Takmamak gerekiyor da elde değil canım ama en azından kendimi birakmiyorum ben de hayit içerken öyle diyorum gitmeyin buyuyun diye:) ama kafamı hep şu kurcalıyor benim tsh 3.14 burada bazi yerlerde 2.5 in altinda olması gerekli diyor doktoruna sordum öyle bir şey yok dedi anlamadimOlur canim insallah.cok kafasina takti benim arkadasim.sebepsizdi onlarin ama olmuyordu.her ay olmayinca cok uzuldu.sonra yok dedi ya olmuyor ,biz bi tatile gidelim dediler.gezdi,eglendi,donuste bi akrabasinin dugunune gitti,atlamis ziplamis,halaylar falan.megerse tatile gitmeden hamile kalmis,haberi yok:)
Eger o bebis tutunacaksa sen atlasan da ziplasan da tutunuyooooor.simdi 10 aylik kizi.
Ama sen arkadasim kadar kafana takma.rahat olmaya calis.biliyorum bazen zor ama caba onemli.ben bu sabah konustum mesela hadi yumisler buyuyun annenizi birakmayin diye:)
bence de canım ne kadar az kişi bilirse o kadar iyi... benimde ne annem ne kayınvalidem asla soramadı ne bana ne eşime, tarzımız biraz katıdır, karıştırmayız özel hayatımıza.... ben bir tek eltim ile paylaşıyordum o da abuk sabuk bir kaç laf edince bıraktım paylaşmayı. şu an annem ve kardeşimle konuşuyorum ara ara, bir de çok samimi 1-2 kız arkadaşım biliyor yaşadıklarımı...gerisini ilgilendirmez...[/QUOTE ben de sadece ablamla konusabiliyorum ona da anlatmasam siserdim patlardim valla:)
ben de 2.5 altında olması gerek diye okudum canım çok... aşılama için de 2,5 in üstündeyse yapılmıyor diye duydum, ama arkadaşlar daha iyi bilirler...belki de önemli değildirTakmamak gerekiyor da elde değil canım ama en azından kendimi birakmiyorum ben de hayit içerken öyle diyorum gitmeyin buyuyun diye:) ama kafamı hep şu kurcalıyor benim tsh 3.14 burada bazi yerlerde 2.5 in altinda olması gerekli diyor doktoruna sordum öyle bir şey yok dedi anlamadim
Kafamı bu çok kurcalıyor canım dahiliye ve doğum doktoru engel değil normal sınırlar içindesin dedi pufffben de 2.5 altında olması gerek diye okudum canım çok... aşılama için de 2,5 in üstündeyse yapılmıyor diye duydum, ama arkadaşlar daha iyi bilirler...belki de önemli değildir
canım ikisi de sorun yok diyorsa hiç kafana takıp kendini üzme bence..drlardan daha iyi bilecek değiliz ya, bak 2 si de sıkıntı yok demiş..ama sana şunu söyleyebilirim benim ilk ay 1.4 dü sonraki 1 ay düzenli yürüyüş yaptım 1 ayda 1.3 e inmişti hemen. istersen fırsatın varsa günde 1 saat yürümeye çalışKafamı bu çok kurcalıyor canım dahiliye ve doğum doktoru engel değil normal sınırlar içindesin dedi pufff
:):):) en doğrusu kimseye soylememk bence de evet ilk soru o sonra neden tedavi olmuyorsunuz:) hatta bir arkadaşıma komşusu demis ki kesin sen set koyuyorsundur adamın önüne duvar oruyorsundur demis kiz hem ağlıyor sinirden hem de gülüyordu ne insanlar var ya:) :)
Bulunduğumuz yer o kadar kötü ki canım yürümek bile sikinti ama okula giderken her gün yarim saat yürüyorum bu bile bir şey:)canım ikisi de sorun yok diyorsa hiç kafana takıp kendini üzme bence..drlardan daha iyi bilecek değiliz ya, bak 2 si de sıkıntı yok demiş..ama sana şunu söyleyebilirim benim ilk ay 1.4 dü sonraki 1 ay düzenli yürüyüş yaptım 1 ayda 1.3 e inmişti hemen. istersen fırsatın varsa günde 1 saat yürümeye çalış
Takmamak gerekiyor da elde değil canım ama en azından kendimi birakmiyorum ben de hayit içerken öyle diyorum gitmeyin buyuyun diye:) ama kafamı hep şu kurcalıyor benim tsh 3.14 burada bazi yerlerde 2.5 in altinda olması gerekli diyor doktoruna sordum öyle bir şey yok dedi anlamadim
aynen canım bi ara ben evde bile adım atıp youtube dan videolar açıp yürüyüş hareketleri yapıyordum, önemli olan harekli yaşam sürmek aslındaBulunduğumuz yer o kadar kötü ki canım yürümek bile sikinti ama okula giderken her gün yarim saat yürüyorum bu bile bir şey:)
ay canım sana zahmet kardeşine şu tsh degerimi sorabilir misin 3.14 engel mi:):):):)En yakinlar bile bazen iyi niyetle bisey soyleseler bile bu bizi uzebiliyor.ben kimseye soylemedigim icin bunu yasamadim ama mesela su cok oluyor.gecen gun bi komsum sordu yok mu bebek diye.(buna verilecek en guzel cevap var ama sakliyoruz evde ya da sence var mi bak bakalim). Ben de daha yok bakalim dedim.uzulme benim gelinimin 9 sene olmadi sonra oldu dedi.o kendince taman beni motive ediyor ama ben sunu dusunuyorum,ne yani benim 9 sene cocugum olmayacak mi:)
En guzeli guvendigin ve senin canini yakmayacagini bildigin 1 2 kisiye soylemek.herkesi bilgilendirirsek test gunu telefonlara yetisemeyiz ve sonuc negatif olursa herkese dert anlatmak zorunda kaliriz:)
Ben sadece anneme ve erkek kardesime soyledim.kardesim de doktor oldugu icin herseyi konusabiliyoruz,adet gunleri,kac yumurta oldu,hepsini soyluyorum:)
Evin içinde yürüyorum ben de canim temizlik yapıyorum sürekli:)aynen canım bi ara ben evde bile adım atıp youtube dan videolar açıp yürüyüş hareketleri yapıyordum, önemli olan harekli yaşam sürmek aslında
Hadi ya canım gerçekten miBenim gittigim tum dahiliye,endokrin ve kadin dogum doktorlari tüpcüler hepsi,yaklasik 10 doktor falan,tsh 2 nin alti olmali dediler.ben de surekli bir gun 75lik euthyroz,bir gun 100luk levotiron tuketiyorum.gebelik olursa her ay tsh baktiracagim ama olmadigi surece 6 ayda bir.
