Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

bazılarında iğneyle girip alıyorlarmış spermi diye okudum bir de
İşte bize onu önerdiler, dna hasar değeriniz sınıra yakın isterseniz yapalım dedi doktor. Normalde sperm olmayanlara hep yapıyorlarmış bizim öyle bir durum yok, ilaçla düzelecek dna hasarı için gereksiz geldi bana. Zaten %18 hasar oranı çok yüksek de değil. Kaan Aydosa gidelim, ilaçla düzelmezse hasar o zaman deneriz diye düşündüm, ki düzeliyormuş genelde.

başlıyorum yarın için randevu aldım yalnız yarın 23 nisan laboratuar çalışmıyormuş doktorla görüşeceğim bugün 1. gün ama kan vereyim mi diye...
Bugün sabah mı oldun canım? Aktif kanama başladı mı yani?

Canım bizim hepsini birden yaptıkları için 2-3 hafta sonra toplu gönderdiler sonuçları, erken çıkan da olmuştur mutlaka aslında ama bu yüzden süreleri bilmiyorum.

Sperm testleriniz iyi geldigi halde doktor onerisiyle mi yaptirdiniz,yoksa kendiniz doktorla konusmadan gidip yaptirdiniz mi.

Sperm testleriniz iyi geldigi halde doktor onerisiyle mi yaptirdiniz,yoksa kendiniz doktorla konusmadan gidip yaptirdiniz mi.
Canım ben amh değerimi ilk öğrendiğimde araştırıp birkaç doktordan randevu aldım. Hem durumun ne olduğunu anlamış oldum, hem doktor seçmeme yardımcı oldu görüşmeler. Dr Murat Berksoy bu konuda en kapsamlı bilgiyi verdi, tüp bebek tedavisinde olabilecek iyi kötü her alternatif hakkında çok soru sorduk durumumuzla ilgili ve yaptırmamız gereken tüm testleri daha ilk tedavimden önce öğrenmiş oldum. Çok dua ediyorum ona, ilk gittiğim doktorlardan olmasaydı kısa zamanda bilgi açısından bu kadar yol alamazdık. Eşim ve benim için birer liste yaptı verdi elimize. Sizin tercihiniz ister en baştan yaparsınız ister 2-3 negatiften sonra dedi. Biz bir kısmını yaptırdık, kalanların hepsini de negatif sonuç alır almaz yaptırdık.

erkeklerin de multivitamin ve coenzim kullanması lazım bence..

Bu arada spermiyogramda değerleri ortalamanın altında çıktığı, morfoloji de sıfır olduğu için ürolojiye gidip muayene oldu ve bunların sebebinin varikosel olduğunu öğrendik. Şişli Memorial Ürolojiye ve Emre Bakırcıoğlu'na da gittik. Emre Bey de Murat Berksoy'un istediği testleri (sperm dna hasarı ve kan kromozom analizi testi) istedi işte hepsi aynı hafta oldu zaten direk yaptırdık.

Anladim canim. Ben sperm sonucuna gore doktor yaptirin dedi diye mi yaptirdiniz diye dusunmustum.
Iste fark ediyor doktordan doktora.
Ve bizim beklentilerimiz de onemli. Sen allah razi olsun diyosun erken ogrendigin icin,baska yerde bazilari da bu bahsettigin doktorun daha ortada bisey yokken bir sürü test istediginden bahsedip hoslanmadiklarini soylemislerdi.herkesin degerlendirmesi dogal olarak farkli.
Halit firat erdene muayene oldun mu,fikir aldin mi?

erkeklerin de multivitamin ve coenzim kullanması lazım bence..
Eşime proxeed verdi doktoru, bu arada e vitamini evicap ve devit ampul de içti. Keçiboynuzu kürü yaptı 1-2 ay, değerlerinde çok gelişme oldu sonra. Hala dikkat ediyo beslenmesine de bu işin piri Kaan Aydos olduğu için şimdi onun tavsiyelerine göre içer ne verirse. 3 aydır randevu bekliyoruz malesef.

İşte hem Murat Bey hem üroloji doktoru Emre Bey istedi aynı hafta zaten.

