Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Canım o kadar çok "müşteri" var ki, sorunu az olanı başarı şansı yüksek olanı tercih ediyorlar. Benim ilk gittiğim yer Maslak Acıbadem ve orda bana ilk günden şansın % 5 denmeseydi belki devam edecektim. Doktor çok çok iyi evet ama bana o kadar umutsuz enerjisiz konuştu ki bir daha gitmeyi hiç düşünmedim kaçarak uzaklaştım yani. Bana benden çok inanacak doktor lazım, hepimize öyle.

Bizzat yasadiysan diyecegim bisey yok canim:)
Olmasi gereken bu diyeyim o zaman.

öyle diyorsun da tatlım moral vermesi kadar bence en başında gerekli olanları yapması da önemli, mesela eşimde sorun varsa pozitifi nasıl göreceğiz hem de 3 aylık tedavi gerekiyorsa... ama yine de yarın başlayacağım galiba, yarın 23 nisan laboratuar kapalıymış, 1. gün olmasına rağmen hormon tahlili verdim devlet hast., merkezi aradım çok geç dönüş yaptılar doktor tahlile gerek yok demiş, benim ilk doktorda tahlil sonucuna bakmadan başlatmıştı ya, 1. gün sonuçlarım fsh 13.63 gelmiş e2 6 çıkmış biyokimya doktorunu aradım bu yanlış dedim dalgalanma olmuştur diyor, tekrar çalışın lütfen dedim, bakalım kaç çıkacak...

şimdi de e2 22 çıkmış, neyse 1. gün çalışılmamalı onu anladım...

şimdi de e2 22 çıkmış, neyse 1. gün çalışılmamalı onu anladım...
Canım kötü değil değerler. Başlamak için gayet uygun fsh içini ferah tut lütfen. 1 günden bişii olmaz ilk günden stres yapıyosun bak kızıcam

Bizzat yasadiysan diyecegim bisey yok canim:)
Olmasi gereken bu diyeyim o zaman.
Fakultede oldum tedavimi 2 transfer yapildi. Ozel hastanede zaten 3. Kez tedavi olacagimdan kanunen sakinca yoktu 2 transfer yapildi. Kanunen 2 den fazlasi yasak olmasina ragmen 3 ve fazlasinin da transfer edildigini biliyorum.

Fakultede oldum tedavimi 2 transfer yapildi. Ozel hastanede zaten 3. Kez tedavi olacagimdan kanunen sakinca yoktu 2 transfer yapildi. Kanunen 2 den fazlasi yasak olmasina ragmen 3 ve fazlasinin da transfer edildigini biliyorum.

Sans arttirma acisindan aslinda iyi ama ya 3ü de tutarsa?
Üçüź isteyenler icin sorun yok ama 1 tane isteyenler 2 tanesini sonlandirmak zorunda kalacaklardir. Bu da zor bir karar.
Biz 2 tane koydurmak istiyoruz ama elde edemedik hic 2 tane.bakalim.

Sen suan hangi asamadasin canim,beklemede misin?

Ben ilk tedavimde tek folikülle başladım, tek olunca risk vardı tabi ve ikiz istiyordum diye de üzüldüm. Tedavi başladıktan sonra 2.folikül görüldü ve çok sevindim. Normal gelişim gösterdiler ve opuya girebildim. Opudan önce doktoruma 2 folikül de dolu çıkar yumurtalar döllenirse iki embriyo transfer edilmesini istediğimi söyledim (sanki her şey istediğimiz gibi olabilecek sanıyordum), o da bana 1. ve 2.kalite 2 embriyo olursa düşünebiliriz ama önermiyoruz genelde dedi ve ikiz gebeliğin risklerinden bahsetti. Opuda 3 yumurta toplanmış, 3.yü duyunca iyice şaşırmıştık ama döllenmedi küçük olduğu için boşa umutlanmışız. Transfer zamanı bir 3. bir de 4.kalite embriyomuz oldu ve ikisini de transfer ettiler. Etmeseler 4.kaliteyi dondurmuyorlarmış çöp olmasındansa transfer edelim diye düşündüler demek. Bunları sonradan anladım ama kötü kalite embriyonun iyinin tutunmasına engel olabileceğini de okudum sonradan, belki de transfer edilmemeliydi. Yani demek istediğim kaç embriyo transfer edileceği kişinin durumuna, yaşına, embriyo kalitesine ve doktorun tarzına bağlı. Her tedavimizde değişebilecek bir durum bu yüzden boşuna şartlamayın kendinizi 1 istiyorum 2 istiyorum diye. Hayırlısı neyse o olsun deyin geçin.

Son düzenleme:

Tabiki de hayirlisi neyse o olsun,ben 1 taneden fazla olsa keske,ikizi de isterim anlaminda soyledim.ikiz olmasin diye tek koydurmak isteyenler de var ya,o acidan.

Tabiki de hayirlisi neyse o olsun,ben 1 taneden fazla olsa keske,ikizi de isterim anlaminda soyledim.ikiz olmasin diye tek koydurmak isteyenler de var ya,o acidan.
Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah canım. Ben 1 kız 1 erkek ikiz istiyorum hayırlısıyla ama Allah ne nasip ederse tabi bilemeyiz. Önce sağlıklı olsunlar veya olsun ne olursa olsun tabi. Tecrübesi olmayan arkadaşların bilgisi olsun diye yazdım. Mesela monte tek istiyo, gibigibiyim 2 transfer edilsin diye 35 yaşına girmeyi bekliyo herkesin durumu farklı. Tedavi süreci sürprizler getirebiliyo hazırlıklı olun demek istedim. Yoksa iş arkadaşıma 3 tedavisinde de tek transferle negatiflerinden sonra 4.tedavisinde 3 tane transfer etti doktoru şu an ikizleri var mesela. Merkezler esnetebiliyor kuralları ama işimize yarayacaksa esnetsinler, bazen fazla sayıda transfer olumsuz sonuca neden olabilir. Kendimde şüpheleniyorum şahsen.

burdan bir arkadasa doktoru hastaya soylemedn 3 transfer yapti. 3u de tuttu. Sonra 2 transfer yaptik bolunmus bunyeniz tasimaz diyip birini almak istediler ve aldilar da... kadin 45 kilo sadece... birini alinca doktor durumu anlatmis. Ama sonrasinda kanama durmadi ve diger bebeklerini de kaybetti... yani dusunebiliyomusun durumu. Simdi yine gebe insallah saglikla da kucagina alir bu defa. Cok zor seyler yasadi.

Ben beklemedeyim... belki eylul de yeniden bi tedavi olabilir bilemiyorum simdilik. Hem manevi hem de maddi acidan kendimi cok hazir hissetmiyorum su ara... bugun rgl oldum. Bakalim eylule kadar bekleyebilecekmiyim :)

Yazıştığım bir bayana iki transfer etmiş doktor birincinin şansını artırmak için koydum demiş betahcg açısından diye düşünmüştüm bende

amayaa eylül iyi bir zaman aslında ben de öyle duşunuyordum takviyelerime kıyamadım moyaalitu canım benim nasılda moral verirmiş arkadaşına doktor onemsemiyo kanları zatende ben de bodozlama iş yapar sonra pişman olurum hep kendim bile bıktım bu huyumdan ocak ayında başlayıp bırakmam gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…