Teşekkür ederim.. Luteal faz dönemindeyim o zaman 27.günde olduğuma göre. Bilmiyorum canımı sıktı E2 ve lh değerleri. 1.5 ayda nasıl bu kadar yükseldi aklım almıyor.Değerler adet periyodunun dönemine göre değişir zaten, adet periyodumuz foliküler faz, yumurtlama dönemi, luteal faz diye üçe ayrılıyor.
Adetin 3.günü
fsh 3-20,
e2 25-75,
lh <7,
prolactin <24,
progesteron <1.5
Foliküler Faz
fsh 2.9-12
e2 1-147
lh 1.5-8
progesteron 0.2-1.4
Ovulasyon (Yumurtlama)
fsh 6.3-24
e2 93-404
lh 9.6-80
Luteal Faz
fsh 1.5-7
e2 29-318
lh 0.2-6.5
progesteron 4-25
Bu değerler aşağı yukarı böyle, her hastanenin her doktorun referans aldığı değer değişebiliyor. Kullandıkları makinelere veya uyguladıkları tedavi yöntemine göre kendi referans değerleri olması normal tabi.
Nolursa olsun lütfen değerlere takılmayın, hepsi değişebilir her an, rakamları boşverin gereken ilaçları kürleri yapın ve pozitif olun.
amin canm sağol:):))) hayirli ugurlu olsun diyeyim o zaman.
Insallah faydasini gorursunuz.
Can sıkacak bi değer yok ki, geç yumurtlamışsınızdır. Değerler normale yakın değil mi ?Teşekkür ederim.. Luteal faz dönemindeyim o zaman 27.günde olduğuma göre. Bilmiyorum canımı sıktı E2 ve lh değerleri. 1.5 ayda nasıl bu kadar yükseldi aklım almıyor.
Yaptırmazmıyım defalarca hem cilt hem solunum hem göz alerjim var ve bir liste var ki inanamazsınızpolenden, inek sütüne, arı sokmasından, güneşe, ahşap koruyuculardan lateks(yara bandı,prezervatif) e kadar 30 dan fazla maddeye alerjim var Biorezonans tekniğiyle tedaviyi denedim.. 4 seans aldım ama doktor allerjen maddelerimin çok fazla olduğunu tedavi kutularından taştığı için çok etkisi olmayacağını söyleyip biraz hafifletir sadece dedi.. Ciddi alerjim olan maddelere daha sonra gelip bikaç seans daha alıcağımı söyledi.. Normalde özellikle bahar başlangıcında ayda 1 defa kortizonlu koruyucu iğne yaptırıp her gün 1 veya yoğun allerjen dönemlerde 2 tane hap içiyodum..bi de astım ilacı gibi nefesle çekilen bi ilaç da kullanıyodum ama bu sene nolcak bilmiyorum.. tıkanmalarım da başladı.. zor geçicek bu yaz
şisenin hem altını hem üstünü kıracaksın canım ben veBu arada eğri.... markalı arı sütü ve polen siparişim gelmiş. Yarın başlayacağım.
tatlım bu değerlere reglin 2. veya 3. günü baktırman lazım. özellikle fsh e2 ve lhı o zaman karşılaştırabiliriz..... sonraki dönemde bakılanlar doğru sonucu vermez.kasımda bakıldığında yoktu. o zamandan beri bakılmadı.
Kizlarrrrrr,şimdi çıktım. 35 dk sürdü, Dr supperdi, 4 folikul gördü, az ama bize 1 tane yeter dedi. Rahim duvarı gebelikten dolayı incelmiş dökülüyor o yüzden kanaman var rahim içi tertemiz yara bir şey yok dedi. Kan verdim betahcg progesteron ve e2 bakılacak. Sabah gideceğim tekrar, klomen başlayalım dedi. Umutsuz gormuyorum dedi, en azından yumi var ve dolleniyor dedi. Pıhtılaşma sorunu olabilir, aspirin muadili ilaç verecem dedi. sabah daha detaylı goruselim dedi.
