Oncelikle hosgeldin ben de yeni katildim buraya.prolaktin dostineksle duser.fsh i da kabullenip ona gore yol haritasi cizecegiz.insan bi dibe vuruyor ama sonra kabulleniyoruz.cyclo da dogru secim.iyi bir doktor sureci kolaylastirir.olmaz diye birsey yok bizim de olur bebegimiz biraz ugrastirir belki ama onemli olan sonuc.ultrasonda yumurta gorunuyor mu bu onemli.MERHABA KIZLAR;
BENDE ARANIZA YENİ KATILANLARDANIM 4 AYLIK EVLİYİM. EŞİMLE ÇOCUK İSTEDİĞİMİZ İÇİN HİÇ KORUNMADIK. AMA GEL GÖRELİM EVLENDİĞİMDEN BERİ ADET DÜZENİM BOZULDU GECİKMELER ERKEN OLMALAR. BU AYDA 8 GÜN GECİKİNCE Bİ UMUT DEDİM AMA ERTESİ GÜN SANCILI BİR ADET GEÇİRDİM. ADETİMİN 3. GÜNÜ GİTTİĞİM DOKTARDA ÇIKAN TEST SONUÇLARIM AŞAĞIDA
DOKTOR YUMURTALIKLARIN YAŞLANMIŞ DEDİ( 33 YAŞINDAYIM YAŞIMA GÖRE YAŞLIYMIŞ ). DOSTİNEKS VE cyclo progynova YAZDI. BUNLARI KULLAN ADETİN 3. GÜNÜ TEKRAR GEL DEDİ. BUNUN DIŞINDA DETAYLI BİR AÇIKLAMADA YAPMADI AÇIKCASI. NETE GİRİP ARAŞTIRDIĞIMDA ÇOK ÜZÜLDÜM. ANNE OLMAYI BEKLERKEN ERKEN MENEPOZA GİRDİĞİMİ ÖĞRENDİM.
On Tani Kadın infertilitesi, anovülasyon ile birlikte
Biyokimya
Tetkik Adi Sonuc Durum Normal Deger Birim Aciklama
Estradiol 18.22 L
20 - 75 pg/mL
20 - 88 pg/mL
24 - 114 pg/mL
62 - 534 pg/mL
80 - 273 pg/mL
FSH 10.99
3.5 - 12.5 mIU/mL
4.7 - 21.5 mIU/mL
1.7 - 7.7 mIU/mL
25.8 - 134.8 mIU/mL
LH 9.16
2.4 - 12.6 mIU/mL
14.0 - 95.6 mIU/mL
1.0 - 11.4 mIU/mL
7.7 - 58.5 mIU/mL
Prolaktin 40.65
4.79 - 23.3 ng/mL
TSH 2.94 N
0.27 - 4.2 uIU/mL
MERHABA KIZLAR;
BENDE ARANIZA YENİ KATILANLARDANIM 4 AYLIK EVLİYİM. EŞİMLE ÇOCUK İSTEDİĞİMİZ İÇİN HİÇ KORUNMADIK. AMA GEL GÖRELİM EVLENDİĞİMDEN BERİ ADET DÜZENİM BOZULDU GECİKMELER ERKEN OLMALAR. BU AYDA 8 GÜN GECİKİNCE Bİ UMUT DEDİM AMA ERTESİ GÜN SANCILI BİR ADET GEÇİRDİM. ADETİMİN 3. GÜNÜ GİTTİĞİM DOKTARDA ÇIKAN TEST SONUÇLARIM AŞAĞIDA
DOKTOR YUMURTALIKLARIN YAŞLANMIŞ DEDİ( 33 YAŞINDAYIM YAŞIMA GÖRE YAŞLIYMIŞ ). DOSTİNEKS VE cyclo progynova YAZDI. BUNLARI KULLAN ADETİN 3. GÜNÜ TEKRAR GEL DEDİ. BUNUN DIŞINDA DETAYLI BİR AÇIKLAMADA YAPMADI AÇIKCASI. NETE GİRİP ARAŞTIRDIĞIMDA ÇOK ÜZÜLDÜM. ANNE OLMAYI BEKLERKEN ERKEN MENEPOZA GİRDİĞİMİ ÖĞRENDİM.
Biyokimya
Estradiol 18.22 L
20 - 75 pg/mL
20 - 88 pg/mL
24 - 114 pg/mL
62 - 534 pg/mL
80 - 273 pg/mL
FSH 10.99
3.5 - 12.5 mIU/mL
4.7 - 21.5 mIU/mL
1.7 - 7.7 mIU/mL
25.8 - 134.8 mIU/mL
LH 9.16
2.4 - 12.6 mIU/mL
14.0 - 95.6 mIU/mL
1.0 - 11.4 mIU/mL
7.7 - 58.5 mIU/mL
Prolaktin 40.65
4.79 - 23.3 ng/mL
TSH 2.94 N
0.27 - 4.2 uIU/mL
Oncelikle hosgeldin ben de yeni katildim buraya.prolaktin dostineksle duser.fsh i da kabullenip ona gore yol haritasi cizecegiz.insan bi dibe vuruyor ama sonra kabulleniyoruz.cyclo da dogru secim.iyi bir doktor sureci kolaylastirir.olmaz diye birsey yok bizim de olur bebegimiz biraz ugrastirir belki ama onemli olan sonuc.ultrasonda yumurta gorunuyor mu bu onemli.
