kızlar baktım tutmuş gibi sanki ama sanırım sulu olacak biraz, dolaba kaldırdım sabaha kadar dokunmayayım diyorum, sulu da olursa artık cacık falan yaparım
afiyet olsun benim de koyu olmuyor mayasından belki de:)kızlar baktım tutmuş gibi sanki ama sanırım sulu olacak biraz, dolaba kaldırdım sabaha kadar dokunmayayım diyorum, sulu da olursa artık cacık falan yaparım
inşallah sapmam, bazen gece açlıktan uykum kaçıyor kıvranıyorum yatakta, o saatte kalkıp 1 tencere bile makarna yiyebilecek gibi oluyorumDogru yoldasin,sapma bir yere
yaaa kaldırdım ama dolaba, koymasam mıydı ki? dışarıda mı kalmalıydı?Suluysa daha olmamis canim.
süzme yoğurt kullanmıştım oysa...afiyet olsun benim de koyu olmuyor mayasından belki de:)
inşallah sapmam, bazen gece açlıktan uykum kaçıyor kıvranıyorum yatakta, o saatte kalkıp 1 tencere bile makarna yiyebilecek gibi oluyorumama tabi kalkmıyorum o yataktan
yaaa kaldırdım ama dolaba, koymasam mıydı ki? dışarıda mı kalmalıydı?
tamam o halde çıkarmayayım geri... bi de fırında mayalamış biri şimdi izledim o daha kolaymış, bi dahaki sefere fırında tutacağım...150 derecede 2-4 dk fırını ısıtıp kapatıyor, mayalanmış yoğurdu fırına koyup o ısıda 3 saat bekletiyorBir dahakine biraz daha uzun tutarsin canim disarda.
Dur bakalim,nasil olacak.
tamam o halde çıkarmayayım geri... bi de fırında mayalamış biri şimdi izledim o daha kolaymış, bi dahaki sefere fırında tutacağım...150 derecede 2-4 dk fırını ısıtıp kapatıyor, mayalanmış yoğurdu fırına koyup o ısıda 3 saat bekletiyortaş gibi olmuş yoğurdu vallahi
deneme yanılma sanırım, bu fırın olayı aklıma yattıDegisik teknikler deneyen var internette.insanlarin nerden aklina geliyor bunlar:)
Normal şartlar altında yoğurdun mayalanma sürece ortalama 3-4 saattir. Mayalama süresi bence mayalama sıcaklığıyla alakalı. yada süt çok beklemiş olursada geç mayalanabiliyor. Benim süt aldığım zaman akşam kaynatıyorum. ertesi gün akşam üzeri işten gelince mayalama sıcaklığına getiriyorum. mayalıyorum. Bir keresinde kaynattığım sütü ertesi günü mayalayamadım. sonraki güne kaldı. akşam mayaladım. yatarken baktım olmamıştı. gece saat kurdum. yine olmamıştı. sabaha tutmamış olursa lor yaparım dedim. sabah kalktığımda baktım ki mayalanmış. ben maya olarak kullandığım yoğurdun içine çok az bir tutam şeker atıyorum. maya faaliyeti için. daha iyi mayalanıyor. belki onunda etkisi oluyor olabilir.hay maşallah o ne öyle gülbilcim bizimkiler niye tutmuyor
Mayalandığı halde üzerini açmazda kapalı olarak bekletmeye devam edersen yoğurdun ekşir.kızlar baktım tutmuş gibi sanki ama sanırım sulu olacak biraz, dolaba kaldırdım sabaha kadar dokunmayayım diyorum, sulu da olursa artık cacık falan yaparım
süppersin canım bundan sonrakinde önerilerine uyacağımNormal şartlar altında yoğurdun mayalanma sürece ortalama 3-4 saattir. Mayalama süresi bence mayalama sıcaklığıyla alakalı. yada süt çok beklemiş olursada geç mayalanabiliyor. Benim süt aldığım zaman akşam kaynatıyorum. ertesi gün akşam üzeri işten gelince mayalama sıcaklığına getiriyorum. mayalıyorum. Bir keresinde kaynattığım sütü ertesi günü mayalayamadım. sonraki güne kaldı. akşam mayaladım. yatarken baktım olmamıştı. gece saat kurdum. yine olmamıştı. sabaha tutmamış olursa lor yaparım dedim. sabah kalktığımda baktım ki mayalanmış. ben maya olarak kullandığım yoğurdun içine çok az bir tutam şeker atıyorum. maya faaliyeti için. daha iyi mayalanıyor. belki onunda etkisi oluyor olabilir.
aaa üstünü açayım mı? kapağı kapalı dolaba koymuştum, ekşir miMayalandığı halde üzerini açmazda kapalı olarak bekletmeye devam edersen yoğurdun ekşir.
Ohhhh... afiyet olsun. Şifa niyetine bebişim yarasın...kızlarrrrr acayip bi macun yaptımtahin, keçiboynuzu pekmezi,bal,üzümpekmezi,tarçın, susam,çörekotu, fındık ve ceviz(havanda dövdüm) hepsini karıştırıp macun elde ettim yarın sabahtan itibaren eşime ve bana yeni kür oluştuuuu
azıcık z.yağı ve karabiber de eklesem mi ki?kızlarrrrr acayip bi macun yaptımtahin, keçiboynuzu pekmezi,bal,üzümpekmezi,tarçın, susam,çörekotu, fındık ve ceviz(havanda dövdüm) hepsini karıştırıp macun elde ettim yarın sabahtan itibaren eşime ve bana yeni kür oluştuuuu
ben yoldan çıktım artık, dağıldım bu yolda...daha ne halt edeceğim bilemiyorum...Ohhhh... afiyet olsun. Şifa niyetine bebişim yarasın...
Canım bende çok tecrübeli değilim sadece bildiğim kadarıyla yardımcı olmak istedimsüppersin canım bundan sonrakinde önerilerine uyacağım
Tuttuysa kapağını aç. Kapağı açık biraz beklet. sonra buzdolabına koy.aaa üstünü açayım mı? kapağı kapalı dolaba koymuştum, ekşir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?