni yap derler ya. Keske o zaman gelseymisim.rahmin kucuk,bebegi tasiyamayazsin,rahminin yarisi gelismemis vs. cumleleri duyup moralimi bozmazdim ama her iste bir hayir vardir.
Merkeze geldim simdi. Aret bey zaten ilk rahim filmine bakinca guzel cekilmemis olabilir,ben rahimde kucukluk veya sekil boziklugu gormuyorum demisti. Dedigi gibi de oldu. Rontgen filmine bakti ve guldu."bak su ise,bi anda senin rahmin normal rahim oluverdi,tupler aciliverdi.
Nasil cekiyorlar bu filmleri anlamiyorum.kizim senin rahmin de normal,tuplerin de acik,hicbir sorun yok.senin sadece yumurtan az.kaliteli ymurtayi bulunca da hemen transfer edecegiz.rahat ol" dedi.
vitamin verdi. Cyclo bitince adet olunca baslayacagiz.istedigi toxo,rubella,kanama testleri hepsi temiz cikti cok sukur. Eger bi surpriz yapip kendisi gelmezse bebis,adet olunca basliyoruz.rahim filminden sonra kendiliginden kalanlar oluyormus ya,belki mucize olur:)
Hakkimizda hayirlisi neyse rabbim onu versin.
bu arada ocak sonundaki muayenemi anlatınca kime gitmiştiniz diye sordu ben de recai hoca dedim. Tüm bu süreçte klomen gibi bir ilacın denenmediği konusunu sormayı unuttum. Sadece coenzime devam edin dediCanım çok sevindim bak ne kadar olumlu şeyler konuşmuş maşallah.. Ne zaman regl olucaksın vakit kaybetme hemen başla tedavine bu ay
valla hep bu ilaçsız mini konuları geçince yazıyım diyorum o ara iş oluyo derken konu kaçıyo.Ahmet ERDEM novaart ankara
Adetin kaçıncı günü cekilmeli
aklıma ne takıldı eğer hamile olsaydım usg de anlaşılırdı diil mi folikül olmazdı o zamanvalla hep bu ilaçsız mini konuları geçince yazıyım diyorum o ara iş oluyo derken konu kaçıyo.
önce doktorun yaklaşımını çok beğendiğimi söylemeliyim. ikincisi de şu ki bence de ilaçsız yada mini tüp bebeği düşünmek için erken. tamam az ilaç kaliteli yumi bekleniyor ama o da risk. benim görüştüğüm bi doktor bana 40ı bi aş da ondan sonra mini yada ilaçsız dersin dedi... zaten görülecek folikülün o zaman 2 en fazla 3 olacak... hatta belki sadece 1 olacak. ama şimdi sen de 10 folükül görürken(o ay 10 du... 7-8 10 olduğu aylardı. artık 5-7-8 gibi ) sen sadece 1ini büyütelim diğerleri çöp olsun diyosun bu sence normal mi demişti. o yüzden aslında düşününce evet diyorum belki 1 tane olup sağlıklı olabilir ama o 1 tane sağlıksız da olabilir... o sebeple de elde ne varsa toparlamaya çalışmak bana daha mantıklı geliyor. son tedavimde 4 toplandı 3 döllendi ama 3. güne 1 kaldı ve transfer edildi. kimyasal sonuçlandı. belki de yalnız büyüyecek yumurtam o yumurta olmayacaktı ve hiç embriyom oluşmayacaktı. bu da acıdır sonuçta... onca emek var....
benim de ocak sonu 3 demişti bu ay 4 dedi, dhea kullanıyorum bir de, senin doktorun dediği sınırdayım ben o zamanvalla hep bu ilaçsız mini konuları geçince yazıyım diyorum o ara iş oluyo derken konu kaçıyo.
önce doktorun yaklaşımını çok beğendiğimi söylemeliyim. ikincisi de şu ki bence de ilaçsız yada mini tüp bebeği düşünmek için erken. tamam az ilaç kaliteli yumi bekleniyor ama o da risk. benim görüştüğüm bi doktor bana 40ı bi aş da ondan sonra mini yada ilaçsız dersin dedi... zaten görülecek folikülün o zaman 2 en fazla 3 olacak... hatta belki sadece 1 olacak. ama şimdi sen de 10 folükül görürken(o ay 10 du... 7-8 10 olduğu aylardı. artık 5-7-8 gibi ) sen sadece 1ini büyütelim diğerleri çöp olsun diyosun bu sence normal mi demişti. o yüzden aslında düşününce evet diyorum belki 1 tane olup sağlıklı olabilir ama o 1 tane sağlıksız da olabilir... o sebeple de elde ne varsa toparlamaya çalışmak bana daha mantıklı geliyor. son tedavimde 4 toplandı 3 döllendi ama 3. güne 1 kaldı ve transfer edildi. kimyasal sonuçlandı. belki de yalnız büyüyecek yumurtam o yumurta olmayacaktı ve hiç embriyom oluşmayacaktı. bu da acıdır sonuçta... onca emek var....
yok tatlım folikül sayın 4 güzel.... 1-2 en fazla 3 dediği dönem çok daha sonra rahat ol bence... ben mini tüpü o vakit çok araştırmıştım çok da takmıştım ama bence nevin hanımın dediği gibi bence erken henüz!!!benim de ocak sonu 3 demişti bu ay 4 dedi, dhea kullanıyorum bir de, senin doktorun dediği sınırdayım ben o zaman
dhea da sayı üzerinde etkili değildir diye düşünüyorum ben aslında...benim de ocak sonu 3 demişti bu ay 4 dedi, dhea kullanıyorum bir de, senin doktorun dediği sınırdayım ben o zaman
endişe diil de ne bileyim diyordum ki hamile olsam kocaman bir süpriz olurdu bu ay da iyi çalışmıştık halbuki 15,17,19 olmamış, eşim hep sorun sende diyor ama doktor eşinizin tahlili çok sınırda dedi, dökülmüş tahlil verirken dedim, yani az yine de dedi, eşime söyledim telefonda, yarısı döküldü diyo yine... bence o kabul etmese de bizim ikimizde de azalma var ondan da olmuyor...yok tatlım folikül sayın 4 güzel.... 1-2 en fazla 3 dediği dönem çok daha sonra rahat ol bence... ben mini tüpü o vakit çok araştırmıştım çok da takmıştım ama bence nevin hanımın dediği gibi bence erken henüz!!!
hamile olsan usg de anlaşılırdı canım endişe etme :)
inşallah tatlım ya şimdiden kireçlemelerim var menapoz olursam kemik ağrılarına dayanamayıp uyuşturucu bağımlısı falan olurum diye korkuyorum :)dhea da sayı üzerinde etkili değildir diye düşünüyorum ben aslında...
şöyle düşün zaten, bir depo var ve ordan 3-5 alıyoruz her ay.... tutki 10 aldık... depodan 10 gidecek. yani aslına bakarsan çok da mantıklı bi şey değil. amh ile ilgili de yapılan araştırmaları okuyorum da 1 in altı değerler için tablolar var 10-13 yıl sonrası menopoza girdiği görülmüş genelde kadınların. 10 yıl vardır inşallah en azından.
Coraspin kan sulanması icin.pihtilasma sorunu olmasin diye. Folbiol yumurta kalitesi icin
Doktorlar ceken yere onem veriyorlar.farkli sonuclar cikabiliyor.çok sevindim canım, benim bugün görüştüğüm doktorda hsg yi nerde çektirdiniz diye sordu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?