- 12 Ağustos 2014
- 5.223
- 9.015
- 248
- 43
Kesinlikle aynı Ocak ayında olduğu gibi, zamanını beynim ve vücudum biliyor sadece, umarım onlara uymakla doğru bir iş yapıyor geç kalmıyorumdur...Sen zaten kendini hazir hisettiginde sana icinden bir ses haydi vakti geldi diyecek,tedaviye baslayacaksin.o arada sen kendini,vücudunu ve ruhunu besle,yeter:)
Aynen bu iş ne yazıkki deneme yanılma birazda...tabiki ilk denemesinde başarıya ulaşıp evladını kucağına alan olduğu gibi 40 yaş topiğinde ensu vardı 12. Denemede inşallah bir yavrusu oldu,bu iş maddi manevi yıpratıyor, adı da o yüzden imtihan sınav,Allah alnımızın akıyla çıkmayı anne olmayı nasip etsin hayırlısı ile...
bana kızmayın da daha önce şartlar uygun olmadığı için isteğe bağlı kürtaj olmuştum tam da bu ayda hamiş kalmıştım, çok üzülmüştüm, Allahım beni affet diyorum bana onu şimdi bağışla...Yarin buyuk gun:)
Insallah guzel yumurtalarin olur.
Evet cnm, amayaa da başlamış, o da çok bilinçli, bana klavuz oldu. Biz de gibigibiyimle başladık. İnofolic combi diye geçiyor, 20 tablet var, 32,50 fiyatı.O halde bende tablet alsam sabah aç karnına 1 başlasam, Adı sadece inofolic dimi,eczaneden mi alıyoruz...bu aklıma yattı...
İsrael aruh mini tüp bebeği ilk Türkiye ye getiren dr lardan...ben artık zaten denersem yüksek doz denemek istemiyorum, evet çok şükür şu an folikül görülüyor ancak folikülü gören dr iğneyi başlatıyor yüksek ya da düşük,iğne bende ters tepti şu ana kadar, yeni birşeyler denemeli gideceğim dr,herhalde eski sonuçlarıma bakınca bunu anlayabilir...yumurtalık rezervinde azalma olup tüpte başarılı olanlar topiğinde amerikada mini tüp yaptıran bir bayanla yazışmıştım aşağıda alıntıladım:
' Neredeyse 6 ay olacak yoruldum. Henuz transfer olmadim. Son bi kez daha yani 3. Kezde mini tup yapip eger elde edebilirsem embro elde edip dondurup ondan sonra kismetse haziranda transfer yapacagim. Su ana kadar mini tup tedavisinden memnun oldugumu soyleyebilirim. Ve dusunenlere tavsiye ediyorum. Neredeyse hic ilac kullanmadim. Diger butun islemler ayni tup bebek tedavisi hic bi farki yok.ama sabir istiyo vakit aliyo cok az yumurtayla calismak zorunda embryologlar. Ama bence deger beklemeye. Soylede bi durum var doktorun acikladigina gore, bizim durumumuzda olan hastalar en fazla ilacida alsalar vucut cevap vermeyecek yine en fazla 3-4 yumurta elde edilecek. Aynisini mini tuple de elde edebiliyosun canim. Daha az masrafli oldugu icin bi kac kez ust uste deneyebilirsin cunku her ay senden cikacak yumurta kalitesi farkli olabilir. Amerika farkli mi diye sormussun, memlekette tedavi yapmadigim icin bilemeyecegim karsilastiramiyorum ama cok bi fark olmadigini dusunuyorum. Buradada onlarca umut tuccari, iyisi kotusuyle tonlarca doktor klinik ve kapilarda bekleyen, umut etmekten yorulmus yuzlerce hasta var. doktorun ofisine gittigimde her kadinin yuzundeki ifade ayni inan bana. Zor bir imtihandan geciyoruz hemde cok zor ama umut etmek ve rabbimin mucizelerine inanmak durumundayiz....