Evet Murat Bey'le ilgili olumsuz yorumlar okudum ben de ama adam da haşa Allah değil napsın, çok uğraşıp sonuç alamadığı insanlar da olacak elbet. Kendi doktorum bile anlattı bana Murat Bey'e devam edip yaşam tarzı ve beslenme şekli değişikliği sonucu benim durumumda olup doğal yoldan hamile kalan arkadaşı varmış. Ben Murat Bey'e gitmeyi düşünüyorum hala. Akupunktura öncelik verdiğim için erteledim Murat Bey'i. Aynı anda hepsine devam etmem maddi manevi zorlardı beni. İstanbul'dayım ama Avrupa yakasının diğer ucunda oturuyorum. O taraflara gidip gelmek için 3-4 saatim trafikte geçiyor bazen. Bi de bekleme salonları çok küçük ve tıklım tıklım, kendimi kötü hissediyorum o tarz ortamlarda.
Halit Fırat Erden'e gitmeyi çok düşündüm ama biraz aksi bir doktormuş ve bana donasyon falan önerirse yıkılırım diye çekindim. Psikolojimi düzeltmem uzun zaman aldı ve kimsenin beni negatif etkilemesini istemiyorum açıkçası.

Rabbim ol diyecek ve gittigimiz doktorlar da bize vesile olacak.ben buna inaniyorum.
Benim gittigim doktorda ben gebelik elde edemem ama sen elde edebilirsin veya tam tersi.

Biz zaten hassas bir dönemdeyiz.dedigin gibi bizi etkileyecek herseyden uzak durmaliyiz.bazi doktorlar daha ilk gorusmede bu donör olayini hemen soyluyorlarmis. Ya bi durun,hemen arka arkaya saymayin,fsh in da var,yumurtan da yok zaten,sperm de kotu,sen en iyisi donöre basvur.bu hemen ilk gorusmede soylenebilecek bisey mi?
Tamam doktorlar bize gercekleri,sansimizi soylesinler ama hepsi bir anda da agir olabilir.bu duyulmasi ve kabullenmesi kolay bisey degil.

Raporlu da olsan 35 yas altindakilere de 3. Denemede cift konabiliyor hasta isterse.
valla hiçte öyle olmuyor tatlım... knunen dediğin gibi ama rapor geçen özel hastaneler ilk tedavinde de transferi gayette güzel yapıyorlar.... zaten raporlu değilsen hiç problem olmuyor.... tecrübeyle sabit!!!! sadece bursa da değil, istanbul,izmir ankarada da bu şekilde yapanlar var transfer sonrası ultrason çıktısı veriyorlardı artık biçoğu vermiyormuş hastanın elinde delil olmasın sonrasında şikayet etmesin diye.... ama yapılıyo.

aman dikkat evin yolunu bul bi şekilde kolay gelsin kuzucummmm
oy oy oyyyyy.... 1 hafta sürdü o yazlık kışlık muhabbeti yaaaa.... montları yıka yerleştir yenilerini yıka.... yazlıkları ütüle yerleştir derken Allah yardımcın olsun tatlım, dualarına da kocaman AMİİİNNNN

ama transfer olmadın o kısmını kullanabiliyor musun?
aslında kullanabilir olması lazım ama tam da emin olamadım şu anda....

biz fakültee rapor çıkardıktan sonra ilk tedavi de negatif alınca, öncesinde 1 kez de özelde negatifim olduğundan doktordan rica ettim yazdı hepsini sağolsun... bir çoğunu fakültede yaptırdık testlerin. dha hasar ve genetik testleri de dışarda özel yaptırdım. fakülte de sonuç almak sıkıntı, randevu bile sıkıntı bizde spermsel sorun hiç yok, hasar yok, sayı iyi hız da da sorun yok. ama şimdi değerleri hatırlamıyorum ne desem yalan... testleri aldığımızda incelemiş doktorla da görüşmüştük... ondan sonra da kaldırdık koyduk kenara

cd56 çok önemli bir test bence... okuduğum bir kitabın yazarı da her yolu deneyip sonunda cd56 testi değerine göre transfer sonrası pozitif sonuç almıştı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…