Ayrica 6 ayda bir bogazimdan ultrason cektiriyorum,nodül falan var mi diye.tabi bunlari doktorun soylediklerine gore yapiyorum.
Tsh değeri önemli. Ama sadece tsh değerine baktırmakla iş bitmiyor. Dün benim tsh değerim normal çıktı. Ama tiroit bezimde büyüme ve nodüllerim çıktı. O yüzden sadece hormon baktırmayın. Tiroit bezinizede mutlaka baktırın.canım ikisi de sorun yok diyorsa hiç kafana takıp kendini üzme bence..drlardan daha iyi bilecek değiliz ya, bak 2 si de sıkıntı yok demiş..ama sana şunu söyleyebilirim benim ilk ay 1.4 dü sonraki 1 ay düzenli yürüyüş yaptım 1 ayda 1.3 e inmişti hemen. istersen fırsatın varsa günde 1 saat yürümeye çalış
Nodulu çok büyük olup hamile kalan arkadaşım var Allah biliyor ne olacağını artık öbür aya baktiririmTsh değeri önemli. Ama sadece tsh değerine baktırmakla iş bitmiyor. Dün benim tsh değerim normal çıktı. Ama tiroit bezimde büyüme ve nodüllerim çıktı. O yüzden sadece hormon baktırmayın. Tiroit bezinizede mutlaka baktırın.
:):):) en doğrusu kimseye soylememk bence de evet ilk soru o sonra neden tedavi olmuyorsunuz:) hatta bir arkadaşıma komşusu demis ki kesin sen set koyuyorsundur adamın önüne duvar oruyorsundur demis kiz hem ağlıyor sinirden hem de gülüyordu ne insanlar var ya:) :)
bence de canım ne kadar az kişi bilirse o kadar iyi... benimde ne annem ne kayınvalidem asla soramadı ne bana ne eşime, tarzımız biraz katıdır, karıştırmayız özel hayatımıza.... ben bir tek eltim ile paylaşıyordum o da abuk sabuk bir kaç laf edince bıraktım paylaşmayı. şu an annem ve kardeşimle konuşuyorum ara ara, bir de çok samimi 1-2 kız arkadaşım biliyor yaşadıklarımı...gerisini ilgilendirmez...
A
ay canım sana zahmet kardeşine şu tsh degerimi sorabilir misin 3.14 engel mi:):):):)
H
Hadi ya canım gerçekten mi
Aynen öyle canim... Elbet bu azim ve sabırla bir gün biz de alacağız bebislerimizi kucağımıza. Gün olur, devran döner, bizim de yüzümüz güler elbetAiledeki insanlar ayri tabiki ama disardaki herkes bildigi zaman insanlar basta uzuluyorlar ama ondan sonra kendi aralalarinda yorumlar basliyor,herkes bilip bilmeden yorum yapiyor,daha olmadi mi diye soruyorlar,hiiiic gerek yok bunlara:)
En iyisini yapmissin canim anlatmaya devam etmemekle.gercekten bize can olan insanlar zaten bizi acitmamak icin ,normalde 3 düşünüp 1 konusuyorsa, bu konuyu ogrendikten sonra 5 dusunup 1 konusmali.laf aradigini veya didikledigini dusundugum insanlara asla ozel konularimi anlatmam.
Bir de bu durumu yasamayan insanlar bizi anlayamiyor.bak biz burda birbirimizi gormuyoruz,tanimiyoruz ama ayni seyleri yasadigimiz icin birbirimizi anliyoruz ve gercekten destek oluyoruz,birbirimizin aciklarini aramiyoruz,yeni bir arkadas gelince belki onceden 10 defa yazdigimiz ve anlattigimiz seyleri tekrar tekrar gocunmadan ve istekle yaziyoruz.cunku neler cektigimizi,yasadigimizi anliyoruz.herkes duydugu bi seyi hemen yaziyor ki belki birimiz faydalaniriz.
Boyle can insanlar lazim bize:)
Aynen öyle canim... Elbet bu azim ve sabırla bir gün biz de alacağız bebislerimizi kucağımıza. Gün olur, devran döner, bizim de yüzümüz güler elbet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?