Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Takmamak gerekiyor da elde değil canım ama en azından kendimi birakmiyorum ben de hayit içerken öyle diyorum gitmeyin buyuyun diye:) ama kafamı hep şu kurcalıyor benim tsh 3.14 burada bazi yerlerde 2.5 in altinda olması gerekli diyor doktoruna sordum öyle bir şey yok dedi anlamadim

ben de 2.5 altında olması gerek diye okudum canım çok... aşılama için de 2,5 in üstündeyse yapılmıyor diye duydum, ama arkadaşlar daha iyi bilirler...belki de önemli değildir

ben de 2.5 altında olması gerek diye okudum canım çok... aşılama için de 2,5 in üstündeyse yapılmıyor diye duydum, ama arkadaşlar daha iyi bilirler...belki de önemli değildir
Kafamı bu çok kurcalıyor canım dahiliye ve doğum doktoru engel değil normal sınırlar içindesin dedi pufff

Kafamı bu çok kurcalıyor canım dahiliye ve doğum doktoru engel değil normal sınırlar içindesin dedi pufff
canım ikisi de sorun yok diyorsa hiç kafana takıp kendini üzme bence..drlardan daha iyi bilecek değiliz ya, bak 2 si de sıkıntı yok demiş..ama sana şunu söyleyebilirim benim ilk ay 1.4 dü sonraki 1 ay düzenli yürüyüş yaptım 1 ayda 1.3 e inmişti hemen. istersen fırsatın varsa günde 1 saat yürümeye çalış

En yakinlar bile bazen iyi niyetle bisey soyleseler bile bu bizi uzebiliyor.ben kimseye soylemedigim icin bunu yasamadim ama mesela su cok oluyor.gecen gun bi komsum sordu yok mu bebek diye.(buna verilecek en guzel cevap var ama sakliyoruz evde ya da sence var mi bak bakalim). Ben de daha yok bakalim dedim.uzulme benim gelinimin 9 sene olmadi sonra oldu dedi.o kendince taman beni motive ediyor ama ben sunu dusunuyorum,ne yani benim 9 sene cocugum olmayacak mi:)
En guzeli guvendigin ve senin canini yakmayacagini bildigin 1 2 kisiye soylemek.herkesi bilgilendirirsek test gunu telefonlara yetisemeyiz ve sonuc negatif olursa herkese dert anlatmak zorunda kaliriz:)
Ben sadece anneme ve erkek kardesime soyledim.kardesim de doktor oldugu icin herseyi konusabiliyoruz,adet gunleri,kac yumurta oldu,hepsini soyluyorum:)

Bulunduğumuz yer o kadar kötü ki canım yürümek bile sikinti ama okula giderken her gün yarim saat yürüyorum bu bile bir şey:)

Benim gittigim tum dahiliye,endokrin ve kadin dogum doktorlari tüpcüler hepsi,yaklasik 10 doktor falan,tsh 2 nin alti olmali dediler.ben de surekli bir gun 75lik euthyroz,bir gun 100luk levotiron tuketiyorum.gebelik olursa her ay tsh baktiracagim ama olmadigi surece 6 ayda bir.
Ayrica 6 ayda bir bogazimdan ultrason cektiriyorum,nodül falan var mi diye.tabi bunlari doktorun soylediklerine gore yapiyorum.

Bulunduğumuz yer o kadar kötü ki canım yürümek bile sikinti ama okula giderken her gün yarim saat yürüyorum bu bile bir şey:)
aynen canım bi ara ben evde bile adım atıp youtube dan videolar açıp yürüyüş hareketleri yapıyordum, önemli olan harekli yaşam sürmek aslında

A
ay canım sana zahmet kardeşine şu tsh degerimi sorabilir misin 3.14 engel mi:):):):)

H
Hadi ya canım gerçekten mi

Tsh değeri önemli. Ama sadece tsh değerine baktırmakla iş bitmiyor. Dün benim tsh değerim normal çıktı. Ama tiroit bezimde büyüme ve nodüllerim çıktı. O yüzden sadece hormon baktırmayın. Tiroit bezinizede mutlaka baktırın.

