Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

valla o konuda hiçbir bilgim yok canm adette değişir mi değişmez mi inşallah dediğin gibidir bilen varsa yorum yazar inşallah
Hormon değerleri sürekli aynı olmaz. Ay ay değişir. Hatta gün içerisinde bile değişkenlik gösterir. Özellikle de gergin, endişeli olduğumuzda, moralimiz bozuk olduğunda aniden değişirler.

Canım alerji testi yaptırdın mı?
Yaptırmazmıyım defalarca hem cilt hem solunum hem göz alerjim var ve bir liste var ki inanamazsınız polenden, inek sütüne, arı sokmasından, güneşe, ahşap koruyuculardan lateks(yara bandı,prezervatif) e kadar 30 dan fazla maddeye alerjim var Biorezonans tekniğiyle tedaviyi denedim.. 4 seans aldım ama doktor allerjen maddelerimin çok fazla olduğunu tedavi kutularından taştığı için çok etkisi olmayacağını söyleyip biraz hafifletir sadece dedi.. Ciddi alerjim olan maddelere daha sonra gelip bikaç seans daha alıcağımı söyledi.. Normalde özellikle bahar başlangıcında ayda 1 defa kortizonlu koruyucu iğne yaptırıp her gün 1 veya yoğun allerjen dönemlerde 2 tane hap içiyodum..bi de astım ilacı gibi nefesle çekilen bi ilaç da kullanıyodum ama bu sene nolcak bilmiyorum.. tıkanmalarım da başladı.. zor geçicek bu yaz

valla o konuda hiçbir bilgim yok canm adette değişir mi değişmez mi inşallah dediğin gibidir bilen varsa yorum yazar inşallah
Hormon değerleri sürekli aynı olmaz. Ay ay değişir. Hatta gün içerisinde bile değişkenlik gösterir. Özellikle de gergin, endişeli olduğumuzda, moralimiz bozuk olduğunda aniden değişirler.
hani adetin 3.günü bakılacak diyorlar ya. benim doktor randevum önceden alınınca denk gelmedi. adetin 27.günündeyim şuan. 3 güne kadar adet olmam lazım

Canım çok geçmiş olsun. İnşallah bu yaz senin için rahat ve kolay geçer.

O doktor sadece o gunluk bakacak.degistirme olsa kabul etmem.
Etmem diyorum ama tedavinin ortasinda ya oyle bisey olursa
Yok yok hayir,ben kendi doktorumla devam edecegime inaniyorum:)
Evrene olumlu mesaj gondermeliyim:)
bence hiç öenmli değil, en fazla folikül boyutunu yalnış ölçer ki onu da yapmaz herhalde muayeneni yapacak olan da doktor asistan veya öğrenci olamaz ki.... tedavi şekline bu doktorun karar vermez, bilgisayarla değil dosya ile de takip edilse ki ne kadar gelişmiş olursa olsun folikül boyutlarını vs elindeki dosyaya işliyorlar, bilgisayarda sonuç bölümleri yer alıyor. dosyana da pc ye de kaydetmiştir. bu tedavinin en önemli bölümü bence opu ve transfer... gerisi fasa fiso, takibini yapan çok önemli değil. zaten sana verilecek başlangıç dozları bile yazıyodur bence...

olur öyle arada, gitsinler arada onlarda kafalarını dağıtsınlar... opu yoksa transfer yoksa sıkıntı da yok montemmm

3 mg lık 60 tabletlik kutuyu veriyor tatlım günde 1 tane

Değerler adet periyodunun dönemine göre değişir zaten, adet periyodumuz foliküler faz, yumurtlama dönemi, luteal faz diye üçe ayrılıyor.

Adetin 3.günü
fsh 3-20,
e2 25-75,
lh <7,
prolactin <24,
progesteron <1.5

Foliküler Faz
fsh 2.9-12
e2 1-147
lh 1.5-8
progesteron 0.2-1.4

Ovulasyon (Yumurtlama)
fsh 6.3-24
e2 93-404
lh 9.6-80

Luteal Faz
fsh 1.5-7
e2 29-318
lh 0.2-6.5
progesteron 4-25

Bu değerler aşağı yukarı böyle, her hastanenin her doktorun referans aldığı değer değişebiliyor. Kullandıkları makinelere veya uyguladıkları tedavi yöntemine göre kendi referans değerleri olması normal tabi.
Nolursa olsun lütfen değerlere takılmayın, hepsi değişebilir her an, rakamları boşverin gereken ilaçları kürleri yapın ve pozitif olun.

hiç belli olmaz 11-16. gün arası olabilir geneli.... ama 17. gün olsa misal bu da gerilmene sebep olmasın
Benim iptal tedavimden 10 gün sonra geriden gelen folikül var mı diye kontrole gittiğimde çatlatma iğnesi verip 36 saat sonra hemen opuya aldılar. Önce üzüldüm sonra sevindim. Hiç gerilmesin her şeyin hayırlısı. Opu tarihinin bi standardı yok yani bizim durumumuzda. Tamamen folikül gelişimine bağlı opu günü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…