Evet arkadasimla hala gorusuyorum sagolsun beni cok cesaretlendirdi. Ikinci mini tup bebek denemsinde tek yumurtayla aldi kucagina oglunu. Ins sizde pes etmeyin lutfen rakamlar bizi yaniltmasin hedefimizi sasirtmasin. Bu baska bi olay bi hastalik degil bizim ki ben inaniyorum ki kader kismet meselesi. Rabbim nasip ederse oyle boyle olacak. 14-15 embryosu dondurulup hamile kalamayan ama benim canim arkadasim gibi bir embryo hatta 18mm lik tek foilkulle yavrusunu kucagina alanlarda var.'
israel bey de sadece tabletle büyütüyormuş sadece bir iğne vuruluyormuşsun ve sadece opu ücreti alıyormuş 3500 tl, dondurup rahim hazır olduğunda transfer ediyormuş, benim aklıma yatan bu, iğnelerin daha fazla yumi çıkarttığına inanmıyorum benim geriden gelen 3. bir tane 11 mm çıktı ama ne işe yarayacak ki? 3 aydır takviye yapıyorum sayım azalmış, gerçi sol taraf sönmüş demişti ocak ayında dr oranın faaliyete geçmesine sevinmiştim ama kimbilir belki o ay farklı bu ay farklıydı durumlar...
Ne demek kızmak beybim, vakti değilmiş demek ki, Rabbim hayirlisiyla tez zamanda versin inşallah...bana kızmayın da daha önce şartlar uygun olmadığı için isteğe bağlı kürtaj olmuştum tam da bu ayda hamiş kalmıştım, çok üzülmüştüm, Allahım beni affet diyorum bana onu şimdi bağışla...
saol canımNe demek kızmak beybim, vakti değilmiş demek ki, Rabbim hayirlisiyla tez zamanda versin inşallah...
En azından az bir birikimle hiç olmazsa maddi stresi azaltabilirim diye düşünüyorum.. Şu anda sadece hayatıma yaşantıma dikkat etmeye çalışıcam, hiçbir şey yapmamaktan iyidir sanırım..Aynen oyle canim.
Yipratmaz mi nasil yipratiyor hem de. Manevi hazirliktan ziyade maddi hazirlik daha onemli.psikolojini bir sekilde hazirlarsin ama maddi olarak imkanin yoksa nasil yapacaksin.ilaci ayri para,testleri tahlilleri ayri para,yol parasi vs. derken kolay degil. Ve bunun garantisi de yok,belki 6da olacak belki 7de belki de dedigin gibi 12de ama iste o noktaya kadar dayanabilmek kolay degil.
Rabbim herkese daha cok maddi ve manevi yardim etsin.vicdanli doktorlarla karsilastirsin.
Kimse kimseye kızmaz cancağızım, senin şartların hayatın ne getirdiği ne götürdüğü bunlar kişinin kendisiyle tercihleri ve yaşamıyla ilgili... Rabbim bu sefer bağışlasın inşallah hayırlısı ilebana kızmayın da daha önce şartlar uygun olmadığı için isteğe bağlı kürtaj olmuştum tam da bu ayda hamiş kalmıştım, çok üzülmüştüm, Allahım beni affet diyorum bana onu şimdi bağışla...
Alıyorum o vakitEvet cnm, amayaa da başlamış, o da çok bilinçli, bana klavuz oldu. Biz de gibigibiyimle başladık. İnofolic combi diye geçiyor, 20 tablet var, 32,50 fiyatı.
yumurtalık rezervinde azalma olup tüpte başarılı olanlar topiğinde amerikada mini tüp yaptıran bir bayanla yazışmıştım aşağıda alıntıladım:
' Neredeyse 6 ay olacak yoruldum. Henuz transfer olmadim. Son bi kez daha yani 3. Kezde mini tup yapip eger elde edebilirsem embro elde edip dondurup ondan sonra kismetse haziranda transfer yapacagim. Su ana kadar mini tup tedavisinden memnun oldugumu soyleyebilirim. Ve dusunenlere tavsiye ediyorum. Neredeyse hic ilac kullanmadim. Diger butun islemler ayni tup bebek tedavisi hic bi farki yok.ama sabir istiyo vakit aliyo cok az yumurtayla calismak zorunda embryologlar. Ama bence deger beklemeye. Soylede bi durum var doktorun acikladigina gore, bizim durumumuzda olan hastalar en fazla ilacida alsalar vucut cevap vermeyecek yine en fazla 3-4 yumurta elde edilecek. Aynisini mini tuple de elde edebiliyosun canim. Daha az masrafli oldugu icin bi kac kez ust uste deneyebilirsin cunku her ay senden cikacak yumurta kalitesi farkli olabilir. Amerika farkli mi diye sormussun, memlekette tedavi yapmadigim icin bilemeyecegim karsilastiramiyorum ama cok bi fark olmadigini dusunuyorum. Buradada onlarca umut tuccari, iyisi kotusuyle tonlarca doktor klinik ve kapilarda bekleyen, umut etmekten yorulmus yuzlerce hasta var. doktorun ofisine gittigimde her kadinin yuzundeki ifade ayni inan bana. Zor bir imtihandan geciyoruz hemde cok zor ama umut etmek ve rabbimin mucizelerine inanmak durumundayiz....