Nodulu çok büyük olup hamile kalan arkadaşım var Allah biliyor ne olacağını artık öbür aya baktiririm

Tedavi olmadigimi nerden biliyosun ya da belki durumum yok olmaya.ya da oluyorum ama olmuyor. Iste diyorum ya herkes bir yorum yapar kendince.
Bir sure sonra zaten gulüp geciyosun,yoksa herkesin her dedigini kafaya takarsak biz kendimize yapariz,konusanlara hicbiseycik olmaz.

Ailedeki insanlar ayri tabiki ama disardaki herkes bildigi zaman insanlar basta uzuluyorlar ama ondan sonra kendi aralalarinda yorumlar basliyor,herkes bilip bilmeden yorum yapiyor,daha olmadi mi diye soruyorlar,hiiiic gerek yok bunlara:)
En iyisini yapmissin canim anlatmaya devam etmemekle.gercekten bize can olan insanlar zaten bizi acitmamak icin ,normalde 3 düşünüp 1 konusuyorsa, bu konuyu ogrendikten sonra 5 dusunup 1 konusmali.laf aradigini veya didikledigini dusundugum insanlara asla ozel konularimi anlatmam.
Bir de bu durumu yasamayan insanlar bizi anlayamiyor.bak biz burda birbirimizi gormuyoruz,tanimiyoruz ama ayni seyleri yasadigimiz icin birbirimizi anliyoruz ve gercekten destek oluyoruz,birbirimizin aciklarini aramiyoruz,yeni bir arkadas gelince belki onceden 10 defa yazdigimiz ve anlattigimiz seyleri tekrar tekrar gocunmadan ve istekle yaziyoruz.cunku neler cektigimizi,yasadigimizi anliyoruz.herkes duydugu bi seyi hemen yaziyor ki belki birimiz faydalaniriz.
Boyle can insanlar lazim bize:)

A
ay canım sana zahmet kardeşine şu tsh degerimi sorabilir misin 3.14 engel mi:):):):)

Canim kardesimin endokrinci bir arkadasina gitmistim ben,o da 2 nin altinda olmali demisti.hatta tsh ina baktirirken kanini erken saatte verirsen o zaman daha iyi sonuc cikar demisti,o yuzden ben tsh baktirirken sabah 8de kan veriyorum.
Tabi canim tiroid seviyeleri cok onemliymis.her vücut tabiki farkli,kimisi yuksek tsh la hamile kalir,tsh nin yuksek oldugunun bile farkinda olmayabilir.ama tiroid erken doguma,dusuge,tekrarlayan tüp bebek basarisizliklarina,bebekte zeka geriligine neden olabiliyormus.
Ben dahiliyeye degil de endokrine gidiyorum,onlar yapiyor takibimi.
Bu degerler cok degisken zaten.benim 10 gun arayla iki farkli degerim cikmisti.ilki 0.5ti,ikincisi 2.22ydi.
Onemli olan ilac kullanmak ve yakin takipte olmak.kardesim yukarda yazdiklarimi soylemisti canim bana.ben de sana aynilarini yaziyorum:)
Euthyrox kullaniyor musun?

H

Hadi ya canım gerçekten mi

Ben tsh imi cilt doktoruna ayagimda cikan kizarikligi gostermek icin gittigimde ogrendim.doktor tsh a bakmis,nedenini bilmiyorum,beni endokrine gonderdi,tsh im 5.30 civarindaydi.hemen ilaca baslatti.bogazimdam ultrason cekti.2 senedir de iste duzenli kontrol ettiriyorum.

Aynen öyle canim... Elbet bu azim ve sabırla bir gün biz de alacağız bebislerimizi kucağımıza. Gün olur, devran döner, bizim de yüzümüz güler elbet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…