KoenzimQ10’un vücudumuzda her hücrede doğal olarak bulunan, kimyasal reaksiyonların hızını ayarlayan, besinlerin enerjiye çevrilmesinde görev yapan, protein yapısında bir bileşiktir. Hücreler, büyümek ve sağlıklı kalabilmek için gerekli enerjiyi sağlamak, ayrıca serbest radikaller denilen zararlı kimyasallara karşı korunmak için KoQ10 kullanırlar. Serbest radikallerin, hücrelerin metabolizmasını, büyüme ve çoğalmasını kontrol eden DNA’da oluşturduğu hasarların, bazı kanserlerle ilişkili olması nedeniyle, Koenzim Q10’nun kanser gelişimini engellemekte önemli bir rol oynadığı ileri sürülmüştür. KoQ10, kırmızı et, karaciğer, yumurta, somon ve ton gibi yağlı balıklarda, tahıllar, yeşil yapraklı sebze ve meyvelerle alınabildiği gibi, besin takviyesi olarak, kapsül, tablet, sprey gibi değişik formlarda da kullanılabilir.coenzqh ne olakiiiiiii
bebişim ben ko enzim QH yazınca sen q10 den farklı bir şey sandım da sordum, desene bildiğimiz koenzim q10KoenzimQ10’un vücudumuzda her hücrede doğal olarak bulunan, kimyasal reaksiyonların hızını ayarlayan, besinlerin enerjiye çevrilmesinde görev yapan, protein yapısında bir bileşiktir. Hücreler, büyümek ve sağlıklı kalabilmek için gerekli enerjiyi sağlamak, ayrıca serbest radikaller denilen zararlı kimyasallara karşı korunmak için KoQ10 kullanırlar. Serbest radikallerin, hücrelerin metabolizmasını, büyüme ve çoğalmasını kontrol eden DNA’da oluşturduğu hasarların, bazı kanserlerle ilişkili olması nedeniyle, Koenzim Q10’nun kanser gelişimini engellemekte önemli bir rol oynadığı ileri sürülmüştür. KoQ10, kırmızı et, karaciğer, yumurta, somon ve ton gibi yağlı balıklarda, tahıllar, yeşil yapraklı sebze ve meyvelerle alınabildiği gibi, besin takviyesi olarak, kapsül, tablet, sprey gibi değişik formlarda da kullanılabilir.
Hazır yoğurtlara jelatin bile katan firmalar varmış.özellikle dano diye başlayan marka var yaaa.... içine nası bi kimyasal koyuyolarsa, onda çok olur... ailem köyde yaşıyor ve ineklerimiz var
kaymak niyetine peçete koyuyorlarmış o üstteki peçete oluyormuş..tvlere çıkmıştı bi dönem hatırlarsınız belkiHazır yoğurtlara jelatin bile katan firmalar varmış.
ben kullanıyorum. zaten deneme amaçlı ilerliyoruz kürlerde de... zararı olacağını düşünmüyorum. folic asit olarak da denediğim bir sürü folic asit var zaten....sence folik asit niyetine alıp kullanmalı mıyız? senin bilgine çok güveniyorum...
ama koenzim QH ile koenzim Q10 farklı şeyler galibaa ????KoenzimQ10’un vücudumuzda her hücrede doğal olarak bulunan, kimyasal reaksiyonların hızını ayarlayan, besinlerin enerjiye çevrilmesinde görev yapan, protein yapısında bir bileşiktir. Hücreler, büyümek ve sağlıklı kalabilmek için gerekli enerjiyi sağlamak, ayrıca serbest radikaller denilen zararlı kimyasallara karşı korunmak için KoQ10 kullanırlar. Serbest radikallerin, hücrelerin metabolizmasını, büyüme ve çoğalmasını kontrol eden DNA’da oluşturduğu hasarların, bazı kanserlerle ilişkili olması nedeniyle, Koenzim Q10’nun kanser gelişimini engellemekte önemli bir rol oynadığı ileri sürülmüştür. KoQ10, kırmızı et, karaciğer, yumurta, somon ve ton gibi yağlı balıklarda, tahıllar, yeşil yapraklı sebze ve meyvelerle alınabildiği gibi, besin takviyesi olarak, kapsül, tablet, sprey gibi değişik formlarda da kullanılabilir.
aaa inofolic mi kullanıyorsun sen? doktor mu verdi kendin mi deniyorsun? ay ben de alayım o haldeeeeben kullanıyorum. zaten deneme amaçlı ilerliyoruz kürlerde de... zararı olacağını düşünmüyorum. folic asit olarak da denediğim bir sürü folic asit var zaten....
Evet tatlım. Üç kağıt dendi mi insanoğlunun aklına gelmeyecek yok.kaymak niyetine peçete koyuyorlarmış o üstteki peçete oluyormuş..tvlere çıkmıştı bi dönem hatırlarsınız belki
günaydın tatlım süzme yoğuttan mı olmadı acaba maya olacak yoğurdu sütten azıcık alıp çay tabağında ezmiştin di mi? lor yapabilirdin ama çok az oluyor bir çay tabağı :)süzme yoğurt kullanmıştım tatlım ben... ne güzel yaaa, o köye gidip o ineklerin missss gibi sütünü içesim geldiiii
Sanmıyorum canım. Bence aynı şeyler.ama koenzim QH ile koenzim Q10 farklı şeyler galibaa ????
Sanmıyorum canım. Bence aynı şeyler.
bilemedim ki canım, tava yoğurdu da vardı süzme daha güzel oluyor dedikleri için süzmeden yapmıştım oysa...günaydın tatlım süzme yoğuttan mı olmadı acaba maya olacak yoğurdu sütten azıcık alıp çay tabağında ezmiştin di mi? lor yapabilirdin ama çok az oluyor bir çay tabağı :)
canııım nasılsın, bebişler nasıl? her şey yolunda mı? keyfin yerinde miii???Kandilimiz mübarek olsun arkadaşlar.. Duamdasınız sizlerden de dua beklerim :)
Rabbim herkesin gönlündekini hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
günaydın canııımmm, tutturamadım vallahi, ne yapalım kısmet değilmiş, bi dahakine fırında mayalayacağım, tabi ki bu konuda da pes etmek yoookGunaydin kizlaaaaarrrr
Muhabbetiniz bol olsun
Monte erken acmayaydin olacakti o yogurt.neyse bi dahakine:)
Fshe2 canim naptin? Bugun de kontrole cagirabilirler demistin,gittin mi?
Çok şükür canım ben iyiyim. Bebişlerde iyidir inş yarın kontrolümüz :) Keyfim iyi şükür arada eşim sinir harbi yaşatsada alışmaya çalışıyorum. Sen nasılsın canım duamdasın.canııım nasılsın, bebişler nasıl? her şey yolunda mı? keyfin yerinde miii???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?