MERHABA KIZLAR;
Biyokimya
Estradiol 18.22 L
20 - 75 pg/mL
20 - 88 pg/mL
24 - 114 pg/mL
62 - 534 pg/mL
80 - 273 pg/mL
FSH 10.99
3.5 - 12.5 mIU/mL
4.7 - 21.5 mIU/mL
1.7 - 7.7 mIU/mL
25.8 - 134.8 mIU/mL
LH 9.16
2.4 - 12.6 mIU/mL
14.0 - 95.6 mIU/mL
1.0 - 11.4 mIU/mL
7.7 - 58.5 mIU/mL
Prolaktin 40.65
4.79 - 23.3 ng/mL
TSH 2.94 N
0.27 - 4.2 uIU/mL
canııım hoşgeldin aramıza, keşke gelmemiş olsaydın ama, gelmişsin(test sonuçların normal çıkmış olsaydı ve mutsuz olarak katılmamış olsaydın aramıza)
canım hepimiz aynı durumdayız, öncelikle üzülmeyi ve panik yapmayı bırak lütfen...menopoza falan girmedin... öyle hooop diye 1 değerle menopoza girilmezzz. bu değerler değişken, hormonlar gün içinde bile değişebiliyor...
şimdi fsh 10 olması çok da panik bi değer değil, lakin prolaktinin yüksek, o da süt hormonudur, ve yüksek olduğunda vücut kendini gebe zannederek gebelik oluşmasına engel olur... e 2 de düşük görünüyor....
şimdi ilaçlarını kullanıyorsundur mutlaka, dostineks zaten prolaktini düşürür, cyclo da fsh ve e2 ni düzenler... önemli olan ultrason ile muayenede folikül gördü mü,;? kaç tane gördü?
yapılacak şeyler var, bunların hepsi düzelir, Allahın izni ile bebişini kucağına da alırsın. Ammmaaaaa, en önemli şey burada strese girmeden, moralini bozmadan ilerleyebilmek..Takıl sen bize, adım adım ilerleyelim tatlım benimmm, ama sil o gözyaşını, yok menopoz falan!!!! UNUT MENOPOZU!!!!
moralini toplaman gerek moral bozuk olursa, stresli olursan hormonlar etkilenir tatlım...bi silkelen kendine gel, kendini toparla...Moral olarak çöktüm. Formların hepsini okudum. Daha kötü durumda olan hanım arkadaşlar olduğunu ona rağmen hamile kalabildiklerini görünce bi umut dedim. Gelecek adet dönemimi bekliyorum ilaçlar ne gibi bi etki edecek düzeltecekmi değerlerimi yoksa moralim bozuk olduğu için daha mı bozulacak hormonlarım
evet ilaçlarımı saatini bile şaşmadan almaya çalışıyorum. Ultrasonda rahim kalınlığı iyi,ayrıca herhangi bir kist görmedi miyom bile yok maşallah dedi hatta. Ama foliküller hakkında bir şey demedi. Ama işte şu hormonlar yok mu
Keşke doğal olsa, resmen mucize doğal gebelik gözümde...çook teşekkür ederim, Allah hakkımızda en hayırlısı neyse onu versin inşallah..Düşük amh'ı olan birinin zaten 5-10 yıl daha zamanı oluyor ortalama, tablolarda böyle bir ortalama koymuşlar en azından. Yukarda bebek sırası var bizimkilerin sırası gelmemiş veletler napsın kuzu kuzu bekliyorlar işte gelmeyi
Tabiki güçlüsün, hem birlikten kuvvet doğar ve özellikle eşinin yanında olman sana 2 kat güç vermiştir artık. Yeni bir hayata alışmak kolay değil ama tecrübelerimiz bizi biz yapıyor. Senin için, hepimiz için her şeyin en hayırlısını diliyorum. Eşinle berabersiniz ya artık sürpriz bi doğal yolla hamilelik haberi bekliyorum senden canım
düzelir hepsiiii, panik yapma dediğim gibi...evet ilaçlarımı saatini bile şaşmadan almaya çalışıyorum. Ultrasonda rahim kalınlığı iyi,ayrıca herhangi bir kist görmedi miyom bile yok maşallah dedi hatta. Ama foliküller hakkında bir şey demedi. Ama işte şu hormonlar yok mu
bunun için de çalışmak lazım bebeğim..bence de olabilir..tüp tedavilerinden sonraki nadas dönemlerinde çoook okudum ben organik gebelikKeşke doğal olsa, resmen mucize doğal gebelik gözümde...çook teşekkür ederim, Allah hakkımızda en hayırlısı neyse onu versin inşallah..