Saol bebisim yaa, rahatladim. Darısı başınıza insallahmaşallaaaahhhh sana yaaaaaa
bence hiç öenmli değil, en fazla folikül boyutunu yalnış ölçer ki onu da yapmaz herhalde muayeneni yapacak olan da doktor asistan veya öğrenci olamaz ki.... tedavi şekline bu doktorun karar vermez, bilgisayarla değil dosya ile de takip edilse ki ne kadar gelişmiş olursa olsun folikül boyutlarını vs elindeki dosyaya işliyorlar, bilgisayarda sonuç bölümleri yer alıyor. dosyana da pc ye de kaydetmiştir. bu tedavinin en önemli bölümü bence opu ve transfer... gerisi fasa fiso, takibini yapan çok önemli değil. zaten sana verilecek başlangıç dozları bile yazıyodur bence...
Güzel haberlerle gel inşallah canimmm, içini ferah tut sen Rabbim bizimle...Cok sagol canim.rahatladim yazdiklarinizdan :)
Dun aksamdan beri dusunmuyorum.kongre benim elimde olan bisey degil ve onemli olan dedigin gibi opu ve transfer.
Yumurtalarimi uzmemem lazim,o yuzden rahatim:)
Hakkimda hayirlisi nasil olacaksa oyle olsun.
Düstüm yine istanbul yollarina:)
3 güne kadar adet olmazsam ben de geç yumurtladım diye düşüneceğim. Teşekkürler ilginize.Can sıkacak bi değer yok ki, geç yumurtlamışsınızdır. Değerler normale yakın değil mi ?
En doğrusu adetin 3.günü tekrarlayın içiniz rahat etsin.
Bi de FSH A takılma ama 4 folikul FSH değerinin 23 lerde olduğunu gösteriyor, ben USG görüntüsüne bakarım. Amh FSH bakmam dedi.yani sonra çıkan 10 FSH değeri değil, gerçek değerin 23 lerdeki dedi.
Güzel haberlerle gel inşallah canimmm, içini ferah tut sen Rabbim bizimle...
Saol canim hepimiz için hayırlısı olsun inşallahGuzel seyler soylemis canim.
4 yumurta guzel bence.onemli olan kaliteleri ve doktorun dedigi gibi bir yumurta lazim.ikiz istiyosan illaki o ayri tabi:)
Hayirlisi olsun insallah hakkinda.
Saol canim hepimiz için hayırlısı olsun inşallahikiz miii aman evlerden irak
Güzel konuşmuş, fsh için benim doktorum da aynısını söylemişti. Takılmıyoruz bu konuya boş yere. Diğer değerler de çıksın bakalım, 4 folikül çok iyi, minnaklar klomenle beslensin büyüsün anaları gibi hiperaktif olsunlarKizlarrrrrr,şimdi çıktım. 35 dk sürdü, Dr supperdi, 4 folikul gördü, az ama bize 1 tane yeter dedi. Rahim duvarı gebelikten dolayı incelmiş dökülüyor o yüzden kanaman var rahim içi tertemiz yara bir şey yok dedi. Kan verdim betahcg progesteron ve e2 bakılacak. Sabah gideceğim tekrar, klomen başlayalım dedi. Umutsuz gormuyorum dedi, en azından yumi var ve dolleniyor dedi. Pıhtılaşma sorunu olabilir, aspirin muadili ilaç verecem dedi. sabah daha detaylı goruselim dedi.
Aminnn şekerim inşallah, hepimizin minnaklari buyusun bir an önce deGüzel konuşmuş, fsh için benim doktorum da aynısını söylemişti. Takılmıyoruz bu konuya boş yere. Diğer değerler de çıksın bakalım, 4 folikül çok iyi, minnaklar klomenle beslensin büyüsün anaları gibi hiperaktif olsunlar
Polen yerine propolis alınBen de almak istiyorum ama polen alerjim beni çok tereddütte bırakıyo acaba sadece arısütü+bal yesek olmaz mı ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?