Evet arkadasimla hala gorusuyorum sagolsun beni cok cesaretlendirdi. Ikinci mini tup bebek denemsinde tek yumurtayla aldi kucagina oglunu. Ins sizde pes etmeyin lutfen rakamlar bizi yaniltmasin hedefimizi sasirtmasin. Bu baska bi olay bi hastalik degil bizim ki ben inaniyorum ki kader kismet meselesi. Rabbim nasip ederse oyle boyle olacak. 14-15 embryosu dondurulup hamile kalamayan ama benim canim arkadasim gibi bir embryo hatta 18mm lik tek foilkulle yavrusunu kucagina alanlarda var.'
israel bey de sadece tabletle büyütüyormuş sadece bir iğne vuruluyormuşsun ve sadece opu ücreti alıyormuş 3500 tl, dondurup rahim hazır olduğunda transfer ediyormuş, benim aklıma yatan bu, iğnelerin daha fazla yumi çıkarttığına inanmıyorum benim geriden gelen 3. bir tane 11 mm çıktı ama ne işe yarayacak ki? 3 aydır takviye yapıyorum sayım azalmış, gerçi sol taraf sönmüş demişti ocak ayında dr oranın faaliyete geçmesine sevinmiştim ama kimbilir belki o ay farklı bu ay farklıydı durumlar...
yumurtalık rezervinde azalma olup tüpte başarılı olanlar topiğinde amerikada mini tüp yaptıran bir bayanla yazışmıştım aşağıda alıntıladım:
sabah dedim ki şans %40 yani herşeyi düzgün olan bir çift bile yaptırsa %55 belki, tam bir muamma dedim, eşim fırçalıyor pozitif ol sen böyle düşünürsen olmaz zaten diye, aslında benim yakarışım Allaha ama o negatiflik olarak değerlendiriyor...
inşallah canımSen yuzdelere takilma canim.
Birini okumustum.tek bir yumurtasi olmus o da 17 mm. Almislar.doktor %8 sans vermis. 2. Gun embriyosu olarak transfer edilmis ve bebisi dogmus bile:)
Yok canim niye negatiflik olsun.
Kesinlikle aynı Ocak ayında olduğu gibi, zamanını beynim ve vücudum biliyor sadece, umarım onlara uymakla doğru bir iş yapıyor geç kalmıyorumdur...
bana kızmayın da daha önce şartlar uygun olmadığı için isteğe bağlı kürtaj olmuştum tam da bu ayda hamiş kalmıştım, çok üzülmüştüm, Allahım beni affet diyorum bana onu şimdi bağışla...
En azından az bir birikimle hiç olmazsa maddi stresi azaltabilirim diye düşünüyorum.. Şu anda sadece hayatıma yaşantıma dikkat etmeye çalışıcam, hiçbir şey yapmamaktan iyidir sanırım..
Kızlar merhaba ara ara okumaya çalışıyorum ama koptum forumdan. Soğan kürüm bitti hayıta başladım ama kokusu hiç güzel değil. Akşam aslan pençesi içmeye çalışıyorum onu da sevemedim. Bi de kocam sağolsun hep canımı sıkıyo, 10 gündür küsüz, ben pozitif ol bana negatif elektrik yayma diyorum ama dinleyen kim kaç aydır hep aynı şey. Bu benim kocamın düzeleceği yok nasıl pozitif olmayı başarıcam ben bu adamla bilmiyorum.
İnşalah herkesin tedavileri olumlu sonuçlanır. Ben zaten maddi manevi tüp bebek yapamam gibi görünüyor.
Kocamda tek çocukta kalmayı istiyo artık ama erken menapoza girmek istemiyorum ne yapıcam ben of of...
Canım opun yarın saat kaçta?ah bu erkekler bizim ki de en ufak şeyde ortamı strese boğar, aslan pençesi o kadar kötü diil ya, hayıt kapsül almıştım ben en son daha kolay oluyordu, poyrazlı günler adlı bloğu okumuş muydun, tavsiye ederim, 3 ay sürekli yapıldığında daha etkili kürler, melisa (oğulotu) var bir de içimi çok güzel, safran alabiliyorsan yeşil yapraklı sebze yemeklerine eklemeni tavsiye ederim, ben yapamadım ama inanıyorum, ginseng alırsan kuruluk vb şikayeti kalmıyor, mutlaka dvit ampul ve multivitamin, durumlar müsaitse coenzimq10 ve omega 3 ve balık tüketimi, hareket etmek.........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?