Bu sıralar çalışıyoruz diyebilirim... Azıcık kendime çeki düzen verirsem önümüzdeki ay da eşime yoğunlaşayım istiyorum..bunun için de çalışmak lazım bebeğim..bence de olabilir..tüp tedavilerinden sonraki nadas dönemlerinde çoook okudum ben organik gebelik
süppersin benimki maymuna döndü zavallım bu sabah kalkmış gelmiş benim koenzim günüm bugün ilacımı ver diyorBu sıralar çalışıyoruz diyebilirim... Azıcık kendime çeki düzen verirsem önümüzdeki ay da eşime yoğunlaşayım istiyorum..
Moral cok onemli.keske hep yuksek tutabilsek.fsh i cok yuksek oolup hamile kalanlar tabii ki var.fsh sorunu olmayip hamile kalamayan da var.dun yazdim yine burda. Beraber klomen basladigimiz bir bayan 20 li yaslarinda benle ayni doz klomen kullandi buyumedi yumurtalar.hic bir sebebi yok olmamasi icin ama olmuyor.bak cok sukur benim 17 ml olmus bugun kontrol vardi.hem de fsh a ragmen..ctsi asilama olacak.gecen ay cok moralsizdim gece uyuyamiyordum stresten hemen fsh 10 dan 14 e cikti.o yuzden sakin kalmak onemli.moral olmayinca en iyi doktor da birsey yapamaz bizim icin.su an yasimizin getirdiklerini yasiyoruz.aslinda surec normal seyrediyor.sorunumuz fsh olmasa yastan dolayi yine yumurta kalitemiz de sorun olabilir.iyi bir yol gosteren ve moralle bence atlatabilirizMoral olarak çöktüm. Formların hepsini okudum. Daha kötü durumda olan hanım arkadaşlar olduğunu ona rağmen hamile kalabildiklerini görünce bi umut dedim. Gelecek adet dönemimi bekliyorum ilaçlar ne gibi bi etki edecek düzeltecekmi değerlerimi yoksa moralim bozuk olduğu için daha mı bozulacak hormonlarım
Moral cok onemli.keske hep yuksek tutabilsek.fsh i cok yuksek oolup hamile kalanlar tabii ki var.fsh sorunu olmayip hamile kalamayan da var.dun yazdim yine burda. Beraber klomen basladigimiz bir bayan 20 li yaslarinda benle ayni doz klomen kullandi buyumedi yumurtalar.hic bir sebebi yok olmamasi icin ama olmuyor.bak cok sukur benim 17 ml olmus bugun kontrol vardi.hem de fsh a ragmen..ctsi asilama olacak.gecen ay cok moralsizdim gece uyuyamiyordum stresten hemen fsh 10 dan 14 e cikti.o yuzden sakin kalmak onemli.moral olmayinca en iyi doktor da birsey yapamaz bizim icin.su an yasimizin getirdiklerini yasiyoruz.aslinda surec normal seyrediyor.sorunumuz fsh olmasa yastan dolayi yine yumurta kalitemiz de sorun olabilir.iyi bir yol gosteren ve moralle bence atlatabiliriz
Eşini gerçekten çok takdir ediyorum ve maşallah diyorum, daim olsun mutluluğunuz dayanışmanız... Bu da bir sorumluluk ve bunun bilincinde olması çoğu erkeğin aksine çok çok güzel, şükür edecek çok şey var, iyi ki sorun bende çünkü eşimde olsa sanırım bu kadar uğraşmaz bende kendimi yer bitirirdim... Bugünümüzede çok şükürsüppersin benimki maymuna döndü zavallım bu sabah kalkmış gelmiş benim koenzim günüm bugün ilacımı ver diyor1 saat güldümmmm
çok saol bebeğim, Rabbim hepimizin yuvasını daim etsin inşallahEşini gerçekten çok takdir ediyorum ve maşallah diyorum, daim olsun mutluluğunuz dayanışmanız... Bu da bir sorumluluk ve bunun bilincinde olması çoğu erkeğin aksine çok çok güzel, şükür edecek çok şey var, iyi ki sorun bende çünkü eşimde olsa sanırım bu kadar uğraşmaz bende kendimi yer bitirirdim... Bugünümüzede çok şükür
İnşallah bizde görürüz o gebelikleri. Bebişimizi alırız kucağımıza.bu değerlere sakın takılayım falan deme, bizim bu gözler ne değerlerle gebelikler gördü buralarda tatlımmm, rahat ol lütfen
çok haklısınnnn, ben de sinir olurdum..hem vaktiniz kısıtlı çabuk olun derler, hem de böyle sallarlar hastalarıKaan Aydos 'u aradık dün, 3 aydır randevu tarihi vermek için aramalarını bekliyoruz. Mayısın ilk haftası randevunuz gününü haber vericez demişlerdi. Galiba 2 kez aramamıza rağmen unutmuşlar bizi şimdi de Haziran'a randevu verdiler. Bazen çok kızıyorum doktor asistanlarına yani ayıptır ama 3 aydır kibar kibar konuşuyorum ilk günden aram bozulmasın diye ama nasıl sinirlenmiim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?